@Airfan. Е, добре, как предлагаш да се противодейства срещу безумците, които тръгват да изпреварват на сляп риск и се правят на велики и застрашават и твоя и моя живот ако сме в отсрещното платно? Катаджии очевидно не могат да бъдат разположени на всеки километър!!! Камери може би ще сложат някой ден, но засега явно са им скъпо удоволствие. Какво да правим с такива хора? Да ги толерираме ли? Ами аз лично не съм съгласен!!А иначе за останалото, което си написал, и особено за движението в колона без да се пречи, съм напълно съгласен.Cheers.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви трикове изпозлвате при каране
Collapse
X
-
@gantcho - Не мога да дам решение на поставения от теб проблем, но съм 100% сигурен, че правилният начин не е като излагаме на риск движещото се срещу джигита МПС. Там хората виновни ли са?@style34 - случката се развиваше по I-95, в участъка където има по 3 платна във всяка посока - между Стратфорд и Бриджпорт. В пиков час, всички карат бавно, то няма накъде, но нормално в лявата лента винаги има по-бързо каращи, в средната малко по-бавно, а в дясната около ограничението. Поне по онова време - 2001 година.
Коментар
-
SHB написа:Atanas71 написа:Опитвам се да следя пътя колкото си може по далеч напред и често пъти ми се случва да съм предвидил определени ситуации като съм взел мерки за моята сигурност.Все пак в повечето случаи возя цялото семейство.Също не оставям на мира и огледалата за обратно виждане . Когато ме приближва кола с висока скорост винаги се опитвам да предвидя момента в който ще те изпревари дали няма да ме застраши ако има кола приближаваща отсреща.Общо взето е това .Рядко слушам музика в колата а когато го правя винаги е намалена никога до дупка :DФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Тая тема отдавна издиша и е оплескана до неузнаваемост Темата е разделена на две. Нито едно мнение засега не е изтрито. Всички "спорни" постове са поместени в новата тема "Спорове по темата...".Ще помоля всички да се въздържат от по-нататъчни спорове и обиди в тази тема.Модераторски екип на fiat-bg.orgФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:SHB написа:Atanas71 написа:Опитвам се да следя пътя колкото си може по далеч напред и често пъти ми се случва да съм предвидил определени ситуации като съм взел мерки за моята сигурност.Все пак в повечето случаи возя цялото семейство.Също не оставям на мира и огледалата за обратно виждане . Когато ме приближва кола с висока скорост винаги се опитвам да предвидя момента в който ще те изпревари дали няма да ме застраши ако има кола приближаваща отсреща.Общо взето е това .Рядко слушам музика в колата а когато го правя винаги е намалена никога до дупка :DНикога не бъди самонадеан в определен момент ще получиш голямо главоболие
Коментар
-
SHB написа:Atanas71 написа:SHB написа:Atanas71 написа:Опитвам се да следя пътя колкото си може по далеч напред и често пъти ми се случва да съм предвидил определени ситуации като съм взел мерки за моята сигурност.Все пак в повечето случаи возя цялото семейство.Също не оставям на мира и огледалата за обратно виждане . Когато ме приближва кола с висока скорост винаги се опитвам да предвидя момента в който ще те изпревари дали няма да ме застраши ако има кола приближаваща отсреща.Общо взето е това .Рядко слушам музика в колата а когато го правя винаги е намалена никога до дупка :DНикога не бъди самонадеан в определен момент ще получиш голямо главоболиеФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
SHB написа:Atanas71 написа:SHB написа:Ааа една няма да помогне,но след 3-та Ха наздраве!!!Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
ммм аз имам не голям опит около 15000км но все пак ще се включа - в подкрепа на колегата airfan винаги се отдръпвам и давам път на коли които ме изпреварват рисковано- присветквам за полицаи, тъй като има случаи в които застават на уникално тъпи места и единствената им идея е да изкарат 20лв от някои с кола за 5000лв а тия с еднаквите номера ги подминават и не на последно място че и на мен ми присвяткат- говоря с хендс фрии винаги- ако се наложи да си махна и двете ръце от волана за нещо го придържам с лявото коляно- винаги благодаря с аварийни че са ме пуснали да се включа в колона- мн често ако сме колона и се движиме бавно пускам коли които искат да се включат от близката пряка (не се зане дали не бърза за болница или др важно)- също пускам коли да се включват в колоната ми от съседна лента (прави добро и ще ти се върне )Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
Гледам да не преча на другите. Пускам пешеходци и коли винаги когато мога и не създавам опасности. Винаги благодаря с аварийки, ако ме пуснат или тир/камион ми даде знак, че е безопасно за изпреварване.По телефона говоря само, ако чакам на светофар или отбивам някъде.Като паркирам оглеждам добре дали ще се събере и предпочитам да направя няколко маневри, за да съм спокоен, отколкото да обърша някой. Обикновено паркирам само на огледала. Само в началото поглеждам за нещо назад. Не мога да паркирам като някои шофьори обърнати назад без да си гледат огледалата. И в гаража си вкарвам колата назаден само на огледала.Следя огледалата непрекъснато. В града дясното ми е настроено да гледа ниско долу до колата. Ако тръгна някъде извънградско си го нагласям нормално. Следя непрекъснато какво става зад мен. Ако някой бърза отдалеч се прибирам и ако е свободно му давам сигнал да ме задминава. При рязко спиране гледам огледалата. Общо взето гледам си огледалата непрекъснато :D Дразня се само, ако някой ме засича - намалявам и го пускам да бърза и да не ми се пречка. И другото нещо - да не се дава мигач и в последния момент да се завие. Разбира се случва се, но има хора които го правят едва ли не нарочно тези "лица" за късмет до сега и разпонавам. Дано и за напред да ги предвиждам.За 8-9хил км толкова.П.С Врътката на фаровете ми е винаги включена на къси.
Коментар
-
1. при включване в главен път изтеглям възможно най бързо и не преча на идващите.2. при движение зад автомобил държа дистанция и при изпреварване се изнасям плавно вместо да съм забит и при тръгване да има рязко движение в ляво.3. при изпреварване зад камион се държа близко зад него/при прибиране на него му е нужно голямо разтояние и един автомибил се прибира спокойно/4. винаги следя лявото огледало да няма отнемане на предимство.5. при движение в колона имам половин кола дистанция и ако някой изпреварва го държа под око.6. при движение в колона се отделям и карам самостоятелно7. при насрещно изпреварване никога не светя защото изпреварвания може да е новобранец и да се стресира. Изтеглям се плътно в дясно и при нужда намалявам, ако изпреварвания не е новобранец и той прави същото.8. при нощно каране никога не сменям преди пълно разминаване. преди разминаването следя движението на насрещната кола за да зная конфигурацията на пътя и при евентуално заслепяване от негова страна да зная на каде да държа.9. при движение по нагорнище сменям дълги къси да се ориентирам има ли насрещно движещи се и те да ме забележат.10. при движение в мъгла и стигна кола която наистина се движи добре минавам на габарит зад него да не преча и го следвам, разбира се след време изпреварвам да водя аз/ да го сменя/ и се надявам и той да кара на габарит зад мен вместо да ме товари допълнително.11. при голямо движение възприемам стила на каране на другите и поддържам скорост и дистанция без значение от ограничението.12. при градско каране повече следя огледалата и винаги следя колоната без значение ограничението.13. когато караме навън в колона/познати/ и аз водя винаги следя 1-та и последна кола, като издърпвам ако 2-я е до мен и няма дистанция.14. има много още но и това стига за сега.
Коментар
-
Immortal написа:miro2177, това все едно аз съм го писал Само дето аз прикрепям волана не с ляво коляно, а с шкембенце П.С. По-рядко присвяткам за полицаи, както и по-горе писах.Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар