Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предстоящата необходимост от бойлери

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

6ma7ka7a написа:
    Колега скоро сменихме бойлера иначе щях да ти го снимам и да ти покажа за какво става въпрос от вънка направо е се сипе покритието му падаше беше елдом инвест.
    Явно сте го купили, когато качествтото на Елдом е станало отврат! Защото моят бойлер също е в баня и за десет години няма никакви наченки на ръжда по корпуса! На един приятел баща му скоро купи бойлер на Елдом. Ходих да им помогна да со закачим. Точно след два дни протече, като лейка! След това имаха сумати разправии и дни без топла вода, докато не им го смениха.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

----
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

nasty написа:
        Ми ние сме на някаква немска марка стибел електрон май беше - слагат ти го техни механици и имаш 10 години гаранция.
        Пропусна да кажеш, че за монтажа взимат около 100-150лв.Това е цена за София, от миналия месец.Толкова горе-долу (166лв.) ми струва Теси, от които пък съм много доволен.
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

@trace: Аз също имам 3 TESY-та и нямам право да съм недоволен. Последното у дома - някава фирма дилър дойдоха, донесоха, монтираха и си взеха обявената цена без никакви проблеми. Бойлера си работи, доволен съм... Чудя се за какъв чеп трябва да давам примерно повече от 200 кинта за чуждестранен бойлер, като все още има достатъчно добри български бойлери...
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

trace написа:
            nasty написа:
            Ми ние сме на някаква немска марка стибел електрон май беше - слагат ти го техни механици и имаш 10 години гаранция.
            Пропусна да кажеш, че за монтажа взимат около 100-150лв.Това е цена за София, от миналия месец.Толкова горе-долу (166лв.) ми струва Теси, от които пък съм много доволен.
            Е да взимат но не беше толкова поради причината ,че сме си го купили преди минимум 3 години забравих колко вече.И не не е прогнил още ,и за сервиз не е бил засега да се чукне на дърво.Та от тази марка съм доволен засега - купихме си я от техномаркета май беше до метро след банкя като излизаш от софия.А за газовите бойлери малко нова задачка се получи - Аз съм от костинброд и тук топлофикация няма В момента се газифицира града - изисква се газова печка и котел да работи на газ , за бойлер не знам дали се изискваше - но ако толкова излиза да се къпеш на газ е добре.В сми тва с газта си е относително колко ефтино излиза (че ние само за по-ефтино гледаме)Но готвене топла вода и отопление на газ за апартамент ,че дори и къща ако се догажда или е малко по-скъпо от на ток,дърва и въглища си заслужава.Не се занимаваш да режеш ,вкарваш,качваш и тем подобни.Само дето трябва си подновиш доста неща...
            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

аз в къщи съм само с бойлери "Матев". най добро съотношение качество-цена е горещо поцикнования вариант на водосъдържател - с доста дебела ламарина е. обаче ги спряха от производство и ако се намери някой ще е залежал.... п.п. след 5 г. ходене по мъките с бойлер на Елдом инвест - никога повече!!!п.п. 2 - Дядото по същия начин с Теси - мъки, мъки......
              Fiat Punto 1.1-Синята птица
              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Immortal написа:
                Слушам ги вчера какви глупости ръсиха Славчо и неговите сценаристи. "На запад" се било плащало на едно място всичко, и ако не си платиш едно от нещата (ток, телефон,отоплением вода и т.н.) ти били спирали всичко. Е, по-голяма глупост от това не бях чувал. НЯМА такова нещо в нито една европейска държава. Знам със сигурност. Гледахме го заедно с моя приятел, живеещ от 1993 година в Англия. Реакцията му беше - "това са пълни глупости."Знам и от жена на мой приятел, полякиня, че в Полша нямат право да ти изключват тока, дори да не си плащаш сметките. Могат да те съдят и да си търсят дължимите суми (и го правят, разбира се, доста бързо), но не ти изключват тока. Може д аимаш малко дете, може да гледаш стар човек на системи, за които да трябва ток. Тук в България е джунгла и става все по-зле в някои аспекти.
                точноаз съм чувал от хора живеещи в чужбина същотоникой не спира нищослагат лихви, но само до там
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Atanas71 написа:
                  Sev написа:
                  ele написа:
                  Вземи си газов бойлер. Предимствата са:Няма значение колко голямо е домакинството, топла вода винаги има (стига да има газ )Икономични са. При къпане всеки ден, по 2 пъти на ден, 10 лева газ за около 2 месеца. Само, че трябва да го изключваш когато не ти трябва. Иначе, ако е включен постоянно е около 20 лева/месецнедостатъци:изисква определени условия за монтажИначе... аз съм мноооого доволна
                  при положение че има ТЕЦ и спирането на водата ще е за много малко време, този бойлер е доста неизгодна инвестиция
                  Въпрос ? Колко вида газови бойлери си ползвал [имам в предвид от кои модели горелки са били вложени в самия бойлер ] ? Колко време си ползвал газов бойлер че си изградил такова мнение за икономическата му неефективност? Или пак един чул че някой имал газов бойлер..........и си говори каквото са му предали :D Мога да ти кажа че това е една много добра инвестиция стига с него да работят грамотни хора, които спазват правилата за безопасност.А пък те новите газови бойлери са направени така опростено оставяш го на режим готовност пускаш водата и се къпеш докато има вода и газ в бутилката Моят бойлер на пълна мощност е 17кв. и спокоино прави 12л. вода на 80градуса за минута при входяща 8градуса изпитано В пъти по-добър от проточните ел. бойлери които доста се затрудняват при входяща вода 6-8градуса
                  И от мен един глас за проточните газови. Мноооого добра машинка е, ползвал съм вече 2 вида (първия незнам на колко годинки беше, мя просто му доде времето), първия незагасяем, палеше се с кибрит или пиезозапакла за котлони, а новия е с вградена такава и го пускаш преди да влезеш в банят и стоп след това. Вода сгряваха за около минутка зимата, като и с двата не съм имал харч повече от бутилка (20л) газ за месец, а сме двама възратни и бебе, смятай колко вода изтича за ден. А инак за електричките, в София сме от 3 години с Теси и няма никакви ядове. За монтажа ти трябват 2 просто добре укрепени скоби на стената и малко време да си поиграеш да монтираш всичко. Все пак едим 80л бойлер тежи около 20-25 кила и цялата работа няма да отиде повече от 100кг при зареден. Са за по-големите незнам... Друго което е, незнам на какво мнение сте вие, но голяма заблуда е, че ако не го спираш харчрл много. Напротив, лично съм си правил експеримент, да не се гаси гадината по един месец и резултата е повече от дововолителни. Логиката е, че загубите на топлина са много по-малко от енергията необходима за загряване. Когато е на посоченатат температура, той спира. Ако падне под минималната се включва и после пак спира. Обаче, количеството енергия и времето необходимо за загряването от 85градуса примерно до 90 е едно, и съвсем друго, когато си го спрял и водата трябва да се загрява от 60 до 90 например...

Коментар

Atanas71 написа:
                    Колко време си ползвал газов бойлер че си изградил такова мнение за икономическата му неефективност? Или пак един чул че някой имал газов бойлер..........и си говори каквото са му предали :D Мога да ти кажа че това е една много добра инвестиция стига с него да работят грамотни хора, които спазват правилата за безопасност.А пък те новите газови бойлери са направени така опростено оставяш го на режим готовност пускаш водата и се къпеш докато има вода и газ в бутилката Моят бойлер на пълна мощност е 17кв. и спокоино прави 12л. вода на 80градуса за минута при входяща 8градуса изпитано В пъти по-добър от проточните ел. бойлери които доста се затрудняват при входяща вода 6-8градуса
                    чул...недочулс това си вадя хляба, това съм завършил и това работя (Топлотехника, ТУ-София; реклама на фирмата няма да правя, само ще ти кажа 6 000 000 000 евро оборот, 82 000 мегавата управлявана мощност в цяла Европа....)може би съм ги чувал тези неща, даже съм ги виждалтова че не си разбрал какво съм написал не те оправдава да пишеш свободни съчинения по мой адрес
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Immortal написа:
                      Да ви имам проблемите.Аз все още се чудя, защо софиянци търпят издевателствата на столичната топлофикация?!? Слагате си по един бойлер, слагате си по един климатик или по една газова или каква да е печка и си свиркате... Ние като не сме топлоснабдени?!? Да не би да плащаме милиони за отопление (за справка, топлим се с климатик в едната стая и с акумулираща печка и духалка в другата - никога досега не сме плащали повече от 120 лв сметка за ток, а и бойлер се ползва еектрически, включва се рано сутрин към 4 часа (с таймер) и изключва към 6. Цял ден има топла вода - за по един душ сутрин и по един вечер стига.)Топлофикация, та топлофикация... Стига сте пълнили гушите на такива като Вальо Топлото. Нямали пари да си платят газта - да си ги търсят от него и подобните му.И не обиждайте съседите си, които не са успели да платят парното си. Това е целта на управляващите - да настроят съсед срещу съсед.Бил съм в положение, при което сме били на една заплата, а сметката запарно и топла вода (в Сливен като живеехме) да е по-голяма от заплатата ми. Това си е чист озаконен рекет и вие се връзвате...Слушам ги вчера какви глупости ръсиха Славчо и неговите сценаристи. "На запад" се било плащало на едно място всичко, и ако не си платиш едно от нещата (ток, телефон,отоплением вода и т.н.) ти били спирали всичко. Е, по-голяма глупост от това не бях чувал. НЯМА такова нещо в нито една европейска държава. Знам със сигурност. Гледахме го заедно с моя приятел, живеещ от 1993 година в Англия. Реакцията му беше - "това са пълни глупости."Знам и от жена на мой приятел, полякиня, че в Полша нямат право да ти изключват тока, дори да не си плащаш сметките. Могат да те съдят и да си търсят дължимите суми (и го правят, разбира се, доста бързо), но не ти изключват тока. Може д аимаш малко дете, може да гледаш стар човек на системи, за които да трябва ток. Тук в България е джунгла и става все по-зле в някои аспекти.
                      Вярно е, че на запад не ти спират нито тока, нито водата. Ако ти спрат тока и някой случайно се гътне и умре, просто не е истина как набързо ще осъдят дружеството да плати солидно обещетение. А ако по някаква причина можеш, но не искаш да плащаш, ти слагат специален електромер - пускаш монети - имаш ток, а водомерите са ограничени до определено количество на ден, което е достатъчно за елементарни нужди.
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Immortal написа:
                        Да ви имам проблемите.---CUT---
                        Не си прав! Преди време когато се купуваше жилище в София, ако нямаше Т/Т/Т цената му беше с 25% по-ниска.Взимайки си апартамент с централно парно се подписва договор, чрез който ти приемаш условията на "ТЕЦ-а"Вярно е, че много хора нямат възможност да плащат тия сметки, но има и друг момент, как за две години имаш натрупани над 4500 лв. сметка и то за гарсионера. Еми не искаш парно и топла вода и действаш както ти си казал --Бойлер и духалки-- няма как да имаш повече от 45 лв. сметка на месец и то в зимния период. Това прави грубо 700 лв за две години.Значи какво става, хем не искаш парно (или не можеш да го плащаш), хем го ползваш на макс. Нали така и така няма да плащам ще го ползвам как си требва.За съжаление това няма елементарно решение. Истината е, че при много собственици винаги ще има не редовни и редовни. Спомена как е било на запад, да там е така защото кооперацията има един собственик, който има грижата за това, там всеки месец (или на три или шест) се заплащат комуналните услуги. Когата влезеш там да живееш нямаш избор плащаш или те изхвърлят на улицата и се почва дело, но така или иначе те съди собственика, а не ТЕЦ-а.Решенията са две:По-високи доходи.По-малко собственици.И тук няма лош вариянт, при всички положение живота в "ситито" ще става все по-скъп и натоварен. Най-благото решение е да се отърве човек от панелката и да се намести в една къщичка на 30-40 км. от града. Това се отнася и за новодомците и за пенсионерите, за двете групи е много по-лесен живота извън града, едните имат да гледат деца, другите им трябва чист въздух и възможност да отглеждат какви ли не култури с който да си помагат.

Коментар

[quote="Immortal"]Да ви имам проблемите.Аз все още се чудя, защо софиянци търпят издевателствата на столичната топлофикация?!? ......................................И не обиждайте съседите си, които не са успели да платят парното си. Това е целта на управляващите - да настроят съсед срещу съсед......................Immortal Толкова изчерпателно си го написал ,че няма какво друго да добавя.
                          "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

----
                            Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

абе сичко е комплексно... едно време преди 1989 г. имаше ли такива неплатили???сега 1 . ти надуват сметката , заради далавери и да плащаш сметката на такива неплатилипосле хората нямат пари...и като за капак на всичко няма читава правосъдна система да осъди нередовните платци.п.п. апропо - с тока положението е същото. циганите не плащат, ама сметките им се прехвърлят на много повече канарчета и не се усеща... за съжаление.... и там рязането е по лесно...
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                              X