Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорове по темата "Трикове използвани при каране"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Коментар

Всеки, който сяда зад волана е задължен за пази себе си и останалите участници в движението. Това да натикаш някой под колелата на насрещния камион, защото те дразни, е основателна причина да потърсиш услугите на специалист. А с шофьора на камиона какво правим?? Не се дръжте като катаджии на пътя. Не е ваша работа да раздавате правосъдие.

Коментар

gantcho написа:
        Добре де, понеже тръгна разговора в тази посока, нека ви питам вие в тази толкова коментирана ситуация:Някакъв камион кара с 40-50 кмч е направил зад себе си огромна колона. На по-правите участъци където има видимост 2-3 коли успяват да го изпреварят. Малко помалко наближава и вашия ред - то е ясно, всички в колоната се движат средно с над 90 кмч и всички ще трябва да го изпреварят. Изведнъж, обаче, някой решава, че той е най-хитър и най-бърз и на място без никаква видимост тръгва да изпреварва колите, които чинно си чакат реда. Естествено, място няма, насреща се задава някой и тарикатът действа на принципа "Пазете ме щото изпреварвам" и тръгва да се бута пред вас. Ами мен това също ме влудява. Просто побеснявам И също не го пускам пред себе си - навирам се до г..за на предната кола и го принуждавам да бие кучките и ако тоя зад мен го пусне, това е. Ми тръгнал някакъв дришльо с някаква вектра на 100 години да се прави на джигит - какъв е той - по-хитър ли е, по-можещ ли, колата ли му върви повече? Нулева толерантност за такива!!!Но, вярвно е, че НЕ намалявам, когато и другият тръгне да намалява - ако може да се тикне зад мен не му правя проблеми!!!
        Явно някой все пак е разбрал за какво говоря, а не е чел ганкиното, както повечето!!!Само да попитам отново, и колегата го е написал - всички се движат с над 90. ЗАЩО??? Може ли някой да даде разумен отговор? къде в България на м/у градски път е разрешено да се движите с над 90??? На който му е проблем да кара буквално зад камион, нека изостане. Но НЕ! Всички вие сте по-бързи, трябва да изпреварите камиона, дори и със 130... И после ми говорите за правила... Е НЯМА! Когато някой глупак най-безочливо ги нарушава, правя му сечено, доколкото мога - м==ката му е=авам. Ако ще да е със стикер на форума! Така че ако ме видите просто не се опитвайте да ме мачкате на пътя.

Коментар

ogi28b написа:
          ... Ако ще да е със стикер на форума! Така че ако ме видите просто не се опитвайте да ме мачкате на пътя.
          Що се пънеш? Какво те е.е че някой си се е разбързал? Какво те дразни- да не печелиш точки или класиране на пътя? Да не би повече гориво да изгориш- не мисля. Мисля всъщност че проблема е в теб- това че те дразни е знак че нещо не е наред... нали се сещаш... :D
          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Не, просто не обичам да ме мачкат! Не съм подлога, не съм гъзолизец, не съм п=тка, че да ме ш=бат. Прочетох и цялата тема вече, явно и deadairplane вникнал в думите ми, и е разбрал какво имам предвид. Иначе си карам много спокойничко, много бавничко, и никога, ама никога не тарикатея! Но видя ли тарикат на пътя, който ме мачка....

Коментар

snake написа:
              Едва ли си вярваш и сам на това.
              Не, измислям си забавни истории. Да не си бил ти в този голф?

Коментар

BolgAryan написа:
                кога точно се разбира кой е с предимство в тясна улица, където един от двамата трябва да се свие? ами ако другата кола съм аз и реша да съм по-голям шоп от теб?
                Ти, колега ако не знаеш правилника, аз ли да ти го разказвам? Няма такова нещо "един от двамата трябва да се свие". Или платното е запречено за единия, или за другия! За който е запречено - свива се, чака, и тогава минава.Абе изобщо някой от вас отваря ли редовно закона и правилника, за да се информира за последните промени, или това е било единствено на шофьорския изпит? Признайте си, някой чете ли редовно правилника?ред.: съжалявам че се получиха толкова поредни постове!

Коментар

ogi28b написа:
                  Явно някой все пак е разбрал за какво говоря, а не е чел ганкиното, както повечето!!!Само да попитам отново, и колегата го е написал - всички се движат с над 90. ЗАЩО??? Може ли някой да даде разумен отговор? къде в България на м/у градски път е разрешено да се движите с над 90??? На който му е проблем да кара буквално зад камион, нека изостане. Но НЕ! Всички вие сте по-бързи, трябва да изпреварите камиона, дори и със 130... И после ми говорите за правила... Е НЯМА! Когато някой глупак най-безочливо ги нарушава, правя му сечено, доколкото мога - м==ката му е=авам. Ако ще да е със стикер на форума! Така че ако ме видите просто не се опитвайте да ме мачкате на пътя.
                  АМи аз лично за себе си мога да ти обясня защо карам с около 100 км/ч, дори и със 110 когато колата се набере без да я усетя Просто конструктивно това е една от най-удачните й скорости. На 80 км/ч определено се чувства по-добре на 4-та скорост, на 5-та няма обороти. На 90 км може на 5-та но все още не е съвсем във форма. При 100-110 на 5-та скорост си я чувствам най-добре, и ми дава нисък разход без да губи вътък. Това е може би оптималната скорост на моята кола, както и на повечето относително съвременни автомобили. Та затова аз си карам разумно, без рискове, но винаги с 10 км/ч над ограничението.Сега, не ме питай защо някой зайчарник Голф 4 CL 1.4 с величествените си 60 коня е решил да кара със 130-140 Предполагам е състояние на духа, щото за автомобила му определено е мъка и неоткъс
                  She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

ogi28b написа:
                    Абе изобщо някой от вас отваря ли редовно закона и правилника, за да се информира за последните промени, или това е било единствено на шофьорския изпит? Признайте си, някой чете ли редовно правилника?
                    Аз!И ето какво прочетох:Чл. 5. (1) Всеки участник в движението по пътищата: 1. с поведението си не трябва да създава опасности и пречки за движението, не трябва да поставя в опасност живота и здравето на хората и да причинява имуществени вреди; Чл. 20. (2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.Чл.42. (3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.и т.н.

Коментар

Конкретен въпрос.Колона се движи по междуградски път с 110км/ч. Един от колоната се движи с 90км/ч. Той е виновен че забавя цялата колона и те са принудени да го изпреварват или те са виновни че карат по-бързо? Ако гледаме писанията нагоре излиза че движещия се с 90 е ’заплаха за движението’ и ’трябва да отбие и да пропусне другите’ защото на тях ’колата конструктивно върви най-добре с високата скорост на 5-а а не ми се мъчи на 4-та’ и ’ако не направи път значи иска другите да се размажат челно в камион’ също е ’човек с психични проблеми и трябва да иде на лекар’.Абсурдистан.

Коментар

Immortal написа:
                        Аз!
                        ...И само ти, единствен ти, ме караш да се чувствам пак и пак, пак жива....А защо Аз трябва да внимавам за Някого, който е решил да се самоубива? Самия той създава опасност, за мен, за Теб, за Другите, за себе си, а аз да го пазя?? gantcho - това е една от идеите ми. Всеки кара с 10-20 км отгоре. Ти го правиш защото имаш добър шофьорски усет за колата си, но колко са като теб? Ако всички имат чак такъв добър усет, защо не направят разрешената скорост 110? Така и вълка цял, и агнето сито. Ама не - пак някой ще е по-тарикат и ще кара с 10-20 отгоре.А члена за избирането на скоростта е най-голямата глупост! Ако няма за какво да се хванат, просто пишат че си виновен по този член и ’айде!
                        ls1 написа:
                        Колона се движи по междуградски път с 110км/ч. Един от колоната се движи с 90км/ч. Той е виновен че забавя цялата колона и те са принудени да го изпреварват или те са виновни че карат по-бързо? Абсурдистан.
                        КАТЕГОРИЧНО колоната си е виновна че се движи със 110 Всеки от тази колона, който предприеме изпреварване, не спазва цитирания от Immortal член от закона!

Коментар

ogi28b написа:
                          BolgAryan написа:
                          кога точно се разбира кой е с предимство в тясна улица, където един от двамата трябва да се свие? ами ако другата кола съм аз и реша да съм по-голям шоп от теб?
                          Ти, колега ако не знаеш правилника, аз ли да ти го разказвам? Няма такова нещо "един от двамата трябва да се свие". Или платното е запречено за единия, или за другия! За който е запречено - свива се, чака, и тогава минава.Абе изобщо някой от вас отваря ли редовно закона и правилника, за да се информира за последните промени, или това е било единствено на шофьорския изпит? Признайте си, някой чете ли редовно правилника?ред.: съжалявам че се получиха толкова поредни постове!
                          Начи излишно се впрягаш... до колкото следя темата, никой нищо накриво не ти е казал, камо ли аз. Ако си останал с такова впечатление, съжалявам, не е било това идеята. Просто аз, както и повечето се изненадахме от тази ти позиция.Иначе за конкретната ситуацията... как точно се разбира за кой точно е запречено? За този, който се яви втори на улицата... е какво става ако и 2те коли се движат една срешу друга и всяка е "първа". Не знам дали е било по "правилник" или не, но мен са ме учили, че е редно път да направи този, който първи забележи насрещната кола... и има възможност разбира се Поздрави

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

В закона няма такова понятие ’карай с колкото се чувстваш сигурен щом си познаваш колата’. Има цифри. Цифрите се спазват. ’Аз карам със 110, но винаги внимавам’, ’колата ми така върви добре’ , ’карам със 110 но се съобразявам с пътната обстановка’ са все правно абсурдни изказвания.Обаче като видите другия край на сопата (т.е. някой ’Оги’ ви показва че не сте безсмъртни) реввате до небето откъде-накъде застрашава живота ви. Само че не го прави той - а вие, като предприемате непозволено изпреварване.

Коментар

като вземете с тоя закон та закон. то да е истински закон, да си изпълнява функциите да го зачиташ, а то е някаква пародия на закон, пътищата са пародия, шофьорите също са пародия, шоф. курсове и те са пародия. закона та закона. пътя е пълен с грешна маркировка- пресечена линия на завой, дето никога няма да изпреваря. даже майор костов случайно го чух изрично да предупреждава онзи ден да не се зачита винаги прекъснатата линия, защото "не винаги била правилна". в германия закона е- няма ограничение на магистрала. този закон е за спазване. като не са направили пътища ще карам не с 10 отгоре, ами и с доста повече отгоре карам. като всички пътища са селски и са по-тесни от тези в градовете и ти предстоят 550 км да минеш тази вечер ше намаляваш на всеки знак 60 и 40 ли? който кара бавно и задържа колона след себи си създава пряка опастност, без значение с 90 50 или 20 кара. като кара така всеки почва да се нервива и да се опитва да изпревари и така става белямежду другото темата нямаше нищо общо с това кой какви разбирания има за закона.
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Иначе за конкретната ситуацията... как точно се разбира за кой точно е запречено? За този, който се яви втори на улицата... е какво става ако и 2те коли се движат една срешу друга и всяка е "първа". Не знам дали е било по "правилник" или не, но мен са ме учили, че е редно път да направи този, който първи забележи насрещната кола... и има възможност разбира се
                                С предимство е този, който няма препятствие от неговата страна. Например: От твоята страна няма нищо, от тази на отсрещно движещия се има кофа за боклук - ти си с предимство. И 10 коли да са - чакат те. Когато и от двете страни има препятствия - разминавате се по ваша преценка. При разминаване на тесен участък и наклон - правилата са други, но пак не знам да има тая измислица (субективна) - който пръв види другия, не знам си какво...
                                AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
                                AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
                                FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

Working...
                                X