Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Към колегата Авео - интригата разплетена

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

coolboby написа:
    Ето и позьора се видя кой е!!! http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=31846
    Ще ме прощавате, че се намесвам, но имам едно питане. От кога никовете са предмет на авторско право и спрямо нерегламентираното им използване има преследване.Само искам да кажа, че ако някой от администрацията на ФФБ си позволи побликуване на лични данни свързани с моя ник, изживяванията с конкурентния форум ще са като приятелски спор.Нямам идея какво и как се развива покрай MSI, ич даже не го познавам, пък и не ме инетересува.Но забелязвам, че се взимате много на сериозно и това в един момент ще ви изиграе лоша шега.Толкова от мен.Още веднъж се извинявам, че се намесвам в тази работа.

Коментар

което си е верно , си е верно.дали пък от представителството на шевролет няма да съдят колегата... хумора си е хумор, но ’приземяването’ е хубаво нещо.съгласен съм с линукс гуруто

Коментар

Да, наистина всичко хубаво, ама чак път такова престъпление не е станало, всъщност нищо не е станало като се замисли човек. А и във въпросните форуми като на dir.bg можеш да си пишеш какъвто ник си искаш. И кой може да ми каже да не използвам определен такъв???
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Не че ми се иска да се връщам отново на темата, но според вас в коментарите към рейтинга на някой от двата форума, редно ли е да стои подобен пост....и дали всъщност "не е станало нищо", щом някой се представя с моят ник и псува колега от конкурентен форум. Ами ако вместо автора "Авео", стоеше ника "LiGuru", а въпросната майка бе майката на "style34"...какво щесе да се случи. Да не говорим, че аз си нямах и представа за случаят и разбрах от заплахите си в ICQ-то....които междувпрочем, бяха съвсем логични, като погледнете текста.....С колегата Левски се запознах покрай случаят.....ами ако не бяхме направили разследването, какво....да си се млатиме по софииските булеварди, само щото "нищо не е станало чак толкоз"....Не съм убеден, че всеки един от вас щеше да смята това за "аре ве, нищо не е станало", ако неговата майка беше запсувана.P.S.Махнах прикаченият файл, който има желание, да влезе в коментарите и на двата форума в БГТОП и да прочете.....

Коментар

Напълно подкрепям решението!Такива мерки макар и непопулярни имат своя ефект на превенция пред бъдещи такива случаи. Някой хаква сайтове, друг псува като каруцар ... правят го защото си мислят че ще останат анонимни. Ако само подозираха че ще бъдат разкрити се съмняват че изобщо биха извършили тези неща. Затова това е много добър урок за всички други които биха решили да се "позабляват" виртуално по този начин.Един въпрос към недоволните колеги - как бихте се почувствали ако довечера зад ъгъла ви причакат двама и ви хвърлят един пердах? Дори без да знаете защо. Защото на колегата Авео за малко да му се случи същото ... Може би смятате че ще е по добре да изчакаме това да се случи и после полицията да разследва ? Как предлагате да се защити човек на който са му вменени някакви действия и техен отговор започва да получава заплахи без да подозира защо?Провокацията е също и срещу целия форум защото се разпалва пак една война. И целенасочено е използван именно този ник ... не става дума просто за писане със случаен ник който по стечение на обстоятелствата съвпада с този на колегата Авео.Нецензурните постове са премахнати от администрацията на бгтоп затова в момента няма как да ги прочетете...

Коментар

Правилно съм предположил!За всички колеги дето косвено защитават msi, нека ви разкажа за неговите подвизи из нет пространството. Въпросната личност се подвизаваше с хиляди никове в Опел форума. Там се пробва в самия форум да прави интриги и беше луеко баннат. След което в друг форум за Опел, този на феновете в Бургас, беше пуснал извадени снимки от Опел форума на различни хора и беше писал какви ли не убиди, че това били модераторите, били какви ли не. Абе грозна работа. А повечето хора бяха само потребители на които е изнамерил снимки. След като и от бургаския Опел форум го разбраха, кой е и какви ги дроби, той се покри. И явно се е прехвърлил тука. Предполагам, че колегата Авео някъде е има реплика към него и явно msi както тука е известен е решил пак да мъсти. Т.е. това си му е поредния рецидив. Въпросният човек, твърди за себе си, че бил зреял, имал уж бизнес с изграждане на системи за видеонаблюдение. Изживява се като хакер. Абе още много мога да пиша. Още като видях темата и първото дето си помислих беше за него. И не ме учудва станалото. Когато някой дълго време в различни форуми използва даден ник то е ясно, че друг дето знае за това ако го използва го прави с нечисти мисли така да се каже. Това е все едно някой да ви ползва подписа. msi, за мене е, човек със сериозни психически проблеми. Не мога да си представя как за толкова време при положение, че се бие в гърдите колко зрял и улегнал бил и как всички други са некви недорасли деца прави подобни неща. За мен отговора е, че явно има психически проблеми!
              KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
              Land Rover Discovery 2.5TD '94
              EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
              EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
              EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

Кофти тръпка и правилно решение от страна на администрацията. Проблемите идват от там, че много хора ги приемат твърде сериозно тези форуми, а не като място, в което всеки може да си пише. Еми аз може да съм президента под прикрите, примерно. :P

Коментар

След като разбрах вече за какво точно става въпрос се извинявам на колегата Авео. Просто липсваше информация, за да добием представа за случая. Явно човека целта му е да прави интриги, при които дори може да има неприятни последици. Аз по принцип много мразя интригантите. Лошото е, че във форуми, в които не се изисква регистрация, може да използваш всякакъв ник и това е легално, макар и ако целта ти е такава, като на въпросния колега, а LiGuru според мен искаше да каже, че публикуването на лични данни е незаконно.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

ilkor написа:
                    Някой хаква сайтове, друг псува като каруцар ... правят го защото си мислят че ще останат анонимни. Ако само подозираха че ще бъдат разкрити се съмняват че изобщо биха извършили тези неща.
                    Точно поради тази причина мисля, че постването на IP като доказателство не е редно. Иначе какви мерки ще предприемете спрямо този случай аз отношение нямам, така сте преценили и това е.Аз вече се виждам как някой под някакъв предтекст ви помоли за мой лични дани, като IP. Eми като знам колко "доброжелатели" имам тръпки ме побиват.Нямам обяснение как е допуснато от Бг топ, да ви предоставят тази информация, при положение, че там няма регистрация.И за да няма свободни съчинения пак ще повторя, това което сте предприели към даден потребител си е работа на администрацията, но аз съм против с лека ръка да се вадят лични данни. Самата ситуация мен не ме интересува.Лек ден.

Коментар

@LiGuru: Какво му е личното на един IP адрес да попитам???Аз самият съм на БТК ADSL мислиш ли, че трябва цялата мрежа IP-та на БТК да ги считам за лични???Преди време имах подобен проблем - колега беше получил "снимка" на някаква мацка, което се оказа бек-дор програма - СъбСевън. Докато хвана обаче проблема - бяха хакнали компа на колегата, бяха разпратени една камара мейли със непричлини предложения до хора от неговия адрес бук. После - върви доказвай, че нямаш сестра, при положение, че във хедъра на всички писма стои собственият ти мейл адрес и IP адреса. Смятам, че щом се пишеш LiGuru знаеш какво съдържание е невидимо за потреителя и какво може да се извади от него. Успяхме да деактивираме и отстраним СъбСевън, дори помолихме тогавашния ни доставчик да смени IP адреса и какво става? Старият ми адрес - пак ли е мой?Хайде, моля те по-сериозно се отнасяй към подобни проблеми - все пак не е шега работа някой да се бъзика с хората ... въпреки, че този конкретен msi може да се окаже синът му...
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Момчета, преди ГРЪМКО да употребявате фразата "ЛИЧНИ ДАННИ", "хванете" та прочетете ЗЗЛД, сиреч "ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ".Всяко хакерче от IVа или Vб клас може да Ви разбере IP-то.Поздрави!
                        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

jenshen73 написа:
                          @LiGuru: Какво му е личното на един IP адрес да попитам???
                          Знаейки моя IP адрес, спокойно за двайсет лева можеш да получиш точния ми адрес, мобилен телефон, както и паса към нет доставчика ми.Естествено, че всеки малко знаещ "квартален хакер" би могъл да разбере IP-то, но това е друга тема.

Коментар

Почвам да се притеснявам вече от тези конфютри. Да разбирам ли, че рускините, с които си пиша докато се събличат и танцуват ми знаят името и адреса? Да не вземат да се изтърсят пред нас някой ден и да твърдят, че децата са от мен!
                            Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

3p написа:
                              Почвам да се притеснявам вече от тези конфютри. Да разбирам ли, че рускините, с които си пиша докато се събличат и танцуват ми знаят името и адреса? Да не вземат да се изтърсят пред нас някой ден и да твърдят, че децата са от мен!
                              Колега ти доскоро имаше здравословни проблеми ,а сега си пишеш с рускини които правят чудеса.Да разбирам ли ,че всичко се оправило ако е така радвам се за теб?
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                                3p написа:
                                Колега ти доскоро имаше здравословни проблеми ,а сега си пишеш с рускини които правят чудеса.Да разбирам ли ,че всичко се оправило ако е така радвам се за теб?
                                Ако говориш за болките в краката смених скоростната кутия с автоматична и нещата се пооправиха.Относно рускините, просто се шегувам.
                                Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

Working...
                                X