Вчера ги изпробвах радиостанциите докато разхождах песа. Приятелката остана вкъщи с едната а аз се отдалечих на около два километра. Никакъв проблем с комуникацията, въпреки, че нямаше директна видимост и няколко големи сгради бяха помежду ни. В лошото време не ми се разхождаше, за да проверя докъде ще има сигнал, но в петък заминаваме за Гърция две коли и ще изпробвам работата на радиостанциите в полеви условия на Олимп.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Използвате ли радиостанция?
Collapse
X
-
Един приятел има същите радиостанции... Ползвали сме ги в колите, пътувайки за морето, а и за Гърция... Никакъв проблем, но все пак бяхме предпазливи като минавахме покрай полицаи. Обхвата им е доста добър, общувахме между два хотела на разстояние 600-700 метра, без никаква директна видимост. Единственото е, че трябват по-силни батерии, че тези които влизат в комлекта са много слаби и изкарват 3-4 часа при активно говорене.RIP Притежателка на горда Panda RIP
Bravo 1.2 16V
Коментар
-
Колеги Rokambol и Red Storm, а колко време ви издържат батериите, когато станциите са пуснати в режим на готовност за работа? Аз моите ги включих преди 24 часа и сега видях, че вече няма никой в батериите, които още не съм ги зареждал - поставих ги веднага след разопаковането.И така като съм почнал с въпросите, я да продължа, че явно има разбиращи тук.1. На каналите мога да избирам дали да са CTCSS или DCS или не - това какво означава?2. На всеки канал мога да избирам до сто и няколко подканала - това означава ли, че ако някой не е на точно този канал и подканал няма как да ме чуе? Но пък тогава изниква въпроса, ако този някой си пусне режим Сканиране няма ли все пак да засече моето предаван?3. Функцията Scramble, която предпазва от подслушване на разговора, като прави сигнала неразбираем за чужди станции ефективна ли е по принцип?преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Моите батерии са NiMH 2300mAh(2xAA).Kато ги заредя карат по десетина дена.Но аз използвам станцията само вечер,защото през деня съм на работа. Мога да ти отговоря само на втория въпрос.И двете ти станции трябва да са на едни и същи канал и подканал.Но аз нямам фиксирани канали и ако искам да те слушам пускам точно тази функция-сканиране.Естествено,ако знам приблизителната ти работна честота,ще те хвана по-бързо.Octavia RS
Evo 10-служебната играчка.
Коментар
-
Тези "подканали" са всъщност различни честоти от системата CTCSS (Continuous Tone Coded Squelch System).Служат единствено да предотвратят слушането на нежелани предаватели които работят на същата честота. Ако двама души са задали едни и същ CTCSS код то звукът при приемане ще се включва само когато другият излъчва. Ако станцията приеме сигнал без тази CTCSS честота или кодът и не съвпада със зададената то просто няма да се чуе нищо.Това по никой начин не защитава разговора от подслушване тъй като всеки може да изключи тази функция и тогава чува всичко което се излъчва в ефира на тази честота.Тази функция просто дава повече комфорт при разговор - не слушаме разговори които не са предназначени за нас.Скремблирането всъщност е функцията която защитава разговора от подслушване, но аз лично не знам как е реализирана в тази радиостанция...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар