Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Честито ! СерГо Станишев направи първа копка на АЕЦ-БЕЛЕНЕ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

slonikon написа:
    Immortal написа:
    Да не говорим, че ТЕЦ-овете са супер модернизирани, а ТЕЦ-1, американския в Гълъбово е чисто нов, построен на зелено по последни модерни технологии.
    ахам, и като бонус е обвързал НЕК със задължителна цена на изкупуване от 12 ст. (повече отколкото плащаме ние, като потребители)
    Една проста и елементарна сметка показва, че ако всичката енергия, която един 2000 МВ АЕЦ би продавал на същата цена от 12 ст, при печалба 50% (която е СИЛНО завишена), без отчитане на допълнителните разходи като хранилище за ядрени отпадъци и други,при цена, която от БСП казват - 6.7 милиарда евро, за да се изплати строежът на централата ще са нужни: 12.75 години.Едва след това евентуално ще почне да носи някаква печалба.Разбира се, ако включим всички разходи, и прогнозите за по-висока цена все пак се окажат верни, то излиза, че през целия си живот централата ще работи само за да се изплати.И всичко това, при изкупна цена от 12 ст на киловат.А сега АЕЦ Козлодуй продава на около 5 стотинки. При такава цена АЕЦ Белене трябва да работи 60 години за да се изплати, и едва тогава да печели.

Коментар

Е нали АЕЦ Козлодуй е на 40 години и вече би трябвало да се е изплатил - както сам си го написал по-горе. Както и да е. Според мен, едно "НЕ" на референдума, не само ще означава край на каквото и да е развитие на ядрената енергетика в България, но и ще бъде използвано за спирането на Козлодуй през 2020. Иначе въпросът нямаше да бъде променен.
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
        Според мен, едно "НЕ" на референдума, не само ще означава край на каквото и да е развитие на ядрената енергетика в България, но и ще бъде използвано за спирането на Козлодуй през 2020. Иначе въпросът нямаше да бъде променен.
        Не знам кое те кара да мислиш така. Въпросът е "Да развиваме ли ядрена енергетика в Република България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала?", което означава, че ако гласуваме с "НЕ", ЯЕ ще се развива в настоящата АЕЦ. Вчера един бивш зам. министър по енергетиката на Русия каза, че с 300-400 мил евро животът на реакторите ще се удължи с 20 г.
        Stop giving directions, just say "Follow me."
        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Аз не мога с лека ръка да отпиша 1-2 млрд евро, срещу мъгляви обещания, дадени от жалки подобия на политици, но всеки си преценява за себе си.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Понаписах един дълъг, дълъг пост, но реших, че просто няма смисъл... изтрих го...Аз ще гласувам със "ЗА".Ако сте любопитни, ще шерна и доводи

Коментар

niko_ymn написа:
              Не се плашете от тези Милиарди - те ще бъдат напечатани ... по време на депресии - щатите, британия, германия са строили язовирни стени, мостове, тунели, жп линии и колкото се може повече мега инфраструктури - само с една цел - да създадат заетост ... и сега сме на прага на бурна инфлация - просто такъв е момента - и сега е време да се действа - и после само ще се радваме колко евтино ни е излязла централата.Имал съм винаги мнение, че е доста интелигентна аудиторията на този форум.Не бъдете толкова късогледи и лековерни, и не се поддавайте на промиване на мозъците!
              Мда...точно в условията на валутен борд гледай само как се печатат милиарди...не знам кой говори глупости тук ? !
              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Най-добре ще е да няма референдум,парите за този измислен референдум да ги раздадат на детски домове,площадката на Белене да я затрупат със каквото намерят и да се вложат средства във АЕЦ Козлодуй.Това е поредната глупост на БСП и СерГей.

Коментар

Не си особено прав. Има само ЕДНА централа с повече от 6 блока на една площадка.Празните приказки на Боко за "хибриден" блок за мен са прах в очите на хората...

Коментар

Реклама по тв: "Парите за изграждането нямало да дойдат от джоба на българските граждани, а от печалбата на централата Измамници мръсни! Като дигнеш тока на 32 стотинки за да отчиташ печалба, нали аз ще я плащам тая цена бе, мухльо![i:01f7a061a5]Защото искам евтин ток. Цената на тока от АЕЦ ,,Белене

Коментар

Humppa написа:
                      Понаписах един дълъг, дълъг пост, но реших, че просто няма смисъл... изтрих го...Аз ще гласувам със "ЗА".Ако сте любопитни, ще шерна и доводи
                      Ако успееш да убедиш мен, ще убедиш и останалите (Знаеш, че съм за ядрена енергетика, но не на всяка цена).

Коментар

Бе няма проблем и в Белене да има АЕЦ, но да се поддържа и Козлодуй. Не защото съм от там, та аз дори не работя в централата, но нещо готово като тук при нас да не се развива, а да се закопа след 10 години, си е просто малоумно. Перат се яко пари и това е. Държавата ни както е малка и ако се бутнат 2 АЕЦ-а и в Козлодуй 2 нови блока, както се говореше, та да започнем и да го продаваме по-евтино, то Америка ще си бутне още един небостъргач и ще ни обявят война. ;0
                        Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Америка никога няма да ни обяви война, освен ако не открият 800 000 000 000 барела нефт под нивата на баба Иванка в Мусачево. Тогава, под предлог, че Боко е диктатор - ще дойдат да ни освободят от тиранията.

Коментар

А предлогът си го бива

Коментар

ogi28b написа:
                              Америка никога няма да ни обяви война, освен ако не открият 800 000 000 000 барела нефт под нивата на баба Иванка в Мусачево. Тогава, под предлог, че Боко е диктатор - ще дойдат да ни освободят от тиранията.
                              т.е. Сърбия е един малък Кувейт на балканите?! Оня ден по ТВ някой каза, че където работи АЕЦ не се водят войни. Поне в бивша Югославия стана точно така.
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Абе пичове, много насериозно сте ги взели нещата . Нали си имаме премиер, това пак казвам си е в неговата градина. Не искам да ми прехвърля вината на мен. Като срича, да си ходи ако иска. Ебахти цирка стана тая държава . По спомен даже имам и мнение дето го предсказва.

Коментар

Working...
                                X