Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Благодаря на инспектор Добрев от КАТ - Пловдив с Фиат Купе !

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

loop написа:
    Малко оффтопик да вкарам, но ако така се смачква колата при удар с 20-30км/ч, какво ще стане при удар ( недай си Боже ) с 100 км... не ми се вярва да е бил удара с толкова км...
    Нормално е, от личен опит знам. А ти не се бой при 100 км/ч - тогава и купето да остане цяло, ти едва ли ще се отървеш с главоболие. Bella: не е задължително да купуваш нови части - има достатъчно оригинални втора употреба. Пък и да вземеш фалшиментос части (каник, капак, т.н.), едва ли ще е по-различно - калниците не са проектирани да спират удъра....
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

1) много се радвам, че няма жертви.2) като чувам к’ви са цените, добре че не карам алфа. 3) надявам се да не разбирам к’ви са цените на тия чаркалаци за мойта колица. :D
      Fiat Punto S55 1.1
      Fiat Forever!

Коментар

loop написа:
        Малко оффтопик да вкарам, но ако така се смачква колата при удар с 20-30км/ч, какво ще стане при удар ( недай си Боже ) с 100 км... не ми се вярва да е бил удара с толкова км...
        Задавам си същият въпрос от вчера насам ... истината е че нямам визуален спомен от станалото,това са разкази на очевидци ... аз разбрах какво става като чух удара и първото което си казах бе:"Това е просто лош сън,ощипи се,събуди се. ...това не се случва на теб!Ти заминаваш на почивка...това не е филма в който участваш!"....ама оказа се че точно това е филма в който получих главна роля Възможно е да съм карала и по-бързо....но колко бързо можеш да караш след като преди 2-3 сек си навлязъл в кръгово
        НЕ на безразсъдното шофиране!

Коментар

Важното е че няма пострадали. Колата е съвременна и е съвсем нормално да изглежда размазана, защото целта е ламарините да погълнат и омекотят удара, особено при ниска скорост. С малко късмет, колата ти ще стане отново кукла. Ако двигателя не е засегнат, определено няма да надминеш 11хил.Air bag-ове не са се отворили нали?

Коментар

Punto_S написа:
            1) много се радвам, че няма жертви.2) като чувам к’ви са цените, добре че не карам алфа. 3) надявам се да не разбирам к’ви са цените на тия чаркалаци за мойта колица. :D
            Ако това ми се беше случило докато карах Бравото нямаше сега да съм жива,в това съм сигурна ...на онази кола и се огъваха ламарините (оригиналните) само като се облегне някой на нея с една ръка ... за удър не ми се мисли ... Отново ще взема Алфа,просто не виждам каква др кола би ми харесала след Алфата

Коментар

Bella написа:
              loop написа:
              Задавам си същият въпрос от вчера насам ... истината е че нямам визуален спомен от станалото,това са разкази на очевидци ... аз разбрах какво става като чух удара и първото което си казах бе:"Това е просто лош сън,ощипи се,събуди се. ...това не се случва на теб!Ти заминаваш на почивка...това не е филма в който участваш!"....ама оказа се че точно това е филма в който получих главна роля Възможно е да съм карала и по-бързо....но колко бързо можеш да караш след като преди 2-3 сек си навлязъл в кръгово
              Ми тя голям мотор..дизел развърта на ниски обороти..предполагам бързо ускорява..не съм се возил на такава алфа, но просто, като каза, че си тръгнала да настъпваш, за да минеш по-бързо през кръговото и затова ми мина това през акъла.. П.П.: Както се казва - Ламарини са - оправят се! Хубаво, че на теб ти няма нищо!Поздрави.
              Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

vital написа:
                Важното е че няма пострадали. Колата е съвременна и е съвсем нормално да изглежда размазана, защото целта е ламарините да погълнат и омекотят удара, особено при ниска скорост. С малко късмет, колата ти ще стане отново кукла. Ако двигателя не е засегнат, определено няма да надминеш 11хил.Air bag-ове не са се отворили нали?
                До колкото се вижда няма щети по двигателя .... не,няма отворени Air bag-ове

Коментар

Определено ускоряваше много бързо,но няма спомени да съм и дала толкова много зор ... но знае ли се,каквото и да кажа ще е лъжа защото нямам спомен от станалото ... чух само трясъка !

Коментар

Ценататук е около 100-150лв на детайл, което ще рече че за 2 калника, броня, капак...600лв. Тези от аутоиталия ако ми дадат тея пари си купувам нова кола, но такива пари на тях не бих дал.
                    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
                      Ценататук е около 100-150лв на детайл, което ще рече че за 2 калника, броня, капак...600лв. Тези от аутоиталия ако ми дадат тея пари си купувам нова кола, но такива пари на тях не бих дал.
                      Слагала съм калник за 150 лева ... НЕ благодаря!!!Разлика имаше и зееше отвсякъде,беше с по-различна форма и това си личеше!!!

Коментар

Bella написа:
                        ...Възможно е да съм карала и по-бързо....но колко бързо можеш да караш след като преди 2-3 сек си навлязъл в кръгово
                        Със средна скорост 40-60км/час. В повечето случаи на подобни катастрофи - скоростта е последното нещо, което се помни. Но за да изхвърлиш лада върху друга кола (т.е. почти тон и нещо) то си карала с поне 50км/час. А и за да се нагъне така красиво цялата предница. Краш тестовете за сигурност на автомобила се правят при максимална скорост 60км/час и 50% покритие на челния удар.П.П. Целта не е ламарините да са корави, а меки - да поемат максималното от кинетичния удар, така че пътниците да останат максимално защитени. Целта е колата при челен удар да се сгъне максимално, но без да има деформации по клетката на пасажерския отсек - т.е. самите деформационни усилия са така изчислени от конструкторите, че да отведат силите на огъване далеч от купето... Виждал съм краш тестове с нов автомобил и с поправен блъскан такъв... плачевни са за втория.
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Нали това е идеята! Има деформируема и недеформируема част на купето!Деформируемата затова е такава, за да абсорбира удара в себе си! А недеформируемата - за да те предпази! Неслучйано се шегувам, че предния капак на фиата не става за секс, защото лесно поддава, но такава му е финкцията в крайна сметка!

Коментар

Един съвет - не я ремонтирай тази кола - вземай каското и я давай в някоя автоморга. След таквиа ударчета остават много скрити неща които по късно ще ти съсипят нервите. Удари няколко водки или каквото предпочиташ и дано повече да не те спохождат подобни главоболия

Коментар

stenli написа:
                              Един съвет - не я ремонтирай тази кола - вземай каското и я давай в някоя автоморга. След таквиа ударчета остават много скрити неща които по късно ще ти съсипят нервите. Удари няколко водки или каквото предпочиташ и дано повече да не те спохождат подобни главоболия
                              От това се притеснявам и аз ... че остават скрити проблеми защото съм карала удряна доста по-леко от тази кола и цяла година си я карах с "малките" дефекти които останаха след ремонта.Надявам се да е за тотална щета,колкото и да ме боли и да ми е тъжно така е по-добре за всички

Коментар

Bella написа:
                                ...Надявам се да е за тотална щета,колкото и да ме боли и да ми е тъжно така е по-добре за всички
                                Тотална щета? За 2 калника и 1 капак? Ха.Знаеш ли кога една кола я пишат тотална щета? Когато е изгоряла Щото като е така потрошена - застрахователя я праща на доверен сервиз и след максимум седмица е като нова...
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X