Една руска ядрена електроцентрала в България може да е много неща, като едно от тях е - руска ядрена (мръсна) бомба инсталирана дълбоко в територията на ЕС.Руснаците щели да си я построят с техни пари, да си я изплатят (вкл. и лихвите) от продажбата на тока (никой не казва на кой ще го продават тоз ток), и после да ни я оставят (но никой не казва колко ще струва ядреното гориво, което те ще ни продават).Абе вие за малоумни ли ни имате?!?Бъдещето принадлежи не на ядрената енергетика, а на термоядрената такава. До няколко години ще се намери начин безопасно да се управлява термоядрения синтез. Тогава всички тези АЕЦ-и ще изглеждат като ТЕЦ-ове, в сравнение с новите технологии.Термоядрения синтез за разлика от ядрения разпад не оставя радиоактивен отпадък за хиляди години (за децата на вашите деца, и за децата на вашите прапраправнуци).http://www.kaldata.com/72660/%D0%A1%...%BF%D0%B5.html
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Честито ! СерГо Станишев направи първа копка на АЕЦ-БЕЛЕНЕ
Collapse
X
-
Дорасъл или не, човекът живее по-добре и е по-благороден, благодарение на прогреса! Я пак да се върнем в пещерите, да видим колко време ще ни трябва да преоткрием робството, убиването с камъни и разпъването на кръст! ей тогава ще видиш що е страх за децата ти!п.с. Като проба, доколко оня реактор горе ти върши работа: сложи си на ръката един слънчев часовник за една седмица. можеш да забиеш и едно платно на колата отгоре, че е по-евтино, вместо да се ръсиш за бензин. безплатен обяд няма, колеги. всеки, който ви предлага подобни неща е мошеник. как може на възрастни хора да се обясняват подобни неща?!Immortal написа:Една руска ядрена електроцентрала в България може да е много неща, като едно от тях е - руска ядрена (мръсна) бомба инсталирана дълбоко в територията на ЕС.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:Дорасъл или не, човекът живее по-добре и е по-благороден, благодарение на прогреса! Я пак да се върнем в пещерите, да видим колко време ще ни трябва да преоткрием робството, убиването с камъни и разпъването на кръст! ей тогава ще видиш що е страх за децата ти!п.с. Като проба, доколко оня реактор горе ти върши работа: сложи си на ръката един слънчев часовник за една седмица. можеш да забиеш и едно платно на колата отгоре, че е по-евтино, вместо да се ръсиш за бензин. безплатен обяд няма, колеги. всеки, който ви предлага подобни неща е мошеник. как може на възрастни хора да се обясняват подобни неща?!Immortal написа:Една руска ядрена електроцентрала в България може да е много неща, като едно от тях е - руска ядрена (мръсна) бомба инсталирана дълбоко в територията на ЕС.
Коментар
-
Stefanaki написа:Една статия например (1,3 билиона евро е цената на Обединението) - http://www.dw.de/13-билиона-евро-е-ц...о/a-6051081-1
Коментар
-
Една много интересна статия, касаеща и строежа на българските реактори:http://www.rosbalt.ru/moscow/2012/02...mlЧетете, после да не ревете!Ако не разбирате съветски, да ви преведа малко:Следствения комитет на РФ води разследване за мащабни разхищения при производството на агрегати за АЕЦ, действащи както в Русия, така и в чужбина (в частност, в България и Иран). По версията на ФСБ на РФ, оборудването за АЕЦ се прави от по-евтини, отколкото трябва марки стомани, а печалбата от аферата са си поделяли ръководителите на ред крупни компании от атомния отрасъл. Задържан е директорът по снабдяване на машиностроителния завод "ЗиО Подолск" Сергей Шутов. Контра-разузнавачите също така разследват генералния директор на компанията "Атом-Индустрия" Дмитрий Голубов.Не, мерси от такъв АЕЦ.(Никой не ми отговори на въпроса - ако решим АЕЦ да е френски или американски - пак ли ще са така твърдо ЗА? )
Коментар
-
slonikon написа:...И всичките са 1,5 пъти по-мощни от нашите. (за тези, които няма да го отворят, линкът е към немската Федерална служба за радиационна защита. )Айде ние да не сме по-умните. Вие сте ползвали и още ползвате евтина и надеждна енергия от АЕЦ! Не лишавайте децата си от нея! Или поне не лишавайте моите, щото това е бахти егоизма и лицемерието!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Immortal написа:slonikon написа:Викаш в името на ЕС да дозатворим и съществуващата руска ядрена централа. Ми не знам колко от хората ще са съгласни.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Immortal написа:Никой не ми отговори на въпроса - ако решим АЕЦ да е френски или американски - пак ли ще са така твърдо ЗА?ogi28b написа:Четеш статии с мерна единица "билион"?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
IvanIanushev написа:Ето , писане писане а аз все още не видях ЕДНА РАЗУМНА ПРИЧИНА защо да не се построи Белене.
Коментар
-
jenshen73 написа:А най-големия кажи-речи ТЕЦ в България - ТЕЦ-Варна НЕ РАБОТИ в момента, защото няма нужда от енергията произвеждана и от него. Хайде пак ми кажи за какво ми е да плащам за АЕЦ Белене???Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Все още никой не ми отговори защо изнасяме по-евтино тока, отколкото ние го потребяваме. Защо не се печели от износа, а от населението. И после дървените глави дето си мислят, че нов АЕЦ е ебаси екстрата нека да ми кажат ама наистина за какво са ни още 2GWh енергия, която ще изнасяме евтино.Steliyan's Life!
Коментар
-
Stefanaki написа:jenshen73 написа:А най-големия кажи-речи ТЕЦ в България - ТЕЦ-Варна НЕ РАБОТИ в момента, защото няма нужда от енергията произвеждана и от него. Хайде пак ми кажи за какво ми е да плащам за АЕЦ Белене???Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар