Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Честито ! СерГо Станишев направи първа копка на АЕЦ-БЕЛЕНЕ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    sok1 написа:
    Седя и се мъча да разсъждавам... Както се казва, истината е някъде там!Обаче така и не мога да си отговоря на един въпрос: щом построяването на АЕЦ (или ЯЕЦ) е толкова на далавера и както се казва почти без участие на бюджета ("... тегли се заем, който се изплащал от построената АЕЦ..." - С. Станишев по една ТВ), защо бедните държавици (Хаити, Сиера Леоне и др) не вземат да си построят по една АЕЦ и да се наслаждават на печалбата?... Или може би има някаква уловка в това "почти"... Yellow_Flash_Colorz_PDT_49
    От ток гледам да не разбирам, че пАри, ама ще пробвам да отговоря с нещо, прочетено в темата: трябва да има пазар, да има нужда от електричество в региона. Не може да пуснеш една такава централа да работи и да няма какво да правиш с произведената енергия. Ако в околностите на Сиера Леоне и Хаити няма потребност или пазар за такъв ток - едва ли ще е толкова печелившо.
    А де преди продавахме на Турция,сега те си правят.За Гърция не знам дали имат АЕЦ ама те са жалки,едва ли ще ни дават пари и все ще има да си ги търсим.За Макетата няма да коментирам.Румънците до колкото си спомням май имат.Че на кого ще го продаваме този ток от тази АЕЦ да го ева?

Коментар

на когото го продавахме преди да шатнем малките блоци. нещо не съм забелязал за 40 години АЕЦ-ът ни да е имал липса на клиенти. даже и на тъмно стояхме по едно време.
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

[quote:6c762bfa7a="nedialko-"]При встъпване в длъжност на кабинета на Иван Костов [color=red:6c762bfa7a]Европейската комисия поставя категорично условие да се изпълни договора, съгласно ,,pacta sunt servanda
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Ей, тя комедията почнали да я дават в "нашия" форум. Момчета, казвайте бе ма**му стара, пак забравих пуканките Представям си утре във всяка една медия какво чудо ще е. Ей паметен ден ще е утре да знаете. Предвиждам поне 2 подвига на някой юнак .

Коментар

стефанаки, и ти не четеш достатъчно, никъде не съм казвал че меморандума е договор, но това не означава, че не можеш да го използваш в своя полза ще кажа едно нещо което чух от една баба Мария по телевизията преди малко, тя каза така, на въпроса бабо какво мислиш за АЕЦ Белене, баби аз като ми се допие мляко отивам в магазина и си купувам, защото нямам пари да си купя крава, а и да си купя, тя докато се изплати, я камилата, я камиларя
            Брава 1.6

Коментар

Бях се наканил да си ходя до Пз и да гласувам с НЕ ... След всичко изчетено обаче се убедих, че след гласуване с ДА или НЕ - резултата все ще е наливане на пари в АЕЦ, а това мен не ме устройва, така че се отказах изобщо от гласуването. Надявам се референдумът да бъде обявен за невалиден.

Коментар

РЕФЕРЕНДУМ

АКО не се явят достатъчно хора както има съмнения щото правото имащи на глас са повече от възможната бройка кво правим значи референдума не изпълнява задачата и пак същото ако се смени правителството и има пари може и да има нова централа Спукулацйте за да няма са много големи как в Турция правят 4 и никой не вика с китайско участие с руско и турско всякакво и различни видове на изпълнение и няма да фалира страната защо не пуснат 4 те затворени има такива варианти Германия и Япония 2 пъти ги затварят и отварят
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Чудя се дали да пробвам нещо... ще пробвам:Забранява се насирането и мазането на лайна по стените вкъщи вкъщи, също и опикаването на килимите у дома!За сведение - горният пост, на Ключаря, е премахнат от темата за референдума, в която изрично е написано, че мнения не се допускат, а само и единствено гласуване в анкетата.

Коментар

Ето още един отговор на въпроса ДА или НЕhttp://www.youtube.com/watch?v=5mHJjg5OXGE
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Най-чистото производство на електроенергия е от АЕЦ.
                      FIAT BRAVO 1.6
                      FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                      LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

На което мога да отговоря с доста снимки на деца, страдащи и до днес от Чернобил, но няма нито една която мога ей така да пусна, и да е поносима.

Коментар

И аз мисля, че ще трябва, барем тогава малко народа се опомни. Има предостатъчен снимков материал за припомняне. Само едно нещо, природата винаги е и ще бъде непредсказуема. Доказателство - Фокушима. Ако да света беше изцяло предвидим, щеше да е най-лесни и безопасен начин за производство на енергия. Като не броим и другият малък проблем, които всички до един виждаме и подминаваме - боклука. Сами виждате коооолкооо многоо АЕЦ се строят. Ами боклука? С тези темпове, ще изхврляме ядрени боклуци навсякъде, щото видиш ли Турция и Гърция имат вече 6 АЕЦ-а, ние само 2. Та дайте да си построим още 3. Уф тотално сме се самозабравили ...

Коментар

Като гледам темата с анкетата се потвърждава подозрението ми, че мнозинството е против. Само че няма да иде да гласува, за да не е легитимен референдума.

Коментар

на което мога да отговоря с ето го вкратце какво е установено от Световната здравна организация като връзка с Чернобил http://www.who.int/ionizing_radiatio..._Chernobyl.pdf . На практика нищо. Особено сравнено с дихателните заболявания, причинени от другите източници на енергия. П.С. А на децата в неиндустриализираните бананови републики, към които ни тласкат снимки имаш ли?!
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

От банановите републики има премного снимки на планини и градове в боклуци, при това не техни. Ама те са по стряскащи и от тия в Чернобил.п.п "от" боклуци ... моя грешка А да щях да забравя, новият мъничък континент от боклуци, който живее в океана е съща красива гледка

Коментар

Working...
                                X