Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Честито ! СерГо Станишев направи първа копка на АЕЦ-БЕЛЕНЕ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ето погледнете какво беше мисленето преди 2 години на кабинета : http://www.mediapool.bg/%D0%B1%D0%BE...ews177336.html Цитирам:"Бойко Борисов: Ще строим "Белене", колкото и да струва"Какво ли се случи че го промени сега на 100 градуса? Госпожа Клинтън след като дойде вече казаха Не на Белене, странно съвпадение.Пак Американски интереси защитават и се гаврят с народа.Защо затвори Костов 4 блока на Козлодуй?Защо в последните 2 години започнаха да се изграждат тия фотоволтаици след като се каза Не на Белене и само за миналата година имаме повишение на цената на тока с 13% за един път заради тия фотоволтаици.
    ----------------------------------------------------------------------------
    Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
    ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
    ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Mupo написа:
      И какво общо има това !?!?! То и алкохола убива 5 милиона всяка година, но няма общо АЕЦ. Изключително неуместен довод.
      защото някой хора се опитват да убеждават че АЕЦ е вреден и много много опасен едва ли не милиони са загинали от АЕЦ досега и затова давам примерът.

Коментар

IvanIanushev написа:
        Ето погледнете какво беше мисленето преди 2 години на кабинета : http://www.mediapool.bg/%D0%B1%D0%BE...ews177336.html Цитирам:"Бойко Борисов: Ще строим "Белене", колкото и да струва"Какво ли се случи че го промени сега на 100 градуса? Госпожа Клинтън след като дойде вече казаха Не на Белене, странно съвпадение.Пак Американски интереси защитават и се гаврят с народа.Защо затвори Костов 4 блока на Козлодуй?Защо в последните 2 години започнаха да се изграждат тия фотоволтаици след като се каза Не на Белене и само за миналата година имаме повишение на цената на тока с 13% за един път заради тия фотоволтаици.
        стига си писал глупости бе човек, никакви 4 блока не е затварял Костов, затвориха ги твойте любими комунистически сатрапи - царя, пръмова и сие
        Брава 1.6

Коментар

Immortal написа:
          АЕЦ Щендал (Германия) - аналогична на планираната АЕЦ Белене, със същия тип реактори.Германците са спрели строежа при 85% готови 2 реактора.Никога няма да я довършат.http://en.wikipedia.org/wiki/Stendal...er_PlantИли ние сме по-умни от германците?Отдолу на страницата може да видите колко АЕЦ работят в Германия (4), колко са частично затворени (4) и колко са изцяло спрени (1.
          Малко уточнение:85% е бил готов само блок 1.15% е бил готов блок 2.Блок 3 и 4 са били в процес на проектиране.Всичко е строено САМО от руснаците преди падането на Берлинската стена.Поради разбираеми причини Германия е нямало как да довърши този АЕЦ след 1991г.Нека да бъдем обективни.Резултати от проучване в Германия след като стана ясно, че през 2013г тока трябва да поскъпне с минимум 6,3 цента, а увеличението на цената през 2014 ще е още по-голямо.
          DEUTSCHLANDS SCHNELLSTE MEINUNGÖkostrom wird immer teurer wollen Sie die Atomkraft zurück? ("Еко"-електричеството ще е винаги скъпо, желаете ли връщане на атомната енергетика?) Ja! 65% (Да) Auf keinen Fall! 35% (В никакъв случай)
          По всяка вероятност Ангела Меркел няма да е новия министър-председател в Германия, защото вече загуби изборите в една от най-големите провинции.Все повече се говори, че новото правителство ще преразгледа становището на Меркел от последните 2 години, относно атомните централи.Ние можем само да си чешем пръстите по клавиатурите..............
          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Immortal написа:
            АЕЦ Щендал (Германия) - аналогична на планираната АЕЦ Белене, със същия тип реактори.Германците са спрели строежа при 85% готови 2 реактора.Никога няма да я довършат.http://en.wikipedia.org/wiki/Stendal...er_PlantИли ние сме по-умни от германците?Отдолу на страницата може да видите колко АЕЦ работят в Германия (4), колко са частично затворени (4) и колко са изцяло спрени (1.
            В Германия работят 9 (девет) АЕЦ. http://www.bfs.de/en/kerntechnik/Ker..._2011_engl.pdf - стр.2 И всичките са 1,5 пъти по-мощни от нашите. (за тези, които няма да го отворят, линкът е към немската Федерална служба за радиационна защита. )Айде ние да не сме по-умните. Вие сте ползвали и още ползвате евтина и надеждна енергия от АЕЦ! Не лишавайте децата си от нея! Или поне не лишавайте моите, щото това е бахти егоизма и лицемерието!
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Stefanaki написа:
              .Поради разбираеми причини Германия е нямало как да довърши този АЕЦ след 1991г.Нека да бъдем обективни.Резултати от проучване в Германия след като стана ясно, че през 2013г тока трябва да поскъпне с минимум 6,3 цента, а увеличението на цената през 2014 ще е още по-голямо.
              DEUTSCHLANDS SCHNELLSTE MEINUNGÖkostrom wird immer teurer wollen Sie die Atomkraft zurück? ("Еко"-електричеството ще е винаги скъпо, желаете ли връщане на атомната енергетика?) Ja! 65% (Да) Auf keinen Fall! 35% (В никакъв случай)
              По всяка вероятност Ангела Меркел няма да е новия министър-председател в Германия, защото вече загуби изборите в една от най-големите провинции.Все повече се говори, че новото правителство ще преразгледа становището на Меркел от последните 2 години, относно атомните централи.Ние можем само да си чешем пръстите по клавиатурите..............
              Кажи ги тия разбираеми причини, че и ние да ги разберем? Какво е пречело да се довърши вече на практика почти готовия реактор?!?Отделно от това - зададеният въпрос в германския референтум съдържа едно ОГРОМНА ЛЪЖА!Някой може ли да разтълкува "Еко-електричеството ще е винаги скъпо". ???Как така??Само през последните 5 години цените на фотоволтаичните панели са паднали 10 (ДЕСЕТ) пъти. И продължават да падат.В момента цената на 1 W инсталирана PV мощност е 40 евро-цента (0.40 евро).( респ. на 1000 MW би била 400.000.000 евро - сравнете с минималното 3 милиарда евро за АЕЦ). Отделно от това - след инсталирането - PV дава БЕЗПЛАТНА енергия. Докато за АЕЦ трябва ядрено гориво.Цената на еко-енергоизточниците се изчислява за 5 годишен срок на откупуване. С това се стимулира внедряването им.От там нататък (след 5-тата година) - цената на тока от тях е 0.00 ЛЕВА.Ако за АЕЦ срокът за откупуване се изчисли за 5 години, не ми се мисли къде ще иде цената.Нека не сравняваме килограми с метри. Ако ги сравним по един и същ начин, АЕЦ губи по всички показатели.Мислете!

Коментар

Immortal написа:
                Stefanaki написа:
                .Поради разбираеми причини Германия е нямало как да довърши този АЕЦ след 1991г.Нека да бъдем обективни.Резултати от проучване в Германия след като стана ясно, че през 2013г тока трябва да поскъпне с минимум 6,3 цента, а увеличението на цената през 2014 ще е още по-голямо.
                Кажи ги тия разбираеми причини, че и ние да ги разберем? Какво е пречело да се довърши вече на практика почти готовия реактор?!?Отделно от това - зададеният въпрос в германския референтум съдържа едно ОГРОМНА ЛЪЖА!Някой може ли да разтълкува "Еко-електричеството ще е винаги скъпо". ???Как така??Само през последните 5 години цените на фотоволтаичните панели са паднали 10 (ДЕСЕТ) пъти. И продължават да падат.В момента цената на 1 W инсталирана PV мощност е 40 евро-цента (0.40 евро).( респ. на 1000 MW би била 400.000.000 евро - сравнете с минималното 3 милиарда евро за АЕЦ). Отделно от това - след инсталирането - PV дава БЕЗПЛАТНА енергия. Докато за АЕЦ трябва ядрено гориво.Цената на еко-енергоизточниците се изчислява за 5 годишен срок на откупуване. С това се стимулира внедряването им.От там нататък (след 5-тата година) - цената на тока от тях е 0.00 ЛЕВА.Ако за АЕЦ срокът за откупуване се изчисли за 5 години, не ми се мисли къде ще иде цената.Нека не сравняваме килограми с метри. Ако ги сравним по един и същ начин, АЕЦ губи по всички показатели.Мислете!
                това е истината, истината не е в АЕЦ, и друго къде ще съхраняваме отпадъците от АЕЦ-а ? предполагам колегата slonikon няма да има нищо против да ги заровят някъде около него или греша
                Брава 1.6

Коментар

slonikon написа:
                  В Германия работят 9 (девет) АЕЦ. http://www.bfs.de/en/kerntechnik/Ker..._2011_engl.pdf - стр.2 И всичките са 1,5 пъти по-мощни от нашите. (за тези, които няма да го отворят, линкът е към немската Федерална служба за радиационна защита. )Айде ние да не сме по-умните. Вие сте ползвали и още ползвате евтина и надеждна енергия от АЕЦ! Не лишавайте децата си от нея! Или поне не лишавайте моите, щото това е бахти егоизма и лицемерието!
                  Аз бях писал 8, толкова пише в Уикито. Приемам 9.А нещо да кажеш за 18-те затворени?А нещо да кажеш за решението за затваряне на ВСИЧКИ АЕЦ в Германия до 2020, което още не е отменено (макар и да се правят постъпки в тази посока - с неизвестен изход).

Коментар

Ето , писане писане а аз все още не видях ЕДНА РАЗУМНА ПРИЧИНА защо да не се построи Белене.Какво ще ви навреди?Ще ви взимат от заплата за строежа му ли?Ще взимат от пенсията на пенсионерите за строежа му ли?Ще ви облъчва с радиация ли?Как, кажете ми как ще промени животът лично на вас ако бъде построено, как ще ви навреди та толкова се дърпат някой и пищят като ощипани булки.Само примери , примери и никой не казва аз не искам Белене заради това че ще ми навреди по следният начин :.................................... Ето аз казвам, аз искам Белене за да могат децата ми да ползват по евтин ток за в бъдеще което е ГАРАНТИРАНО.Няма друг енергоизточник с по евтино производство на ел. енергия в света.

Коментар

IvanIanushev написа:
                      Ето , писане писане а аз все още не видях ЕДНА РАЗУМНА ПРИЧИНА защо да не се построи Белене.Какво ще ви навреди?Ще ви взимат от заплата за строежа му ли?Ще взимат от пенсията на пенсионерите за строежа му ли?Ще ви облъчва с радиация ли?Как, кажете ми как ще промени животът лично на вас ако бъде построено, как ще ви навреди та толкова се дърпат някой и пищят като ощипани булки.Само примери , примери и никой не казва аз не искам Белене заради това че ще ми навреди по следният начин :.................................... Ето аз казвам, аз искам Белене за да могат децата ми да ползват по евтин ток за в бъдеще което е ГАРАНТИРАНО.Няма друг енергоизточник с по евтино производство на ел. енергия в света.
                      точно това е причина, че няма да има пари за заплати и пенсии, ако този проект се започне, ще бъде национална катастрофа ! и въобще няма да е евтина енергията от тази утопия
                      Брава 1.6

Коментар

Само дето по-евтиния ток не ти е гарантиран. Просто с АЕЦ някой ще печели повече. Но за теб, ок де, децата ти - цената ще е същата. Кажи ми, примерно, днес на площад Народно Събрание бликва петрол, ама много. Утре дизела ще стане ли левче за литър в България?

Коментар

По назад пише за "еко" фотоволтаиците, а пише ли за производството им колко не еко технологии се използват , е че всичко в крайна сметка е за пари, дето ще отидат при едни наши хора.Всъщност и този цирк с Белене е заради огромните финансови интереси. Иначе да са му отрязали лентичката отдавна.

Коментар

Immortal написа:
                            Кажи ги тия разбираеми причини, че и ние да ги разберем? Какво е пречело да се довърши вече на практика почти готовия реактор?!?
                            Когато Източна Германия се присъединява към Западна и руснаците се оттеглят, заграбвайки много ценни неща, се оказва, че западняците не знаят какво всъщност са купили. Първите почти две години е голям хаос. През това време всички съществуващи проекти са замразени. Голяма част от документите руснаците са си ги взели. И не само докумнети, а също така и машини. Цели заводи са били изнесени.Тъй като Западна Германия не е похарчила и една марка за тази централа, а наследява милиарди марки дългове е напълно разбираемо да не продължи строежа на АЕЦ-а. В сайта на Дойче веле има предостатъчно информация. Една статия например (1,3 билиона евро е цената на Обединението) - http://www.dw.de/13-билиона-евро-е-ц...051081-1Ако имаш интерес прочети и другите подобни, описани отдолу. Има още много информация, която е само в немската секция на сайта. Много неща за периода 1989-1991 от развитието на Германия не са известни. Там са били същите "смътни" времена, както в почти целия разпаднал се СИВ.
                            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Immortal написа:
                              slonikon написа:
                              Аз бях писал 8, толкова пише в Уикито. Приемам 9.А нещо да кажеш за 18-те затворени?А нещо да кажеш за решението за затваряне на ВСИЧКИ АЕЦ в Германия до 2020, което още не е отменено (макар и да се правят постъпки в тази посока - с неизвестен изход).
                              ти каза 4. другите били полуработещи. историята на "решението за затваряне на ВСИЧКИ АЕЦ в Германия " започна през 96-97, когато зелените спечелиха изборите с обещанието до 2002 да спрат всички АЕЦ. после стана 2012, май. после отиде на 2025, после май още. после стана наводнението във Фукушима и се върнаха на 2020. Ама това са политически лакърдии, и не ми се търсят авторитетни източници. ще трябва да се довериш на осведомеността ми, все едно че става дума за факти, а не за политически спекулации. оня щедрият колега, ако може да уреди радиоактивните отпадъци от болници, мини и особено АЕЦ да ги заровят в частния ми имот, се отказвам от екскурзията. Даже тържествено обещавам все пак да остана фен на италиянските коли. само че ще са тия екологичните с кончетата върху тях вие как мислите, що англичани, французи и американци си правят хранилища за горивото на тяхна територия, а не ги изхвърлят в колониите си, както правят с химическите отпадъци, да кажем. Пак ли щото са много тъпи?!
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Абе хора защо не мислите с тия глави. Какви ваши бъдещи поколения и ядрени електроцентрали. Вашите деца и внуци, ще ви превъзнасят пред възможността да гледат складираните ядрени отпадъци?!?!? Какво правим с увеличаващите се ядрени централи и техните увеличаващи се боклуци? Спрете се малко. Спрете да мислите само за себе си и вашето лично поколение. Пак ще питам, защо са ви ядрени реактори като имаме колосален такъв в небето? Отделно че тази планета е непредсказуема. За пореден път - Фокушима. Не желая децата ми да живеят в страх. Човека, в голямата си част се видя, че е свиня и не е дорасъл да цепи атоми.

Коментар

Working...
                                X