И аз ги уволних. Ако управляващите почнат да изпълняват задълженията си на 50% ще цъфнем и вържем, но за съжаление не би...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НАЦИОНАЛНА ПРОТЕСТНА ПОДПИСКА СРЕЩУ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ!
Collapse
X
-
Neosi написа:infineon написа:Колеги нека да не политизираме форума.Като сте тръгнали да ги уволнявате каква им е алтернативата?Има ли кой да ги замести и да е по добър от тях??Цялата тая интрига с "уволняването" я правят от някой партии за да се докопат до власта не че ги е гриза за България.Не че ги харесвам но и дори да успеетова начинание няма да е по добре само ще се хвърлят куп пари на новоза избори и лепене на милиони плакати.Като дойдат избори мислете за кого гласувате а не после да се вайкате и да ги уволнявате.Като доидат други догодина ще видите че пак ще минат 2 години и ще тръгнат такива подписки и глупости.На българина все някой друг му е виновен ту че храната е скъпа, че заплатите били ниски, че катажиите много дебнели, че не се спазвал правилника за движение.Който и да е на власт пак ще е същотоНамерете си по добре платена работа, работете повече ще имате повече пари и няма да чакате да дойде незнам си кой на власт за да ви дигне заплатите и пенсиите.От държавата очаквам да не ми създава пречки на бизнеса , другото и сам мога да си го постигна.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Neosi написа:Хм...интересно...Последен въпрос...щом има частни клиники, частни училища, и пр. АДЖИБА ЩО НИ Е ТАЯ ДЪРЖАВА??? Защо плащам данъци, осигуровки и пр.???Бихте ли ми обяснили колега?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
infineon написа:Прав си за това не го отричам ама от тая наща държава трудно ще дочакаме да направи тези неща както трябва, дори Буш да ни управлява няма да се получи, затова гледам да се спасявам както мога.Пък дано някой ден ни се промени самосъзнанието и станем истинска бяла държава.Но дотогава ще е така каквито сме ние такива са ни и управниците все пак те са част от народа и в тях се виждат всички черти на българина.
Коментар
-
mnpenchev
-
Humppa
-
Уволних ги.Колкото до здравото бачкане - дори и да бачкаш здраво държавата прави всичко възможно да ти попречи да се чустваш нормален гражданин... Като почнем от здравеопазването и стигнем до събирането на държавните такси. Всеки от вас се е сблъсквал по един или друг начин с ужасната тромава и недружелюбна бюрократична машина... Дори за да си платиш задълженията към държавата е ходене по мъките, опашки, губене на време... Не говорим за надутите и агресивни държавни чиновници - от данъчни до полицаи... Единствения начин да си платиш задълженията, да регистрираш автомобил, да прехвърлиш имущество обикновено остава подкупването на държавен служител от системата, който да "оправи нещата" бързо... Приятел наскоро регистрира ЕООД (докато течеше пререгистрацията на фирмите) - решението му отне 2 месеца?!? На друг му отне 4 месеца да изкача всички документи за пускането на заведение?!?Държавата трябва да ти помага или пречи? Да не говорим какво се случва с парите, които си се молил държавата да прибере... Имало частни болници и учебни заведения - има ли частни пътища? Освен това щом има частни здравни и учебни заведения - защо изобщо държавата иска от мен пари за да поддържа държавните такива, щом съм принуден да използвам частните? Скоро сигурно ще ни се наложи да използваме и частна полиция, тъй като държавната такава не си изпълнява функциите....Не искам дори и да коментирам наглото, безнаказано и показно поведение на държавни служители от всички етажи на властта - луксозни коли, скъпи имоти, огромни хотели, безнаказаност пред закона (пред който всички са "равни") - и всичко това с нашите пари...Държавните "управници" не са собственици на държавата, а са управители. Те са назначени от общото събрание (избиратели) и имат мандат 4 години. Всеки избирател е един вид акционер в дружеството държава и като такъв очаква някакви дивиденти за своите акции (данъци и т.н.). При някой тези дивиденти са нормална пътна мрежа, адекватно обслужване по дръжавни инстанции и здравни заведения, осигуряване на охрана и спокойствие от полицията, адекватно образование, при други дивидентите са парични - пенсии, бюджетни заплати. Когато управителите не си изпълняват задълженията и водят дружеството към фалит, то те могат да бъдат уволнени от общото събрание и да бъдат назначени нови...Аз не виждам дивидентите от моите акции. Не знам дали някой друг вижда дивиденти от своите (освен "големите акционери" )... Мисля че тези управители трябва да бъдат уволнени, а следващите да си изберат наистина с гласуването на всички от "общото събрание".Fiat Brava 1.6
Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8
Коментар
-
bubachko
И аз ги уволних още вчера... само дето беше писано малко по темата, та почаках да видя как ще се развие...Честно да си кажа, адски ми е объркано всичко с това гласуване, това кой ще ни управлява и изобщо каква е целта на занятието. Затова отдавна не гласувам, а и няма причина, която да ме наакара да го направя, па ако ще и задължително да го направят. Нека някой ми каже, за кого да гласувам?! Като все е едно и също. Все едни и същи са си хората от 20 години, само си сменят имената на партиите, сменят се коалициите и винаги тези, които в момента са на власт "нищо не правят", а опозицията "сваля правителство". Затова, докато поне 90% от личния състав на парламента не се смени няма как да ме накара някой да гласувам. Дет се вика, ситуацията ми е все едно "От трън та на глог, че е по-висок". А за това, дето съм нямал право да недоволствам, ако не съм гласувал - съжалявам, но това е една от най-безумните идиотщини които се носи като мит с годините. И не съжалявам за израза, ако щете цензурирайте. Но не мога да приема, аз да гласувам за някой, после той да се прави на управляващ, а когато маса народ смята, че това което прави е нередно, да си прави оглушки за каквото и да било, да не говорим за референдуми, смяна на начина на работа и други подобни... Защото, ако се допитата до народа всеки знае какво ще стане. Та така. Може и да се опитам да се оправдая в 1-2 поста в последствие (ако някой ме захапе), но краткоказано - това е моята гледна точка и няма как да се промени. Просто за сега ми утърва и мога да живея нормално, а не просто да преживявам. Защото по-добре така в България, отколкото емигрант и никой в чужбина... Но малко още остава за да махна с ръка на всичко и да кажа "Майната му на всичко, спасявай се поединично!" и да тръгна без да се обръщам... А който иска - нека си седи тука и да си гласува и нервира...П.С.: Нека никой не го приема лично. Горенаписаното е общонаписано, но ако се отплесна да пиша конкретно няма да и стигне и утре сигурно.
Коментар
-
bubachko - все едно аз съм го писал това. Страна, в която една продавачка взима повече пари от мнооого други длъжности, за които ти трябва висше образование - какво да говорим повече. Но дори и по 5000 евро да е средната заплата - България няма да се оправи и аз мразя тази страна. Тук нищо не е наред и всичко е наопаки. Който и да дойде на власт нищо няма да се промени. А управниците - това сме ние, нали някои от нас са там. Ако не бях живял дори и за малко в друга страна, може би нямаше да ми прави чак такова впечатление, но сега просто видях разликите. То всъщност няма нищо общо. Манталитета ни е такъв - кой кого как да прекара и да излезе по-голям тарикат. Мечтая да се махна от тук и мисля да го направя as soon as possible.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Само да ви поясня каква е разликата дали сте гласували или не. Ако на теория 10% от населението са привърженици на ДПС и всичките гласуват, а 90 процента са привърженици на други партии и половината не си правят труда да гласуват се получава следното: Ако общата избирателна активност е била 55% = всичките 10% ДПС-ари + 45% привърженици на другите партии, се получава, че от тези 55 % от населението, като са броят бюлетините в тях има 10/55= 18 % гласове за ДПС, защото са били двойно по активни от другите и получават двойно повече представители отколкото им се полага на глава от населението ... следващия път пак недейте да гласувате!
Коментар
-
И аз ги "уволних".Момчета, Явно ви е накипяло щом е такава активността.На Neosi искам да кажа. С част от данъците които плащаш се осигуряват пенсиите на родители, баби и дядовци. Ние осигурявахме нашите родители, сега вие осигурявате нас.Staile34, Можеш да мразиш държавата, но страната си не.чичо НеноП.П. А изборите наближават, редовни или извънредни.Трябва да се гласува. Да не оствяме други да решават съдбата ни.А ако и този път не улучиме, май ще трябва "да ловиме гората".Fiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
-
bubachko
niko_ymn написа:Само да ви поясня каква е разликата дали сте гласували или не. Ако на теория 10% от населението са привърженици на ДПС и всичките гласуват, а 90 процента са привърженици на други партии и половината не си правят труда да гласуват се получава следното: Ако общата избирателна активност е била 55% = всичките 10% ДПС-ари + 45% привърженици на другите партии, се получава, че от тези 55 % от населението, като са броят бюлетините в тях има 10/55= 18 % гласове за ДПС, защото са били двойно по активни от другите и получават двойно повече представители отколкото им се полага на глава от населението ... следващия път пак недейте да гласувате!
Коментар
-
1000....10 000 % съм съгласен с всичко, което казваш и просто няма какво да кажа, с едно малко "но".Всичко това е абсолютно вярно, НО нека дадем шанс на новото...разбирай ГЕРБ - не щото са върха, а защото няма кой друг, защото благодарение на сегашните боклуци ни наложиха безпрецедетни санкции за ЕС, защото същите тъпанари ме направиха 3-та ръка човек в ЕС...и ако пак стане така - наистина трябва да си бием камшиците!Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
Neosi написа:НО нека дадем шанс на новото...разбирай ГЕРБ - не щото са върха, а защото няма кой другAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар