КИМИ написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обжалване на неправомерно написан Акт
Collapse
X
-
Па ти да не си самолет и да рулираш за височина- абе, Баце- щом не си на магистрала- значи си на 30 минути от нея- с безразсъдно каране ли мислиш да ги употребиш- и като станеш на кайма- за какво ше ти послужат спестените 5 минути???Като искате да сте състезатели- ми вземете си коли по 400- 500 коня и ходете на пистите, къде сте тръгнали с тия 103 коня да изпреварваш тир за 20 секунди на риск- това не е риск, а слабоумие...Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Аз май бях споменал...пак да кажа. Предния уикенд за 900км съм изпреварил 4-5 бавнодвижещи се междуселски автобуси. Карал съм с 90км/ч. Постоянно ме застигаха, святкаха, свиркаха и накрая изпреварваха със засичане. Що за безобразие?! И то не един двама, а масово, всички. 900км аз не просто карах, а се ПАЗЕХ. Хора, 90км/ч е ограничението. Не 95, не 100, не 110. 90км/ч!
Коментар
-
Нашите пътища не са толкова лоши, че да не може да се кара със 120-130, на мен ми се вижда нормално, а и ако някой ти излезе отсреща и се блъснеш със 120 ще си еднаквомъртъв и при 90. Как може отпреди 20-30 години правилата да са същите като тогава излизаха само жигулки и москвичи със спирачки като на детско колело и със гуми медвед или особенно се сменяха с нашите вида, които от 4, 3 са елипсовидни. Който иска да си кара с 80-90, но нека да не пречи на другите, аз съм толерантен когато застигам някоя по-бавна кола никога не съм пресветвал или да съм свирил.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
van_dal написа:Нашите пътища не са толкова лоши, че да не може да се кара със 120-130, на мен ми се вижда нормално, а и ако някой ти излезе отсреща и се блъснеш със 120 ще си еднаквомъртъв и при 90. Как може отпреди 20-30 години правилата да са същите като тогава излизаха само жигулки и москвичи със спирачки като на детско колело и със гуми медвед или особенно се сменяха с нашите вида, които от 4, 3 са елипсовидни. Който иска да си кара с 80-90, но нека да не пречи на другите, аз съм толерантен когато застигам някоя по-бавна кола никога не съм пресветвал или да съм свирил.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Immortal написа:Акт не може да се обжалва.По него се дават само обяснения (така си и пише отдолу на самата бланка).Можеш да обжалваш наказателното постановление, което ще ти напишат въз основа на този акт.Ако наказанието е до 50 лв включително, не можеш да обжалваш дори наказателното постановление, което е абсолютен правен абсурд!!! (за това съм писал във форума още като приеха тези поправки в закона).Конкретно по твоето нарушение: Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.: 5. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) който не спазва сигналите на пътните светофари, предписанието на пътните знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението;Бъди сигурен, че твоята глоба ще е 50 лв, за да не можеш да я обжалваш Иначе, като чета члена, ми се струва че нямат право да ти налагат глоба, ако от това че си изпреварил на забранено не е имало непосредствена опасност за движението ?!?
Коментар
-
Ти в случая си нарушил не липсващата маркировка, а най-вероятно наличния знак за забранено изпреварването. Липсата на маркировка не отменя забраната. Както и да е, бъди сигурен, че глобата ти ще е 50 лева и няма да можеш да обжалваш.Ако е повече, базирай се на този член и обжалвай, с презумпцията, че не си създал непосредствена опасност за движението. Като ти излезе наказателното постановление, в него ще пише точно по кой член ти налагат глобата. Би трябвало да е горния (т.е. чл179 (1) т.5).На шефа му отпадна един акт за спиране на забранено (до новия терминал на аерогарата), щото намерихме един член в закона, който ти позволява да спреш извън пътя, независимо че има забрана за спиране/паркиране, ако колата ти се е повредила. Написахме, че колата му е загряла и са светнали всички възможни лампи, и той затова е спрял там извън пътя.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар