Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся адвокат. Ще съдя Глобул.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Търся адвокат. Ще съдя Глобул.

    Колеги, предполагам че от вас има адвокати, но не искам да ви притеснявам с лични съобщения. Просто ако някой има желание да се заеме с този случей, нека ми пише, ако не ще си намеря от друго място адвокат.Случея ми е такъв, че от Глобул без мое разрешение активират моя стара сим карта, която съм спрял преди време и отдавна съм я забравил. Пускат ми картата и в един момент ми изпращат фактура, която да им платя. Аз разбира се не я плащам и те ми спират другите два телефона. След кратки консултации в техните офиси ми изясняват, че могат да прекратят картата, за която дори нямам договор, но трябва да си платя заълженията, които до момента са 2 месечни абонамента. Има вариант и да подам жалба която може да се разгледа, но това ще отнеме още един месец, който също ще ми се натрупа, а през това време другите ми два номера ще бъдат замразени. Какво да се прави. Живеем в БГ, а тук големите си правят каквото си искат, а малките си седят и чакат да дойде някой и да ги стъпче. Аз не мисля обаче да стоя. И за това ще ги съдя.

    #2
    Изчакай си отговора на жалбата първо!

    Коментар


      #3
      Съгласен съм с колегата PASSARELLA - това, че някакви момиченца, които нямат никаква представа от правните последствия на тази грешка на фирмата са ти казали това, не означава, че хората разглеждащи жалбата ще са на същото мнение. Подай жалба - обикновено те се разглеждат от хора, имащи доста по-добра правна обща култура. Да съдиш Глобул още без да си изчакал официалната им позиция е абсолютно излишно трошене на нерви. Вземи си някаква друга симкарта да позлваш междувременно и изчакай решението на Глобул, като в жалбата поискай и компенсация за причиненото неудобство.
      She was only a whisky maker but he loved her still.

      Коментар


        #4
        Колегата съфорумец нещо яко се е объркал. Активирал му били стара карта, която била спряна. Айде де. Имам 14 карти в глобул, нищо забравено не са ми активирали все още А и що за иск ще е срещу глобул? За 2х15лв? Кой съд, кой съдия ще си мръдне пръста дори да започне такова дело???
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

        Коментар


          #5
          jenshen73 написа:
          Колегата съфорумец нещо яко се е объркал. Активирал му били стара карта, която била спряна. Айде де. Имам 14 карти в глобул, нищо забравено не са ми активирали все още А и що за иск ще е срещу глобул? За 2х15лв? Кой съд, кой съдия ще си мръдне пръста дори да започне такова дело???
          Това, че на теб не са ти активирали по този начин услуга или каквото и да било не означава, че не е възможно.А и може да ги съдиш за мноооого пропуснати ползи, примерно ако "направиш" 3-4 договора с връзка през телефона за дадена сделка, и като благодарение на тяхна грешка не са те намерили, защото са ти спрели телефоните, то може да ги съдиш за мноооооого пари. Практиката го показва, просто имай малко въображение Единствения въпрос дали наистина картата е активирана след дълго спиране, след като се е подала молба или както си му е реда за спирането, то след това се подава съответно по същия ред молба за пускане или както си му е реда, а такава няма, ако може да се вярва на 100% на написаното от автора. Така, че...Всеки съд ще си мръдне пръста за каквото и да искаш, просто си имаш претенция и съдиш. Важното е да си търсим правата, че иначе винаги ще ни е..т
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

          Коментар


            #6
            jenshen73 написа:
            Колегата съфорумец нещо яко се е объркал. Активирал му били стара карта, която била спряна. Айде де. Имам 14 карти в глобул, нищо забравено не са ми активирали все още А и що за иск ще е срещу глобул? За 2х15лв? Кой съд, кой съдия ще си мръдне пръста дори да започне такова дело???
            Не, не се е объркал. И аз попаднах в подобен филм преди 2 години! От тогава не искам и да чуя за Глобул! Бяха ми активирали стара карта, бяха наговорили минути с нея и искаха аз да ги платя. После се извиниха и ми приспаднаха парите от следващата сметка, но никой не ми компенсира ядовете! Гадове! Що за идиотщина? Някой си някъде ми активирал МОЯТА карта, а от Глобул даже не могат да ми кажат КЪДЕ е активирана картата. При това положение си мисля, че някой служител от Глобул е откраднал личните ми данни и се е възползвал от тях! Току виж утре осъмна с милиони дългове към някоя банка Ще трябва да продавам Фиатката тогава Колега, съди ги! Успех!

            Коментар


              #7
              !

              Kолега Diehard,един мой познат имаше същия проблем като теб. ОСЪДИ ги!Заради това че са му активирали старата карта и са направили договор без негово присъствие.Тези от глобул разчитат на това че няма да ти се занимава, и ще проточат нещата дъъълго. Но ти пък после ще ги осъдиш за тези 2 такси + това че за този период телефоните ти са били замразени. Моят познат имаше да дава около 50лв. Но си траеше затова че му спряха телефоните, и след два месеца когато глобул пожелаха споразумение (да му махнат задълженията и да поемат съдебните разноски) той се съгласи. И на другия ден започна дело затова че 2 месеца е бил без телефони. Както каза колегата пропуснати ползи Но ако работиш по-добре не се занимавай че е много дълга и скапана работа. Ще те викат през 5-дена по съдилища и т.н.
              EX: Fiat Bravo 1.6 103++hp/ Fiat Coupe 131hp/ AR 156 2.4jtd 1??hp
              Alfa Romeo 147 1.6 16v 2005г. 120hp
              ВАЗ 2107 project. SUZUKI GSXR 600 SRAD
              Не са важни конете в колата, а лимките в главата!!!

              Коментар


                #8
                Глобул са пълни боклуци, ама то какво да очакваш от византийци! На мен преди около 5 години ми откраднаха личната карта в Студентски град. И след това с нея, сключили договор с Глобул на мое име, като дори ме разписали, доста нескопосано за щастие. Естествено след няколко месеца ме търсят за неплатени сметки. Даже си имат някаква рекетьорска организациика, дето се занимава с нередовните им клиенти. 100 пъти се разкарвах от РПУ-то в Студентски до това в Лозенец, защото тия глупаци (поуицаите) не можеха да се разберат, кой трябва да поеме случая. Накрая се подписвах на един лист 30 пъти, за да се установи, че подписа от договора няма нищо общо с моя. Най-смешното беше, че договора е бил сключен 1 месец, СЛЕД като бях съобщил за личната карта. Каква е тая смешна фирма дето сключва договори с хора с невалидни лични карти и тоя толкова ли е приличал на мен? Успех колега, дано ги осъдиш майка има гръцка! P.S. Мразя гърците, защото съм работил в такава фирма и не го препоръчвам на никой!
                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

                Коментар


                  #9
                  един приятел мрази румънците, щото работи в румънска фирма.а един друг мрази италианците, щото той пък работи в италианска.аз пък мразя българите, щото работя в българска фирма.опс и аз съм българин сори за офтопика, но не мога да се сдържа при такива модерирано изказвания.Mоля, въздържайте се от коментари от този тип.Модераторски екип на fiat-bg.org
                  "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                  (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

                  Коментар


                    #10
                    Много странно ми изглежда цялата ситуация, още повече, че като гледам не е единствен случай.Интересно е как е спряна въпросната карта? Подал си изкане за прекратяване на договора? Изтекъл е договорът, и ти писмено си поискал да не се продължава отново (както май си пише в договора)? Или не си платил няколко сметки, спрели са ти го и ти си го зае..ал? Щото ако е последното, няма да е много удачно да ги съдиш.А ако са другите варианти - то много странно как ще ти я активират пак на твое име... освен наистина някой служител да си прави далаверки по този начин...Успех все пак! Правата са ни права, и трябва да си ги търсим до последно.

                    Коментар


                      #11
                      Да не те разочаровам, но не се надявай да постигнеш успех. Навремето / преди година / исках да съдя Вивател...стигнах до адвокат, до документации готови и подготвени. Имах среща с прокурор, който най-приятелски ми каза да се откажа. Мобилните оператори са данъкоплатци номер едно за държавата и общо взето дела срещу тях пропадат.......намекнаха ми, че и това дело ще има същият резултат. Даже и жалбите ми до комисията за защита на потребителите не даде резултат.А случаят ми бе фрапиращ....подписахме договор за две години и срещу това трябваше да получим три безплатни мотороли. Дадоха ни картите, казаха че телефоните ще получим до седмица с куриери....ниц. След два месеца, когато вдигнах врявата, се оказа че трябва да внесем 700 лева депозит или след еди колко си месеца, когато общото плащане към тях по фактури стигне 700 лева. А в договора пишеше, че се получават веднага след подписване на договора, както и протокол към договора за безвъзмездно получаване на телефоните....т.е. юридически казус нямаше и дори студент първи курс право щеше да ги осъди.Бях пратил три жалби в КЗП със съответните входящи номера...нито един отговор не получих.

                      Коментар


                        #12
                        Ми така е... аз се чудя какво им харесвате на Глобул и Вивател че им цакате всеки месец.От 1999г. съм с Мобилтел, в момента имам към 15 карти в група и несъм имал никакъв проблем до сега.Глобул несъм ги харесвал никога.Гледате ли колко много реклами имат по телевизиите, вестници, радиа, Интернет... В Битиви примерно цена за 30 мин спот стига до 6000-7000 лева за 1 излъчване. Те на ден имат по 50. Ами в другите телевизии? Ако си спрат рекламите могат да намалят цените тройно.Мтел имат много по малко реклами.
                        Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

                        Коментар


                          #13
                          Като си спрете карта от Глобул те не ви я взимат и ви предупреждават че ако я сложите в телефон и го пуснете тя ще се активира пак и ще почнете пак да плащате. Сега те казват че това е за удобство, ама за мен си е чиста проба шашма. Затова като спрете картата и нямате намерение да я ползвате повече, зимате ножичката и я режете! Всеки който я намери и я сложи в телефон и го пусне я активира без вие даже да знаете. И може да си ви къцка сметки и така. Аз минах преди години от Мтел на Глобул е така за проба. Издържах една година докато ми беше договора и веднага се върнах в Мтел. Просто Глобул не ме впечатлих и даже ме разочароваха с някои глупости.
                          KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                          Land Rover Discovery 2.5TD '94
                          EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                          EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                          EX: Fiat Regata 1.7D '84

                          Коментар


                            #14
                            msi написа:
                            Ми така е... аз се чудя какво им харесвате на Глобул и Вивател че им цакате всеки месец.От 1999г. съм с Мобилтел, в момента имам към 15 карти в група и несъм имал никакъв проблем до сега.Глобул несъм ги харесвал никога.Гледате ли колко много реклами имат по телевизиите, вестници, радиа, Интернет... В Битиви примерно цена за 30 мин спот стига до 6000-7000 лева за 1 излъчване. Те на ден имат по 50. Ами другите телевизии? Ако си спрат рекламите могат да намалят цените тройно.Мтел много по малко реклами.
                            И викаш ценните на мтел са 3-пъти по ниски.Сите са един дол дренки ама
                            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

                            Коментар


                              #15
                              Ето защо я мразя тая ш....на държава. Казаното е от Авео е поредната причина.
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

                              Коментар

                              Working...
                              X