Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Честито ! СерГо Станишев направи първа копка на АЕЦ-БЕЛЕНЕ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

slonikon написа:
    Като ходиш където и да е виж каква е земята под фотоволтаиците-златна. за уранодобив не говорим изобщо. само да си помослим за обогатителна инсталация и нова 1997 ни е в кърпа вързана. щото, при нашите ресурси, ТОВА е енергийна независимост на България и нищо друго.
    и къде пише за изнасяне на уран в русия? :D енергийна независимост е точно каквото съм написал - имаш ресурс, копаеш си го, преработваш си го - ползваш си го - прибираш си кавото е останало. от аец поне остава доста повече от сажди.относно въпроса ти "вие защо биете негрите", щом на толкова късен етап от спора се опитваш да ме изкараш неграмотен, то аз съм удовлетворен. явно нямаш какво друго да кажеш. бих те призовал да поразмислиш върху частта относно възможната зависимост на веи от наличието на евтин и надежден източник ток в бедни държави, като нашата. според мен, като им стане 50 ст. тока на хората, тия дето печелят от по някоя перка в бедните региони им е спукана работа. статии от типа "начупиха фотопанели с камъни" ще са ежедневие. те сега обвиниха мизерните киловати от веи за увеличението от 10%, пък представи си тогава каква истерия ще настане.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
      енергийна независимост е точно каквото съм написал - имаш ресурс, копаеш си го, преработваш си го - ползваш си го - прибираш си кавото е останало. от аец поне остава доста повече от сажди..
      Имаме ресурс - да.Копаем си го - да.Преработваш си го - не. Поне до сега не съм чул в България да има дори една центофуга за обогатяване на уран. Следователно някой друг трябва да го обогати. Все пак това не са лигнитни въглища да си го копаеш и да го хвърляш в котела, за да направиш пара.
      slonikon написа:
      Относно въпроса ти "Вие защо биете негрите?", щом на толкова късен етап от спора се опитваш да ме изкараш неграмотен, то аз съм удовлетворен. Явно нямаш какво друго да кажеш.
      Въобще не се ласкай! :D Не визирам лично теб, а цялото множество, което не само не може да пише правилно и понякога в една дума от 8 букви допуска по 10 грешки, ами дори не умее да построи стилистично правилно едно изречение. Ежедневно ми попадат документи от хора, които не могат да си напишат една молба грамотно, а какво остава за автобиография или както е модерно CV.
      Няма начин да няма начин!

Коментар

на пазачите на перките не им трябва да са грамотни. нито на лъскачите на панели. вярно, на хората, работещи в атомни централи им трябва, както и на тези, които ще ги обучават и на тези, които ще ги проверяват, но пък нали на нас аец не ни трябва, отде да се стимулират хората да са грамотни та по темата - на референдума гласувайте за едно по-грамотно общество! гласувайте за аец п.с. уранодобив няма да правим, че жената пцуе, като намери боклуци в центрофугата.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

ИСТИНАТА - "ЗА"

www.youtube.com/watch?v=2skiAEu8kHE
          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Re: ИСТИНАТА - "ЗА"

niko_ymn написа:
            www.youtube.com/watch?v=2skiAEu8kHE
            само като видЕх др. Овчаров да се появява на клипа и го спрЕх...
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Аз съм безпартиен, един учител ме учеше да не гледам кой говори, а да слушам какво говори. И Седефчов или Дмитриевич да бяха снимали - важна е темата, и приходите от един АЕЦ, а не политизирането на цялата ситуация.
              Прикачени файлове
              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

абе да не дава господ Фукушима....За 1 нещо е прав Слънцето-Премиер - ако парите за БеляНе се дадат за енергийна ефективност файдата от ползата ще е по-голяма за всички... Да казвам ли къде сме по разхищение на енергия???
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Нико, как хем тока ще ни е по-евтин, понеже сме с нов АЕЦ, хем тоя АЕЦ ще направи 2 милиарда печалба? Ако наистина причината да го строим е за да има народа по-евтин ток не би ли трябвало АЕЦ да излезе на чиста печалба 0 (нула)? Също, значи ли тая схема, че след 12-тата година, понеже АЕЦ вече е изплатен, тока даже още повече ще ни поевтинее? Щото аз виждам повишение на печалбата от 13-тата година нататък, май и след като я изплатим ще продължим да даваме същите пари, ама вместо в банката ще идат в нечий джоб.

Коментар

От клима, според Р.Овч. цената е 4 мил. Евро или 8 мил. лв.!От годишните финансови отчети на АЕЦ Козлодуй за 2011 година, печалбата на централата е почти 115 милиона лева. Аналогията не е лишена от смисъл, защото и на двете места реакторите са два по 1000 MW. Дори да допуснем, че печалбата на АЕЦ Белене ще е 200 милиона, то изплащането ще стане за 40 години. За да се изплати централата за 12 години, то печалбата трябва да е 667 милиона на година. За да стане това възможно, то ще трябва печалбата да нарастне до почти 6 пъти или по-точно 5.8 пъти. С други думи тока от Белене ще трябва да е на цена 261 лв. за MWh, ако сегашната цена на тока от Козлодуй е 45 лв. както твърди Р.Овч в едно свое интервю. Ако цената тока от Козлодуй е 90 лв., както съм чувал, защото никой няма да ти каже на каква цена си продава продукцията на едро, то тогава цената скача на над 500 лв. за MWh. Сами си направете сметката колко ще е kWh за населението, след като мине през ЕРП-тата! Може би 1-1.20 лв. за kWh, при 18 ст. в момента?

Коментар

donnna написа:
                      За 1 нещо е прав Слънцето-Премиер - ако парите за БеляНе се дадат за енергийна ефективност файдата от ползата ще е по-голяма за всички... Да казвам ли къде сме по разхищение на енергия???
                      Точно това е истината, по добре да се стремим да сме по ефективни отколкото да се чудим от къде да намерим за да задоволим нуждите си. Също така преди да гласувате помислете колко гориво има на Земята за тези централи. Защото до колкото знам АЕЦ участва в много малък % спрямо другите централи, също така до колкото знам няма много гориво за тези централи. Да не стане докато го направим и да трябва да ходи за скрап.Лично аз ще гласувам с НЕ.

Коментар

Да не говорим, че голяма част от парите за енергийна ефективност при добра работа по горните етажи могат да дойдат от ЕС, а не от джоба ни.

Коментар

То и сега има пари за енергийна ефективност от ЕС. Дори имаше реклами по радиото за това, че ЕС дава 50%, а останалите може да се вземат от банка, ако хората нямат достатъчно. Все пак става въпрос за 3 до 5 хил. лева на калпак, но тези пари се връщат за срок от 3-5 години. Преди 2 години си изолирах жилището с гипскартон и минерална вата и от 5 тона въглища на сезон, сега харча по 3. Като сметнем цена на тон 300 лв., до тук съм икономисал 1200 лв., с което почти съм си изплатил инвестицията. Аз гледам на тази стъпка като инвестиция, защото с всяка изминала година цените на енергоносителите вървят нагоре и добре че е кризата, та темпа на разтеж намаля!

Коментар

Добре де, кой точно би имал полза от подобрената енергийна ефективност?Обяснете ми, аз наистина недоумявам Преди години инвестирах около 7000лв. в подмяната на дограма и поставяне на външна изолация, НО нищо не съм спестил - плащам си все така по около 700лв. за отопление на сезон, а в същото време не мога да се отърва от мухъла

Коментар

Лични аз подкрепям chaveto. Ядрена енергетика ...Квооо??? Още повече нали си имаме назначен човек да отговаря за тия работи. Дава му се заплата, има разни привилегии. Ама какво става с хората на, който им плащаш да си вършат работата и не я вършат. Бойко да си избира, да не е ставал премиер. Всеки би изхвръкнал от работното си място, ако не си върши работата, а и се репчи отгоре на всичко.

Коментар

Kuku написа:
                                Преди години инвестирах около 7000лв. в подмяната на дограма и поставяне на външна изолация, НО нищо не съм спестил - плащам си все така по около 700лв. за отопление на сезон, а в същото време не мога да се отърва от мухъла
                                Аз нищо не разбирам, ама гледай сега, плащаш все 700лв, но си спестил, защото преди години цената на отоплението хем е била по-ниска, хем оттогава имаш 842% инфлация, примерно. :P
                                Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Working...
                                X