Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предстоящата необходимост от бойлери

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предстоящата необходимост от бойлери

Предполагам, че в скоро време топлофикация-софия ще спре топлоподаването в моя блок, защото в него живеят тарикати които не са си плащали от 97-98год и имат задължения в размер около и над 8000 лв. Ако предположим, че това е нормална и справедлива мярка да спрат и моята и неговата топла вода явно ще трябва да се помисли аз бойлер (поне да се къпя ако не друго )Какъв бойлер е подходящ за апартамент, къде и как се монтира, недостатъци и плюсове и всичко друго, което се сетите и може да ми е полезно.Благодаря

Ми ние сме на някаква немска марка стибел електрон май беше - слагат ти го техни механици и имаш 10 години гаранция.Монтиран е в банята 80 литров и си перка нон-стоп да е включен като си изключва като стигне до зададената температура и се включва като падне.Иначе си зависи колко хора сте кога и как и по-колко се къпете та или 80 литра или по-голям може да ти трябва.
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Топлофикация няма да се осмелят да спрат топлоподаванетоЩе стане голям панаирА и скоро ще има избори
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Колега, като монтираш бойлер не го слагай в банята, защото от парите и влагата му се взима ъкъла по-добре го сложи в тоалетната, ако е отделно от банята.Защото за около 4-5 години ще изгние, че може и по малко това е от мен.
        Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Sev написа:
          Топлофикация няма да се осмелят да спрат топлоподаванетоЩе стане голям панаирА и скоро ще има избори
          E как пък не, баш сега е момента да се спира топлото. Кой тогава ще ти гледа некво правителство... а и не къпан никои нема да оди да гласува....

Коментар

6ma7ka7a написа:
            Колега, като монтираш бойлер не го слагай в банята, защото от парите и влагата му се взима ъкъла по-добре го сложи в тоалетната, ако е отделно от банята.Защото за около 4-5 години ще изгние, че може и по-малко това е от мен.
            Това не е вярно! Изгниваха водосъдържателите на бойлерите някога, когато бяха най-обикновени. И то не от влагата външно, а от боклуците и водата в тях просто водосъдържателя корозираше. Имам бойлер с обикновен кожух и водосъдържател от неръждавейка на Елдом инвест и вече десет години стои в баня и няма ни най-малка наченка на ръжда!Доколкото знам Елдом инвест са доста зле в момента, затова ти препоръчвам Теси, като марка за бойлер. От чуждите има доста, но едва ли така лесно се намират резервни части, а и кой знае, какво им е дереджето. 60-80л. е минимум размерът за нормално домакинство, за по-голямо 100-120.
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Вземи си газов бойлер. Предимствата са:Няма значение колко голямо е домакинството, топла вода винаги има (стига да има газ )Икономични са. При къпане всеки ден, по 2 пъти на ден, 10 лева газ за около 2 месеца. Само, че трябва да го изключваш когато не ти трябва. Иначе, ако е включен постоянно е около 20 лева/месецнедостатъци:изисква определени условия за монтажИначе... аз съм мноооого доволна
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                Вземи си газов бойлер. Предимствата са:Няма значение колко голямо е домакинството, топла вода винаги има (стига да има газ )Икономични са. При къпане всеки ден, по 2 пъти на ден, 10 лева газ за около 2 месеца. Само, че трябва да го изключваш когато не ти трябва. Иначе, ако е включен постоянно е около 20 лева/месецнедостатъци:изисква определени условия за монтажИначе... аз съм мноооого доволна
                при положение че има ТЕЦ и спирането на водата ще е за много малко време, този бойлер е доста неизгодна инвестиция
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

В моя пък вход има една дрисла с 7800 лв парно И за тва могат и на нас да ни кръцнат парното и топлата вода Добре, че го приеха този закон (не си спомням как се казваше май за етажната собственост) и при такива случай се свиква събрание и със съгласието на 70% от входа могат да го изгонят гражданина Х от собствения му апартамент. Даже май не съм сигурен и че е гласуван тоя закон. Може и идея да е било само. Да няма възможност, разбирам. Ама тя е сама жена с 2 деца. И 3-мата работят. Тя ходи на екскурзий по Италия, щерка и с кви парфюмчета се пръЦка 30 мин след нея мирише, а пък сина и кат почне на слуша музика целия блок се тресе. Което ме навежда на мисълта че слуша на "качествена" апаратура. Не става така.

Коментар

nasty написа:
                    Иначе си зависи колко хора сте кога и как и по-колко се къпете та или 80 литра или по-голям може да ти трябва.
                    Сам съм други няма Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 да трябва 2-ма човека да се окъпят няй-много
                    Sev написа:
                    в доста блокове топлоподаването вече е спряно
                    6ma7ka7a написа:
                    Колега като монтираш бойлер не го слагай в банята защото от парите и влагата му се взима ъкъла по добре го сложи в тоалетната ако е отделно от банята.Защото за около 4 5 години ще изгние че може и по малко това е от мен.
                    Имам баня и мокро помещение. Водата в кухнята е свързана с мокрото, там няма душ, но мисля че може да се сложи
                    Vladim написа:
                    6ma7ka7a написа:
                    Колега като монтираш бойлер не го слагай в банята защото от парите и влагата му се взима ъкъла по добре го сложи в тоалетната ако е отделно от банята.Защото за около 4 5 години ще изгние че може и по малко това е от мен.
                    Това не е вярно! Изгниваха водосъдържателите на бойлерите някога, когато бяха най-обикновени. И то не от влагата външно, а от боклуците и водата в тях просто водосъдържателя корозираше. Имам бойлер с обикновен кожух и водосъдържател от неръждавейка на Елдом инвест и вече десет години стои в баня и няма ни най-малка наченка на ръжда!Доколкото знам Елдом инвест са доста зле в момента, затова ти препоръчвам Теси, като марка за бойлер. От чуждите има доста, но едва ли така лесно се намират резервни части, а и кой знае, какво им е дереджето. 60-80л. е минимум размерът за нормално домакинство, за по-голямо 100-120.
                    Полезно :D
                    Sev написа:
                    при положение че има ТЕЦ и спирането на водата ще е за много малко време, този бойлер е доста неизгодна инвестиция
                    сигурен ли си, че ще е за малко

Коментар

Няма да Ви спрат топлоподаването докато не си изплатите дълговете.Просто твоята сметка ще нараства за сметка,защото малко хора ще ползват парно,а ти ще плащаш загубите по тръбите

Коментар

В последните години по новините половината от времето се обсъжда парното ,а другата половина боклука на София. Жалко ,че страдат и редовните платци.
                        SEAT Leon Cupra 300
                        Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Бих казал - жалко, че слушаме за мръсна София само. Все едно други градове няма или в тях са свършили проблемите. Хамериканците чак филм направиха вдъхновени от боклука на София. В резюме новините са - София ще става все по-мръсна - от хвърлящите Софиянци и от некъпаните такива
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Да ви имам проблемите.Аз все още се чудя, защо софиянци търпят издевателствата на столичната топлофикация?!? Слагате си по един бойлер, слагате си по един климатик или по една газова или каква да е печка и си свиркате... Ние като не сме топлоснабдени?!? Да не би да плащаме милиони за отопление (за справка, топлим се с климатик в едната стая и с акумулираща печка и духалка в другата - никога досега не сме плащали повече от 120 лв сметка за ток, а и бойлер се ползва еектрически, включва се рано сутрин към 4 часа (с таймер) и изключва към 6. Цял ден има топла вода - за по един душ сутрин и по един вечер стига.)Топлофикация, та топлофикация... Стига сте пълнили гушите на такива като Вальо Топлото. Нямали пари да си платят газта - да си ги търсят от него и подобните му.И не обиждайте съседите си, които не са успели да платят парното си. Това е целта на управляващите - да настроят съсед срещу съсед.Бил съм в положение, при което сме били на една заплата, а сметката запарно и топла вода (в Сливен като живеехме) да е по-голяма от заплатата ми. Това си е чист озаконен рекет и вие се връзвате...Слушам ги вчера какви глупости ръсиха Славчо и неговите сценаристи. "На запад" се било плащало на едно място всичко, и ако не си платиш едно от нещата (ток, телефон,отоплением вода и т.н.) ти били спирали всичко. Е, по-голяма глупост от това не бях чувал. НЯМА такова нещо в нито една европейска държава. Знам със сигурност. Гледахме го заедно с моя приятел, живеещ от 1993 година в Англия. Реакцията му беше - "това са пълни глупости."Знам и от жена на мой приятел, полякиня, че в Полша нямат право да ти изключват тока, дори да не си плащаш сметките. Могат да те съдят и да си търсят дължимите суми (и го правят, разбира се, доста бързо), но не ти изключват тока. Може д аимаш малко дете, може да гледаш стар човек на системи, за които да трябва ток. Тук в България е джунгла и става все по-зле в някои аспекти.

Коментар

Vladim написа:
                              6ma7ka7a написа:
                              Колега, като монтираш бойлер не го слагай в банята, защото от парите и влагата му се взима ъкъла по-добре го сложи в тоалетната, ако е отделно от банята.Защото за около 4-5 години ще изгние, че може и по-малко това е от мен.
                              Колега скоро сменихме бойлера иначе щях да ти го снимам и да ти покажа за какво става въпрос от вънка направо е се сипе покритието му падаше беше елдом инвест.
                              Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Working...
                              X