Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НАЦИОНАЛНА ПРОТЕСТНА ПОДПИСКА СРЕЩУ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В една държава не може да има такова нещо като "индивидуална осигурителна сметка". Не и на 100% от сумата за осигуряване.Я си представи че вземеш и се разболееш и не можеш да работиш повече а индивидуалната ти осигурителна сметка е празна?Ще станеш най върлият противник на тази идея

Коментар

bavareca написа:
      Neosi написа:
      Емиграцията - може, да...Но защо не опитаме да си оправим държавата - за последно? а?
      и аз сьм на сьщото мнение. по добре да се опитаме да оправим нещата отколкото да бягяме
      И аз за това все още съм тук и упорствам но не знам до кога ще ми издържат нервите. Като никой не еб*ва да гласува аз сам какво да направя? Да пикая срещу вятъра ли?Слабо ги следя кой кога е бил на власт, но я ми кажете, ако не заради липса на гласове, тогава защо аз не си спомням някоя от следните да е била в оправляващата коалиция:ГЕРБ,Гергьовден,ВМРО,Новото време,Атака,БЗНС,Гражданска партия някаква имаше на грожданското общество ...зелени вичи можеби няма - нещо еко?Ами я си представете, че всички тези изброени са в обща бюлетина и по младите решат тоя път да глаСуват вместо да глаДуват ... нереалистичен сценарий можете да си го направите сами както винаги с вашето бездействие ... според мен.
      Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

И в една държава не трябва да има месечна минимална заплата, а почасова, щото доста хора се водят на 8 часа а седят по 10тина, а тея на 12 часа през ден можеби седят по 13 до 14 часа в някои случаи.Аз съм зопочвал работа само на такива места където ще ме осигуряват на толкова колкото получавам (но на мен ми е широко около врата, а има хоря дето нямат избор и нищетата ги притиска, щото имат деца да гледат), ... и кьол файда? По наща пенсионна система трябва да събереш 100 точки за да се пенсионираш, като се дава по точка за година от възраста ти и по точка за година стаж, което ще рече, че както съм с више и съм почнал официално да работя на 26 г ... ще ми трябват още 37 години към възраста и нон-стоп + 37 години стаж през това време за да доживея за пенсията за която ми внасят вноски (излиза най-рано на 63 да съм ако не спирам да трупам стаж в никой момент до тогава) ... а на запад имат схеми да се осигоряваш било то и само 10 години и после да си ги ползваш на малки части заделените суми. И ко праим като заплатата ми по договор ще си остане все тая до неопределен срок във времето? Преди година можех да си купя еди си колко бензин, началото на това лято можех да си купя наполовина със същата ми заплата.Що за държава е това дето знае само да взима и ако може да умреш преди да и се налага тя да ти дава. Вобще не трябва да минават през бюджета тези осигуровки, а да се натрупват с лихвите, за да има после от къде да се изплащат пенсии ... а и в сребърен фонд да си седят е тъпо защото инфлацията ще ги изяде, от парите трябва да се правят пари, да се влагат в акции на прогресивни предприятия, дето цената на тея акции ще е многократно надминала инфлацията докато дойде време за раздаване на пенсии ... самоче за сега само с половината вноски може да се постъпи така, защото някой е откраднал тези фондове от времената преди промените или ги е стопил с галопиращата инфлация през 1996-та-97ма ... неграмотна работа ... щели да пращат с излишъка пенсионери на море, и да строяли магистрала ... че каква доходност имат магистралите? ... не знам ... да сядат тука политиците и да четат докато им се дава акъл на готово, че да не се хванем накрая да си направим собствена партия и да им разкажем играта.
        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Точно така е за работното време. Трябва да се плаща почасово, като над 40-я час на седмица трябва да има overtime - да се плаща с 50% отгоре. Иначе и аз съм бесен, че ми взимат от парите за мангалите, а да не ви казвам как се чувствам като чуя по новините "Ром изнасили момиче" или "Ром преби еди кой си" И все пак мисля, че ако поне ДПС вече не е във властта, както обещава Бойко, си струва да гласувам за тях. Иначе другото ще си е все същото. Както прочетох по-нагоре - ЕМИГРАЦИЯ!
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Не само почасово, ами да престанат с номера неща които в нормалните държави се вършат през нощта - нашите да ги правят през деня че да не плащат отгоре. Например поддържането на маркировката в градовете или пък зареждането на магазини.За мангалите - ако щете ми вярвайте но аз съм на мнение, че те са изключително дисциплинирани НО ако им се даде да разберат че номера не им минава. Тогава всичко си правят както трябва. Обаче грам да усети че може да мине метър - и се възползва. Покажеш ли им сопата - всичко е ок.

Коментар

А, само да добавя за Бойко.Уважаеми софиянци, Бойко ви е кмет вече няколко години. Моля, кажете ни какво се промени към по-добро, чувствате ли се излъгани, изобщо - дайте съвет като хора които всеки ден вече няколко години генерала им е кмет. Не питам със сарказъм, съвсем сериозно питам, защото едно е да гледаме по бтв как Бенатова получава многократни оргазми докато го интервюира - друго е да му живеем в града който управлява.Ако софиянци тука масово кажат, че има положителна промяна - е, и аз ще гласувам за Бойко.

Коментар

ilkor написа:
                В една държава не може да има такова нещо като "индивидуална осигурителна сметка". Не и на 100% от сумата за осигуряване.Я си представи че вземеш и се разболееш и не можеш да работиш повече а индивидуалната ти осигурителна сметка е празна?Ще станеш най върлият противник на тази идея
                Може и още как : http://www.patient.bg/main.php?act=c...=right&rec=154 България е най-скапаната държава, защото такива хора я управляват, кухи глави и ей сега ще кажете ами той народа виновен, как ли не, повече от 50г. се промиват мозъци и цялата страна е била в медийно затъмнение, затова сега се ужасяваме като видим някоя новина, за убит човек, отрязали му главата и го хвърлили в канавката и си викаме преди такива работи по кумунизма не е имало и ще е много хубаво да се върне шибания комунизъм, щото видиш ли тогава никой не е крадял и никой никого не е убивал, всички знаем че не така. Нашата държавица потъва, защото ни управляват само чужденци, затова никой от тях няма интерес в България да има някакво производство и каквото и да било, което да носи приходи. Русия ни управляват повече от 100 години след освобожднието, те ни насаждат австрийските цигани Сакскобургготски да ни управляват, слде това ни насаждат комунизма, а сега ние се насадихме да ни управлява ЕС и САЩ. Преди много години се е заформяло производство на автомобили(Булгар Рено, Алпин) но това се забранява от Русия, защото те ще загубят поне 5млн. продажби, ако ние почнем да произвеждаме масово, имало е производство и на малки самолети, ако не бъркам в Ловеч, но и това е забранено, да не говорим колко други......Сега ни затвориха половината АЕЦ, за да може ЕС да печели и не се залъгвайте ние не сме в ЕС, те само ни управляват и ще им подбием печалбите, а това че почнаха да строят в Белене са предизборни трикове. Как може в БГ да има толкова много коли за по над 300хил. лв. и като погледнеш собствениците им само си седят по баровете и си жулят, че от де изкарват пари тези бе . Аз съм напълно сигурен че всяка една държавна зделка за какво то и да било е 30% завишена, за да може кръг от 4-5 души да лапнат яко пари, ако тези въпросните не го правят ще остават много повече пари в д. хазна. Всеки знае как става, нали, както за строителството на магистрала Хемус, избират някоя фирма тя обявява цена над реалната и част от парите отиват за този, който е уредил тази фирма да изпълни проекта. И защо за такъв голям проект кандидатстват само 2-3 фирми, нещо има гнило тука май Това беше само примерно. Както и да е надеждата крепи човека за това не се отказвайте и гласувайте, ако догодина Ахмед Мамул падне от власт, може би след 5г. няма отново да има изборен туризъм и няма турчолята да гласуват вместо нас. Гласувайте и да се надяваме, че ще дойде някой на власт, който наистина ще отстоява интересите ни.
                --Старата ръжда любов не хваща!--
                156 sportwagon 1,9 jtd 115
                ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

ls1 написа:
                  А, само да добавя за Бойко.Уважаеми софиянци, Бойко ви е кмет вече няколко години. Моля, кажете ни какво се промени към по-добро, чувствате ли се излъгани, изобщо - дайте съвет като хора които всеки ден вече няколко години генерала им е кмет. Не питам със сарказъм, съвсем сериозно питам, защото едно е да гледаме по бтв как Бенатова получава многократни оргазми докато го интервюира - друго е да му живеем в града който управлява.Ако софиянци тука масово кажат, че има положителна промяна - е, и аз ще гласувам за Бойко.
                  Нищо особено не прави, освен че резна крилцата на няколко мастити бизнесмени. Бойко много дрънка и държавата го остави сам да се оправя. Ако гледаме реално се забелязва, че има прогрес от към корупция т.е. нещата са малко по-добре от преди. Бе ако така се държи и като държавник да намали малко злоупотребите ще е добре, въпреки че аз няма да гласувам за него, освен ако другите не ми оставят избор или казано така аз за БСП, НДСВ, АТАКА, ДПС няма как да гласувам.

Коментар

ilkor написа:
                    Еееее, колега, в цял свят може пък тука не?!?!?! :D Освен социалната осигуровка се удържат и застраховки трудова злополука, безработица и т.н. - даже ако се напъна мога конкретно да ти ги кажа, но ме мързи сега да проверявам. И това трябва да са реално действащи застраховки, които да покриват именно такива събития, за които ти споменаваш.Но парите за пенсия са си лично твои във всички цивилизовани страни. Дори ако умреш, по право ги наследяват близките ти с известни удръжки. Да не говорим, че и се олихвяват.Впрочем това и сега го правят частните пенсионни фондове, но за тях няма пари, щото на мен не ми се дава избор между (например) Allianz и НОИ, а като платя на НОИ не мога да плащам допълнително и на друг още толкова!!! Системата е радикално порочна - наследена от милите комунистически години
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Само за това, че ДПС няма да е във властта, ако дойде Бойко - аз лично ще му издигна паметник и по 3 пъти на ден ще му паля свещ за здраве!
                      Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                      Punto М2 1.2 SX 2000г.
                      МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

ls1 написа:
                        И аз ще е гласувам за Бойко!Чудеса не е правил,но доста неща свърши.То и супермен да си като изпълнителната власт е с/у теб...Какво имам предвид-управлението му се размина без грандиозни скандали,акавито има в държавата.Направи доста за инфратруктурата-Димитър Несторов е направен перфектно,Раковска правиха,Цариградско(вярно че имаше проблеми но да не го е копал лично Бойко? глобява ги,те уж го управяха,при всички положения е по-добре от преди!) подмениха доста от подвижния състав на градския транспорт-дефакто в София са най-добрите тролейбуси изобщо имало някога в България- Греф унд щифт,за жалост по незнам чия идея обслужват линия 8.Продължи строителството на метрото(да със закъснение ,ама що и японците не могат да си изпълнят срока,значи едва ли общината може),продължи ремонта на околомръсното.Купиха се автобуси БМС(за жалост) и Мерцедес и бяха дадени линии на концесия при условие да осигурят нови автобуси с частично или изцяло нисък под и сега се возим по доста линии на чисто нови Цитаро,конекто,Сити ЛАЗ(последния всъщност не е голяма гордост)Направиха се опити да се изчисти корупцията-спомнете си софийски имоти ,трамкар и топлофикация.Всички злоупотреби бяха разкрити след като се свали чадъра над тях по времето на Бойко.Правят се големи опити за спасяване на Трамкар-сега направиха прототип на нов трамвай.Мисля че и Икарусите на електротранспорта там ги реновираха ама не съм сигурен.Най-малкото както колегата се оплака от маркировката-тук съм виждал маркировка да се поставя посред нощ-в 2, 3 часа.Боклука също на места го изнасят нощем което си има и недостатъци заради шума.Изобщо Бойко направи не малко,в същото време се изля и много помия с/у него.

Коментар

Само да допълня колегата SHB, без да го цитирам...За 10 г. като кмет на София, оня пендел Софиянски направи един единствен булевард - "Тодор Александров"- поправете ме, ако греша, а за него лично направи милиони, въпреки че съда го оправда. Е да, ама аз ако бях откраднал толкова, щях да си купя всеки съд и прокуратура.За 4г. Бойко направи много - въпреки, че псуваме задръстванията - но наистина нещо се прави (бавно наистина), но наистина се прави!
                          Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                          Punto М2 1.2 SX 2000г.
                          МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Подписах заповедта за уволнение. Ако и да е безсмислено, поне да знаят колко е голяма "народната любоФ" милите ни управници.Опитах се да изчета всичко до тук и искам да ви питам няколко неща:Мислите ли, че за дереджето на държавата ни са виновни само 240-те дупетати и няколкото министри?Те ли бутат по 20 лв на катаджията, за да се разминат със заслуженото много по-голямо наказание?Те ли вземат по 20 лв от шофьорите, а да не им съставят акт?Те ли "черпят" проверяващите от ХЕИ (да речем) по заведенията, в които отдавна няма и помен от залите за пушачи/непушачи и навсякъде (пак) е задимено като в лисичарник?Те ли се уреждат по "втория начин" по търгове за спечелване на държавни поръчки?Те ли укриват данъци по всякакви възможни начини?Те ли си хвърлят торбичките със смет през балконите?Те ли акат и чишкат по подлезите?Държавата и в частност политиците са огледало на цялото ни общество. При такъв народ НЯМА сила, която да накара политиците да бъдат различни. Който и да дойде на власт - нищо няма да се промени.Ще ви дам и пример - говорихме скоро с един председател (или координатор ли беше) на ГЕРБ за един голям град. Той каза "ами да, без комисионни не може". Още не са дошли на власт, и вече говорят за комисионни... Срам ме е, че съм Българин. Честно!

Коментар

Мда така е относно задръстванията.София е голям град и по световните мащаби,пък за България е несъразмерно голям.В повечето големи градове по света има задръствания-това не е нещо което може да се оправи с магическа пръчка.Майка ми работеше в Главпроект ,докато съществуваше, и разправяше че 80-те години никой не е правил планове за толкова много население,камо ли за толкова много коли.Казваше че просто е нямало тенденция да се осигурят много мпс-та за нселението,и се е предвиждала гъста мрежа градски транспорт,каквато всъщност е изградена.Но дори при това положение е имало спорове дали изобщо ще е нужно метро,а сега виждаме че то е жизнено важно!!!И в тоя смисъл казваше че е мислила България и Цариградско шосе за абсолютно разхищение на средства,а сега дори и по тях има задръствания.Така че никой сегашен кмет не може да заплаща за грешките правени преди 20 годни.Всъщност пък отговорните фактори тогава едва ли са подозирали че ще дойде днешната дата и че ще се внесат стотици хиледи употребявани возила,по джоба ни.Колкото до Софиянски не съм съгласе.Направи се пробива под Борис при ВМА,пусна се метрото в експлоатация ,което се строеше 15 години преди той да дойде,преди него имаше режим на водата!!!Направи статуята на софия,макар че много хора не я харесват,купи първите нови автобуси след 89 в България-1996 30 чавдара,после 98 купи манове,2000 купиха Мерцедес 345, после и Конекто и Конекто Г, Направиха опит за производство на български тролеи Трамкар Кобра.Направи Егида ,така че имаше охрана в подлезите училищата и на много други места...Ремонтира халите...Аз не съм естествено в кухнята на нещата,но за грандиозните скандали съм склонен да обвинявам Антоан Николов и общинския съвет повече отколкото Софиянски.Много от обвиненията с/у него бяха смешни-особенно това за халите беше че е ощетил общината със сума ранва на себестойността на Козлодуй което е нереално.Но имаше в същото време и наистина явно крадене,чрез софийски имоти!!!Ако софиянски наистина беше бръкнал толкова дълбоко в кацата с меда,колкото го обвиняваха сега щеше да е мултимилионер и неговата партия да е на върха!Но пък антоан николов и сие се покриха в дън земя,явно прибрали лъвския пай...

Коментар

Immortal написа:
                                Подписах заповедта за уволнение. Ако и да е безсмислено, поне да знаят колко е голяма "народната любоФ" милите ни управници.Опитах се да изчета всичко до тук и искам да ви питам няколко неща:Мислите ли, че за дереджето на държавата ни са виновни само 240-те дупетати и няколкото министри?Те ли бутат по 20 лв на катаджията, за да се разминат със заслуженото много по-голямо наказание?Те ли вземат по 20 лв от шофьорите, а да не им съставят акт?Те ли "черпят" проверяващите от ХЕИ (да речем) по заведенията, в които отдавна няма и помен от залите за пушачи/непушачи и навсякъде (пак) е задимено като в лисичарник?Те ли се уреждат по "втория начин" по търгове за спечелване на държавни поръчки?Те ли укриват данъци по всякакви възможни начини?Те ли си хвърлят торбичките със смет през балконите?Те ли акат и чишкат по подлезите?Държавата и в частност политиците са огледало на цялото ни общество. При такъв народ НЯМА сила, която да накара политиците да бъдат различни. Който и да дойде на власт - нищо няма да се промени.Ще ви дам и пример - говорихме скоро с един председател (или координатор ли беше) на ГЕРБ за един голям град. Той каза "ами да, без комисионни не може". Още не са дошли на власт, и вече говорят за комисионни... Срам ме е, че съм Българин. Честно!
                                И мен ме е срам!!!! Честно.А на горните ти въпроси имам само един ответ - държавата (в т.ч. 240 дупетати и министри) създава условия и НЕпречи вичко това да се случва.
                                Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                                Punto М2 1.2 SX 2000г.
                                МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Working...
                                X