Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви трикове изпозлвате при каране

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добре де ,а ако сте с такова ново гадже и тя малко се разгорещи ,отбивате ли от пътя и ...или и колите като минават ти бибиткат :D
    фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
      Добре де ,а ако сте с такова ново гадже и тя малко се разгорещи ,отбивате ли от пътя и ...или и колите като минават ти бибиткат :D
      ей любимия ми трик щях да забравя. горе до плафона съм залепил две джапанки за такива случаи
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Един трик който използвам е, когато тръгна да изпреварвам.. и тоя от дясно реши да не ме пуска - вкарвам трета... газ до ламарината и оня се чуди как така се отдалечавам. Друго положение е когато изпреварвам... тоя от дясно дава мигач... влиза ми грубо.., аз отивам в дясната лента и пак 3-та... газ... и пак изтеглям като булид!
        Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

nikki_sixx написа:
          ... и пак изтеглям като булид!
          Ники, ти си бил готов пилот за Ф-1 Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 .
          SEAT Leon Cupra 300
          Triumph Street Triple 765 R

Коментар

nikki_sixx написа:
            Един трик който използвам е, когато тръгна да изпреварвам.. и тоя от дясно реши да не ме пуска - вкарвам трета... газ до ламарината и оня се чуди как така се отдалечавам. Друго положение е когато изпреварвам... тоя от дясно дава мигач... влиза ми грубо.., аз отивам в дясната лента и пак 3-та... газ... и пак изтеглям като булид!
            Да не си 2.4 Abarth
            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

VooDoo написа:
              nikki_sixx написа:
              ... и пак изтеглям като булид!
              Ники, ти си бил готов пилот за Ф-1 Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 .
              ...ан така, кажи им го туй на спонсорите! ... сега кат се замисля... и във Ве Ер Це съм навит да се пробвам!
              gantcho написа:
              don’t knowДа не си 2.4 Abarth Mr. Green
              е, може да не съм.., ама ми втръсва понякога да карам кат офлюх! Пък най-обичам кат падне сняг... и да одя там където няма джан-джун никой... и да се пързалям с вратите напред! :D

Коментар

Коментар

Може да се отиде и на блъскащите колички в лунапарка! В началото на месеца водих лапето... и не можах да се сдържа, та седнах и аз! Ае ноу подобрения имат вече... даваш газ... и с пълен завой на волана - задницата на колата се пързаля по железата! Имаше едно лапе дето ноу му хареса как карам и все на мен налиташе да ме блъска... дейва неговата мама дейва! Сетих се и какъв кеф е във формулата... караш си с двеста и кусур... излиташ от завоя (то баш си е летене) нацелваш се някъде... после излизаш от болида (шото нищо ти няма... освен някой зъб евентуално) и отиаш да пиеш едно с конструкторите... шото всички ви е яд, че не мой да вземеш точки! Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Коментар

И да разтягаме локуми тук файда няма.Положението по родните ни пътища става трагично вече.Кой как карал какво правил ала бала.Винаги ще се намери някой да те изплющи отнякъде изневиделица.Днес докато се прибирах към Търново ми хрумна нещо и се чудя защо не го въведат от КАТ.Например:Спират те за проверка и всичко е ОК попълваш тест с три въпроса свързанис правилника за движение служителя проверява дали са верни отговорите и айде по живо по здраво ,но ако има грешки да има глоби и дори отнемане на контролни точки.Мога да се хвана на бас ,че поне 60 % процента от водачите не знаят или са забравили правилника.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Аз лично рядко правя нарушения (но все пак ми се случва ), но пък използвам чисто женски трикове Когато трябва някой да ме пусне да се включа в колоната, ако правя завой, само се усмихвам мило или правя умолителен жест с ръка и готово ...в колоната съм... и разни други такива, но действат
                      Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ

Коментар

Опитвам се да следя пътя колкото си може по далеч напред и често пъти ми се случва да съм предвидил определени ситуации като съм взел мерки за моята сигурност.Все пак в повечето случаи возя цялото семейство.Също не оставям на мира и огледалата за обратно виждане . Когато ме приближва кола с висока скорост винаги се опитвам да предвидя момента в който ще те изпревари дали няма да ме застраши ако има кола приближаваща отсреща.Общо взето е това .Рядко слушам музика в колата а когато го правя винаги е намалена никога до дупка :D
                        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Atanas71 написа:
                          Опитвам се да следя пътя колкото си може по далеч напред и често пъти ми се случва да съм предвидил определени ситуации като съм взел мерки за моята сигурност.Все пак в повечето случаи возя цялото семейство.Също не оставям на мира и огледалата за обратно виждане . Когато ме приближва кола с висока скорост винаги се опитвам да предвидя момента в който ще те изпревари дали няма да ме застраши ако има кола приближаваща отсреща.Общо взето е това .Рядко слушам музика в колата а когато го правя винаги е намалена никога до дупка :D
                          Докато бях съвсем неук шофьор ми пречеше музиката,даже в началото почти карах без озвучение.Като посвикнах и почнах да си слушам като в домашни условия,а именно мнооого слино и мноооого твърда музика Не ми пречи на концентрацията,освен при някви сложни за мен маневри,като паркиране,тогава задължително ми трябва тишина.Друго ме провокира в твоя коментар-огледалата.не можах да развия навик да гледам в тях...естествено това е меко казано неприятно обаче ...дясно огледало още от курса не ползвам.Там инструктора си гледаше в него и за миг не съм го поглеждал.Сега на типока го държа сгънато.Към лявото и особенно към централното хвърлям по едно око ,но при престрояване иначе...Всеки си има принципи зад волана,моите са общо взето популярните-на предната седалка задължително с колан,иначе не се возиш ако ще и до бакалията да е.Сутрин си проверявам охладителна течност ,масло,дали има следи нещо да е текло от колата ,това всеки ден.От януари имам книжка до сега 2 пъти съм намирал колата без антифриз. .Също си имам закона за движение по пътищата и ако има нещо за припомняне си го разлиствам-влезе в употреба след близка среща от 3 вид с регулировчик.Не се правя на рацер,въпрекиче много хора като видят тва сигнално жълто и си мсилят че съм мераклия.Общо взето се държа с другите така както очаквам те да се отнесът към мен.

Коментар

karal fiat написа:
                            gantcho написа:
                            Действително не съм те виждал, но сега вече знам кой си - ти си великият ковач и ходиш да ковеш хората по пътя И аз съм разтреперан от перспективата да срещна такъв величав владетел на пътя като теб Ако знам, че си ти, бия спирачки, сам влизам в канавката и те изчаквам чинно да преминеш Явно все пак си на 19
                            Абе момче ще ти поясня малко количката в аватарчето нали е виждаш, вече е тотал от тарикат. карах на 30-40м отзад след номера насрещния тарикат се опита да въза но нему се отдаде просто след 500м влезе в канавката и сега няма да ти казвам какво му се пише за предизвикване и напускане на ПТП. като си много жив казвам ти като идваш към варна се обади и ела ме засечи и ще разбереш как карам и на колко съм. в софия движението е направо кеф/там се кефя/ . на 19 беше момичето дето кара и катастрофира, а аз управлявам кола от годините когато още не си бил планиран в топките на татко си.
                            Ако беше малко по-добре с българския език може би дори щях да разбера тъжната ти и поучителна история Изобщо не ме интересува на колко си години, казвам ти, че мисленето ти подхожда на предположената от мен възраст Но явно си як мъжкар
                            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Една седмица да ви оставя и "отиде коня в ряката" Шокиран съм от изчетеното до тук. Искам да запитам всички тия герои, които не пускат някой изпреварващ, било то и най-наглия тип на света. Абе пичове и пички, ако вие сте срещу този нагляр и някой не го пусне. А!? Какво правим тогава? Пак ли ще сме толкова отворени? Вие какви сте? Да не би да сте Господ Бог, за да определяте съдбата на хората? Дано никога не ви срещам на пътя, защото се срамувам от вас и от мисленето ви.Относно превишаването на скоростта - ще ме прощавате, но ако колоната се движи със 110, полицията няма да ви спре, дори и да кара сред вас. В САЩ, примерно, на магистралата, превишаваме ограничението с 30 мили в час, но с толкова се движат всички, включително и патрулката пред нас. Проблеми няма, но в момента, в който пред патрулката един пич предприе изпреварване, веднага го спряха. Каква им е логиката - щом колоната се движи с толкова - проблеми няма, обаче щом изпревараш при побожение, че всички се движат с постоянна скорост, ти вече си предпоставка за катастрофа. Та в този ред на мисли, опасен е бавно каращия.Иначе по темата - винаги карам на дистанция половин до една кола от предния, за да мога да пускам тарикатите или закъсалите по време на изпреварване колеги, щото ако се размажат около мен, то и аз ще съм засегнат със сигурност. Освен това, понякога като започна изпреварване мигвам с дългите, за да предупредя изпреварвания, че го изпреварвам, за да няма изненади. Ако съм предприел изпреварване и виждам, че не ми стига мястото, а съм на средата на камиона, примерно, мигвам няколко пъти на насрещния да се подсети, че съм я закъсал и няма накъде да избягам. Това на всеки се е случвало, според мен (тук всички критици, че съм трябвало да преценя правилно, нека да не се обаждат, защото всеки човек греши понякога). Преди изпреварване на няколко пъти гледам огледалото, като започна маневрата отново поглеждам за ниско летящи и за мотористи. Преди карах по-близо до разделителната лента с идеята да накарам изпреварващите да не се мъчат да правят тройни изпреварвания, но страдах от подобен индивид, заради който трябваше да се изнасям в насрещното, за да видя мога ли да го изпреваря. От тогава не правя така, но пък и винаги си оставям място за бягане в дясно, т.е. не карам плътно до дясната линия никога, освен ако не си спасявам кожата (или нечия друга). Не се нервирам на бързащите, имат си причина - бързат, гледам да им давам път. Ако видя кофти изпреварване пред мен пускам газта и спирам ако трябва.Поздрави и без лоши чувства.

Коментар

Tornado написа:
                                И да разтягаме локуми тук файда няма.Положението по родните ни пътища става трагично вече.Кой как карал какво правил ала бала.Винаги ще се намери някой да те изплющи отнякъде изневиделица.Днес докато се прибирах към Търново ми хрумна нещо и се чудя защо не го въведат от КАТ.Например:Спират те за проверка и всичко е ОК попълваш тест с три въпроса свързанис правилника за движение служителя проверява дали са верни отговорите и айде по живо по здраво ,но ако има грешки да има глоби и дори отнемане на контролни точки.Мога да се хвана на бас ,че поне 60 % процента от водачите не знаят или са забравили правилника.
                                Това не е критерий! Една току що взела книжка 18 годишна девойка със сигурност ще знае правилника по-добре от мен, но се обзалагам, че няма да шофира по-добре и да реагира адекватно в определена ситуация. Относно карането по-магистрала в Америка - карал съм, ограничението беше 70 мили. 99% от колите карахме със скоростомер закован на 70 мили. Така, че не знам дали навсякъде е така, но в случая всички спазваха ограничението, независимо, че имаше 4 платна за всяка посока и пътя позволяваше да се вдигнат 300 км/ч. А тези дето са решили да раздават правосъдие по пътя - добре че нищо до сега не се случило, защото след това мисленето им ще се промени със сигурност или си мислят, че ако на 50 сантиметра от тях се блъснат челно две коли те ще останат невредими?
                                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Working...
                                X