Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Честито ! СерГо Станишев направи първа копка на АЕЦ-БЕЛЕНЕ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

slonikon написа:
    на което мога да отговоря с ето го вкратце какво е установено от Световната здравна организация като връзка с Чернобил http://www.who.int/ionizing_radiatio..._Chernobyl.pdf . На практика нищо. Особено сравнено с дихателните заболявания, причинени от другите източници на енергия. П.С. А на децата в неиндустриализираните бананови републики, към които ни тласкат снимки имаш ли?!
    Ехее човек опомни се малко,ти що не отидеш да се поразходиш из Чернобил ако си толкова отворен аз лично ще ти финансирам една разходка из Чернобил.

Коментар

естествено, че масата население е против, единствено електората на бсп ще гласува под строй.
      Брава 1.6

Коментар

ей тук ми резервирай - http://www.tourkiev.com/chernobyltour/ Февруари ми е удобно. ще те помоля за 2 нощувки в хотел и самолетните билети, джобните са си от мен.последният реактор в Чернобил е спрян чак през 2000 г., т.е. дотогава там са работили хора. но невежеството струва пари, ние ли не сме го доказали. Благодаря!
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
          ей тук ми резервирай - http://www.tourkiev.com/chernobyltour/ Февруари ми е удобно. ще те помоля за 2 нощувки в хотел и самолетните билети, джобните са си от мен.последният реактор в Чернобил е спрян чак през 2000 г., т.е. дотогава там са работили хора. но невежеството струва пари, ние ли не сме го доказали. Благодаря!
          Много ми е чудно как са работели тези хора там?Дали са имали защитно облекло,или след това са минавали през разни там душове за измиване на радиацията????Лятото колега,да си по тениска и бермуди да ти е комфортно.Я напиши току виж взема да те разбера,на кого ще го продаваме този ток от тази никому не нужна АЕЦ?

Коментар

колега, не мога да повярвам какви щуротии пишеш
            Брава 1.6

Коментар

slonikon написа:
              Много неща не разбираш, ако разбираше, нямаше да пишеш глупости.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Аз само едно се чудя и още не ми е ясно.Защо НЕ трябва да се строи нова АЕЦ или нови реактори в съществуващата АЕЦ? Какво ще се случи след построяването на нови ядрени мощности което толкова ще ни навреди та бягаме като дявол от тамян?Защо хората се дърпат от едно по сигурно енергийно бъдеще след построяването на нова АЕЦ или нови реактори в Козлодуй и гарантиран двойно по евтин ток следващите деситилетия от пазарната цена на тока по всяко време?В платформата на герб даже пишеше че ще изграждат Белене но след като дойде леля Клинтън изведнъж се дръпнаха и сега не искат и да чуят за това.Според мен когато си замине това правителство трябва да се разследва защо толкова се дърпа от построяването и като се окаже че е под външен натиск политически да се подведът под съдебна отговорност защото не може да се гавриш така с няколко милиона българи за да угодиш на някой си.
                ----------------------------------------------------------------------------
                Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
                ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
                ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

IvanIanushev написа:
                  Аз само едно се чудя и още не ми е ясно.Защо НЕ трябва да се строи нова АЕЦ или нови реактори в съществуващата АЕЦ? Какво ще се случи след построяването на нови ядрени мощности което толкова ще ни навреди та бягаме като дявол от тамян?Защо хората се дърпат от едно по сигурно енергийно бъдеще след построяването на нова АЕЦ или нови реактори в Козлодуй и гарантиран двойно по евтин ток следващите деситилетия от пазарната цена на тока по всяко време?В платформата на герб даже пишеше че ще изграждат Белене но след като дойде леля Клинтън изведнъж се дръпнаха и сега не искат и да чуят за това.Според мен когато си замине това правителство трябва да се разследва защо толкова се дърпа от построяването и като се окаже че е под външен натиск политически да се подведът под съдебна отговорност защото не може да се гавриш така с няколко милиона българи за да угодиш на някой си.
                  Колега аз съм да имаме АЕЦ но не нова,защо не се вложат средства за вече готовата АЕЦ а ще се строи нещо безумно което ще глътне много пари.Един въпрос имам аз и този въпрос не ми дава мира.Защо правителството на БСП/ДПС/НДСВ не направи необходимото през тези 4 г да се започне Белене?

Коментар

http://news-w.com/62846-49118/

Коментар

nai7 написа:
                      IvanIanushev написа:
                      Колега аз съм да имаме АЕЦ но не нова,защо не се вложат средства за вече готовата АЕЦ а ще се строи нещо безумно което ще глътне много пари.
                      И това е вариант но след като вече са похарчени доста пари и е построено доста от централата защо да се спира,има всички издадени разрешителни и само чака да се довърши и да започне работа като осигури работа на десетки хиляди хора защото не е само хората които работят в самата централа а са десетките заводи които трябва да произведът бетон, стомана, апаратура и какво ли още не.Още повече че за да се вземат нови разрешителни и да тръгне да се правят нови реактори в Козлодуй ще минат най - малко, казвам най-малко 5-6 години само за документите.Де факто ако искаме да развиваме Козлодуй ще стане факт най-рано 2020г. започването му.Имаме документите и разрешителните, имаме изградено доста от централата , вложени са доста пари ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ ДА СПИРАМЕ????А ако не го направим ще платим неустойки няколко милиарда ей тъй щот сме готини и богати та да не ни пука да зачеркнем няколко милиарда евро и да ни остане за спомен една площадка да се снимаме там струваща със вложените и изплатени неустойки милиарди евро.А относно хората които се страхуват от авария прочетете това :http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4309351"През последните 10 години у нас при пътнотранспортни произшествия са загинали около 9000 души, т.е. образно казано от територията на България е заличен град с приблизителните размери на Банско, Трявна или Сопот.Това сочи статистиката на НСИ от последните 10 години за броя на жертвите при ПТП, предоставена на БТА по повод 20 ноември - Световен ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.Ранените при ПТП у нас са средно по около 10 хил. всяка година, "Да се забранят колите щом само тук са загинали толкова колко ли са по целият свят досега?А от ядрена авария колко са загиналите по света досега?
                      ----------------------------------------------------------------------------
                      Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
                      ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
                      ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

И какво общо има това !?!?! То и алкохола убива 5 милиона всяка година, но няма общо АЕЦ. Изключително неуместен довод.

Коментар

БСП и сие са ми много интересни.Сега всички скачат и викат "ЗА" АЕЦ Белене. Обясняват надълго и нашироко колко е безопасна, колко е евтина и колко ни е нужна.Да допуснем следното - правителството вземе решение все пак да се построи АЕЦ Белене, но тя да е американска или френска.Като инвеститорът се съгласи да покрие всички неустойки към руснаците (които са твърде спорни, по простата причина, че липсва договор между нас и тях (или поне така се твърди - лично мен ме съмнява)).Дали всички, които днес са "ЗА" АЕЦ Белене ще бъдат пак "ЗА"?Отговорете си на този въпрос, и ще разберете защо трябва да гласувате с "НЕ", ако все още не сте.На тези, които организираха референдума не им пука за енергетиката или за бъдещето. Пука им единствено за комисионните, които ще вземат или вече са взели.САМО за това.Вие бихте ли се доверили на човек като Р.Овч. ? На човек като Румен Петков ? Бихте ли?Аз - не!

Коментар

И още нещо - като се изчисляват сега и сроковете на откупуване, и цената на бъдещия ток от АЕЦ Белене, никъде не се допуска увеличение цената на ядреното гориво.Ами ако след като руснаците направят централата, едностранно решат да повишат цената на ядреното гориво 3 пъти?!?Монополисти са. Могат да го направят. Реакторите са така проектирани, че да могат да работят САМО с руско ядрено гориво.Ще имаме една безполезна "играчка" за няколко милиарда евро.

Коментар

АЕЦ Щендал (Германия) - аналогична на планираната АЕЦ Белене, със същия тип реактори.Германците са спрели строежа при 85% готови 2 реактора.Никога няма да я довършат.http://en.wikipedia.org/wiki/Stendal...er_PlantИли ние сме по-умни от германците?Отдолу на страницата може да видите колко АЕЦ работят в Германия (4), колко са частично затворени (4) и колко са изцяло спрени (1.

Коментар

никакво белене няма да има това е комунистическа утопия, избирателната активност към 14,30 е 11%, личното ми мнение е, че 20% не могат да бъдат достигнати, с кеф ще наблюдавам сергей довечера да му се посмея от сърце, сигурно герб ще са виновни, че е паднал сняг и хората не са могли да се придвижат до секциите :D :D :D :D - това се изцепил един министър, който има навик като подпие и да уринира по фонтаните тази сутрин
                                Брава 1.6

Коментар

Working...
                                X