Днес бях свидетел или участник в 3 незначителни наглед случки, които обаче ме карат да задам въпроса "Къде сбъркахме ?":- Пия си кафето сутринта на главната в Пазарджик. В събота и неделя синята зона не действа, паякът не вдига колите, места за паркиране - бол. Възрастен човек тръгва да паркира с ляв завой в един от изградените джобове на улицата. С пилене на гуми към същото място се насочва двувратка в миши цвят, да споменавам ли марката ? Възрастният човек паркира първи, от двувратката изскача някакъв недостатъчно еволюирал индивид и се нахвърля върху него с думите - "палячо" ?!, "за кой се мислиш", "ще те нося из целия град" (каквото и да означава това) и др. подобни...- Напсува ме жена ! Да, наистина. Ето случката: бях спрял на сравнително тясна улица, стоя в колата, пуснал съм аварийните и чакам жена ми, която е в един магазин, нулево движение. Някакво малко фордче тръгва да ме заобикаля, отсреща идва тролей и фиестата се върна. В следващия момент ме заобикаля и отвътре чувам истеричен писък: "Да ти го начукам!", каквото и да означава това, казано от жена.- Тръгвам да заобикалям колона от спрели автомобили на сравнително тясна улица и бях стигнал до последния, когато отсреща идва кола, която има поне 20 м. до колоната. Пак с пилене на гуми колата застава пред мен и не мърда. Аз му казвам - върни се 2 м. назад, за да мина, бях вече навлязъл преди теб, онзи ми отговаря: "Искаш ли да слезем от колите да се разберем ?". Имам физика и умения (9 г. карате все пак...), с които малко хора могат да ми се опънат. Но не слязох от колата, няма смисъл от това, може да стане голям фал. В крайна сметка се оказа, че и двете коли може да минем на една боя разстояние.Всички тези дребни случки ме карат да се питам къде и защо изчезнаха уважението и толерантността между хората ? Забравихме ли, че имаше времена, когато се поздравявахме и отстъпвахме място в градския транспорт на възрастните ? Къде сбъркахме ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде сбъркахме ?
Collapse
X
-
Re: Къде сбъркахме ?
snake написа:Днес бях свидетел или участник в 3 незначителни наглед случки, които обаче ме карат да задам въпроса "Къде сбъркахме ?":- Пия си кафето сутринта на главната в Пазарджик. В събота и неделя синята зона не действа, паякът не вдига колите, места за паркиране - бол. Възрастен човек тръгва да паркира с ляв завой в един от изградените джобове на улицата. С пилене на гуми към същото място се насочва двувратка в миши цвят, да споменавам ли марката ? Възрастният човек паркира първи, от двувратката изскача някакъв недостатъчно еволюирал индивид и се нахвърля върху него с думите - "палячо" ?!, "за кой се мислиш", "ще те нося из целия град" (каквото и да означава това) и др. подобни...- Напсува ме жена ! Да, наистина. Ето случката: бях спрял на сравнително тясна улица, стоя в колата, пуснал съм аварийните и чакам жена ми, която е в един магазин, нулево движение. Някакво малко фордче тръгва да ме заобикаля, отсреща идва тролей и фиестата се върна. В следващия момент ме заобикаля и отвътре чувам истеричен писък: "Да ти го начукам!", каквото и да означава това, казано от жена.- Тръгвам да заобикалям колона от спрели автомобили на сравнително тясна улица и бях стигнал до последния, когато отсреща идва кола, която има поне 20 м. до колоната. Пак с пилене на гуми колата застава пред мен и не мърда. Аз му казвам - върни се 2 м. назад, за да мина, бях вече навлязъл преди теб, онзи ми отговаря: "Искаш ли да слезем от колите да се разберем ?". Имам физика и умения (9 г. карате все пак...), с които малко хора могат да ми се опънат. Но не слязох от колата, няма смисъл от това, може да стане голям фал. В крайна сметка се оказа, че и двете коли може да минем на една боя разстояние.Всички тези дребни случки ме карат да се питам къде и защо изчезнаха уважението и толерантността между хората ? Забравихме ли, че имаше времена, когато се поздравявахме и отстъпвахме място в градския транспорт на възрастните ? Къде сбъркахме ?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Цялата държава ни е сбърканаAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Точно така, държавата е сбъркана.Как така по-другите държави го няма това.Един пример - бях на море в Гърция преди седмица и един денси бях забравил прозореца отворен. Вътре касетофон и други неща, както и да е,когато се върнах от плаж всичко си стоеше. Направо не повярвах.Изуми ме също, че никой не си заключва колелото или мотора.А като се върнах веднага трима бакшиши ме върнаха в нашата реалност точно за около 15 минути.Първия, карайки в най-лява лента изведнъж решава да отбие в близката бензиностанция.Естествено без мигач. Както и да е, размина се без катастрофа.Втория - чакам си на червен светофар в задръстване и един бакшиш решил да завива от насрещнотода ходи на близката газостанция. Първо има непрекъсната линия и е забранено да минава но не това е проблема.Провеси се през прозореца и ми вика "мръдни бе тъпак". Е, нахраних си го както аз си знам, ама толкова ли е прост за да види, че и да искам няма как да му направя място.Точно след 5 минути се случва и следващата простотия, пак дело на бакшиш.Карам си аз зад едно такси и в следващия момент изхвърча отвътре точно пред мен бира или безалкохолно беше, без значение.Полупълна защото се разля.еле"Никъде не сме сбъркали, целите и мечтите на хората са се променили - секс, gsm, кола и скъпи дрехи"Интересно ми е защо това става само при нас - гледам в други държави хората си карат нови коли но не се изхвърлят,взимат си по-обикновени коли. А тука е е..ти показността.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
trace написа:Точно така, държавата е сбъркана.Как така по-другите държави го няма това.Един пример - бях на море в Гърция преди седмица и един денси бях забравил прозореца отворен. Вътре касетофон и други неща, както и да е,когато се върнах от плаж всичко си стоеше. Направо не повярвах.Изуми ме също, че никой не си заключва колелото или мотора.А като се върнах веднага трима бакшиши ме върнаха в нашата реалност точно за около 15 минути.Първия, карайки в най-лява лента изведнъж решава да отбие в близката бензиностанция.Естествено без мигач. Както и да е, размина се без катастрофа.Втория - чакам си на червен светофар в задръстване и един бакшиш решил да завива от насрещнотода ходи на близката газостанция. Първо има непрекъсната линия и е забранено да минава но не това е проблема.Провеси се през прозореца и ми вика "мръдни бе тъпак". Е, нахраних си го както аз си знам, ама толкова ли е прост за да види, че и да искам няма как да му направя място.Точно след 5 минути се случва и следващата простотия, пак дело на бакшиш.Карам си аз зад едно такси и в следващия момент изхвърча отвътре точно пред мен бира или безалкохолно беше, без значение.Полупълна защото се разля.еле"Никъде не сме сбъркали, целите и мечтите на хората са се променили - секс, gsm, кола и скъпи дрехи"Интересно ми е защо това става само при нас - гледам в други държави хората си карат нови коли но не се изхвърлят,взимат си по-обикновени коли. А тука е е..ти показността.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Държавата ни е сбъркана,защото ние сме сбъркани!Няма нищо лошо в секса ,GSM,колата дрехите и в стремежа към материалното.Лошото е в тяхната липса.Или иначе казано "Коренът на злото не са парите ,а липсата на пари!"Подивяхме щото разполагаме с по-малко отколкото смятаме ,че заслужаваме-от това сме изнервени(или поне мнозинството) избиваме комплекси ...Лекарството- пийте бира!
Коментар
-
SHB написа:Държавата ни е сбъркана,защото ние сме сбъркани!Няма нищо лошо в секса ,GSM,колата дрехите и в стремежа към материалното.Лошото е в тяхната липса.Или иначе казано "Коренът на злото не са парите ,а липсата на пари!"Подивяхме щото разполагаме с по-малко отколкото смятаме ,че заслужаваме-от това сме изнервени(или поне мнозинството) избиваме комплекси ...Лекарството- пийте бира!Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
u_bo
ele написа:SHB написа:Държавата ни е сбъркана,защото ние сме сбъркани!Няма нищо лошо в секса ,GSM,колата дрехите и в стремежа към материалното.Лошото е в тяхната липса.Или иначе казано "Коренът на злото не са парите ,а липсата на пари!"Подивяхме щото разполагаме с по-малко отколкото смятаме ,че заслужаваме-от това сме изнервени(или поне мнозинството) избиваме комплекси ...Лекарството- пийте бира!
Коментар
-
ele написа:SHB написа:Държавата ни е сбъркана,защото ние сме сбъркани!Няма нищо лошо в секса ,GSM,колата дрехите и в стремежа към материалното.Лошото е в тяхната липса.Или иначе казано "Коренът на злото не са парите ,а липсата на пари!"Подивяхме щото разполагаме с по-малко отколкото смятаме ,че заслужаваме-от това сме изнервени(или поне мнозинството) избиваме комплекси ...Лекарството- пийте бира!
Коментар
-
Аз съм песимист за тоя народ. Преди 7-8 години имах някаква надежда, обаче сега...Изцяло се промениха българите, а пък като гледам тея дето идват след нас и ми става страшно. Ако имате случай да чакате нещо край училище - загледайте и се заслушайте, ще се стресирате от откровената тъпота и първичното причинно-следствено мислене.
Коментар
-
Точно тези 5 % управляват държавата колкото и да не ни се вярва ... а в Гърция нещата са различни . Защо в България стават толкова катастрофи а в Гърция не ! Въпрос на възпитание и начин на мислене ! Колко пъти на ден ( говоря за София ) ви се случва някой да ви даде път ? И ако вие дадете път изобщо благодарят ли ви ? И въпроса с пиенето ! Същата работа българите са свикнали да ходят по кръчмите и после пияни карат ! " Ще пиина една две бирички! Кфо толкоз" Това може да го каже само един българин ! Самоуверен в себе си,а после стане ли белята кфо толкоз !Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Princo написа:Точно тези 5 % управляват държавата колкото и да не ни се вярва ... а в Гърция нещата са различни . Защо в България стават толкова катастрофи а в Гърция не ! Въпрос на възпитание и начин на мислене ! Колко пъти на ден ( говоря за София ) ви се случва някой да ви даде път ? И ако вие дадете път изобщо благодарят ли ви ? И въпроса с пиенето ! Същата работа българите са свикнали да ходят по кръчмите и после пияни карат ! " Ще пиина една две бирички! Кфо толкоз" Това може да го каже само един българин ! Самоуверен в себе си,а после стане ли белята кфо толкоз !Аз съм песимист за тоя народ. Преди 7-8 години имах някаква надежда, обаче сега...Изцяло се промениха българите, а пък като гледам тея дето идват след нас и ми става страшно. Ако имате случай да чакате нещо край училище - загледайте и се заслушайте, ще се стресирате от откровената тъпота и първичното причинно-следствено мислене.
Коментар
-
Не се обиждам. Може и да е сблъсък на поколенията.За общия знаменател...какво да ти кажа, не мога поименно да изброявам всеки път. Но като застана стъпил в началото на пешеходна пътека и на всичкото отгоре им правя знаци че има пешеходна пътека на 20 коли спира една. Не преувеличавам. Повечето протягат врат да видят дали няма нещо дупка на пътя която да им соча, изобщо не включват че става дума за пешеходна пътека - и си отминават. И това е най-малкия пример. Ей заради такива случки давам определения обобщени за народа. Защото мнозинството българи са (вече) ...кофти.
Коментар
-
NewUser написа:Най- вероятно е от времето в което живеем - безидейно и безцелно, без ценности и без идеали, едно мъртво време.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар