Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли футболни фенове тук?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

LiGuru написа:
    ... Това е най, най най най ама най-успелия треньор на Бг за последните 20 години... На знам си колко пъти шампион на БГ, носител на Купите, на Супер Купите... с отбора, който играеше перфектен футбол с един стил и в БГ и в Европа...
    Вчера се канех да коментирам това, но нещо ме разсеЯха с работа, а в понеделник по принцип избягвам да работя, за да не ми тръгне лошо седмицата :D . Не мисля, че е правилно да се играе в един и същи стил и в нашето първенство, и в Европа. Няма правилен футбол по принцип. Правилен е този футбол, който в конкретен мач води до най-добрия възможен резултат. Когато липсват изпълнители, е нелепо да се надиграваш с противника - справка: резултатите на Левски в ШЛ. Ще се върна на моя любим тим на ЦСКА с треньор Аспарух Никодимов. Отборът, който отстрани или победи не един път действащите европейски клубни шампиони Нотингам, Ливърпул и Байерн... Този отбор мачкаше в нашето първенство и постигаше разгромни победи с атакуващ футбол, а в мачовете срещу европейските грандове играеше класическо катеначо: игра за 0:0 и напред каквото стане. В това е силата на големия треньор, да извлича максимума от играчите в конкретен мач, да сменя тактиката, да върти грачите, при нужда да им възлага персонални задачи, да изненадва с "новинки"...Та какво исках да кажа с написаното по-горе ? Не знам, вече забравих . Приемете го като сутрешните ми съображения за тази проста и велика игра - Цар Футбол.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
      LiGuru написа:
      ... Това е най, най най най ама най-успелия треньор на Бг за последните 20 години... На знам си колко пъти шампион на БГ, носител на Купите, на Супер Купите... с отбора, който играеше перфектен футбол с един стил и в БГ и в Европа...
      Вчера се канех да коментирам това, но нещо ме разсеЯха с работа, а в понеделник по принцип избягвам да работя, за да не ми тръгне лошо седмицата :D . Не мисля, че е правилно да се играе в един и същи стил и в нашето първенство, и в Европа. Няма правилен футбол по принцип. Правилен е този футбол, който в конкретен мач води до най-добрия възможен резултат. Когато липсват изпълнители, е нелепо да се надиграваш с противника - справка: резултатите на Левски в ШЛ. Ще се върна на моя любим тим на ЦСКА с треньор Аспарух Никодимов. Отборът, който отстрани или победи не един път действащите европейски клубни шампиони Нотингам, Ливърпул и Байерн... Този отбор мачкаше в нашето първенство и постигаше разгромни победи с атакуващ футбол, а в мачовете срещу европейските грандове играеше класическо катеначо: игра за 0:0 и напред каквото стане. В това е силата на големия треньор, да извлича максимума от играчите в конкретен мач, да сменя тактиката, да върти грачите, при нужда да им възлага персонални задачи, да изненадва с "новинки"...Та какво исках да кажа с написаното по-горе ? Не знам, вече забравих . Приемете го като сутрешните ми съображения за тази проста и велика игра - Цар Футбол.
      С това съм много съгласен... Да вземем един треньор, като Ото Рехагел, за мен един от най-добрите в новата история на футбола. Поема Кайзерслаутерн - вкарва ги в 1-ва бундеслига и ги прави шампион. Поема Гърция - прави ги европейски шампион. Нито Кайзерслаутерн, нито Гърция имаше кой знае какви изпълнители... но този човек явно много добре знаеше с какво разполага, как да ги подреди, как да ги надъха и как да вземе максимума от възможностите на тези отбори.
      Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

sachma написа:
        Тук малко се поизпусна за кипърския футбол. Трябва ли да ти напомням, че Кипър има вече повече вкарани отбори в ШЛ от нас? Що не погледнеш последните години и участието на Апоел, Омония и Анортозис в Европа? Кипърският футбол хич, ама хич не е под средното ниво, мога да ти напомня и Италия как ги биха - с гол в 95 минута. А че Мъри е проводник на мениджърски интереси, както беше и Марков, смятам няма смисъл да го коментираме... или може би греша?
        С това почнах, че клубния футбол, бази и като цяло работата в кипър последните 7-8 години е на много сериозно ниво. Но щом става въпрос за Национален отбор, те определено са под средното ниво за европа. Един уважаващ себе си отбор с претенции, няма да загуби точки от Ч. Гора и ЕИРЕ, а колкото до мачовете с Италия, аз по-слаб отбор на Италия не помня. Самия факт, че и те се мъчат с Ирландия говори достатъчно.А относно проводниците на интереси, то това го има във всички сфери на живота, каквото и да говорят иде реч за пари. Отделно не виждам какъв интерес защитава Мъри викайки играчи на по 50 години, дали ще се продават Коловати, Топчо, Пелето ... Според мен не е сериозно да се говори за подобни неща. Самата приказка на Мъри, е че иска доказани и опитни играчи и го доказва с повиквателните си! Не си е позволил да вика кой знае какви нови и непознати имена, та да го обвиняват в престъпление спрямо футбола. И тук мисля, че идва неговия проблем споменавайки, че ще разчита на футболисти извън нашето първенство той си гарантира сериозна опозиция в БФС и от клубните президенти. За това не се учудвам, че Боби е твърдо зад тях, именно защото знае за какво иде реч и какъв е натиска срещу тия хора.В първия момент в който се огъна и извика футболисти на които няма вяра се видя резултата. Мисля, че това няма да се повтори и подобни грешки няма да се случват. И все пак нека да сравним нещата, къде щеше да е САФ, ако го беха махнали след загубения финал на старта на неговата кариера в Ман Ю или Венгер, ако не му бяха дали шанс... Ако за някаква чест от феновете Мъри не е този, който да класира отбора за следващото първенсто, то нека се викне някой, но с ясна идея да работи поне два цикъла. Нека дайде някой, който освен с Първия тим да работи и с младежите, пък и с по-младите гарнитури. И тук идва момента, че който е да е това, той не може да е българин, именно защото самата му работа е свързана с директна работа с клубовете. Лично аз съм на мнение, че когато работиш по нов начин с големи изисквания и много теория нещата стават бавно. Една метафора може да свърши работа, представи си, че на полето дето копат с къси мотики закараш десет трактора, пет комбаина, две ярмомелки, колко време ще ти е нужно да повишиш качеството на продукцията. Еми времето е толкова, колкото е нужно да научиш тия хора да ги ползват, като преди това ще вадиш пари за ремонт на машините, ще покриваш загуби от репарации на съседите (дето е минал трактора с 60 км.ч. и е видел сметката на слънчогледа). Но в един момент тия хора се научават и ти имаш работещо ТКЗС с висок добив и конкурентна продукция. И тук идва момента на истината в клубовета, а и в националния отбор ти дават условия (техника), но ти разполагаш с индианци, еми резултатите ги виждаме вече почти едно десетилетие. Единствения, който дали с късмет дали с умения накара туземците да играят някакъв футбол в Мъри....

Коментар

noriaga написа:
          С това съм много съгласен... Да вземем един треньор, като Ото Рехагел, за мен един от най-добрите в новата история на футбола. Поема Кайзерслаутерн - вкарва ги в 1-ва бундеслига и ги прави шампион. Поема Гърция - прави ги европейски шампион. Нито Кайзерслаутерн, нито Гърция имаше кой знае какви изпълнители... но този човек явно много добре знаеше с какво разполага, как да ги подреди, как да ги надъха и как да вземе максимума от възможностите на тези отбори.
          Ето за това говорим. Ото Рехагел да се е оплаквал че толкова си можем. Последната задача на треньора е да нареди футболистите в избрана от него схема, преди това има много работа за вършене. Точно това не се отдава на нашите треньори. И какво толкова си можем, не толкова ти можеш. Футболистите са ученици и ти трябва да ги обучиш, ако не можеш търси вината в себе си и се махай.
          Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

maskarata написа:
            И какво толкова си можем, не толкова ти можеш. Футболистите са ученици и ти трябва да ги обучиш, ако не можеш търси вината в себе си и се махай.
            Т’ва се едно професора по Нова история на България да те учи да пишеш. Айде малко по-сериозно ....

Коментар

LiGuru написа:
              maskarata написа:
              И какво толкова си можем, не толкова ти можеш. Футболистите са ученици и ти трябва да ги обучиш, ако не можеш търси вината в себе си и се махай.
              Т’ва се едно професора по Нова история на България да те учи да пишеш. Айде малко по-сериозно ....
              Нещо несериозно да съм казал. Я ми обясни в какво се състои работата на един треньор, ама не български.
              Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Треньор си когато работиш с хора под 18 (в БГ), методист и селекционер си когато си в голям клуб и единствено селекционер, когато си начело на представителен национален отбор. Ако ми твърдиш, че Крал Ото ще ги учи нашите на заставане и как се спира топката с външната част на крачето, няма да се съглася.

Коментар

Прав си, но все пак работата на селекционера на нац. отбор не свежда само до подбор на играчи. Нали имат тактически занимания 3-4 дена преди всеки мач, нали треньора трябва да всява респект, нали нито един играч не трябва да е по-голям от треньора, нали треньора трябва да ги надъха тия играчи, нали трябва да е добър оратор. Без тия качества дори и най-големият тактик е загубен.
                  Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Ясно, е, че треньорът (или селекционер) на националния отбор няма за задача да учи футболистите на А и Б на футболната игра. Тези неща се учат още в детска възраст. Но за всички останали неща той носи своята отговорност. Аз също касто LiGuru съм на мнение, че нещата във футбола стават бавно и се градят с години. И за да разкрие един треньор потенциала си, са необходими няколко години. Но кой друг БГ треньор получи втори шанс след провалени квалификации ? Само Стоичков и то заради името си. Дори Димитър Пенев, постигнал космическия успех в Щатите, беше изритан след едно нелошо ЕП. Аз мисля, че Стоилов няма право на втори шанс точно в този момент.

Коментар

Той Мъри се натиска защото ако го изхвърлят от националния ще си намери работа само в отбори от ранга на "Палмуд-Мичурин".
                      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

snake написа:
                        Но кой друг БГ треньор получи втори шанс след провалени квалификации ? Само Стоичков и то заради името си. Дори Димитър Пенев, постигнал космическия успех в Щатите, беше изритан след едно нелошо ЕП. Аз мисля, че Стоилов няма право на втори шанс точно в този момент.
                        Това е проблема. Винаги се гледа с реваншизъм на нещата. Нали именно заради подобно отношение сме на това дередже. Пак искам да каже, че не съм на това мнение защото Мъри е селекционер. По принцип искам да се даде шанс на един човек да работи генерално в този отбор. От ДО всичко да зависи от него. Да има ясни принципи и да говори и прави това което мисли. Може би, ако на Марков му беше даден шанс да работи по-дълго щеша да са други резултатите в бъдеще. Но това е минало, сега е важно да се обединят всички около една система и да се работи, пък каквото стане. Все пак Мъри не е лош вариант, мисли модерно, има стил на работа, има виждания как да се развиват нещата... ми нека видим какво ще направи, ако работи здраво повече от половин сезон, както беше в Левски.

Коментар

Ей за това говоря- с добър треньор и средни футболисти много неща могат да станат. А със средни утболисти и треньори, които няма по какво да ги оцениш- нищо не става.Голяма болка ми е Грузия. Как може да си позволят Ектор Купер?????? А ние не можем!!!!!!!!!!!
                          Кърти, чисти, извозва, а понякога прави пастет.

Коментар

Можем що да не можем, но според теб колко цикъла ще го задържиш тоя треньор. При първате сериозна оферта от някой клуб и изчезнал с 200. Не е ли по-добре българин, който да работи спокойно и с футболистите и с клубовете. Да му се дава възможност да ползва методисти от чужбина, да организира силни контроли. Кога ще видим български треньор начело на някой гранд, еми ако тук не им се дава шанс отговора мисля, че е ясен.И по твоята логика за Грузия, според теб в коя урна ще се паднат за жребия в ЮАР?!?

Коментар

LiGuru написа:
                              snake написа:
                              Но кой друг БГ треньор получи втори шанс след провалени квалификации ? Само Стоичков и то заради името си. Дори Димитър Пенев, постигнал космическия успех в Щатите, беше изритан след едно нелошо ЕП. Аз мисля, че Стоилов няма право на втори шанс точно в този момент.
                              Това е проблема. Винаги се гледа с реваншизъм на нещата. Нали именно заради подобно отношение сме на това дередже.
                              От това разбирам, че аз персонално съм виновен за проблемите в българския футбол :D .Чеки ся да поясня, защото не си ме разбрал правилно. Не съм написал цитираното от теб от реваншистки подбуди. Имах предвид, че такава е практиката. Такава е съдбата на националните треньори не само в България. Провалени квалификации - прощай, Григорий . Националният треньор, когото с право някои наричат селеционер, има за основна задача да подбере най-добрите футболисти за даден мач. След това да ги нареди, да им постави задачи и това е, проста работа. Много важно е и разузнаването и щаба, с който работи. Националният селекционер не е треньор в истинския смисъл на думата. Той не гради, както се гради в клубен отбор. Абе не е и точно така. Димитър Пенев например (а в близкото минало и Иван Вуцов) бяха изградили гръбнак на националния отбор, футболисти, които винаги играеха, независимо от моментната им форма, стига да са здрави. Мъри не показа никаква идея в нито един мач на националния отбор, не успя да изгради и гръбнак, нищо. В този момент нямаме нужда от него и не знам защо го защитаваш. Пламен Марков например ми е детски кумир, възхищавал съм се на играта му. И сега му се възхищавам за сдържаността, абе класа е като човек. И въпреки това не смятам, че е подходящ за национален селекционер. Националният селекционер може да бъде всичко друго: груб, майтапчия, приятел с играчите, диктатор, особняк, но не и бездушен сухар като Марков и Стоилов.

Коментар

LiGuru написа:
                                Можем що да не можем, но според теб колко цикъла ще го задържиш тоя треньор. При първате сериозна оферта от някой клуб и изчезнал с 200. Не е ли по-добре българин, който да работи спокойно и с футболистите и с клубовете. Да му се дава възможност да ползва методисти от чужбина, да организира силни контроли. Кога ще видим български треньор начело на някой гранд, еми ако тук не им се дава шанс отговора мисля, че е ясен.И по твоята логика за Грузия, според теб в коя урна ще се паднат за жребия в ЮАР?!?
                                Е, гаранция за успех няма, колега-саркастик Но все пак Купер не е Мъри, Херо, Гоче и т.н.Рискове да отиде в друг отбор винаги ги има за качествен персонал. Но това не е причина да не избираме качествен персонал. А защо не български треньор- защото е доказано, че не се получава. Дали защото не са кадърни, дали заради факта че някои им влияе, дали по други причини- може да се спори. Но като не вървят нещата трябва да се правят промени. А и след като пускаш цял цикъл малоумник като Стоичков, че и на следващия му гласуваш доверие - май няма как да се сбърка повече, а именно с чужд треньор?
                                Кърти, чисти, извозва, а понякога прави пастет.

Коментар

Working...
                                X