slonikon написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Честито ! СерГо Станишев направи първа копка на АЕЦ-БЕЛЕНЕ
Collapse
X
-
Няма начин да няма начин!
-
не го бях поглеждал от тази страна, щото не ми е работа, ама ето откъде ще се вземат парите: Бюджетен дефицит -1% от БВП, излишък 3.5 млрд евро. увеличаваме на 3% (пак под разрешения от ЕС праг) бюджетния дефицит - получаваме 800 млн. евро на година.http://www.capital.bg/politika_i_iko...00_mln_lv/ми тя е готова платена централата, и то не за двайсет години, ами за не повече от 5 и е 100% наша. и после - само папаме.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:не го бях поглеждал от тази страна, щото не ми е работа, ама ето откъде ще се вземат парите: Бюджетен дефицит -1% от БВП, излишък 3.5 млрд евро. увеличаваме на 3% (пак под разрешения от ЕС праг) бюджетния дефицит - получаваме 800 млн. евро на година.http://www.capital.bg/politika_i_iko...00_mln_lv/ми тя е готова платена централата, и то не за двайсет години, ами за не повече от 5 и е 100% наша. и после - само папаме.
Коментар
-
dudulia написа:На мен ми е интересно с 10 млрд. евро какви мощности от ВЕИ могат да се построят? Дали не може да се построят 2000МГват за по-малко пари? Освен това докато се завърши АЕЦ и се пусне в експлоатация ще минат години, време през което ще плащаме лихви на вече взетите кредити, докато ако се строят ВЕИ могат веднага да влизат в експлоатация и да започват да се изплащат. Могат да бъдат построени толкова ВЕИ, колкото имаме нужда.
Коментар
-
niko_ymn написа:Аз не мога да проумея - как КОЗЛОДУЙ е бил СТРОЕН БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ ...Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Kuku написа:Ама аз все още не съм разбрал мнението и позицията на повечето от вас Няма да е лошо в завършек на всеки пост да обобщавате написаното за гласуването с ДА или с НЕ ?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
niko_ymn написа:Освен това АЕЦ не пречи на другите видове, просто той ги разбива по цена. Един вид ти просто искаш скъп ток - когато дал господ. И слънчевите панели не работят през нощта.
Коментар
-
Човек винаги се забърква в каши. Ядрените електроцентрали са една от тях. За каквото ти е ядрен реактор тук на Земята, като го има горе в небето. В България нямало достатъчно "слънце-светене", а в Германия да не би да е повече? 51% от слънчевите панели са собственост на гражданите на тази страна. Това лято в Германия за два дни, успя да произведе толкова електричество, колкото 20 атомни електроцентрали на пълна мощност. За какви атомни електроцентрали говорим въобще.
Коментар
-
Mupo написа:Човек винаги се забърква в каши. Ядрените електроцентрали са една от тях. За каквото ти е ядрен реактор тук на Земята, като го има горе в небето. В България нямало достатъчно "слънце-светене", а в Германия да не би да е повече? 51% от слънчевите панели са собственост на гражданите на тази страна. Това лято в Германия за два дни, успя да произведе толкова електричество, колкото 20 атомни електроцентрали на пълна мощност. За какви атомни електроцентрали говорим въобще.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Да използваш изключително енергия от "възобновяеми" източници е точно като да използваш за придвижване изключително колело. Щото сме автомобилен форум, няма да изяснявам по-нататък и да задавъм тъпи въпроси от типа "кво е правила Германия през останалите 363 дни от годината?".По въпроса за референдума - твърдо за. Предпочитам партийците да крадат от производство, което поне дава някакъв хляб на такива, като мен, отколкото да режат на скрап, каквото е останало, пък след тях и потоп.В Чернобил са изключили защитите точно за да си проведат експеримента. иначе са прекрасни реактори с високо КПД. но просто са нещо като 6 литров мерцедес - ако се ебаваш с тях ще ти изядат главата. то затова и никой не ги строи повече - строят се основно козлодуйски тип. но пък руснаците си ги ползват и си питат *** .ние, "богатите" да му мислим.http://en.wikipedia.org/wiki/RBMKбраво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар