По принцип имаме нужда от още един АЕЦ, но трябва да е като във Франция например, а именно в незаселен район.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Честито ! СерГо Станишев направи първа копка на АЕЦ-БЕЛЕНЕ
Collapse
X
-
Защо ни е АЕЦ?Нима сме силно индустриализирана държава ?Не ,ясно е че прахосваме енергия,че индустрията ни е енергийно неефективна.И вместо да насочи усилия в тази посока,любимото ни правителство какво прави?Решава предизборно и популистки да излее милиарди в този проект,който ще донесе тотална енергийна зависимост от Русия.Първо ще се строи от руснаци с руска технология,второ ще доствяме от тях ядрено гориво и капака ще бъде ако клекнем и започенм и отработеното гориво да го депозираме при тях...Една единствена централа ще дава огромния процент от електричеството,тоест ако по някаква причина се наложи да прекъсне работа няма да има алтернативен заместителА недай си боже да стане авария България няма ресурса да се справи сподобно бедствие...Тази авантюра е недобрепреценен риск,по-скоро демагогски приом за привличане на гласове,защото българина е свикнал да изпитва някакво странно чуство за гордост от това,че има АЕЦ и не желае да се прости с него,вместо да гледа прагматично на нещата малко във переспектива.Добре сега себестойността на тока ще бъде по-ниска от тази на ТЕЦ,обаче това е като се имат предвид само производствените разходи.А съпътствъщите?Къде ще стои отработеното гориво?Или в Русия или у нас и при двата вариянта това са разходи за....столетия напред.Обучаване на нови специялистии прочее.Много по-разумно би било да се използва рационално енергията която и сега имаме.Но така или иначе не ми се вярва да бъде построена Белене,скоро ще има ново правителство(дай боже) което сигурно ще се възгищиса,.Алтернативата е през 2013 да имаме 2 мегавата мощност които да се ползват от ...сигурно няма да има и 6 милиона,при това дълбоко се съмнявам на фона на всички досегашни обстоятелства,че ще се излеят само 4 милиарда...
Коментар
-
Humppa
SHB написа:Защо ни е АЕЦ?
Коментар
-
SHB написа:Защо ни е АЕЦ?Нима сме силно индустриализирана държава ?Не ,ясно е че прахосваме енергия,че индустрията ни е енергийно неефективна.И вместо да насочи усилия в тази посока,любимото ни правителство какво прави?Решава предизборно и популистки да излее милиарди в този проект,който ще донесе тотална енергийна зависимост от Русия.Първо ще се строи от руснаци с руска технология,второ ще доствяме от тях ядрено гориво и капака ще бъде ако клекнем и започенм и отработеното гориво да го депозираме при тях...Една единствена централа ще дава огромния процент от електричеството,тоест ако по някаква причина се наложи да прекъсне работа няма да има алтернативен заместителА недай си боже да стане авария България няма ресурса да се справи сподобно бедствие...Тази авантюра е недобрепреценен риск,по-скоро демагогски приом за привличане на гласове,защото българина е свикнал да изпитва някакво странно чуство за гордост от това,че има АЕЦ и не желае да се прости с него,вместо да гледа прагматично на нещата малко във переспектива.Добре сега себестойността на тока ще бъде по-ниска от тази на ТЕЦ,обаче това е като се имат предвид само производствените разходи.А съпътствъщите?Къде ще стои отработеното гориво?Или в Русия или у нас и при двата вариянта това са разходи за....столетия напред.Обучаване на нови специялистии прочее.Много по-разумно би било да се използва рационално енергията която и сега имаме.Но така или иначе не ми се вярва да бъде построена Белене,скоро ще има ново правителство(дай боже) което сигурно ще се възгищиса,.Алтернативата е през 2013 да имаме 2 мегавата мощност които да се ползват от ...сигурно няма да има и 6 милиона,при това дълбоко се съмнявам на фона на всички досегашни обстоятелства,че ще се излеят само 4 милиарда...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Погледнато сериозно,, разбира се, че имаме нужда от нов АЕЦ! Особено след, като ни затвориха реакторите в Козлодуй. Благодарение на това, че икономиката ни е дждудже в сравнение с тази от преди 20 години нямаме проблем с недостиг на електроенергия. Новият АЕЦ ще ни даде повечко сигурност, независимост, възможност за печалба от износ.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Погледнато сериозно,, разбира се, че имаме нужда от нов АЕЦ! Особено след, като ни затвориха реакторите в Козлодуй. Благодарение на това, че икономиката ни е дждудже в сравнение с тази от преди 20 години нямаме проблем с недостиг на електроенергия. Новият АЕЦ ще ни даде повечко сигурност, независимост, възможност за печалба от износ.N.Y. State of Mind
Коментар
-
sachma написа:Да, но ако ти го построят в Сухата река няма да си доволен, нали? Просто според мен мястото не е подбрано като хората.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
sachma написа:Vladim написа:Погледнато сериозно,, разбира се, че имаме нужда от нов АЕЦ! Особено след, като ни затвориха реакторите в Козлодуй. Благодарение на това, че икономиката ни е дждудже в сравнение с тази от преди 20 години нямаме проблем с недостиг на електроенергия. Новият АЕЦ ще ни даде повечко сигурност, независимост, възможност за печалба от износ.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
@gantcho1 Защо трябва да се заместят мощностите на Козлодуй?В момента с наличната инфраструктура,слава Богу няма режим на тока и няма внос(даже мисля че все още изнасяме малко).Енергиен проблем все още няма ,но при реалната опасност да възникне трябва да се търси корена му.И той е не че нямаме мощност,а че я разходваме неправилно.Ако ние създадем още повече мощност,това ще означава чисто и просто ...че пилеем повече.2 Митология! Няма да можем да внасяме гориво от ЮАР или откъдето и да е било по....политически причини.България няма как да бъде независима енергийно.Въпроса е да не бъде 100 %зависима от Русия,а да има и алтернативи.Защо съм толкова убеден,че няма да се обърнем към друг?Практиката го доказва.Пример БА-Т-72 можеше да се модернизира още в началото на 90 в израел-не е направено.МиГ 29 имаше предложение да се модернизира съвместно с немски предприятия,беше избран да се модернизира от кого...руснаците.Вие смятате ли че те са толкова прости че да модернизират една НАТО-вска армия,не не са.Затова саботират този проект.В България съществува и проекта СОВА за модернизация на МИ -24,също изоставен за да се модернизират от русите....И така и Белене ще се поддържа само то....ами от кой може?3 Някой вярва ли им че ще струва само 4 милиарда?Аз не...Белене не е панацея,по-лошо тя ще влоши нещата.Един блок на белене ще произвежда толккова колкото и марица -изток 3.В Белене(ако изобщо се завърши този проект) ще се излеят огромни средства във дългосрочен аспект.От къде сте сигурни,че ще има възвращаемост?Ние вече загубихме пазара си на енергия.На кого мислите че ще изнасяме през 2013?На Бимбилистан или на Нубия?България не е и не трябва да бъде индустриялна страна по много причини,а индустрията е по-енергоемка в сравнение с битовото потребление.Тоест ние ще се окажем в ситуацията да не уползотворяваме максимално съществуващото количество енергия.Подобна инвестиция е нерентабилна.И съм твърдо убеден,че това е популистки трик,и по висшите етажи на властта съзнават,че да строиме в това си състояние АЕЦ е също толкова абсурдно колкото и да си купиме самолетоносач или ядрена подводница.Но в същото време им е ясна и народопсихологията ни толерираща "на гол тумбак чифте пищови".Ние сме най-бедната страна в европейския съюз,уверено гонеща нови низини,но вместо да ревизираме енергийната си политика към 21 век,ние се връщаме към проект от 80 години...
Коментар
-
Брат ми работи в "Мини марица изток"ЕАД.По специално ТЕЦ 2.Сега само той участва в енергиният пръстен на страната.ТЕЦ 3 е частен,италиански а брикетна ТЕЦ 1 до гр.Гълъбово е собственост на дебели дюмбели от околията и София.Тези ТЕЦ-ове са най-големите в енергийният пръстен на страната.А от както затвориха двата блока на АЕЦ Козлудуй ,тама сега се работи на пълна пара.ТЕЦ Варна и ТЕЦ Русе са с малка производителност както и ТЕЦ Бобов дол.Сега до Гълъбово се строи ТЕЦ 4 на американската фирма "ESP-пи".Крайно време е да се построй АЕЦ Белене защото като слушам а и като гледам висшите колеги на брат ми какво влачене на пари пада не е истина.Миналата година ТЕЦ 2 преведе на сметката на БСП 8 милиона лева за кампанията.Именно тези хора държат тези замърсители на околията защото цоцат от там.Далавери с мед/9лева за 1 килограм на черно/ и се стигне до какви ли не комисионни и метали и желязо.За това имаме нужда да се построй АЕЦ Белене,за да спре мандрата вече тука в тази околия а на бат СЕрго майната му.
Коментар
-
SHB написа:@gantcho1 Защо трябва да се заместят мощностите на Козлодуй?В момента с наличната инфраструктура,слава Богу няма режим на тока и няма внос(даже мисля че все още изнасяме малко).Енергиен проблем все още няма ,но при реалната опасност да възникне трябва да се търси корена му.И той е не че нямаме мощност,а че я разходваме неправилно.Ако ние създадем още повече мощност,това ще означава чисто и просто ...че пилеем повече.2 Митология! Няма да можем да внасяме гориво от ЮАР или откъдето и да е било по....политически причини.България няма как да бъде независима енергийно.Въпроса е да не бъде 100 %зависима от Русия,а да има и алтернативи.Защо съм толкова убеден,че няма да се обърнем към друг?Практиката го доказва.Пример БА-Т-72 можеше да се модернизира още в началото на 90 в израел-не е направено.МиГ 29 имаше предложение да се модернизира съвместно с немски предприятия,беше избран да се модернизира от кого...руснаците.Вие смятате ли че те са толкова прости че да модернизират една НАТО-вска армия,не не са.Затова саботират този проект.В България съществува и проекта СОВА за модернизация на МИ -24,също изоставен за да се модернизират от русите....И така и Белене ще се поддържа само то....ами от кой може?3 Някой вярва ли им че ще струва само 4 милиарда?Аз не...Белене не е панацея,по-лошо тя ще влоши нещата.Един блок на белене ще произвежда толккова колкото и марица -изток 3.В Белене(ако изобщо се завърши този проект) ще се излеят огромни средства във дългосрочен аспект.От къде сте сигурни,че ще има възвращаемост?Ние вече загубихме пазара си на енергия.На кого мислите че ще изнасяме през 2013?На Бимбилистан или на Нубия?България не е и не трябва да бъде индустриялна страна по много причини,а индустрията е по-енергоемка в сравнение с битовото потребление.Тоест ние ще се окажем в ситуацията да не уползотворяваме максимално съществуващото количество енергия.Подобна инвестиция е нерентабилна.И съм твърдо убеден,че това е популистки трик,и по висшите етажи на властта съзнават,че да строиме в това си състояние АЕЦ е също толкова абсурдно колкото и да си купиме самолетоносач или ядрена подводница.Но в същото време им е ясна и народопсихологията ни толерираща "на гол тумбак чифте пищови".Ние сме най-бедната страна в европейския съюз,уверено гонеща нови низини,но вместо да ревизираме енергийната си политика към 21 век,ние се връщаме към проект от 80 години...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар