Дълбоко погрешно е да смяташ ,че пазара на енергия се основава само на пазарни принципи.Турция и в момента изпитва недостиг на енергия,но когато проекта Горна арда пропадна решиха да покажат мускули и да спрат вноца.А тогава Козлодуй и с първите си 4 блока.След 10 години кой ги знае Турците на какъв акъл са?Те сега не искат от нас да внасят,кой ще е фактора който ще ги накара да си променят мнението.Лично аз смятам,че те самите разполагат с достатъчно потенциял да създадат мощности за времето за което ние направим Белене.В европа "жулят много повече" АЕЦ щото имат много повече производство.Промишлеността е много по-значим консуматор от домашното потребление.Опитваш се да сравняваш несравними величини-България със САЩ,американците могат да си позволят и още по-голямо разхищение,както се вижда то явно има парична възвращаемост,щото не са по-гладни от нас.А ние не можем да си го позволи.Не разхищение,изобщо промишленост.Богатства нямаме в изобили,предприятията които имахме в голямата си част се оказаха неспособни да съществуват в новата конюнктура на пазара...Колкото и да ми се иска да се съглася,че Русия е безгласна буква,,,тя не е.Кое прави една държава сила,или свръхсила в частност?Икономическа стабилност,политическа тежест,военен потенциял.Русия очевидно няма първите две-имат си олигарси,страхотна мафия,зависимост от чужди инвестиции.Думата има на м/унардоната сцена не тежи...Но пък си имат в изобилие 3-то.И когато видяха ,че никой не ги бръсне за слива решиха да покажат,че все още са опасни.И нахлуха в Грузия.Грузия която иска да влзе в НАТО.Която на кадрите по телевизията до знамето си имаше знамето на ЕС.Обаче руснаците това не ги притесни.Обратно-европа се притесни.Днес е грузия а утре?Прибалтийските републики,украйна?Относно нашата армия,нямах предвид че тях ги е страх от 42 000 души.Но съгласи се ,че ти не би рподавал оръжие на "врага си" дори и да го смяташ за слаб.И апропо не съм ходил казарма,слава богу размина ми се.Ще поживеем и ще видим какво ще стане.Аз лично бих заложил,че Белене няма да се реализира.Ние в момента се опитваме да бозаем от две майки.Хем сме с щатите и европа ,хем енергийни проекти с Русия.(не само Белене ми и газопроводи и ...)А практиката показва,че който седи на два стола...пада на земята.Държавата ни няма ресурс да построи една магистрала,или да закупи 20 бойни самолета,а пък ще има ресурса да построи АЕЦ...То ако беше верно че ще струва 4 милиарда...ми той бюджетния излишък за тази година е толкова.Значи парите отдавна са били на лице.Що нищо не се направи?А извинявай,Саксофонски и той майче прави копка...Значи парите ги има,нуждата я има ,желанието го има...ми досега да са я построили.Но и на тях им е ясно,че има къде къде по неотложни неща от Белене.Но пък Белене е престижен проект и го ползват за кьорфишек.Белким ги изберат пак.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Честито ! СерГо Станишев направи първа копка на АЕЦ-БЕЛЕНЕ
Collapse
X
-
Понеже след два месеца и нещо ще има референдум за развитието на атомната/ядрената енергетика е редно да си припомним последиците от Чернобил.http://www.poetv.com/video.php?vid=39213Януари като отидете да гласувате, ако отидете да гласувате, си го пуснете още веднъж.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
ilkor написа:Януари си спомнете и кризата за тока - 2 часа с ток и после 2 часа без токSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Нали построиха един куп "зелени" електроцентрали, за да достигнем някакъв процент на тази енергия в общата по препоръка на ЕС. От това последва вдигане на цените!Ако прибавим и АЕЦ Белене в сметката, то процента на зелената енергия в общата ще намалее и ще трябва да се строят нови мощности, защото от ЕС ще ни заплашат с наказателно дело. Как мислите, дали от това ще последва увеличение цената на тока?Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Кое е независимост? Добиваме урана и го транспортираме до Русия за обогатяване!Фотоволтаиците трябва да се правят на определена категория земи и ако някой е нагазил лука да си носи отговорността.Ще сме независими, ако всяка къща се снабди с един ветрогенератор и 100 кв. метра слънчеви батерии.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
колега, ти май не четеш какво пише и се получава някаква бъркотия в мненията ти: аец гръмнала, ама било тец. аец-а зелен, ама видиш ли уранодобива не бил. демек не били компютри, ами били компоти и "вие що биете негрите" кога започна да добиваш урана, че и в Русия тръгна да го изнасяш. гаче всички които имат аец имат и уранодобив. ето ние нямаме уранодобив а имаме аец и цената на тока от него е най-ниската на пазара. не мога да разбера що някои хора се държите все едно в България аец е чудо невиждано?! България успешно експлоатира атомни реактори от 40 години. Ако цената на тока е такава, каквато е, тя е заради аец-а и въпреки малоумията, наречени веи. аец е една от последните (ако не и последната) върхови технологии, които останаха в разбитата ни държава. веи нямат интерес да няма аец, защото няма кой да обира маржа между безумните им цени и възможностите на българския потребител. такъв интерес имат тецовете с договор за задължително изкупуване, защото тях 25 ст. на киловат ги устройва и знаят, че ние можем да го поемем. това е моята истина по въпроса.п.с. ако продадете на всяка къща по една перка и 100 кв. метра слънчеви батерии , някои хора наистина ще станат независими. но няма да сме ние - потребителите.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:Ето ние нямаме уранодобив, а имаме АЕЦ и цената на тока от него е най-ниската на пазара.slonikon написа:ТОВА е енергийна независимост на България и нищо друго.Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар