Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се похваля 25 лв. данък на Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да се похваля 25 лв. данък на Браво

Днес отидох да си плащам данъка на колата че преди цяла година все нямах пари и вижте колко еДа уточня че бравото е 103 коня и по според калкулатори в нета данъка трябва да ми е към 180 лв.Сега ми останаха и парички за ксенонче
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

А защо така се е получило, и има ли вероятност да си оправят грешката? В талона си е 76 киловата , нали ? И си я регистрирал като толкова? Айде честито!

Коментар

ogi28b написа:
      А защо така се е получило, и има ли вероятност да си оправят грешката? В талона си е 76 киловата , нали ? И си я регистрирал като толкова? Айде честито!
      Защото до скоро в заявленията за регистрация на МПС в данъчното пишеше КВ/КС и като праснеш 83 (КВ) ама без да уточняваш мерни единици и те си го приемат за конски сили. Точно за това и моя е почти толкова има няма 27 лева.
      Настоящата - Ford Focus ST
      Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
      Франкенщайн - R.I.P.
      Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Ами не знам не съм я писал аз декларацията като я регистрирах. Жената в данъчното беше една позната и тя ми я попълни.
        FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Re: Да се похваля 25 лв данък на Браво

infineon написа:
          Днес отидох да си плащам данъка на колата че преди цяла година все нямах пари и вижте колко еДа уточня че бравото е 103 коня и по според калкулатори в нета данъка трябва да ми е към 180 лв.Сега ми останаха и парички за ксенонче
          То лошо няма.Само че нали ти доскоро беше "главен радетел" за спазването на закона,минаване на червено и т.н.Или това е само когато става въпрос за другите ,а когато става въпрос за теб самия се допускат изключения?Не е зле преди да търсиш кусурите на другите,малко да погледнеш и себе си защото безгрешни хора няма.Като си толкова принципен иди да им кажеш в данъчното да си видят грешката :D

Коментар

lubobg написа:
            То лошо няма.Само че нали ти доскоро беше "главен радетел" за спазването на закона,минаване на червено и т.н.Или това е само когато става въпрос за другите ,а когато става въпрос за теб самия се допускат изключения?Не е зле преди да търсиш кусурите на другите,малко да погледнеш и себе си защото безгрешни хора няма.Като си толкова принципен иди да им кажеш в данъчното да си видят грешката :D
            Искаш да кажеш че има нещо нередно с данъка ли???Какво да ида и да им кажа защо ми е толкова малък данъка искам да ми го увеличите.Как точно решават на кой колко ще е данъка??предполагам си има критерии по които го изчисляват.Да уточня държа за спазването на закона когато става дума за движение на пътя и безопасноста на хората, не че харесвам всички закони и подобни
            FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

може да имаш проблем след време, но може и да нямаш ако в талона пише 76 (което почти 100% сигурно) след време може да доплатиш разликата...жената ти е направила услуга, защото знае че над 74 секирата е здрава
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                може да имаш проблем след време, но може и да нямаш ако в талона пише 76 (което почти 100% сигурно) след време може да доплатиш разликата...жената ти е направила услуга, защото знае че над 74 секирата е здрава
                точно така над 74 се плаща секи 1моито пунто е 96 кв и данъка ми е 160 лв комшиите ма ебават щот техните фиатчета са под 74 и плащат по 15 25 лева Ама то е или ше караш или са возиш ...
                Целта е една,скороста е различна - HGT !

Коментар

Абе има няква врътка с данъците наистина. Мойта е с безалкохолен двигател, 1.1, писал съм я с катализатор. Миналата година ми беше 12 лв данъка. Преди 2-3 дни ходих да плащам данъка, като очаквах да е 16 - 20 лв. (нали имаше някакви увеличения глупости и т.н.) И като оная ми каза на гишето 8 лв .. аз ето така

Коментар

infineon написа:
                    Искаш да кажеш че има нещо нередно с данъка ли???Какво да ида и да им кажа защо ми е толкова малък данъка искам да ми го увеличите.Как точно решават на кой колко ще е данъка??предполагам си има критерии по които го изчисляват.Да уточня държа за спазването на закона когато става дума за движение на пътя и безопасноста на хората, не че харесвам всички закони и подобни
                    Да, критерият се казва ЗАКОН ЗА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ. А трябваше да започнеш с това че "една позната ти е попълнила декларацията". Пък преди верно си е било така - пишело е КС/КВ, и баща ми на дедрата дето е 74 киловата я е писал 101 коня, и платил към 120 лева данък, и на следващата година му върнаха парите, когато я обяви че е 74 киловата

Коментар

Проблемът се нарича деклариране на едни и същи данни пред 2 администрации. Ако данните от КАТ директно отиваха в данъчните служби (което ще стане, имаше и депутатско питане наскоро), такива неща щяха да са невъзможни.
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Браво, колега! За моята Брава със същия двигател, данък - 137лв. Честито!

Коментар

vladimvr написа:
                          Браво, колега! За моята Брава със същия двигател, данък - 137лв. Честито!
                          Бедна община или бедни управници кво да правиш.Откак им дадоха правата за данъците гледай кво става така ще се насърбат ,че няма накъде.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                            Бедна община или бедни управници кво да правиш.Откак им дадоха правата за данъците гледай кво става така ще се насърбат ,че няма накъде.
                            Общините имат право да вдигат данък МПС до 3 пъти спрямо основата, заложена в ЗМДТ. Данъка на моята мареа за тази година е 136 лв. Догодина може и да е 400 .
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Re: Да се похваля 25 лв. данък на Браво

infineon написа:
                              Браво! Моята е 120 к.с., а данъка ми е само 27лв.
                              Fiat Marea 1.8i 16V
                              Fiat Tipo 1.4i 8V
                              Fiat Punto 1.6i 8V
                              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
                              X