Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорове по темата "Трикове използвани при каране"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Много често, т.нар "нарушител на закона" не е сам в колата си. Возят се жени, деца, дори и кучета понякога.Ако той е тръгнал да се самоубива или убива (насрещно-движещия се или тъщата в колата си), помагайки му се превръщаш в негов съучастник.Струва ли си за едно движение на пръстите на десния крак (1 см. нагоре) да се затрият няколко живота, питам???

Коментар

Съгласен съм и с колегата Lane Staley и с Immortal и с Airfan - действително е така. Прави сте. Но всъщност, когато дадеш газ докато те изпреварва самоубиец, на теория освобождаваш място зад себе си, където да се пъхне той. И ако нещата опрат да си спасява кожата, със сигурност ще предпочете да отиде зад теб, отколкото челен сблъсък. Да не говорим, че както вече казах, случвало се е и действително съм бил спирачки за да се прибере някой идиот дори пред мен - и заради собственото си семейство и заради насрещните и т.н.Но прави ли ви впечатление ужасяващата наглост на един друг колега, който твърди, че в такива случаи не стига, че изпреварва неправилно, ами и вместо да се свие зад теб, по-скоро щял да ни разхвърля по мантинелите и из канавките. Е, кажете, как се процедира с подобно безочие?!!! Именно такива хора си казват "Абе аз ще тръгна сега да рязна 5-6 балъка, пък ако стане напечено все някой ще ме пусне. Ако аз не се грижа за добствената си безопасност, другите ще се погрижат за нея". И така и става... И какво означава да не се поддаваме на чувства? Всички сме хора и сядаме зад волана със своите чувства, мисли и тревоги. И желаем да стигнем спокойно закъдето сме тръгнали без да мислим за глупости. И караме спокойно, уравновесено и, повече или по-малко, по правилата и задължително се стремим да не застрашаваме никого. Но когато почнат да ни мачкат и "цакат" нещата се променят. Поне аз кипвам.Може би наистина трябва да започне КАТ да работи със сигнали и видеоматериал на граждани. Лично аз бих изпращал непрекъснато клипове с подобни арогантни нарушители, които застрашават всички.
      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Аз преди заради такива като Оги си държах пистолета в колата. Имал съм случай да го насочвам по такива дето ме затварят ефекта е поразителен. Това лято на път за морето пак имаше такива отворковци дето седят в колона при видмост от километър и липса на насрещтни коли си висят в колоната ама пречат на такива като мен при опит за прибиране.
        Обичам си работата.

Коментар

Тази тема заприлича на "кой е по-голям мъжкар в шофирането........." не знам дали си спомняте но имаше една акция "Стигни жив"...............
          Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ

Коментар

Да, нормално е да се дразним. И аз се дразня, псувам, бия по волана (всичко това ако съм без семейството, че се сърди жената), щото адски лесно паля, особено като искам. Също преди време карах много агресивно, не пусках тия наглите типове, обаче мина време и се замислих кое ми е по-скъпо... Реших, че не си заслужава да предизвиквам съдбата, пак се дразня, пак псувам понякога, ама не ги засичам, не ги притискам. Просто не си заслужава и не съм аз човекът, който ще раздава правосъдие. Разбира се, всеки сам си решава как да шофира и/или да разполага с живота си.Лека и безаварийна.

Коментар

Коментар

Valentin_V написа:
                Това лято на път за морето пак имаше такива отворковци дето седят в колона при видмост от километър и липса на насрещтни коли си висят в колоната ама пречат на такива като мен при опит за прибиране.
                За такова нещо говоря и бях написал като не изпреварват да не се забиват в предния и да не пречат на другите. Точно заради такива се налага да изпревариш не камион а колона и за капак на всичко и пречат като се наложи да се пробереш. Предпочитам да издърпам и да карам самостоятелно с видимост.gantcho ако се върнеш назад ще прочетеш точно коментара като предните не изпреварват или чакат км-ри права за да тръгнат на 5-та аз ще изпреваря а ти трябва да спазиш дистанция а не да се набуташ в предния. След като се съберете 3-4 коли зад някой камион и чакате заленото да дойде за 5-та скорост аз ползвам и по ниски предавки. Забележи туристите който се движат в колона/група/ как държат една кола разтояние за да могат другите да ги изпреварват вместо да правят задръстване/говоря за извън града/ Излез да покараш в белите държави да видиш как се кара на разтояние. Точно заради такова колони коментара по бтв беше пропускайте колоната и оставяйте достатъчно дистанция до предния. Няма лошо пазите колите и не влизате в обороти но не пречете на другите да изпреварват. Винаги при изпреварване на такава колона става на части и при появила се насреща кола аз се прибирам и предпочитам да те набутам странично отколкото челен ударОтносно бг-то ми само в тоя форум флесктайпа не работи както трябва. Като пропусна препинателен знак или цифра и го поставя после отива направо последен и трябва да трия всичко и да пиша наново.Явно всеки по различен начин разбира написаното.

Коментар

Valentin_V написа:
                  Аз преди заради такива като Оги си държах пистолета в колата. Имал съм случай да го насочвам по такива дето ме затварят ефекта е поразителен. Това лято на път за морето пак имаше такива отворковци дето седят в колона при видмост от километър и липса на насрещтни коли си висят в колоната ама пречат на такива като мен при опит за прибиране.
                  Имам два въпроса към колегата cowboy pistolero :1. Значи онези "захлупенаци" имат километър видимост, но не се чатват, че могат да тръгнат да изпреварят. Само ти си открехнат на ниските предавки, преценил си разстоянието и си надул прахосмукачката да изпреварваш. Обаче изведнъж се налага да се прибереш внезапно И що се получава така, карачо? Същия въпрос мога да задам и на другия колега karal fiat. И отговорът е елементарен - всички "захлупенаци" са преценили правилно ситуацията, с изключение на двамата безсмъртни карачи, които са тръгнали на риск.2. Ти точно в кой момент размахваш желязото - докато насреща ти лети камион и ти трябва да отнемеш предимството на някой за да се прибереш, или след като вече си го секнал спираш цялата колона и правиш панаири?Е, не знам, но ако някой ми спретне подобен номер, мога да обещая, без да изпадам в конкретика, че ще бъде гонен до дупка и третиран с цялата строгост на закона. Мога да обещая и доживотна раздяла с всички ограни на които е позволено носенето на оръжие по служба, ако принадлежи към тях. И това не са празни обещания Дано, обаче, не ми се случва, особено когато жена ми е с мен.
                  She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Тц тц тц... Всички големи супермени и връзкари се изкарахте бе, колеги. Кой щял да извади пистолет, кой щял да му го ... някъде и т.н. Колегата с пистолета - ако тоя срещу тебе и той изкара такъв? Ако неговия е боен, а твоя газов? Ако той обаче е "по-отворен" от теб и те застреля? Ами ако ти го застреляш? Кой печели??? Същото се отнася и за колегите, които ще му го... пистолета в... Айде спрете се малко ако обичате. Никой не каза, че ще отстъпи в такава ситуация, защото в такава ситуация "по-умния отстъпва". Никой! Защо ли?
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

искаш да кажеш сега ,че тираджиите са най големите глупаци с тва последното ли p.s. като тръгнете нанякъде КАРАЙТЕ ,не се занимавайет с излишни неща .99% от катастрофите стават ,защото единия си чеше ташмунките ,другия си бърка в носа(г.за) ,3-ти пуши с всяка ръка цигара или 2 примери бол . Ако всички карат на 100% концентрирани няма да стават грешки и бели Пък ако е за бой ,дано има междуфорумни битки след време ,вместо гонки
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

Така ,понеже първоначалната тема се изроди доста и в случая стана точно като "крадеца вика: дръжте крадеца" ... ще споделя нещо друго с вас дами и господа. Мен лично МНОГО ПОВЕЧЕ ме дразни тоя същия нагляр ,дето прави рисковано изпреварване, когато започне да се прибира в колоната. Имам предвид това ,че почти винаги маневрата при прибирането на съответния автомобил е придружена с несъобразяване на дистанцията с задния автомобил и бързо свиване в дясно. Ето това ме вбесява адски! Лошото е, че в такива ситуации адреналина е в повечко и колкото и да му святкам и бибиткам,за да му подскажа че нещо не е както трябва...виждам ,че и следващото му изпреварване е същото. Но още по-лошо е,че някой път задницата му ще се удари в задния автомобил и такива кълбета ще има ... Затова ви съветвам,без излишна демонстрация на мускули и на някво криворазбрано спазване на закона, давайте им път на тези "симпатяги"!!!
                        Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                        Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                        http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy, и аз това казвам. Ако си достатъчно умен, въпреки яростта, която те обзема в този момент на наглост от страна на някой тъпак(и аз съм я изпитвал многократно), задайте си един въпрос - "Кой е по-важен - аз или той?". Защото ако от яд направите нещо, с негативни последици за цял живот за вас и вашите близки какъв е смисъла?
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

колега същият този "гадняр " ти трябва да си го видял в огледалото че изпреварва и да си готов по твоя преценка ,от идващият отсреща автомобил ,че същият този гадняр ,може да му се наложи да се мушне между теб и автомобила пред теб и че същият гадняр ако кара с 130 в момента на изпреварването а ти и колегата пред теб с 90 мисля ,че няма друг начин .Тва са алементарни неща в движението по пътищата ,дори ме учудва ,че ви прави впечатление
                            фиатче Браво 2.0

Коментар

На мен лично не само , че ми прави впечатление ,но ми трови живота даже...така де за две минути е ама !!! Може би не съм се изразил достатъчно точно. Този убавец на колела ако иска и със 350+км/ч да ме изпреварва...БХ...обаче това ,че не може да си прецени габарита и едва ле не ми обръща страничното огледало на опаки и след това се опитва да ми "свали предната броня", щото видиш ли трябва да се прибере!!? Е това ми е като трън в очите. На всичкото отгоре е и много опасно най-вече за него самия...аз го пускам па тоя ми се "търка в колата" ...ааа лошо,мноого лошо! :D
                              Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                              Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                              http://www.keepfighting.ms

Коментар

Valentin_V написа:
                                Извадиш ли пистолет, ТРЯБВА да ме убиеш! Иначе те смазвам от бой с дръжката на пистолета ТИ

Коментар

Working...
                                X