Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Честито ! СерГо Станишев направи първа копка на АЕЦ-БЕЛЕНЕ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

slonikon написа:
    ...ми искам.
    Преди няколко години се смееха на колега, че си купил нова кола, а няма пари да си плати GSM-ите и уроците по английски на сина си. Същата случка ще се случи и с България, ако се хвърлим да строим Белене преди да сме излезли от кризата.БВП през І-во тримесечие на 2012 е бил почти 8 милиарда Евро. Излиза че АЕЦ Белене е на стойност 25-35% от БВП.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

не го бях поглеждал от тази страна, щото не ми е работа, ама ето откъде ще се вземат парите: Бюджетен дефицит -1% от БВП, излишък 3.5 млрд евро. увеличаваме на 3% (пак под разрешения от ЕС праг) бюджетния дефицит - получаваме 800 млн. евро на година.http://www.capital.bg/politika_i_iko...00_mln_lv/ми тя е готова платена централата, и то не за двайсет години, ами за не повече от 5 и е 100% наша. и после - само папаме.
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
        не го бях поглеждал от тази страна, щото не ми е работа, ама ето откъде ще се вземат парите: Бюджетен дефицит -1% от БВП, излишък 3.5 млрд евро. увеличаваме на 3% (пак под разрешения от ЕС праг) бюджетния дефицит - получаваме 800 млн. евро на година.http://www.capital.bg/politika_i_iko...00_mln_lv/ми тя е готова платена централата, и то не за двайсет години, ами за не повече от 5 и е 100% наша. и после - само папаме.
        Харесвам този коментар.Именно за това разни партийки БОКОТИРАТ ... защото с тези парици могат да направят всякакви други безумни обществени поръчки и да си ги налеят в техни фирмички ... а ако се строи АЕЦ - трябва в руснаците да отиде голямата част от парата.
        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

dudulia написа:
          На мен ми е интересно с 10 млрд. евро какви мощности от ВЕИ могат да се построят? Дали не може да се построят 2000МГват за по-малко пари? Освен това докато се завърши АЕЦ и се пусне в експлоатация ще минат години, време през което ще плащаме лихви на вече взетите кредити, докато ако се строят ВЕИ могат веднага да влизат в експлоатация и да започват да се изплащат. Могат да бъдат построени толкова ВЕИ, колкото имаме нужда.
          Човек, ние не живеем на брега на океана, при нас няма БРИЗ през 90 % от времето из цялата територия на страната.Като няма вятър - какво правим - чакаме климатика да проработи лятно време - когато се появи буря?Освен това АЕЦ не пречи на другите видове, просто той ги разбива по цена. Един вид ти просто искаш скъп ток - когато дал господ. И слънчевите панели не работят през нощта. Аз не мога да проумея - как КОЗЛОДУЙ е бил СТРОЕН БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ и НИКОЙ НЕ ПРОТЕСТИРА С ИСКАНИЯ ЗА НЕГОВОТО ЗАТВАРЯНЕ ... а половината скачат срещу Белене?Приемете го така: ако необходимата енергия няма да идва от АЕЦ - те ще направят така, че да я получават от ШИСТОВ ГАЗ. България е всеизвестна със скоростта, с която се сменят законите.
          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
            Аз не мога да проумея - как КОЗЛОДУЙ е бил СТРОЕН БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ ...
            С партийно решение и много безплатен труд!В ІІІ-ти курс в ВМЕИ-Варна, на един от изпитите през лятната сесия, преди да изтеглиш въпроса прочиташ едно писъмце и се подписваш в списъка, че си съгласен да заминеш на бригада в Козлодуй. Няма подпис - няма изпит!Спахме в Габаре и всяка сутрин в 5 часа тръгвахме за Козлодуй две последователни години!

Коментар

Ама аз все още не съм разбрал мнението и позицията на повечето от вас Няма да е лошо в завършек на всеки пост да обобщавате написаното за гласуването с ДА или с НЕ ?

Коментар

Kuku написа:
                Ама аз все още не съм разбрал мнението и позицията на повечето от вас Няма да е лошо в завършек на всеки пост да обобщавате написаното за гласуването с ДА или с НЕ ?
                или с "няма да гласувам" Дори без човек да е спец, няма как да не му стане ясно, че едно нещо, което се строи няколко пъти по-бавно, отколкото нормално би трябвало да се построи, да не говорим за развитието на технологиите през тези години, няма как да е печелившо. Разбира се, може да и да бъркам. Мисля обаче, че въпросът е подвеждащ и съържа в себе си два въпроса, които са взаимно изключващи се. Затова няма да гласувам.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Аз лично ще задраскам всички възможни "отговори", а най-отдолу, ще напиша някаква гавра-глупост. Един път, ей така от сърце и аз да се изгавря с тия "отгоре" .

Коментар

ele написа:
                    Мисля обаче, че въпросът е подвеждащ и съдържа в себе си два въпроса, които са взаимно изключващи се. Затова няма да гласувам.
                    +1

Коментар

niko_ymn написа:
                      Освен това АЕЦ не пречи на другите видове, просто той ги разбива по цена. Един вид ти просто искаш скъп ток - когато дал господ. И слънчевите панели не работят през нощта.
                      Един АЕЦ е по добър от другите само по цена и нищо друго. И десет АЕЦ да има на територията на БГ тока пак ще е скъп. Защото тока от АЕЦ ще отива за износ, тока от всички останали ще се продава в БГ. Приеми, че с част от нашите пари ще се построи нещо което трябва да е в наша полза, но то няма да е в полза на нас. Ще помоля някой ако може да извади някаква статистика колко ток се консумира в БГ и колко се изнася.Също така колко е произведеното от всеки вид централа.

Коментар

Човек винаги се забърква в каши. Ядрените електроцентрали са една от тях. За каквото ти е ядрен реактор тук на Земята, като го има горе в небето. В България нямало достатъчно "слънце-светене", а в Германия да не би да е повече? 51% от слънчевите панели са собственост на гражданите на тази страна. Това лято в Германия за два дни, успя да произведе толкова електричество, колкото 20 атомни електроцентрали на пълна мощност. За какви атомни електроцентрали говорим въобще.

Коментар

Mupo написа:
                          Човек винаги се забърква в каши. Ядрените електроцентрали са една от тях. За каквото ти е ядрен реактор тук на Земята, като го има горе в небето. В България нямало достатъчно "слънце-светене", а в Германия да не би да е повече? 51% от слънчевите панели са собственост на гражданите на тази страна. Това лято в Германия за два дни, успя да произведе толкова електричество, колкото 20 атомни електроцентрали на пълна мощност. За какви атомни електроцентрали говорим въобще.
                          Не може изцяло да се разчита само на възобновяеми източници . Светила в ядрената енергетика са казали, че реактори от Чернобилския тип са по- сигурни от техните западни аналози. Друг е въпроса, че навремето са изключили автоматичната защита. Аз съм ЗА Втора АЕЦ,и не ангажирам никого с мнението си.
                          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Никаква автоматична защита не е изключена, ЕКСПЕРИМЕНТ му се казва. Също така джаджарника който измерва мощността в реактора не е бил на точното място. Джаджарника + не регламентиран експеримент = катастрофа.

Коментар

Да използваш изключително енергия от "възобновяеми" източници е точно като да използваш за придвижване изключително колело. Щото сме автомобилен форум, няма да изяснявам по-нататък и да задавъм тъпи въпроси от типа "кво е правила Германия през останалите 363 дни от годината?".По въпроса за референдума - твърдо за. Предпочитам партийците да крадат от производство, което поне дава някакъв хляб на такива, като мен, отколкото да режат на скрап, каквото е останало, пък след тях и потоп.В Чернобил са изключили защитите точно за да си проведат експеримента. иначе са прекрасни реактори с високо КПД. но просто са нещо като 6 литров мерцедес - ако се ебаваш с тях ще ти изядат главата. то затова и никой не ги строи повече - строят се основно козлодуйски тип. но пък руснаците си ги ползват и си питат *** .ние, "богатите" да му мислим.http://en.wikipedia.org/wiki/RBMK
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ще взема да архивирам някъде тази тема и след 20 години ще я пусна в неминуемата тема - "Тока пак поскъпна и стана 1 лев! До кога ще търпим?"

Коментар

Working...
                                X