Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорове по темата "Трикове използвани при каране"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

karal fiat написа:
    разцъкай по-добре ЗДП и ППЗДП а относно камиона той човека си кара според ограничението. като се забие някой зад гъза му и не може да изпревари ама и не му стига сивото да остави една кола какво да ги правиш. има много шампиони дето тръгват на 4-та щото няма кой да бутне трета щото мотора ще здаде багажа и ти след него се чудиш какво да правиш. за 25г. достатъчно малоумници съм видял а такива дето дърпат и не дават път просто ги ухлузвам и гледам да е пред средната ми колонка и после го заковавам ВИНОВЕН./ако е бил доста упорит да се пречка просто го свивам на мантинелата/
    Празнословец!!!Ковеш ли пич!!! Ти изобщо имаш ли 18
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

ogi28b написа:
      snake написа:
      Едва ли си вярваш и сам на това.
      Не, измислям си забавни истории. Да не си бил ти в този голф?
      Не бях обърнал внимание на това, но нека все пак видим какво иска да ми каже, а може би и да ми пожелае ogi28b с тази забавна според него история:
      ogi28b написа:
      И изведнъж чувам мощен рев на мотор иззад мен, поглеждам в лявото огледало и.... ГОЛФ 2!!! За нещастие на голфаджията, бях на 3-та в обороти. И набирам успоредно с него и не му давам да се прибере в лентата. Срещу него - камион! Оня намалява, ама аз също намалих, и оня се принуди да набие спирачките за да изостане и да се прибере. От там аз на трета без газ, намалих съвсем и започнах да се влача. В момента в който пича реши пак да изпреварва, аз пак - газ, и оня - греда... Направо побесня. При което свалих стъклото и с ръка посочих прясната линия, а оня маха с ръка, един вид "абе кво ми дреме за тая линия". На такива просто им казвам - ДАНО ДА УМРЕШ!
      Без коментар... Това е последното, което пиша по тази тема.Ще помоля и модераторите да прочетат внимателно написаното от ogi28b и да вземат необходимите мерки.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

gantcho написа:
        karal fiat написа:
        разцъкай по-добре ЗДП и ППЗДП а относно камиона той човека си кара според ограничението. като се забие някой зад гъза му и не може да изпревари ама и не му стига сивото да остави една кола какво да ги правиш. има много шампиони дето тръгват на 4-та щото няма кой да бутне трета щото мотора ще здаде багажа и ти след него се чудиш какво да правиш. за 25г. достатъчно малоумници съм видял а такива дето дърпат и не дават път просто ги ухлузвам и гледам да е пред средната ми колонка и после го заковавам ВИНОВЕН./ако е бил доста упорит да се пречка просто го свивам на мантинелата/
        празноглавец може би си ти. явиш ли се при мен с някакви тарикатщини смятай че съм те заковал. който ме е виждал знае на колко съм. ти слез от клона и влез в реалноста.

Коментар

karal fiat написа:
          gantcho написа:
          karal fiat написа:
          празноглавец може би си ти. явиш ли се при мен с някакви тарикатщини смятай че съм те заковал. който ме е виждал знае на колко съм. ти слез от клона и влез в реалноста.
          Действително не съм те виждал, но сега вече знам кой си - ти си великият ковач и ходиш да ковеш хората по пътя И аз съм разтреперан от перспективата да срещна такъв величав владетел на пътя като теб Ако знам, че си ти, бия спирачки, сам влизам в канавката и те изчаквам чинно да преминеш Явно все пак си на 19

Коментар

gantcho написа:
            Действително не съм те виждал, но сега вече знам кой си - ти си великият ковач и ходиш да ковеш хората по пътя И аз съм разтреперан от перспективата да срещна такъв величав владетел на пътя като теб Ако знам, че си ти, бия спирачки, сам влизам в канавката и те изчаквам чинно да преминеш Явно все пак си на 19
            Абе момче ще ти поясня малко количката в аватарчето нали е виждаш, вече е тотал от тарикат. карах на 30-40м отзад след номера насрещния тарикат се опита да въза но нему се отдаде просто след 500м влезе в канавката и сега няма да ти казвам какво му се пише за предизвикване и напускане на ПТП. като си много жив казвам ти като идваш към варна се обади и ела ме засечи и ще разбереш как карам и на колко съм. в софия движението е направо кеф/там се кефя/ . на 19 беше момичето дето кара и катастрофира, а аз управлявам кола от годините когато още не си бил планиран в топките на татко си.

Коментар

Тук, предлагам всички да спрат да умуват кой на колко години е. Последните постове нямат нищо общо с темата и са си чисто и откровено заяждане. Ако нещата не се спрат днес, или всички ще получат по едно предупреждение и темата ще бъде разчистена, или ще я заключим, щом само търсите за какво да се заядете.
              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
              бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
              сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
              ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

gantcho написа:
                Ако беше малко по-добре с българския език може би дори щях да разбера тъжната ти и поучителна история Изобщо не ме интересува на колко си години, казвам ти, че мисленето ти подхожда на предположената от мен възраст Но явно си як мъжкар
                нито съм ак мъжкар нито съм зле с бг-то. коментирах и правех забележка за смяната на дълги при разминаване, както и пречкането при изпреварване. винаги оставям една кола когато ме изпреварват или намалям леко/това е техника при каране/ и изпреварвам бързо със смяна на скоростите за разлика от някой дето мислят, че пътят е техен. никога не сменям на дълги преди пълно разминаване. има много още ама нека тарикатите се учат от патилата си.

Коментар

karal fiat написа:
                  gantcho написа:
                  Ако беше малко по-добре с българския език може би дори щях да разбера тъжната ти и поучителна история Изобщо не ме интересува на колко си години, казвам ти, че мисленето ти подхожда на предположената от мен възраст Но явно си як мъжкар
                  нито съм ак мъжкар нито съм зле с бг-то. коментирах и правех забележка за смяната на дълги при разминаване, както и пречкането при изпреварване. винаги оставям една кола когато ме изпреварват или намалям леко/това е техника при каране/ и изпреварвам бързо със смяна на скоростите за разлика от някой дето мислят, че пътят е техен. никога не сменям на дълги преди пълно разминаване. има много още ама нека тарикатите се учат от патилата си.
                  Така като смекчи тона вече мога да ти кажа, че тук през цялото време се говореше не за пречкането при изпреварване, а за съдействието или липсата на такова, когато те изпреварват неправилно И не си прав да разправяш как ще изхвърляш хората по мантинелите и в канавките когато ти изпреварваш неправилно. Ако изобщо това си имал предвид - просто така излезе от острото ти изказване и ме провокира. Както и да е, спирам да пиша по тази тема, че наистина я пооспамихме

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
                      Тука колегата те нарича празнословец (Ако не знаеш какво е това отвори речника). А ти му отговаряш с празноглавеца може би си ти???????????? Обърка ли се какво? Празноглавец е обида, и нарушаваш правилата на форума!!!! А забравих най-вероятно и тях си прочел по диагоналите. Явно си помислил, че той те е нарекъл така, поради близкия начин на изписване, ама не, думичката е друга, и ти не си я прочел!!!!! А тъй както гледам поста му не е редактаран, поне до момента така, че възможността да е написал първоначално едно, а сега да е друго отпада.ИЗВОД: Върви в първи клас там ти е мястото. Законите не се цъкат, а се четат и прилагат. И събития се доказват, а не се заковават. А и старата тема, за това,че не можеш да четеш, е все още актуална.ЗА ФЕНИКСА. Ти нали си модератор. Защо трябва да се обаждаш на друг такъв за да разделя темата и да я заключва. Действай трии на ред. И без това разни незавършили първи клас ръсят обиди!!!
                      написах празноглавец заради следното:И също не го пускам пред себе си - навирам се до г..за на предната кола и го принуждавам да бие кучките и ако тоя зад мен го пусне, това е. Ми тръгнал някакъв дришльо с някаква вектра на 100 години да се прави на джигит - какъв е той - по-хитър ли е, по-можещ ли, колата ли му върви повече? Нулева толерантност за такива!!! Но, вярвно е, че НЕ намалявам, когато и другият тръгне да намалява - ако може да се тикне зад мен не му правя проблеми!!Чл.42. (3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.след като следи темата трябва да чете вместо да спори. след като изпреварваш и дясната кола ти реже предимството е виновна/консултирай се/. какво е значението с каква кола го изпреварват? нима трябва да са само по-нов модел или година. относно старата тема ти се задълбочи малко в обсъжданото и здп и ще си наясно. подкарай всичко от а до я и си изясни някой неща здп ппздп.

Коментар

karal fiat написа:
                        написах празноглавец заради следното:И също не го пускам пред себе си - навирам се до г..за на предната кола и го принуждавам да бие кучките и ако тоя зад мен го пусне, това е. Ми тръгнал някакъв дришльо с някаква вектра на 100 години да се прави на джигит - какъв е той - по-хитър ли е, по-можещ ли, колата ли му върви повече? Нулева толерантност за такива!!! Но, вярвно е, че НЕ намалявам, когато и другият тръгне да намалява - ако може да се тикне зад мен не му правя проблеми!!Чл.42. (3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.след като следи темата трябва да чете вместо да спори. след като изпреварваш и дясната кола ти реже предимството е виновна/консултирай се/. какво е значението с каква кола го изпреварват? нима трябва да са само по-нов модел или година. относно старата тема ти се задълбочи малко в обсъжданото и здп и ще си наясно. подкарай всичко от а до я и си изясни някой неща здп ппздп.
                        Престани да се обясняваш защо си ме нарекъл така ами се научи да четеш и пишеш на родния си език. Фактът, че си ме нарекъл така говори красноречиво само и единствено за теб. Ето ти как се извършва изпреварване2) Водач, който изпреварва, е длъжен: 1. по време на изпреварването да осигури достатъчно странично разстояние между своето и изпреварваното пътно превозно средство; 2. когато при изпреварването навлиза в пътна лента, предназначена за насрещното движение, да не създава опасност или пречки за превозните средства, движещи се по нея;Чл. 43. Изпреварването на моторни превозни средства, с изключение на мотопеди и мотоциклети без кош, е забранено: 1. когато разстоянието на видимост, ограничено поради характера на пътя или намалено поради мъгла, снеговалеж и други подобни, е по-малко от необходимото за изпреварването при избраната скорост на движение;2. на кръстовище на равнозначни пътища; 3. на железопътен прелез без бариери; 4. при използване на пътна лента за насрещно движение, когато изпреварващият не може да се върне безпрепятствено в напуснатата пътна лента;Ето за такова изпреварване се говореше през цялото време - изпреварване, което противоречи на закона. И ако ти си позволяваш да извършваш такива изпреварвания, можеш да очакваш всичко от хората, които до този момент са спазили правилника и в момента са вбесени от наглостта ти и не желаят да те пуснат.

Коментар

gantcho написа:
                          Ето за такова изпреварване се говореше през цялото време - изпреварване, което противоречи на закона. И ако ти си позволяваш да извършваш такива изпреварвания, можеш да очакваш всичко от хората, които до този момент са спазили правилника и в момента са вбесени от наглостта ти и не желаят да те пуснат.
                          Ще си позволя да се включа отново. Ето в този момент, който съм удебелил, същите тези културни и възпитани хора се превръщат в убийци и са абсолютно същите като "нагло изпреварващите".

Коментар

blagun написа:
                            Kuku написа:
                            Аз се старая, когато карам да правя колкото може повече неща, различни от карането и така даже не разбирам какво се е случва около мен, следователно не си тровя нервите и не се занимавам с глупостите на другите!!!
                            Да и точно заради това правене на други неща сгъна Пунтото
                            Мене си ми е екстра, баце, вънка нека си вАли

Коментар

karal fiat написа:
                              Чл.42. (3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.
                              Какво представлява маневрата изпреварване според вас? Аз си мисля че Изпреварване е маневра, при която по-бавно движещ се автомобил бива задминат от по-бързо движещ се, при липса на забрана за такава маневра, а именно - забрана с пътен знак, маркировка, или косвена забрана поради намалена/ограничена видимост. В този случай водачът на изпреварваното превозно средство е длъжен да не променя скоростта си. Когато има забрана въведена с пътен знак, или с маркировка, или по някаква друга причина изпреварването НЕ ТРЯБВА да се извършва, тогава нямаме изпреварване, а имаме опит за убийство, за самоубийство, както и опит за причиняване на тежки телесни повреди, и имуществени вреди в разни размери. Пък било то и само защото "със 110 чувствам колата си по-добре отколкото с 90". А автомобил който се движи с 90, НЕ Е бавнодвижещ се, дори и да задържа колона от напиращи да се движат със 120, както било в щатите , според колегата Airfan, в другата част на темата го пишеше. Само по себе си изпреварването на автомобил , който се движи с 90, е нарушение на правилата, и създава опасност! Това е положението. Но за пореден път казвам - никой в нашата държава не може да кара дълго време след друг, било то и с 90. Или е по-бърз, или другите са по-бързи. Не мога да преброя колко пъти стана въпрос за изпреварване, при което изведнъж отсреща се появява камион, и изпреварващия трябва да "набие кучките" и да се върне в лентата си. Осъзнвате ли колко опасно е това което сте написали, и как то противоречи на всякакви правила за безопасност?Радвам се че се хванахте толкова повърхностно за думите ми, как преча на изпреварващите, и едва 2-3-ма вникнаха в същносста на начина по който действам когато някой тарикат най-нагло ме изпреварва, без да осигури достатъчно странична дистанция, без да е сигурен че ще може безпрепятствено да се върне в ленатата си, и когато е очевидно че м/у мен и предната кола няма дистанция, и той ще трябва да ме засече за да се върне. И най-лошото - когато изобщо няма видимост, и "изведнъж изниква камион"

Коментар

Airfan написа:
                                gantcho написа:
                                Ето за такова изпреварване се говореше през цялото време - изпреварване, което противоречи на закона. И ако ти си позволяваш да извършваш такива изпреварвания, можеш да очакваш всичко от хората, които до този момент са спазили правилника и в момента са вбесени от наглостта ти и не желаят да те пуснат.
                                Ще си позволя да се включа отново. Ето в този момент, който съм удебелил, същите тези културни и възпитани хора се превръщат в убийци и са абсолютно същите като "нагло изпреварващите".
                                Съгласен съм. Дразнещо е, опасно е, но е много по-опасно да се поддадеш на емоции и УМИШЛЕНО да се опиташ да убиеш някого. Пък било то и нарушител на закона. Две неправди не правят една правда, нали?
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X