Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Честито ! СерГо Станишев направи първа копка на АЕЦ-БЕЛЕНЕ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Една руска ядрена електроцентрала в България може да е много неща, като едно от тях е - руска ядрена (мръсна) бомба инсталирана дълбоко в територията на ЕС.Руснаците щели да си я построят с техни пари, да си я изплатят (вкл. и лихвите) от продажбата на тока (никой не казва на кой ще го продават тоз ток), и после да ни я оставят (но никой не казва колко ще струва ядреното гориво, което те ще ни продават).Абе вие за малоумни ли ни имате?!?Бъдещето принадлежи не на ядрената енергетика, а на термоядрената такава. До няколко години ще се намери начин безопасно да се управлява термоядрения синтез. Тогава всички тези АЕЦ-и ще изглеждат като ТЕЦ-ове, в сравнение с новите технологии.Термоядрения синтез за разлика от ядрения разпад не оставя радиоактивен отпадък за хиляди години (за децата на вашите деца, и за децата на вашите прапраправнуци).http://www.kaldata.com/72660/%D0%A1%...%BF%D0%B5.html

Коментар

Дорасъл или не, човекът живее по-добре и е по-благороден, благодарение на прогреса! Я пак да се върнем в пещерите, да видим колко време ще ни трябва да преоткрием робството, убиването с камъни и разпъването на кръст! ей тогава ще видиш що е страх за децата ти!п.с. Като проба, доколко оня реактор горе ти върши работа: сложи си на ръката един слънчев часовник за една седмица. можеш да забиеш и едно платно на колата отгоре, че е по-евтино, вместо да се ръсиш за бензин. безплатен обяд няма, колеги. всеки, който ви предлага подобни неща е мошеник. как може на възрастни хора да се обясняват подобни неща?!
      Immortal написа:
      Една руска ядрена електроцентрала в България може да е много неща, като едно от тях е - руска ядрена (мръсна) бомба инсталирана дълбоко в територията на ЕС.
      Викаш в името на ЕС да дозатворим и съществуващата руска ядрена централа. Ми не знам колко от хората ще са съгласни.
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
        Викаш в името на ЕС да дозатворим и съществуващата руска ядрена централа. Ми не знам колко от хората ще са съгласни.
        АЕЦ Козлодуй е БЪЛГАРСКА централа. За разлика от евентуалната бъдеща.Тя ще е руска до момента, в който си платим и последната стотинка.

Коментар

slonikon написа:
          Дорасъл или не, човекът живее по-добре и е по-благороден, благодарение на прогреса! Я пак да се върнем в пещерите, да видим колко време ще ни трябва да преоткрием робството, убиването с камъни и разпъването на кръст! ей тогава ще видиш що е страх за децата ти!п.с. Като проба, доколко оня реактор горе ти върши работа: сложи си на ръката един слънчев часовник за една седмица. можеш да забиеш и едно платно на колата отгоре, че е по-евтино, вместо да се ръсиш за бензин. безплатен обяд няма, колеги. всеки, който ви предлага подобни неща е мошеник. как може на възрастни хора да се обясняват подобни неща?!
          Immortal написа:
          Една руска ядрена електроцентрала в България може да е много неща, като едно от тях е - руска ядрена (мръсна) бомба инсталирана дълбоко в територията на ЕС.
          Не на АЕЦ Белене,и така като гледам целия проект ще се сгромоляса и то мноооого красиво.Чак на мен ще мми стане готино да гледам на СерГей мишата мутра довечера.Пак никой не ми отговори.Зщо БСП/ДПС/НДСВ през тези 4 г на власт не направиха нищо за започването на Белене?Аз ще питам докато някой не ми отговори на този въпрос.И друг имам.На кого ще го продаваме този ток?Или колегите викат Германия затваря нейните на тях ще го продаваме,охаааа.Колеги дето сте за тази безумна АЕЦ вие сте мечтатели дето си мислите че тока за децата и техните поколения ще е евтин.Днес гласувах да няма.

Коментар

Stefanaki написа:
            Една статия например (1,3 билиона евро е цената на Обединението) - http://www.dw.de/13-билиона-евро-е-ц...о/a-6051081-1
            Четеш статии с мерна единица "билион"?

Коментар

По-благороден от прогреса с ядрената енергия - да, като преходен момент. Благородно - хаха искрено ме засмя. Иранците по-благородни ли са от теб?

Коментар

Една много интересна статия, касаеща и строежа на българските реактори:http://www.rosbalt.ru/moscow/2012/02...mlЧетете, после да не ревете!Ако не разбирате съветски, да ви преведа малко:Следствения комитет на РФ води разследване за мащабни разхищения при производството на агрегати за АЕЦ, действащи както в Русия, така и в чужбина (в частност, в България и Иран). По версията на ФСБ на РФ, оборудването за АЕЦ се прави от по-евтини, отколкото трябва марки стомани, а печалбата от аферата са си поделяли ръководителите на ред крупни компании от атомния отрасъл. Задържан е директорът по снабдяване на машиностроителния завод "ЗиО Подолск" Сергей Шутов. Контра-разузнавачите също така разследват генералния директор на компанията "Атом-Индустрия" Дмитрий Голубов.Не, мерси от такъв АЕЦ.(Никой не ми отговори на въпроса - ако решим АЕЦ да е френски или американски - пак ли ще са така твърдо ЗА? )

Коментар

естествено, че промитите мозъци, тогава няма да гласуват, чакам резултати след 19;00 от екзит пол, интересно ми е дали комунягите ще успеят да съберат поне 770 000 гласа, колкото събраха за референдума, всички знаем как са събирани...
                  Брава 1.6

Коментар

slonikon написа:
                    ...И всичките са 1,5 пъти по-мощни от нашите. (за тези, които няма да го отворят, линкът е към немската Федерална служба за радиационна защита. )Айде ние да не сме по-умните. Вие сте ползвали и още ползвате евтина и надеждна енергия от АЕЦ! Не лишавайте децата си от нея! Или поне не лишавайте моите, щото това е бахти егоизма и лицемерието!
                    Текущо произвеждаме с 50% повече електроенергия от колкото консумираме. Горницата я изнасяме за Румъния на цена под себестойността ѝ. Защо не ни намалят тока вместо да го изнасяме по-евтино? Задай си тоя въпрос. А най-големия кажи-речи ТЕЦ в България - ТЕЦ-Варна НЕ РАБОТИ в момента, защото няма нужда от енергията произвеждана и от него. Хайде пак ми кажи за какво ми е да плащам за АЕЦ Белене???
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Immortal написа:
                      slonikon написа:
                      АЕЦ Козлодуй е БЪЛГАРСКА централа. За разлика от евентуалната бъдеща.Тя ще е руска до момента, в който си платим и последната стотинка.
                      Брей, сериозно?! Ако ти е ипотекиран апартамента не можеш ли да се разпоредиш с него, банката ли казва какво ще го правиш, и дали ще събираш муджахидини вътре? Ако ти е на лизинг колата, лизинговата компания ли може да я използва за обир на банка?! Откакто някой написа, че ако се построяло Белене щели да затворят мини Марица, направо не мога да те позная! Белене ще покрие пазарите, които бяха захранвани от блок 1-4 на Козлодуй. Толкова. Квото е имало тогава, ще го има и при Белене.По повод термоядрения синтез, първият контролиран такъв в принципно същия реактор, като ITER, е осъществен преди 40 години. Ако беше толкова лесно, досега и у нас щеше да бичи поне един такъв! Ама не е! Линка, който си дал е за ITER, истинският прототип на енергиен реактор се казва ДЕМО. Той ще бъде построен след ИТЕР, ако всичко е наред. Оптимистично - след 2040 ще започнат да се строят енергийни реактори на ядрен синтез. И последно - ИТЕР се строи във Франция - държавата с най-голям процент атомна енергия. Мислиш ли, че няма никаква връзка? Мислиш ли, че ако се върнем в 19-ти век, после някой ще ни даде да си построим нещо такова?!
                      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Immortal написа:
                        Никой не ми отговори на въпроса - ако решим АЕЦ да е френски или американски - пак ли ще са така твърдо ЗА?
                        Аз съм ЗА. Не ме интересува кой ще строи.
                        ogi28b написа:
                        Четеш статии с мерна единица "билион"?
                        Понякога ми се налага.
                        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

IvanIanushev написа:
                          Ето , писане писане а аз все още не видях ЕДНА РАЗУМНА ПРИЧИНА защо да не се построи Белене.
                          Искам 10 милиарда да се инвестират в българското СЕЛСКО СТОПАНСТВО. След 15 години, когато дойде време за изключване на 5 и 6 в Козлодуй, някой ще се е сетил как вместо 150 вата от квадратен метър в секунда, да извлича поне 500 вата от слънчевата енергия, която ни облъчва всяка една секунда, всеки един квадратен метър.За 500 000 киловата мощност тогава ще ти е нужна площ от 1 000 000 квадратни метра. Един квадратен километър Сеш’ ли се? [i:e3e5b74077]Площадка АЕЦ

Коментар

jenshen73 написа:
                            А най-големия кажи-речи ТЕЦ в България - ТЕЦ-Варна НЕ РАБОТИ в момента, защото няма нужда от енергията произвеждана и от него. Хайде пак ми кажи за какво ми е да плащам за АЕЦ Белене???
                            http://www.cez-rp.bg/bg/novini/646.htmlЗа какво викаш не работи ТЕЦ-Варна?
                            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Все още никой не ми отговори защо изнасяме по-евтино тока, отколкото ние го потребяваме. Защо не се печели от износа, а от населението. И после дървените глави дето си мислят, че нов АЕЦ е ебаси екстрата нека да ми кажат ама наистина за какво са ни още 2GWh енергия, която ще изнасяме евтино.
                              Steliyan's Life!

Коментар

Stefanaki написа:
                                jenshen73 написа:
                                А най-големия кажи-речи ТЕЦ в България - ТЕЦ-Варна НЕ РАБОТИ в момента, защото няма нужда от енергията произвеждана и от него. Хайде пак ми кажи за какво ми е да плащам за АЕЦ Белене???
                                http://www.cez-rp.bg/bg/novini/646.htmlЗа какво викаш не работи ТЕЦ-Варна?
                                Ами ТЕЦ Варна има 1-2-3 блок. Екологизирани. Отдавна. Но не работят. Или аз съм от Петрич и нямам наблюдения, а?
                                Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                                X