Общо 37 нови автомобила са подали заявка за участие в най-престижния автомобилен конкурс - "Автомобил на 2009 г."Ако към тях се прибавят и различните модификации, бройката става значително по-голяма, съобщи speed-press.com.Всички претенденти за отличието са нови автомобили, които се предлагат на пазара, показани са през изминалата година и се продават в тираж над 5000 бройки годишно на пет или повече европейски пазара.Конкурсът "Автомобил на годината" ще протече традиционно в две фази.Първо журито, състоящо се от 59 автомобилни журналисти от 23 европейски държави, ще отсее от всичките претенденти 7 финалиста, които ще се борят за отличието.Седемте финалисти ще бъдат обявени на 2 октомври, точно при откриването на автосалона в Париж.В следващата фаза журито отново ще гласува за автомобилите, оценявайки ги по различни критерии, при което победител ще стане моделът, получил най-много точки в общото класиране."Автомобил на 2009 г." ще стане един модел, който ще бъде обявен на 17 ноември.Списък с претендентите:Alfa Romeo MiToAudi A4Audi Q5BMW X6BMW 7-SeriesChevrolet HHRChrysler Grand VoyagerCitroen Berlingo/Peugeot PartnerCitroen C5Citroen Nemo/Fiat Fiorino/Peugeot BipperDacia SanderoDodge JourneyFord FiestaFord KugaHonda AccordHonda JazzHyundai H1Hyunda i10Jaguar XFJeep CherokeeLancia DeltaMazda6Mercedes GLKMitsubishi LancerNissan MuranoOpel Agila/Suzuki SplashOpel InsigniaRenault KangooRenault KoleosRenault MeganeSeat IbizaSkoda SuperbSubaru ForesterToyota Land Cruiser V8Volkswagen GolfVolkswagen SciroccoVolvo XC60news.bgКой е вашият фаворит?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Автомобил на 2009 г.
Collapse
X
-
Humppa
Alfa Romeo MiToAudi A4Audi Q5BMW X6BMW 7-Series Chevrolet HHRChrysler Grand Voyager Citroen Berlingo/Peugeot PartnerCitroen C5Citroen Nemo/Fiat Fiorino/Peugeot BipperDacia Sandero Dodge Journey Ford Fiesta Ford KugaHonda AccordHonda JazzHyundai H1Hyunda i10Jaguar XF Jeep CherokeeLancia DeltaMazda6Mercedes GLK Mitsubishi Lancer Nissan MuranoOpel Agila/Suzuki Splash Opel InsigniaRenault KangooRenault KoleosRenault MeganeSeat Ibiza Skoda SuperbSubaru ForesterToyota Land Cruiser V8Volkswagen GolfVolkswagen SciroccoVolvo XC60
Коментар
-
Новата фиеста много се разкрасила. Шкодата и Ибисата мн грозни ми се струват. Мазда 6 - красота. И все пак критериите тук са съотношение цена/качество и некви други, които не знам. Иначе мн ясно, че Ягуара е по-добър от Фиестата.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
bubachko
-
Humppa
Не знам кой ще спечели, но забелязвам, че всички марки се ориентират и пускат мутренкси коли, т.е. SUV-та.Иначе и на мен фаворитът ми е Jaguar, но на съответната цена
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар