Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВНИМАВАЙТЕ с климатиците си !!! Снимки от днес.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Scorpion_BV в стаята не ползвам никакви ароматизатори, няма абсолютно никакви странични меризми, понеже е спалня и не ми се слагат каквито и да било ароматизатори, явно просто климатика ми е скапан и покритието на питата не е обработено както трява, за да издържа на разните му там мизерии.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Интересно тогава. Опитай с шпрейче. Аз съм ползвал два, единия е на Motip-Dupli сиво кенче с вертикален надпис PROFESSIONAL и хоризонтални надписи AIRCO CLEANER/KLIMAANLAGEN REINIGER на син фон. Има картинка като радиатор. Другия довечера ще го видя, че ми е удома. С тези шпрейове си пръскам и колата като замирише и става красота. Другия се дристрибутира от една софийска фирма C&K мисля се казваше. Ще го видя довечера. Той е по-добър за колтата. На този на Motip пише вносител Деником ООД. Купуван е от Метро или Бриколаж. Като ги вземете ако имате нужда ще ви кажа и как да ги ползвате макар, че то си шише много ясно на тях.
      KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
      Land Rover Discovery 2.5TD '94
      EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
      EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
      EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

скорпион, много от нещата които казваш са верни, спор няма, ноКОЛЕГИ , когато почиствате филтрите НЕ ВИЖДАТЕ турбината. тя се намира зад радиаторите !СЪвсем случайно я видях. филтрите си бяха за почистване, но не от това са тези плесени по турбината.Получили са се от недобре нивелиран климатик --> задържа вода=конденз в дренажното каналче и от влагата са се появили АКо си разгледате клими-те ще видите , че не е предвидено със спрей да се почисти турбината - просто няма дренаж за нея.Под турбината е изхода за въздуха. Не забравяйе - турбината се върти доста бързо - всичко което е по нея ЯВНО е здраво закрепено - разни гадни налепи.там само спрейче няма да помогне.- след миене в банята с ДОСТА силна струя - падна мнодо но и си остана една гадна коричка- помогна - водоструйка + после киселина и следва препарати за миене.При мен причината за проблема беше лошо нивелирания дренаж = вътрешо тяло.Съвета ми е :- разгледайте си търбините и дренажите- използвайте спрейове за климатици - не случайно пише да се проветри 15 минути след напръскването - агресивни са към гадовете- ако някой има проблем подобен на моя - само разглабяне + почистване помага.

Коментар

Scorpion_BV написа:
          Интересно тогава. Опитай с шпрейче. AIRCO CLEANER/KLIMAANLAGEN REINIGER на син фон. Деником ООД
          Мерси колега, разгледах им сайта, но няма адрес за ВТ, въпреки че май имат представителство тука, открих много други интерсни неща на сайта има и си стува да се прескочи до там.
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

...ше ви се и не знай на климатиците ама... заради таз тема реших да разхвърлям моя в къщи! Изнервих се, и... счупих чопчето на горната клапа, която е закачена за моторчето! В резултат - сега горната клапа виси! (е, пръснах го със спрея, почистих го...и сега поне е чист)
            Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Благодаря на автора. Днес си измих филтрите и си сложих ароматизаторчета. За спрей прецених, че няма нужда. Въздуха е много по-добър и не ме дразни(имам алергия към домашен прах).

Коментар

Колеги с това се занимавам тоест с климатици. От утре започваме да правим профилактиките на климатиците и ще се постаря да направя снимки как се прави почистването и разглобяването на вътрешното тяло. Но най добре е ако ви е гаранционен климатика да си извикате фирмата това им е задължение а и по този начин се удължава гаранцията.Един съвет от мен когато ползвате климатика на охлаждане и решите да го изгасите преминете в режим вентилатор и оставете така да работи 10-15 минути и тогава го изгасете така няма да остава влага по питата и няма да мирише на чорапи.
                Обичам си работата.

Коментар

Аз какво да кажа, цяло лято им звъня на Перфект ЕЛЕКТРА и нищо Обаждал съм се над 5 пъти...Вальо дай съвет как да ги стресна...
                  "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                  Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson написа:
                    Аз какво да кажа, цяло лято им звъня на Перфект ЕЛЕКТРА и нищо Обаждал съм се над 5 пъти...Вальо дай съвет как да ги стресна...
                    Обади се на комисията за защита на потребителите! Вече бившият ми работодател беше същия гъз... хората му звънят за профилактики, за ремонти - а той ги пращаше в девета глуха всички! Надявам се и на него да му го набухат... отзад!

Коментар

Дали ще има ефект?

Коментар

tyson написа:
                        Дали ще има ефект?
                        Вече знам за два случая, в които има възмездие! Такива псевдо бизнесмени трябва да се научат, че няма да останат безнаказани... дори да няма ефект - поне ще си опитал!

Коментар

Valentin_V написа:
                          Но най добре е ако ви е гаранционен климатика да си извикате фирмата това им е задължение а и по този начин се удължава гаранцията.
                          За което "задължение" обаче СЕ ПЛАЩА!
                          tyson написа:
                          Този мухал по филтрите ли е?И ако да, как може да не си го чистил толкова време
                          Не, не е по филтрите, аз като гледам е върху въртящото се тяло, което играе ролята на вентилатор. Много гадно е мухлясало. Аз ползвам едни японски спрейове, които вършат доста добра работа. По 13-14 лв. са и се пръска директно след сваляне на филтъра върху питата. Бая съска после докато изчисти гадостите, но ВЪРШИ РАБОТА!!!

Коментар

Ами плаща се ти като работиш безпалтно ли го правиш? Още повече е че ходенето на адрес е време гориво труд препарати за почистване. Аз пък все не се сещах да снимам като разглобявам но утре имам три клими за профилактика на едно място така че ще се постаря да снимам с телефона.
                            Обичам си работата.

Коментар

Значи в крайна сметка, моята сага приключи.Дойдоха вчера, пак 1 ден ме излъгаха но какво е един ден в сравнение с 6 месеца...И ебати профилактиката.Дойдоха пръскаха с някакъв спрей вътрешното тяло, като махнаха филтрите, отидоха отвън замериха напрежението и готово.Вальо това ли е профилактиката?Ти така ли провеждаш твоите?Питам от любопитство, незнам каква е процедурата.

Коментар

Е това е. Ако климатика си работи няма никакъв смисъл да ги викаш да си късаш нервите. С шпрея можеш и сам да си го пръснеш когато решиш. Мии си филтрите и така.
                                KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                                Land Rover Discovery 2.5TD '94
                                EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                                EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                                EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

Working...
                                X