Днес ме спират пътна полиция на изхода на ботевград и ми написаха акт за пресичане на "непрекъсната осева линия"В участъка където направих изпреварването и където спрях осевата линия беше прекъсната а в акта са написали че е станало ололо 900 метра след мястото където са ме спрели и там линията действително е непрекъсната.Кажете има ли смисъл да го обжалвам акта и евентуално колко пари и токи ще ми вземат.Акта е написан по член 6 ал.1 от ЗДП
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обжалване на неправомерно написан Акт
Collapse
X
-
Няма смисъл, нищо няма да постигнеш. Решили са селяните, че ще се заядат и са го направили. А пък на наш’те изобщо няма да им се занимава да разискват случая... Аз например протестирам като не си плащам актовете и си карам без синия талон вече 10ти месец. Като ме спрат проблеми нямам - все още се радват на 5 лв ченгелите. Макар че мисля до година да отида и да видя останали ли са ми още точки Ама те и мойте актове са каране по релсите, неправилно паркиране, влиза с/у забранен знак и такива дребни...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
-
mnpenchev
Аз отдавна за циганки за 5 лева не съм чувал, какво остава за ушеви ... :P Винаги има смисъл да се обжалва неправилно съставен акт, още докато ти го съставят имаш право да пишев възражения и точно тогава е момента да го направиш.Само не ме зачесвайте, че темата е стара, при неправилно съставен акт си държиш на твоето и това е.
Коментар
-
В акта са написали че съм нарушил този член от ЗДП:Чл. 6. Участниците в движението:1. съобразяват своето поведение със сигналите на длъжностните лица, упълномощени да регулират или да контролират движението по пътищата, както и със светлинните сигнали, с пътните знаци и с пътната маркировка;Някой да каже колко е глобата да знам дали да обжалвам
Коментар
-
Трябвало е да напишеш възражения в редовете отдолу, които са за това. Но въпреки всичко, според мен трябва да обжалваш. Аз ако съм ще го направя. Нали все мрънкаме, че пишат неправомерно и си измислят? Ами докато всеки си трае и си мълчи така ще е. Ако знам, че съм прав ще ги съдя или поне ще направя всичко възможно до дупка. В конкретната ситуация бих направил и снимка на мястото, където са двете коли - и тяхната и моята, нека ме питат що снимам.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
ls1 написа:А ти къде спа докато писаха акта?!
Коментар
-
Re: Обжалване на неправомерно написан Акт
butaloto написа:Днес ме спират пътна полиция на изхода на ботевград и ми написаха акт за пресичане на "непрекъсната осева линия"В участъка където направих изпреварването и където спрях осевата линия беше прекъсната а в акта са написали че е станало ололо 900 метра след мястото където са ме спрели и там линията действително е непрекъсната.Кажете има ли смисъл да го обжалвам акта и евентуално колко пари и токи ще ми вземат.Акта е написан по член 6 ал.1 от ЗДПAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
А става ли да извадиш фотоапарата и да снимаш патрулката с тях и зад тях да се вижда прекъсната линия, после и с тебе снимка, изкарваш ги на хартия после и с възражението право при началника на Кат. ... ако не можеш да снимаш прекъсната линия- това е сигнал че си виновен, обаче.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Акт не може да се обжалва.По него се дават само обяснения (така си и пише отдолу на самата бланка).Можеш да обжалваш наказателното постановление, което ще ти напишат въз основа на този акт.Ако наказанието е до 50 лв включително, не можеш да обжалваш дори наказателното постановление, което е абсолютен правен абсурд!!! (за това съм писал във форума още като приеха тези поправки в закона).Конкретно по твоето нарушение: Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.: 5. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) който не спазва сигналите на пътните светофари, предписанието на пътните знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението;Бъди сигурен, че твоята глоба ще е 50 лв, за да не можеш да я обжалваш Иначе, като чета члена, ми се струва че нямат право да ти налагат глоба, ако от това че си изпреварил на забранено не е имало непосредствена опасност за движението ?!?
Коментар
-
Какво е това изпреварване когато маркировката го забранява, и не се създава опасност??? То по тоя член пети и на червено може да минеш и да не създадеш опасност. Е=ати и члена.... Как може такова нещо.Колега ти пък не снима ли ситуацията? Аз все още съм на мнение че куките никога не си измислят. Демек не могат да те спрат на пунктирана линия и да пишат че не е, или да минеш на зелено и да те спрат за минаване на червено. Може би докато не ми се случи на мен ще мисля така.
Коментар
-
Мисля, че изпреварването трябва да се забрани със закон, освен по магистралите, както и да се въведе минимална скорост- до -10 от позволената- така ще спрат да се претрепват всички малоумници изпреварващи при непрекъсната и идва завой, и идва кола и т.н. и после им крив арменския поп и да се съдят с полицията и.т.н. простотии...Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Абе става въпрос за първокласните пътища- какво ще изпреварваш, значи аз си карам 94- 97- маалко над ограничението, но нормално и накакъв олигофрен ме застига и почва да ми светка да му дам малко място да ме мине- ми- на нещо ще му са нужни да стигне 130- значи:- ако отбия малко вдясна за да може идиота на ме надмине с тройно изпреварване(при оживен насрещен)- значи съм му съучастник в опита му7 да убие някой от насрещното...- ако не го пусна ри скувам да ме изпревари въпреки това и после да кара с 30- 40 да ме спъва и изнервя...- когато такъв малоумник го хвана за врата- напреде ще ходи, назаде ще гледа...Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар