miro2177 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви трикове изпозлвате при каране
Collapse
X
-
Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
-
Изчетох темата! Браво! Радвам се че виждам "шофиори за пример" Нали за да има примерни, трябва да има и пример за самоубиец Е, всеки си ги прави по някога дяволскиете номерца в движението, но нали затова сме хора - нема такви животни! Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Ползвам повечето от представените техники при шофиране. Имам още няколко свои и някои пояснения кам останалите: Не сам от тези и се дразня на тези кадето мислят, че аварийните светлини те провъзгласяват за Освободител, и може да се спира на всякаде, без да се съобразява с движението. Примерно да блокираш лента на сфетофар, кадето минават и трамваи; да сприраш на аварийни в малка улица, кадето от двете страни има паркирани коли, и ти до паркираните (примерно на ул. Симеон, София), на пешеходна пътека и т.н.1.Задължително присветвам на отсрещните, като вида полицаи, ако съм в настроение 2. При изпреварване се сваля предавка и се присветва да осведомиш изпреварвания. Не изпреварвам на сляпо, а винаги преценявам ситуациите до колкото мога. Все пак ако не те забави този, ще е следващия тахограф по пътя, а и не си заслужава 5-10-те мин. по рано за сметка на голям риск и повече бензин от юркането.3. Карам винаги на включени светлини (особено, от както си взех Купето )4. Спазвам дистанции. 5. По принцип сам отвзивчив шофиор даващ предимства и пускащ пешеходци и коли от пресечки без предимство.6. Съобразявам се, понякога де , с бързащите и нервозните. 7. Мигачите се пускат не със завиване на волана, а 10-20м. поне, по-рано от завоя ти.8. Зяпам мацките до последно 9. Не изпреварвам на зиг-заг през три ленти от ляво на дясно и от дясно на ляво.10. Не карам зад бързаща линейка изпозващ предимството и, както и да изпреварвам спрял на спирка трамвай, автобус или тролей.11. Колана винаги сложен, зад волана пил алкохол НЕ!Като цяло гледам да давам още едно "ЗА" на колегиалността и дисциплинираността по пътищата. По-добре по-бавен, спокоен, жив и здрав, от колкото поучукан, изподран и нервен и то за да стигна 5мин.-10мин. по-рано. 12. Обичам да "ръмжа" на "наточени" Голф-чета, Вектри и др. "спортисти" по светофарите и да ги здухвам след това и т.н. т.н.13. Не обичам да спирам на бензиностанция с по-малко от 20лв. след това. Yellow_Flash_Colorz_PDT_37Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina
Къде отиваш ти, може би?
Коментар
-
sim4ata написа:Изчетох темата! Браво! Радвам се че виждам "шофиори за пример" Нали за да има примерни, трябва да има и пример за самоубиец Е, всеки си ги прави по някога дяволскиете номерца в движението, но нали затова сме хора - нема такви животни! Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Ползвам повечето от представените техники при шофиране. Имам още няколко свои и някои пояснения кам останалите: Не сам от тези и се дразня на тези кадето мислят, че аварийните светлини те провъзгласяват за Освободител, и може да се спира на всякаде, без да се съобразява с движението. Примерно да блокираш лента на сфетофар, кадето минават и трамваи; да сприраш на аварийни в малка улица, кадето от двете страни има паркирани коли, и ти до паркираните (примерно на ул. Симеон, София), на пешеходна пътека и т.н.1.Задължително присветвам на отсрещните, като вида полицаи, ако съм в настроение 2. При изпреварване се сваля предавка и се присветва да осведомиш изпреварвания. Не изпреварвам на сляпо, а винаги преценявам ситуациите до колкото мога. Все пак ако не те забави този, ще е следващия тахограф по пътя, а и не си заслужава 5-10-те мин. по рано за сметка на голям риск и повече бензин от юркането.3. Карам винаги на включени светлини (особено, от както си взех Купето )4. Спазвам дистанции. 5. По принцип сам отвзивчив шофиор даващ предимства и пускащ пешеходци и коли от пресечки без предимство.6. Съобразявам се, понякога де , с бързащите и нервозните. 7. Мигачите се пускат не със завиване на волана, а 10-20м. поне, по-рано от завоя ти.8. Зяпам мацките до последно 9. Не изпреварвам на зиг-заг през три ленти от ляво на дясно и от дясно на ляво.10. Не карам зад бързаща линейка изпозващ предимството и, както и да изпреварвам спрял на спирка трамвай, автобус или тролей.11. Колана винаги сложен, зад волана пил алкохол НЕ!Като цяло гледам да давам още едно "ЗА" на колегиалността и дисциплинираността по пътищата. По-добре по-бавен, спокоен, жив и здрав, от колкото поучукан, изподран и нервен и то за да стигна 5мин.-10мин. по-рано. 12. Обичам да "ръмжа" на "наточени" Голф-чета, Вектри и др. "спортисти" по светофарите и да ги здухвам след това и т.н. т.н.13. Не обичам да спирам на бензиностанция с по-малко от 20лв. след това. Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
Коментар
-
През първите минути, когато завали дъжд и съм на дълъг път, задължително отбивам някъде, докато се поизмие асфалта.. Става много лигав пътя, а доста шофьори не се съобразяват... Като говорим за трикове, този не искам да го срещам на пътя... нито в моята лента, нито отсреща http://www.zazz.bg/play:1a22b213Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
ivalena написа:През първите минути, когато завали дъжд и съм на дълъг път, задължително отбивам някъде, докато се поизмие асфалта.. Става много лигав пътя, а доста шофьори не се съобразяват... Като говорим за трикове, този не искам да го срещам на пътя... нито в моята лента, нито отсреща http://www.zazz.bg/play:1a22b213Република на негодници! Диктатура на демократи! Чиста полицейска държава! Телефона ти се подслушва, коренспонденцията ти се контролира ... За нас я няма тази власт...
Коментар
-
tzar_ivailo написа:Браво като чета по - горе и се изпълвам с радост.Фиатаджиите сме интелигентни и умни шофьори.Република на негодници! Диктатура на демократи! Чиста полицейска държава! Телефона ти се подслушва, коренспонденцията ти се контролира ... За нас я няма тази власт...
Коментар
-
deadairplane
-
Ами аз какво да кажа освен...1.В завой без да дръпна ръчната не влизам!2.Мигачи не пускам ,защото релетата струват пари!3.Гледам гумите ми да са с възможно най-малък грайфер ,за да се поднася колата по-добре!4.Стремя се колата да ръмжи колкото е възможно повече(карам на първа,най-много да кача втора!)5.Стремя се да не преча на другите водачи ,въпреки ,че накичените лампички по колата ,отвътре и отвън ,пречат и на мен!6.По възможност свалям всички прозорци и пускам някаква бясна чалгия ,независимо от метеорологичните условия!7.На светофар винаги тръгвам с пилаж(превъртане на гумите)8.Винаги изпреварвам по забранен начин ,било то отдясно или при непрекъсната линия!9.Карам само и единствено на габарит с включени фарове за мъгла!10.Винаги карам пил ,понеже не е интересно!11.Никога с колан!!!12.На пешеходци не спирам ,дори насочвам колата към тях ,като едновременно препомпвам газта ,пресветквам с фаровете и натискам клаксона!!!13.Ако имам възможност качвам някой нахалник (пешеходец) на капака!15.Винаги предлагам подкуп на КАТ-аджиите!16.Изхвърлям всякакви боклуци от колата по време на движение!17.Говоря по телефон без да използвам Хендсфрии!18.Не проявявам респект към никой на пътя!19.Отнемам предимство ,когато и където мога!20. ,но не на последно място - Не спазвам никакви правила на пътя ,спирам където си поискам ,общо взето си правя каквото поискам!!!...не правете това!!!Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Аз ще си призная нещо Понякога карам жена ми да държи лоста и често това е на кръстовища.Докато чакаме зеленото си слагам 2-те ръце на волана и си форсирам ДВГ-то и после тръгвам по-рязко.Един чак му се изкриви врата да гледа (тогава жената смени до 3-та скорост). :D"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
mnpenchev
Коментар
-
Аман от такива дето само зяпат а на пътя май*** му!!! От такива кадърници вече три коли имам в бокса. Даже последния беше мноо нагъл , като го питам кво стана , оня ми вика че не ме бил видял. Не ме вижда на пъя в града , на права отсечка АЛЛЛОООО КОЛКО ГОЛЯМ ТРЯБВА ДА СЪМ ДА МЕ ВИДИ!!!??? Честно ама дано не попадате на мен докато си зяпате мацки и ми нагънете задницата щото Направо ми е писнало от разни дето са се качили да карат , ама само дето не знаят защо са зад волана. Колеги един призив НЕКА ПЪРВО ИМАМЕ УВАЖЕНИЕ ЕДИН КЪМ ДРУГ , НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА ..... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!
Коментар
-
ogi28b написа:ivan_enchev, ти гледай да те не хване оня с Реното 5 турбото, че на него от 190 започва да му отчита километража, a останалите - точка в огледалото!.... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар