Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВНИМАВАЙТЕ с климатиците си !!! Снимки от днес.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ВНИМАВАЙТЕ с климатиците си !!! Снимки от днес.

като се отвори тази гледка пред очите ми .... издивях.следваше - миене с водоструйка, киселина, вода и веро - и вече положението е друго.Резултата от този гаден мухъл беше че един член на семейството ми кашляше като .... магаре, в течение на 2 месеца.Вече всичко е наред.Имаше една тема със данни от лекар, че 90% от алергиите се предизвикват от непочистени климатици.Ама друго е да се види снимката.
    Прикачени файлове

За тая работа а и за автоклиматиците си има едни шпрейчета дето се продават за 10-на лв. на доста места. Пръскаш на 2-3 месеца и забравяш за всякакви гадости по климатика. Новите климатици дето съм поръчал си имат функция за почистване като загряват питата до над 60 градуса за кратко и също унищожават всички тия гадости.
    KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
    Land Rover Discovery 2.5TD '94
    EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
    EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
    EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

Климатиците всяка година имат нужда от профилактика извършена от специалист! Който мисли, че може да мине метър се самозаблуждава и излага здравето си на риск.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Scorpion_BV написа:
        За тая работа а и за автоклиматиците си има едни шпрейчета дето се продават за 10-на лв. на доста места. Пръскаш на 2-3 месеца и забравяш за всякакви гадости по климатика. Новите климатици дето съм поръчал си имат функция за почистване като загряват питата до над 60 градуса за кратко и също унищожават всички тия гадости.
        тия спрейове ги ползвам от 2 години,ама ти наистина ли мислиш че МОГАТ да отмият тая гадост дето от водоструйката не падна на 100% ?

Коментар

аз като специалист в тази област ви съветвам да ги почиствате филтрите на климатиците поне веднъж на 1-2 месеца. Не ги оставяйте без грижи. Виждате какво се получава. Освен това се продават и ароматизатори за климатици. По добри са според мене от обкновените саморазпръскващи ароматизатори. Веднъж освежават въздуха и вори път като ги сменяте почиствате и филтъра.Хем вие сте здрави, хем е свежо и приятно в помещението

Коментар

Аз като неспециалист, но с ежедневен опит с 12 служебни климатика до скоро, бих препоръчал ежеседмично миене на филтрите и хубавото им подсушаване след това, при по-запрашена атмосфера - 2 пъти в седмицата, особено ако се ползва ежедневно (ние ги ползвахме 24/7). Освен всичко това, вентилатора винаги да е минимум на 2, защото при автоматичните режими, като мине под 2, се задържа влага по този барабан и се получават тези сталактитни образувания, от които следват алергии, болести и на последно място разбиване на лагерчето.Поздрави.

Коментар

Не съм запознат с климатиците, но да попитам автомобилния климатик дали би довел към алергия...мисълта ми е, че като си включа климатика в колата и все едно нещо ме задушава и немога да се изкашлям. Дали е от цигарите или климатика?

Коментар

u_bo написа:
                Scorpion_BV написа:
                тия спрейове ги ползвам от 2 години,ама ти наистина ли мислиш че МОГАТ да отмият тая гадост дето от водоструйката не падна на 100% ?
                Те не мият! Те убиват плесените. Щом си стигнал до тука не си ги ползвал нещо как трябва. Нямам климатик дето да е стигнал до това положение щото явно при мен действат. :D

Коментар

Scorpion_BV написа:
                  u_bo написа:
                  Scorpion_BV написа:
                  Те не мият! Те убиват плесените. Щом си стигнал до тука не си ги ползвал нещо как трябва. Нямам климатик дето да е стигнал до това положение щото явно при мен действат. :D
                  Действат - чушки. Чистя филтрите у дома ежемесечно. Чистя и радиатора, като сваля филтрите, а също на всеки 3 месеца ползвам тея спрейове... Ама искам да пробваш да напръскаш турбото . Видях преди 2 седмици вентилатора - като на колегата беше. Хванах целия климатик и всичко под ножа. Както е на стената. Висях 4 часа на стълбата, но сега вече е 6. Дори самопочистващите не почистват всичко..., а и да не забравяме - това си е чиста реклама, дето загрявали питата да убият плесените... доказано е, че спорите на гъбите живеят при доста агресивни условия и само хлора ги убива, унищожава ги до крак П.П. В режим на отопление според теб колко е нормалната максимална температура на радиатора на вътрешното тяло??? При външна температура 12 градуса примерно. И защо според теб - пак има налепи по турбините? Дори само на отопление ако се ползва?
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Имам 6 климатика. Филтрите се мият всеки месец и след това се пръскат с пяна против плесен. След това в помещението 1 месец ухае на свеж планински въздух :D Незнам ти с какво си пръскал и какво си почиствал но смени препарата щото това не е нормално.
                    Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Коментар

Който не вярва може да дойде да провери има ли такива гадости по климатиците ми. Препаратите си действат много хубаво даже. Трябва да се напръска на всякъде и да се остави да подейства поне 30-на минути. Филтъра на домашния ми климатик не съм го пипал от месеци, защото вкъщи просто не ми се зацапва както в работата. Мия го когато е осезаемо замърсен. И плесени и гадости нямам.

Коментар

Този мухал по филтрите ли е?И ако да, как може да не си го чистил толкова време
                        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Колеги, ще ми препоръчате ли някой добър препарат за климатици? Климатика ми е на 2 месеца и почна да смърди на дупе, да не кажа гъз, в събота го разглобих целия, мих изпаритела, ваничката за оттичане и турбината по която нямаше и прах даже, в събота добре, но в неделя като го пуснах същата смрад, не мога да си го обесня.
                          --Старата ръжда любов не хваща!--
                          156 sportwagon 1,9 jtd 115
                          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Ползваш ли в помещението ароматизатор от тия дето се пръскат като дезодоранти? Ако да направо ги изхвърли. Не знам как става но ако се ползват по някакъв начин се наслагват на питата и почва да смърди на мръсни чорапи. Хубаво е да напръскаш с шпрейче питата, избор има богат. Ако искаш ароматизация си слагаи ароматизатор за климатици за да нямаш ядове.

Коментар

Scorpion_BV, откъде да вземем тези шпрейове как се казват?
                              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Working...
                              X