колеги, имам най-голямото желание да се "открехна" за някои работи.понеже искам следващата ми кола да е турбо или компресор как да позная коя има и коя не (понеже гледам в мобиле.де ма там рядко е написано дали колата има нещо от двете изброени...) ???любопитно ми е има ли БМВ турбо-говорим за по старите модели 90-97 г. и ако да кои са те?какво ще да рекът означенията от сорта : GSI, CE, Turbo-Targa, TwinCam, GTV, CRX и прочие ... Също така какво ви е, мнението за Ванкеловите двигатели,защото имам слабост към VW Corrado и много съм навит да се сдобия с едно такова но с Ванкеловия мотор..е? Темата стана малко каша но питам каквото съм се сетил сега надявам се да получа много мнения по въпроса а също така дано и темата бъде интересна за тези които са толкова неграмотни в сферата на возилата колкото мен P.S. Сефтето ми да ремонтирам мотор и ходова част беше на Bedford 1983 г. 6 liter turbo ... веселба а?сигурно малцина от вас са чували за тази марка камиони или бъркам?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Искам малко информация
Collapse
X
-
Re: искам малко информация
bolreflex написа:Също така какво ви е мнението за Ванкеловите двигатели,защото имам слабост към VW Corrado и много съм навит да се сдобия с едно такова но с Ванкеловия мотор..е?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
-
Тези въпроси са по-подходящи за форумите на VW и BMW...А как да разбереш дали една кола има турбина ? Ако нямаш достъп до отворения преден капак на колата, ти препоръчвам да ползваш ето този сайт - www.catalog.auto.ru.Избираш си марка, модел, модификация, двигател, и там виждаш дали е с атмосферно пълнене или "турбонадув" (както казват руснаците, че сайта е руски)И аз не съм чувал за Корадo с ванкелов (ротационен) двигател, ма щом казваш... може и да има, не съм им много фен на ’народните коли’. Виж, с VR6 двигател Корадо има, на такоав съм се качвал... ’Ма не е като италианките...
Коментар
-
gantcho написа:Аз пък изобщо не съм сигурен дали Ванкеловият двигател някога е пускан в серийно производство... Дано не греша, но мисля, че не е...Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Германците са правили кола с Ванкелов двигател - NSU Wankel Spider, но годината е едва 1965-та. Едва ли тогава е имало и идея да се създаде VW Corrado.А дали сме чували за Бедфорд камиони!?!? Чували сме... не е като да не сме. И поназнайваме някои неща повече отколкото очакваш. Ако ти трябва кола с турбина е достатъчно да погледнеш оборотомера и ще разбереш какъв двигател има. Стига да не е Хонда Type-R.
Коментар
-
gantcho написа:Аз пък изобщо не съм сигурен дали Ванкеловият двигател някога е пускан в серийно производство... Дано не греша, но мисля, че не е...
Коментар
-
SHB написа:gantcho написа:Аз пък изобщо не съм сигурен дали Ванкеловият двигател някога е пускан в серийно производство... Дано не греша, но мисля, че не е...
Коментар
-
Re: Искам малко информация
bolreflex написа:колеги, имам най-голямото желание да се "открехна" за някои работи.понеже искам следващата ми кола да е турбо или компресор как да позная коя има и коя не (понеже гледам в мобиле.де ма там рядко е написано дали колата има нещо от двете изброени...) ???любопитно ми е има ли БМВ турбо-говорим за по старите модели 90-97 г. и ако да кои са те?какво ще да рекът означенията от сорта : GSI, CE, Turbo-Targa, TwinCam, GTV, CRX и прочие ... Също така какво ви е, мнението за Ванкеловите двигатели,защото имам слабост към VW Corrado и много съм навит да се сдобия с едно такова но с Ванкеловия мотор..е? Темата стана малко каша но питам каквото съм се сетил сега надявам се да получа много мнения по въпроса а също така дано и темата бъде интересна за тези които са толкова неграмотни в сферата на возилата колкото мен P.S. Сефтето ми да ремонтирам мотор и ходова част беше на Bedford 1983 г. 6 liter turbo ... веселба а?сигурно малцина от вас са чували за тази марка камиони или бъркам?BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
наистина виждал съм Корадо с ванкелов сега дали е бил серийно или не немога да кажа на 100 процента.по въпроса с турбото става въпрос че гледам в мобиле.де коли а там рядко пише турбо или атмосферки са.колегата който е чувал за бедфорд-а да го питам дали знае къде се включва жилото на оборотомера,защото 5 дена ремонтирахме двигатела и не намерихме никъде пробка за жилото..
Коментар
-
bolreflex написа:...колегата който е чувал за бедфорд-а да го питам дали знае къде се включва жилото на оборотомера,защото 5 дена ремонтирахме двигатела и не намерихме никъде пробка за жилото..
Коментар
-
Вярно е колеги, назад съм бил с материала, а и никога не съм си падал по японските коли - респективно и не съм се интересувал много от тях :D Когато бях дете баща ми ми беше обяснявал принципа на Ванкеловия двигател, но ми беше казал, че не е внедрен :D Но в уики чета, че колегата дето иска да си взема такъв двигател ще трябва доста да дерзае за компресия :D в такъв стар двигател.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар