Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде сбъркахме ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Като цяло съм съгласен с повечето горни мнения...Само ще маркирам с какво не съм съгласен - по мои лични наблюдения, напоследък забелязвам, че толерантността в шофьорите почна да нараства. Преди 2 години никой не спираше пред пешеходна пътека. От известно време насам наблюдавам почти масово спиране пред пешеходни пътеки, поне на по-натоварените от тях. (Естествено заслуга за това имат и легналите полицаи пред пешеходните пътеки, но гледам че и да ги няма, пак се спира).Второто - колегата по-горе цитира съвсем погрешно Гърция, че там катастрофи не ставали. Напротив. Гърция е страната с най-много ПТПта на глава от населението в ЕС и на четвърто място след Литва, Латвия и Румъния по брой загинали на 1000 човека от катастрофи. (България е на 11 място). Все ни се иска да сме първи в нещо, дори и по черна статистика, но за съжаление (или в случая за радост) и там не сме (източник - http://www.driveandstayalive.com/inf...apita-2004.htm - класацията е в обратен ред, т.е. почва от най-малко загинали. Аз изключих държавите които не са в ЕС)Иначе за подрастващите съм напълно съгласен с ls1.

Коментар

SHB написа:
      NewUser написа:
      Най- вероятно е от времето в което живеем - безидейно и безцелно, без ценности и без идеали, едно мъртво време.
      Не е така-има си ценности и сегашното врем-влизане в ЕС,влизане в НАТО,преход,икономически просперитет.Но всички те бяха опорочени от ширещата се престъпност нависоко.Хората не ги припознаха тези идея,някои не се оттърсиха от предишния строй ,други решиха че от едно чуждопоклонничество отиваме към друго...Абе страдаме от (някъде го бяха казали) синдром на сбърканата посока.1915 се хванахме на хорото с централните сили и загубихме.1941 с Оста,пак загубихме.1944 с червените-пак сбъркахме.Цял веке оплетохме конците и някак си не повярвахме че сме на правилния влак и развоя на прехода затвърди това усещане.
      Бях на 20 г., бях безработен, но имах надежда, надежда че може би хората които управляват държавата ще мислят за нея, за нейното бъдеще, за нейното развитие, за нейният просперитет. Сега съм на 30 г. работя от 8 г. не живея зле, но съм все по близо до решението, решението което мой съученик взе преди 10 г. - да живея и работя в друга държава, казвам го с мъка, защото исках да живея в тази държава, да отгледам деца в тази държава и те да живеят в нея, но със политиката на социално управление младите хора бягат, е аз вече не съм първа младост, но все още не е късно да се устроя в друга държава и да имам деца за които ще съм спокоен, че ще живеят по-добре от мен и ще се развиват благодарение на своите умения и качества и няма да бъдат измествани от хора на този или онзи.
      Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

NewUser написа:
        SHB написа:
        NewUser написа:
        Най- вероятно е от времето в което живеем - безидейно и безцелно, без ценности и без идеали, едно мъртво време.
        Не е така-има си ценности и сегашното врем-влизане в ЕС,влизане в НАТО,преход,икономически просперитет.Но всички те бяха опорочени от ширещата се престъпност нависоко.Хората не ги припознаха тези идея,някои не се оттърсиха от предишния строй ,други решиха че от едно чуждопоклонничество отиваме към друго...Абе страдаме от (някъде го бяха казали) синдром на сбърканата посока.1915 се хванахме на хорото с централните сили и загубихме.1941 с Оста,пак загубихме.1944 с червените-пак сбъркахме.Цял веке оплетохме конците и някак си не повярвахме че сме на правилния влак и развоя на прехода затвърди това усещане.
        Бях на 20 г., бях безработен, но имах надежда, надежда че може би хората които управляват държавата ще мислят за нея, за нейното бъдеще, за нейното развитие, за нейният просперитет. Сега съм на 30 г. работя от 8 г. не живея зле, но съм все по близо до решението, решението което мой съученик взе преди 10 г. - да живея и работя в друга държава, казвам го с мъка, защото исках да живея в тази държава, да отгледам деца в тази държава и те да живеят в нея, но със политиката на социално управление младите хора бягат, е аз вече не съм първа младост, но все още не е късно да се устроя в друга държава и да имам деца за които ще съм спокоен, че ще живеят по-добре от мен и ще се развиват благодарение на своите умения и качества и няма да бъдат измествани от хора на този или онзи.
        Давай смело и аз го мисля по същия начин.Ето и колегите imortal i is1 не харесват новото поколение,следователно и те не биха желали техните деца да растат в такава среда,така че накрая ще се окажем много.Някой ще кажат че това по-лесният избор,вместо да останеш тук и да се бориш със статуквото,но всеки човек на първо място е отговорен за собствената си съдба и на второ за колективната и ако е решил че иска да живее като човек никой не може да го спре.ПП Ама айде само да не се изнесете в Гърция или Турция...

Коментар

Бе не знам ма днес прибрах един приятел с неговата кола и се прибрах пеша - е на 5 метра пред нас някфи субекти от голф 3-ка ми скачат на бой...ма не спряхаА случки с колата когато съм няма фрапантни - само веднъж е едно ауди се загледахме по една мацка там и от аудито не им хареса та се доуточнявахме кой кво и защо....
          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Начи на прав път съм... :D Ако следите медийните изяви на Премиера, не оставате ли с впечатление, че момчето е с психически увреждания? От 20 минутна реч аз бях втрещен, слушайки как този наивник говори ТОЧНО ОБРАТНОТО на това, което виждам постоянно. Осъзнах, че неговата реч ИЗОБЩО не е отправена към мен или към някого от разумните хора. Тя е отправена към промитите мозъци на пенсионерите, които така или иначе нямат никаква връзка с реалността и си живеят в някакъв свой свят, с надеждата да дойде пак бай Тошо...Напоследък се заговори за картели и за големи глоби. Като изключим малката подробност, че ВСИЧКИТЕ глоби ще бъдат отменени от съда, то какво мислите по въпроса за причините за инфлацията?Производителите ли са виновни за инфлацията?Или това е поредното комунистическо мероприятие за настройване на безмозъчните пенсионери с/у мръсните капиталисти-фабриканти? Ние ли къде сбъркахме? Кои са/сме това "ние"? Не е ли достатъчно красноречив факТА, че за 1 300 години доказохме как една нация може да се гордее от това колко може да носи? И колкото повече ни шибат на мегдана - ние толкова повече се гордеем.., че можем да носим! А как ми се иска да гледам морето ненасрано и да се влюбя отново в тая шантава държава, дето толкова не ме иска. Може пък да ме поиска отново, мама й стара ... ако изобщо някога ме е искала. Къде сбъркахме ли? Никъде - просто такъФ ни е гена.
            Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Случките, които разказах, не са фрапантни. Те са ежедневие и дори вече не им обръщаме внимание. Това пък да възникне скандал коя кола да отсъпи по тясна улица, е вече класика, защото всички улици са тесни със спрелите от двете страни коли. И са показателни за агресията и арогантността, която се наслои между хората. За дреболии се правят скандали и се налита на бой, просто безсмислени истории. А за откровената простотия и неграмотност, която ни лъха отвсякъде и най-вече от младите хора, също съм съгласен. Може и да остарявам, може и да е сблъсък на поколенията ...
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Аз си мисля, че случващото се с държавата пряко се проектира върху обществото. Какво имам в предвид? Напрактика вече близо 8 години няма действаща държава. Същата е тотално абдикирала от функцийте си, който факт няма как да не се отрази върху общественото поведение. 1. На практика съдебната система и полицията не функционират - тогава естествено, че бабаитите ще си правят каквото искат - без страх от каквото и да било наказание. 2. Държавната администрация не работи в полза на обществото, а срещу него - тогава естествено, че всеки ще гледа да прецака същата тази администрация и/или да си реши проблемите въпреки нея. 3.Сфери като здравеопазване и образование функционират на ръба на санитарния минимум - тогава естествено, че младите поколения са на тоя хал. 4. Далаверата и кражбата се издигнаха в култ благодарение на тези, които управляват държавата - справка - яхти и имоти на Доган, на царя, обръчи от фирми, спонсори на президента от същите тези фирми...и мн. други. Е...няма как всичко това акумулирано толкова години да не окаже влияние на обществото. Просто няма как. Тук малко се чудя дали правилно използвам термина "общество", защото според мен отдавна в България няма функциониращо гражданско общество (което пък е една от основните цели на управляващите), щото ако имаше такова, отдавна щяха да са изметени и да стават булки по затворите.5. Ако има все още нещо работещо в тая държава, то функционира въпреки, а не благодарение на нея.
                Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                Punto М2 1.2 SX 2000г.
                МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

SHB написа:
                  ПП Ама айде само да не се изнесете в Гърция или Турция...
                  Защо, какво и е на Гърция ? Питам сериозно, защото мисля като имам възможностда си купувам парцел или къща край морето. На мен лично там много ми харесва и особено Тасос (не че съм ходил някъде другаде). Планина и море, кеф. Хем Витоша няма да ми липсва, хемсъм си на море п.ц. А и досега не съм виждал дупка по пътя.
                  Ex Fiat 126P
                  Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                  Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS
                  Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                    SHB написа:
                    ПП Ама айде само да не се изнесете в Гърция или Турция...
                    Защо, какво и е на Гърция ? Питам сериозно, защото мисля като имам възможностда си купувам парцел или къща край морето. На мен лично там много ми харесва и особено Тасос (не че съм ходил някъде другаде). Планина и море, кеф. Хем Витоша няма да ми липсва, хемсъм си на море п.ц. А и досега не съм виждал дупка по пътя.
                    Нямам предвид ,че е лошо.Просто не ги харесвам-исторически сме обременени.Не си го представям прадядо ми да се е бил с гърците пък аз да ходя да им работя или дори само да живея там и да им плащам данъци.Въпрос на разбирания.Ходи в Испания примерно-пак е хубаво ,щом имаш пари да си позволиш вила в Гърция едва ли в Испания ще ти е по-лошо.Повечето коментари наистина ми се строиха като сблъск на поколения.Нормално е като минеш определена възраст и да поченш-младите сега каква музика слушат,младите сега как се обличат,младите са неграмотни....Това е повтаряно повтаряно от всяко предишно поколение,но света не се е затрил.Не осъждайъте това което не разбирате.Ето младите сега са много по-информирани има вече социялни субкултури,тоест признак че младите взимат решения сами,без да се влияят от родителите си.Ние пък можем да кажем че тези преди нас донесоха чалгата в обществото...кючека,озакониха беззаконието и се примириха с действителността....Въпрос на възраст.

Коментар

Neosi А иначе нито Гърция, нито Турция са ми неприятни. Бих живял и в двете държави, но за предпочитане е Гърция, щото все пак е в ЕС.Историческите обременености на мен са ми чужди.

Коментар

Какви ценности при днешните подрастващи,къв сблъсък на покоелнията :D Едно поколение от мърши се развива в момента.Единственото предимство е че ся могат да се боцкат непълнолетни на корем :D

Коментар

Dedra 2.0 написа:
                          Какви ценности при днешните подрастващи,къв сблъсък на покоелнията :D Едно поколение от мърши се развива в момента.Единственото предимство е че ся могат да се боцкат непълнолетни на корем :D
                          А преди можеше само пълнолетни

Коментар

Мне преди не бяха толкова лесни

Коментар

Neosi написа:
                              Аз си мисля, че случващото се с държавата пряко се проектира върху обществото. Какво имам в предвид? Напрактика вече близо 8 години няма действаща държава. Същата е тотално абдикирала от функцийте си, който факт няма как да не се отрази върху общественото поведение. 1. На практика съдебната система и полицията не функционират - тогава естествено, че бабаитите ще си правят каквото искат - без страх от каквото и да било наказание. 2. Държавната администрация не работи в полза на обществото, а срещу него - тогава естествено, че всеки ще гледа да прецака същата тази администрация и/или да си реши проблемите въпреки нея. 3.Сфери като здравеопазване и образование функционират на ръба на санитарния минимум - тогава естествено, че младите поколения са на тоя хал. 4. Далаверата и кражбата се издигнаха в култ благодарение на тези, които управляват държавата - справка - яхти и имоти на Доган, на царя, обръчи от фирми, спонсори на президента от същите тези фирми...и мн. други. Е...няма как всичко това акумулирано толкова години да не окаже влияние на обществото. Просто няма как. Тук малко се чудя дали правилно използвам термина "общество", защото според мен отдавна в България няма функциониращо гражданско общество (което пък е една от основните цели на управляващите), щото ако имаше такова, отдавна щяха да са изметени и да стават булки по затворите.5. Ако има все още нещо работещо в тая държава, то функционира въпреки, а не благодарение на нея.
                              Абсолютно съм съгласен с едно малко изключение - защо последните 8 години, че допреди това имаше ли държава?Един приятел казва с много чувство за черен хумор "Само един термоядрен взрив - в центърна на София ще оправи всичко"

Коментар

SHB написа:
                                NewUser написа:
                                Във всяка една държава управляват едни и същи родове, кланове, фамилии или както щете ги наричайте. Веднага ми идват на акъла Буш и Кенеди. В Европа пък са аристократичните фамилии. Даже ако щете и световната еврейска конспирация. А тук в момента цялата политическа класа са наследници на партизаните - най-големите селяндури (естествено имам предвид състоянието на духа, не месторождението) и тъпаци раждани в България. Не може да слезеш от Балкана и да управляваш държава, но това е положението. Внуците на въпросните бушмени са или политици или "бизнесмени" в момента. Няма как да се оправим когато ни управляват байганьовци, затова всеки да се спасява както може.
                                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Working...
                                X