Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плащате ли си парното и топлата вода?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Монополист значи, че само той предлага тази услуга - в случая Раховецгаз предлага най-скъпия газ в България, затова и Топлофикация - ВТ е с най-висока цена за парно в цяла България. На мен ми е ясно, че колкото ти отчете газомера, ще платиш, но зависи на каква цена. А моят приятел с наводнения апартамент го беше оставил на температура, колкото да не замръзнат тръбите. Хем тръбите замръзнаха, хем огромна сметка за газ. А, между другото, ти нали беше с 6 климатика
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Каквото и да си говорим, на газ е в пъти по добре от Топлофикация. Сигурен съм че в този апартамент, за парно ще плащам повече и пак няма да е толкова топло. Сега даже и в офиса ще минем на газ щото с климатиците умряхме от студ миналата зима. Проблема на твоя авер не е в газта или раховецгаз. Да търси тоз дето му е полагал тръбите. Климатиците са за охлаждане, за отопление си има други уреди. Ако скове пак -10-15 градиса и да ги задържи 2 месеца както миналата зима, на климатиците им замръзват външните тела, компресорите работят на максимума си, харчат много ток и не отдават нужната топлина.
      sugarboy написа:
      Монополист значи, че само той предлага тази услуга - в случая Раховецгаз предлага най-скъпия газ в България, затова и Топлофикация - ВТ е с най-висока цена за парно в цяла България. На мен ми е ясно, че колкото ти отчете газомера, ще платиш, но зависи на каква цена. А моят приятел с наводнения апартамент го беше оставил на температура, колкото да не замръзнат тръбите. Хем тръбите замръзнаха, хем огромна сметка за газ. А, между другото, ти нали беше с 6 климатика
      Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Коментар

Аз против газа нищо не казвам - естествено че това е най-цивилизационният избор - хората още от 19. век са се усетили. Но при нас реалностите са по-други. А климатиците замръзват, ако са куча марка - досега за шест зими нямам случай да са ми замръзнали климатиците. Разбира се много климатици замръзват, но това е или от неправилна експлоатация, или от лош монтаж. И при нас служебните климатици са всичките еднакви Панасоници 21-ци. Единия не можахме цяла зима да го размразим, а другите си бачкат нон-стоп безотказно, че даже и топлят. Така че, естествено, подкрепям газифицирането, но в България моделът на всичко е изкривен и докато не се оправят нещата, а това скоро няма да стане, гледам да бягам от всички монополисти, доколкото това е възможно :D Оставяме сега колегите от София да си признаят кой и защо плаща или не плаща парното, че им напълнихме темата с газификационни проблеми
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Плащам по интернет като ми излезе сметката - до ден-два съм я платил. Даже, бих казал, плащам излишно редовно Миналия месец ми излезе изравнителната сметка и щеше да ми се наруши семейния бюджет ако я бех платил наведнъж. Но платих една част от нея и до преди започването на отоплителния сезон ще съм на чисто - за 2-3 месеца ще съм се "изравнил".Проблемът е, обаче, че живея в огромен блок пълен с всякакви отрепки (наред с някои съседи, с които много се разбирам), които не плащат. Има хора, които входните такси не са си плащали от 2-3-4 години, да не говорим за останалите консумативи Синът ми е на една годинка и ако ми спрат парното и топлата вода заради тези селтаци не знам какво ще ги правя.
          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Топла вода нямам - плащам си тока!Парно нямам - отоплявам се с климатици, но пък плащам такси за парното
            BMW E90 320D
            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
            ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

blagun написа:
              Топла вода нямам - плащам си тока!Парно нямам - отоплявам се с климатици, но пък плащам такси за парното
              Така е в нашата безумна държава за съжаление...
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
              X