LiGuru написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Към колегата Авео - интригата разплетена
Collapse
Заключена тема
X
X
-
-
LiGuru, то срещу някакви пари може да ти намерят адреса и без да ти знаят IP-то. Яките момчета да не мислиш че по IP те намират като им дължиш пари Сега сериозно - IP-то и ника наистина не са никаква лична информация. Поне засега няма закон в който пише че са. Сигурен съм че скоро няма и да има. Смятам, че администрацията на форум постъпи достатъчно коректно в тази ситуация, както виждаш дори и малко име не се споменава.
Коментар
-
Ама защо ме товарите с глупости, естествено, че IP представлява лична информация и то дотолкова колкото един ник може да се свърже с физическо лице.В никакъв случай няма да приема, че хората който списват тук за закони дейстително ги познават. Има си структури чият работа е точно това да ни пазят от злонамерни атаки в интернет. Както много добре знаете Спам се наказва по закон, подаден не верен сигнал по електронен път се наказва по закон, изнасяне на лични данни се наказва по закон. И сега най-интересното...да сте чували за последния проект внесен в евро комисията за мониторинг на интернет... Не бе питам ви сериозно мислите, ли че IP, лична кореспонденция, email не са лични данни... защото от това което чета май само какво има в кутията на компа ви интересува.И не ми минавайте с тоя номер, всеки може да ти хване IP-то..нека го хване, но ако може да не е с помоща на форум в който редовно пиша.
Коментар
-
Според мен има хора които объркаха понятията. АйПи-то не е лични данни, нещо повече, в случая не е ползвано в стил ’кажи АиПи-то да го намерим да го набием’ а ’кажи АйПи, да сравним с нашата база данни да видим с кой ник е във форума’. Т.е. не е поискано съдействие за физическо откриване на човека, а за откриване на член на форума, който съответно да си отнесе последствията в електронен вид (бан).
Коментар
-
vsd написа:LiGuru това какво мислим ние или ти за лична информация няма никакво значение при положение че има закон за това. Поне аз мисля така.Какво ще кажете да спрем с този спор, защото никой няма полза от него.Наздраве на всички
Коментар
-
Ами колкото и да се напъвам не мога да направя връзка между този ник, адрес и физическото лице на което са изнесени данните според теб. Явно е че само интернет доставчика му може да изнесе някакви лични негови данни понеже само той ги има. Освен това може да се окаже че доставчикът му предоставя този адрес динамично на разлчни потребители и няма никаква връзка адрес - човек. Ако се задълбочим в нещата ще се окаче че някой адрес може да бъде свързан само с компютър, а не с човекът който седи зад него. Ами ако този компютър се намира в интернет зала и въпросният човек просто е писал от него ?Представи си че седна на моста зад НДК и цял ден си записвам номерата на колите които минават под мен. Има ли опастност според теб за ме арестуват заради неправомерно събиране на лични данни?Номерът на колата също е свързан с лицето което е собственик - защо тогава личните данни на това лице са изписани така видно ?Сам виждаш че материята е сложна ... доста въпроси зададох които не могат да получат еднозначен отговор. Тук никой не е казал кой точно е извършил това действие - просто беше направена връзка между един адрес и един ник. Оповестяване на лични данни щеше да има ако към тях беше казано че принадлежат на Иван Петров примерно ...Пак ще го повторя - в интернет има доста форуми които директно изписват адреса от който е направен всеки пост.По важното в случая е да се разбере че въпросните глупости не са писани от колегата Авео ...
Коментар
-
ilkor написа:По важното в случая е да се разбере че въпросните глупости не са писани от колегата Авео ...
Коментар
-
Явор Митев
LiGuru написа:Просто ми направи впечателние, че се вадят неща като доказателства, които на никои не са му нужни.
Коментар
-
Историята е ясна и грозна и не разбирам що се измести темата заради някакво си IP което не може да е лични данни щом е обществено достъпно. И не разбирам как може винаги когато има доказано виновен все да се измества темата от вината и да почваме да плюем органието дето доказват вината му, че така не се правело. А после като му се размине, защо му се разминало. В крайна сметка какво искаме?
Коментар
-
deadairplane
-
LiGuru написа:jenshen73 написа:@LiGuru: Какво му е личното на един IP адрес да попитам???LiGuru написа:Ама защо ме товарите с глупости, естествено, че IP представлява лична информация и то дотолкова колкото един ник може да се свърже с физическо лице.В никакъв случай няма да приема, че хората който списват тук за закони дейстително ги познават. Има си структури чият работа е точно това да ни пазят от злонамерни атаки в интернет. Както много добре знаете Спам се наказва по закон, подаден не верен сигнал по електронен път се наказва по закон, изнасяне на лични данни се наказва по закон. И сега най-интересното...да сте чували за последния проект внесен в евро комисията за мониторинг на интернет... Не бе питам ви сериозно мислите, ли че IP, лична кореспонденция, email не са лични данни... защото от това което чета май само какво има в кутията на компа ви интересува.И не ми минавайте с тоя номер, всеки може да ти хване IP-то..нека го хване, но ако може да не е с помоща на форум в който редовно пиша.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
u_bo
-
Заключвам темата и поздравявам всички колеги със песничката. НЕАМ НЕРВИИИ!!!Обичта е по - силна от омразата. Сърцето е по - силно от огорчението. Усмивката на душата е по - силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.
Трезвен ТУК не пиша!
Un Italiano Vero
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар