Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли футболни фенове тук?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гледам всичко не се притеснявай за това. Най-много си ми харесва това "слабото" , "корумпираното", оплюваното от всички бг. първенство! Предпочитам да гледам Монтана- Левски , Академик - Ц(*ка дори по това време да дават Интер-Милан
    681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

Коментар

Krasi1914 написа:
      Гледам всичко не се притеснявай за това. Най-много си ми харесва това "слабото" , "корумпираното", оплюваното от всички бг. първенство! Предпочитам да гледам Монтана- Левски , Академик - Ц(*ка дори по това време да дават Интер-Милан
      Щом предпочиташ това да гледаш, значи не разбираш нищо от футбол
      Виж бейби не сме глупаци,
      ние сме отбор от здравеняци.
      Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
      така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
      http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Мисля , че не си ти човека които трябва да определи дали разбирам от футбол или не.
        681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

Коментар

Стига с тия Левски и Цска бре, всички ви виждаме колко сте "добри".

Коментар

Стига с тия отборчета бе само Локо Мездра! Апропо днес има ли някой късен и хубав мач??? Говорим за английските отбори.
            FIAT BRAVO 1.6
            FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
            LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Snake, писах: Факт е, че ЦСКА трансферира футболисти, които се доказват Европа. Не отричам. Но не трябва с лека ръка да пренебрегваме такива школи, като Благоевград, Пловдив и...Пазарджик явно. Скоро ЦСКА няма да трансферира добър Български футболист и причината е, че ДЮШ е занемарена тотално не само в клуба, а и в повечето клубове. Сега клубовете и техните президенти гледат да препродават играчи - ей така на готово. Последния успешен трансфер на ЦСКА е продажбата на Гранден в Блекпул, ама освен парите влезли в клубната каса на клуба ( или в някой джоб ) друг келепир за БГ - футбола ни няма. Без да звучи пристрастно признавам Черноморец за това, което се прави в ДЮШ към днешна дата. Племенника ми е в отбора на Парушев, а за екипировката му могат да мечтаят поне половината футболиста в А групата. за мен това е бъдещето и при добра клубна политика до година-две трансферите могат да не минават през ЦСКА или Левски. За финансовите катаклизми в клуба - забравете. Всичко беше нежна революция за да отстранят Балъков. И за да не съм голословен с ДЮШ на Черноморец:http://chernomoretz.sportal.bg/bg/pages/teams
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Аз понеже съм винаги контра имам си мое мнение по въпроса на детските школи. :D Който ще си стане футболист не го бъркат школите и терените . Като доказателство ви привеждам два примера . Стоичков и Бербатов да не са почнали на отлични терени ??? Даже Бербатов казва в днешното си интервю че е ритал само на сгурия като дете . Така че който си го може си го може ,който не може каквито и условия да му предложиш пак не го може . :D :D
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                  Аз понеже съм винаги контра имам си мое мнение по въпроса на детските школи. :D Който ще си стане футболист не го бъркат школите и терените . Като доказателство ви привеждам два примера . Стоичков и Бербатов да не са почнали на отлични терени ??? Даже Бербатов казва в днешното си интервю че е ритал само на сгурия като дете . Така че който си го може си го може ,който не може каквито и условия да му предложиш пак не го може . :D :D
                  Аз не пиша за условията... Пиша за поддържането и въобще за съществуването на такива школи. Ей го на - с марката Черноморец има 12-13 отбора за деца и юноши участващи във всички турнири или около 380 деца + поморийския младежки отбор (изцяло Български ) - ей ти го на шанса за поне 5-6 наистина добри футболисти след ситото... Колега Коцев - пишете за "който го може си го може", а мислил ли си, че много още са го можели, но просто са нямали къде да го могат ? Държавенцето ни е бедно на ресурси (човешки). Една гъсто-населена Холандия с два пъти по-малка територия от БГ с 14 млн. жители - бълва безчет играчи година след година и залива големите клубове с качествени футбалери, но там ( имам наблюдения) футболистите се отглеждат от невръстеници - буквално го казвам, а огромни територии ( колкото и да са кът) са отредени за кампуси, академии, игрища и прочие. Това обаче са приоритетите на местните клубове ( огромната разлика с нашите перачници на пари), а Аякс, Грьонинген, ПСВ и Фейнорд са тъкачници на таланти. Така, че ако повече деца в БГ имат възможност да ритат организирано, където трябва ( не на сгурия) шанса да създадем повече квалитетни играчи е по-голям...Иначе ще трябва да хвърляме боб и да се чудим от къде и от коя кал ще се пръкнат новите Стоичков и Бербатов и да спорим кой аджеба е направил Бербатов футболист и откъде е тръгнала славата му...а след него ???????????
                  A17DTС/S

Коментар

Моята личност помни как футболистите на ЦСКА биха Аякс насред София а те бяха действащ Европейски Шампион и все със прехвалени звезди. Нашите българчета тогава ги биха и отстраниха, а за награда както каза скоро Жеков са им дали по един чернобял телевизор Юност. Чета че и днеска момчетата които са останали в разпарчадисания Пирин са обърнали Локо Пловдив с 3:1 в приятелски мач . Знае се кои футболисти играят в Локо и кои в Пирин. Та имаш ли хъс и мерак да играеш не те бъркат пари ,игрища и тем подобни . Колко пъти и футболисти и треньори на ЦСКА и Левски пищят при загуба ,че терена на който играли бил лош . Ама терена е еднакъв и за двата отбора и който си го може ,си го може . :D

Коментар

Коцев. Пиша за школите, не за хъса. За времената, които пишеш нямаше клуб без ДЮШ. Тренерите идваха в училищата. В Бургас имаше междуучилищни първенства и там си набираха деца. Много момчета бяха харесвани и директно в ДЮШ. Аз бях на 12 години, когато тогавашния социалистически клуб Черноморец ни заведе на лагер в Приморско ( 1982 година). Приморски беше ММЦ и спортен такъв център. Бяхме около 100 деца - храниха ни, обличаха ни ( по-скромничко, но пък с модерна екипировка за онова време). Отсяваха децата много внимателно и то така, че никое дете да не е ощетено и на следващата година пак даваха шансове. Така се работеше навред в България. ДЮШ беше преди всичко и не случайно поколението около и преди мен даде резултати. Сега - шефовете на отборите гледат да купят наготово и ако могат да го препродадат. Ето един Коко Динев - има добри агенти, докарва много играчи, трансферира ги в Левски потрива ръце и чака, като угоен сом на речно дъно...Къде е обаче школата му. От кой клуб да чакаме да се пръкне нещо ако не се работи с децата. Никой не може да ме убеди, че нещата може да се случват на самотек. Що се касае за годините в, които ЦСКА млатеше Аякс за един ТВ Юност през 70-те години не прави играчите му по-слаби, по-неподготвени или по-немотивирани. Футбола ни в БГ е перачница на пари и тук при нас пари се дават за съдии, съмнителни трансфери, титли и всьо. За това сме на такъв хал и в ЕКТ, за това и Матеус вдига ръце, че му липсвало класа в Национала. Аз не виждам откъде обаче ще дойдат българчета.ПС: Колега спомена ми за ТВ Юност и се сетих. Скоро четох статия как са вървяли заплатите в първата лига на Англия през годините: До 1975 г. - най високата заплата е била 300 паунда на седмица. Първата що годе висока седмична заплата е договорил Сол Кембъл в Арсенал - 10 000 паунда . След 1996 години след правилото Босман заплатите в Англия се "освободили" и то така, че днес най - високо платения играч в Англия взима около 200 000 паунда... Та накарай сега Тевес да играе за ТВ Юност или за 300 паунда да видим дали ще си мръдне крачето. Така, че футбола и качеството му девалвират, но не и парите покрай него. За съжаление в България са занемарени повечето ДЮШ и най-лошото е, че и Държавата нехае за младежта и спорта. Пиша това от позицията на човек, който на младини е спортувал и виждам, колко по-трудно е сега да мотивираш дете или юноша. Радвам се, че племенника ми играе футбол и от ден на ден се пали все повече и повече. Тренира го моя връстник Велиян Парушев.
                      A17DTС/S

Коментар

Ама ти ми говориш за мрачното време на комунизма . Те тогава комунистите са използвали труда и таланта на младите момчета . Поне така пишат сега някои демократично настроени момчета . Имам наблюдение върху младите играчи на Литекс тъй като съм кръстник на едно от футболистчетата. За морал и дисциплина да не говорим защото такава липсва . Само компании пиене, момичета и шапка на тояга . От това футболисти не става.

Коментар

Ми как няма да мислят само за дискотеки и пиене като получават такива огромни заплати. Ако трябва заплатите им да съответстват на това което показват на терена, повече от тях трябва да получават минимални заплати.
                          Виж бейби не сме глупаци,
                          ние сме отбор от здравеняци.
                          Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                          така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                          http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Даже ще трябва да връщата пари на клубовете си. :D

Коментар

И пак стигаме до това че само школите не решават въпроса . Решават го желанието и труда на самите хора .Не може да направиш лекар от един човек хванат от улицата пък ако и в най модерната болница да го заведеш да се учи. Трябва и сиво вещество и желание. Така е и с футболистите . Георги Денев /комитата / нали е от Ловеч и навремето риташе по поляната и сгурта парцалената топка но като имаше умението стана голям футболист после. Нали ме разбирате какво искам да кажа . :D

Коментар

коцев написа:
                                И пак стигаме до това че само школите не решават въпроса . Решават го желанието и труда на самите хора .Не може да направиш лекар от един човек хванат от улицата пък ако и в най модерната болница да го заведеш да се учи. Трябва и сиво вещество и желание. Така е и с футболистите . Георги Денев /комитата / нали е от Ловеч и навремето риташе по поляната и сгурта парцалената топка но като имаше умението стана голям футболист после. Нали ме разбирате какво искам да кажа . :D
                                Е да де, ама Георги Денев ( Комитата ) си го знаете само вие. Маджара си го знаем само ние. Ритали са из поляните и толкоЗ. В Европата е нямало кой да ги пусне, а и качествата им може да са били точно и само за тук. С полянски футбол - толкова. А и как един футболист без да е минал през ДЮШ може да бъде утвърден в мъжкия отбор. Нима Коко Динев ще вземе в отбора си ентусиазиран от полянските си и квартални футболни изяви младеж.Що се касае за разглезените играчи в БГ - пълно е с тях, но нещата не се кривят в ДЮШ, където във всеки мач ще трябва да бъдеш още по-добър и когато знаеш, че след края на годината може и да не те привлекат в по-горната възрастова група. Изпитал съм го. Дисциплинираните винаги бяха и са поощрявани и сега и по мое време. Сега дори племенника ми не се интересува, какво баща му мисли, а какво тренера ще каже. Изкривяването на играчите става след първия трудов договор, когато момчетата виждат много пари, а ухажването от мениджъри и ръководители е огромно. Пример: Къде куцат нещата? В Мароканския клуб на Рабех или в Левски, където се пропи, какво куца на Дембеле - ДЮШ на Оксер ( велика школа) или Левски, където стана супер герой и в главичката му всичко се обърна наопаки. Къде е видял толкова пари, толкова внимание и почит... Ако не се махне от БГ - ще падне на дъното. Там куцат нещата - не в желанието на едно дете да играе футбол и да има добри условие за развитие и реализация. Ако всички мислеха, като теб колега надали отбори, като Оксер, ПСЖ, Аякс, ПСВ, Фейнорд, Барса и мн.др. щяха да отделят толкова много пари за школите си. Дори за Аякс бях чел, че издръжката на школите и скаутите за намирене на таланти е в пъти по-голяма от тази на представителния им отбор. Хич не искам да споменавам, какви играчи е дал клуба на света. Кой каквото да казва клуб без ДЮШ е къща без основи за мен. Впрочем занемаряването на школите в БГ дава вече своите резултати. Пълна тъмнина в тунела.
                                A17DTС/S

Коментар

Working...
                                X