Здравейте. Един приятел кара такова пунто и ми философства, че няма никакъв начин да го накарам да изгори 10л за 100 км. ... Много ме дразни с това, особено когато ми каже "няма да ми караш колата, тая кола само аз я карам"... Казва ми, че горяло към 7. Преди това ми беше казал още по-малко... е вярно, той не я натиска, много рядко, ама ...Аз карам пунто мк.2, 1.2 60 к.с. и ми гори с моето каране 8,5-9-9.5 ... зависи от обстановката... но предимно към 9-9.5 ако го карам само градско и го натискам много ... мога да му кача разхода над 10, но трябва да го натискам наистина на максимума... Та според него моята кола е повредена и не можело да харчи толкова много, трябвало да ми гори към 6-7... аз само 1 път съм успявал да постигна 6,5 разход и то каране само по големи булеварди с разходомера пред очите ... и накрая пак се върнахме до спора, че неговата кола не можела да харчи над 10. Неговата теза е, че не може да харчи над 8, моята е, че мога да й докарам разход над 10 ... с каране като по писта ... Ма не ще да даде колата и не ще...Как да не се дразни човек ... Та Ви питам - може или не може пунто 1.1 55 к.с. да изхарчи 10 литра за 100 км ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Punto 1.1 - Спор за разхода и въпрос към собствениците
Collapse
X
-
westdogg написа:Може! От фиат всякакъв разход може да се очаква.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Що да не го докараш и над 10, газ и ляв мигач и завоите на риск или чакай си на светофара по 5-10 мин. По майсторско е да го накараш да гори по-малко, а не по-много.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
В книжката на Типо-то в графата "Разход на гориво" пише - Колкото поеме!Можеш да го накараш и още как!И 15 ще му докараш с добро желание и способен крак!Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
ee говорим без каране само на прекъсвач А то няма климатик :DБе аз си пускам фаровете и си карам, по завоите с газ, гумите ми за това ръбовете им хич ги няма Да ми го даде и ще види, че неговото пунто МОЖЕ да гори над 10 Той ако знае, че една нормална 2000 кубикова кола на писта дава разход 30-40+ някои повече ... :D
Коментар
-
Аз съм имал такова Пунто и спокойно може да стигне 10 - най-добре се получава при следните условия: края на септември, всички са се върнали в София от родните си места, Бате Бойко прави ремонт на всички големи булеварди, като малките улички до вкъщи имат дънни ями, ако въобще има асфалт по тях.Stilo 1.8 16V
Коментар
-
gorole написа:Аз съм имал такова Пунто и спокойно може да стигне 10 - най-добре се получава при следните условия: края на септември, всички са се върнали в София от родните си места, Бате Бойко прави ремонт на всички големи булеварди, като малките улички до вкъщи имат дънни ями, ако въобще има асфалт по тях.
Коментар
-
Според мен няма еднозначен отговор на въпроса по-горе. Пунтото от подписа ми харчи средно около 8-8,5 градско при "умерения" трафик на Софето. При липса на трафик (мноооого рядко насред отпускарския Август) сваля на 7,5. Ако се напъне яко градско можи да качи над този разход. Въпроса е къде обаче да се напъне "у Градо" при тези задръствания и светофари особено в пиковите часове.....Нима някой ще чака на светофара на мръсна газ
Коментар
-
Ма въпроса не е да караш като олигофрен и да даде по голям разход. То е ясно, че ако караш само на 1-ва може и разход 25 да ти даде. Въпроса е снормално каране дали може да даде разход 10. И аз отговарям ДА. Имам такова пунто, и миналата зима ми даде разход 12. Говоря за каране. Не за каране само 1-2 и т.н. Няма климатик. Карал съм го само градско. Вярно сутрин като отивах на работа имах една седмица в която ходих от 6 (обикновенно съм от 9) и по улиците нямаше никой, та я настъпвах. Тя не можеше да загрее. Навън бахур, аз я настъпвах да мога да стигна по бързо на топло Та отговора ми е ДА. Може
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар