Разбирате ли как се изчисляват, кое се начислява, точно за какво плащаш????? Или иначе казано: -И аз навремето питах как е възможно за един месец 3 радиатора в 70 кв. да отдадат енергия за 600 лв? ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разбирате ли всичко от една сметка на Топлофикация???
Collapse
X
-
По миналата зима не съм ползвал радиаторите - на отчитането показанията бяха 0. Отоплявах се на ток. Въпреки това платих изравнителна сметка 250 лева.И реших следващата зима поне тока да си спестя. За цялата зима платих към 400 лева. Е значи не ползваш - 250, ползваш - 400 ... това не мога да го разбера ...
-
ilkor написа:По миналата зима не съм ползвал радиаторите - на отчитането показанията бяха 0. Отоплявах се на ток. Въпреки това платих изравнителна сметка 250 лева.И реших следващата зима поне тока да си спестя. За цялата зима платих към 400 лева. Е значи не ползваш - 250, ползваш - 400 ... това не мога да го разбера ...BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Ясно че за нещо доплащам ама за какво ??И странното е че следващата година след като ползвах (вярно само единия радиатор) сметката беше горе долу същата.Сметките за топла вода са плащани редовно а в банята лирата е свалена. Освен това е последен етаж.И изведнъж - 250 лева доплащане. Предполагам че са разхвърляли несъбраните сметки от неплатилите върху тези които плащат.И сега се опитват да ги вземат отново.
Коментар
-
Още нещо се сетих. Много ми е странна логиката че апартаментите с изключено парно също трябва да плащат защото топлината от съседните апартаменти топлела и тях.Ами ако този с изключеното парно се отоплява на ток по същата логика трябва да им иска да му покриват част от сметката за ток!!!Може този с парното да си е завъртял крана на радиаторите и да се топли именно от комшията на ток!!!Не е логично правилото да важи в едната посока а в другата - не.
Коментар
-
ненесъбраните сметки не се разпределят между всичкиоткраднатата енергия коствено се разпределя, защото няма друг начинпримерно ако във вход с 20 апартамента, двама съседи са намерили цакатавашите сметки се качват доста, защото те крадат 24 часа в денонощиетоа редовните платци през деня намалят отоплението в хола, в спалните може и напълно да се спреи така двама човека използват енергия, колкото за половината входи тази енергия се плаща от всички, включително и от крадците (като сградна инсталация)Топлофикация искат пари, за енергията влязла в сградатавъпреки че те са най-оплювани, вярвайте ми имат най-малка вина за сметкитетоплината отдадена в сградата се измерва абсолютно прецизно - няма лъжа няма измамауредите са на водещите фирми в бранша и се проверяват винаги в срокнещото което не спазват е температурния график, даже не спазват и приведения графиктова е зависимостта между външната температура и температурата на подавата към абонатните станции първична водазатова когато навън е -10 и се задържи така 3-4 дни сме били свидетели как сградите не могат да се стоплятТоплофикация-София не може да достави до абонатните станции първична вода с температура по-висока от 90 оСтова за студените зимни дни е крайно недостатъчнопрез лятото масово подават първичната вода с 60 оС - тази вода няма как да загрее водата за битови нужди до 55 оС (каквото е изискването)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар