snake написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли футболни фенове тук?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
She was only a whisky maker but he loved her still.
-
dikanio написа:BolgAryan написа:snake написа:С нетърпение очаквам старта на истинското първенство - нашата А група: мачове без вувузели, почти без публика, бой, чиста емоцияВиж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
snake написа:С нетърпение очаквам старта на истинското първенство - нашата А група: мачове без вувузели, почти без публика, бой, чиста емоцияАнтверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
gantcho написа:... Йозил за мен е много над класата на Румениге, например.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Карл-Хайнц Румениге беше велик, тандемът му с Паул Брайтнер беше убийствен. Това бяха футболисти, които са в състояние сами да обърнат даден мач...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
snake написа:gantcho написа:... Йозил за мен е много над класата на Румениге, например.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Да, Ганчо. Винаги съм си го мислил това. Растем, захитряваме и не обръщаме внимание на дребните нещица. Първото ми първенство, което гледах съзнателно беше Испания 82. Помня в детайли някои мачове, помня и вълнението, когато едно портокалче с фонова музика се въртеше ( вече имахме цветен супер Електрон 714 Д :D )на 1-ва програма и точно това портокалче (талисмана на първенството ) известяваше започващите мачове. Помня как не съм спал от вълнение след мача СССР - Бразилия 1:2 ( от 1:0 с гол на Бал, до 1:2 ). Никога няма да забравя гола на Едер, когато от пряк свободен д-р Сократес прескочи кълбото и Едер наби тупалката с 120 км/ч ( тогава вече измерваха и скоростта на топката ). Помня Алжир, Камерун, симпатизирах на Австрия ( бяхме в една квалификационна група с тях ) заради Бруно Пецей, Кранкъл, Шахнер абе всичко в детската ми главичка беше фантазия, помня разгневения шейх, който се "споразумя" със съдията да бъде отменен гол на Франция срещу неговия Кувейт, победата на Унгария над Салвадор с 10:1, а и знаете ония години я ни покажат 1 мач в месеца, я не. Знаех ли за мач по ТВ - нямаше сила, която да ме спре да го гледам - бягах от училище...Сега 28 години по-късно - вече заспивам пред телевизора. :D Интереса не е същия, сигурен съм, че е от годинките, но и се заситихме от ФУТБОЛ, който пък отдавна се трансформира в една игра на залози и нищо повече.ПС: Мексико 86. Бях младо и вече влюбено момче. Мацки, плаж, предказармена година, грабех от живота с шепи и ...интереса раздвоен, но, като че ли повечето от него беше в панталоните ми :D :D :D Италия 90. Бях влюбен и "заграждах" настоящата си съпруга...Е-ееех, ако съм знаел, че и до сега ще е с мен щях да си изгледам първенството далеч по - съсредоточено :DA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Всяко нещо - с времето си. На мен, обаче, ми прави впечатление следното, като гледам тенис. Струва ми се, а и даже съм убеден, че тенисът, който се играе днес, е на много по-високо равнище от този, отпреди 20 години, да речем. Тогава съм се възхищавал на МакЕнроу, Бекер, по-късно на Агаси, Сампрас не ми е бил никога любимец, но това, което в днешно време правят Федерер, Надал, че и някои други момчета покрай тях, е от друго измерение. За футбола съм склонен да се съглася, че с годините избледнява. Значи, все пак имаме някаква, уж обективна, преценка, независимо от годините.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:Всяко нещо - с времето си. На мен, обаче, ми прави впечатление следното, като гледам тенис. Струва ми се, а и даже съм убеден, че тенисът, който се играе днес, е на много по-високо равнище от този, отпреди 20 години, да речем. Тогава съм се възхищавал на МакЕнроу, Бекер, по-късно на Агаси, Сампрас не ми е бил никога любимец, но това, което в днешно време правят Федерер, Надал, че и някои други момчета покрай тях, е от друго измерение. За футбола съм склонен да се съглася, че с годините избледнява. Значи, все пак имаме някаква, уж обективна, преценка, независимо от годините.Виж бейби не сме глупаци,
Коментар
-
Наистина е така-всяко нещо с времето си. Уви, дойде времето, когато финалът на световното първенство по футбол не предизвиква почти никакви емоции в мен. Та да си дойдем на приказката за Германия преди и сега :D . Колективното начало там винаги е било водещото-има го и сега. Отличната физическа подготовка-също. Готовността да изореш терена, но да победиш-не забелязвам подобно нещо в питомниците на Льов. И всъщност най-важната разлика: в националния отбор на федералната република винаги е имало и по един-двама футболисти, които правеха разликата с останалите отбори: голмайстори, плеймейкъри, вратари ако щеш. Авторитетни играчи, които повеждаха останалите и бяха в състояние да сломят всяка съпротива: Карл-Хайнц Румениге, Паул Брайтнер, Бернд Шустер, Юрген Клинсман, Ханзи Мюлер, Карл-Хайнц Фьорстер, Пиер Литбарски, Руди Фьолер, Лотар Матеус, Хорст Хрубеш, Хералд-Тони Шумахер, Сеп Майер и Кайзер Франц в по-далечното минало..., въпреки скандалите, които съпътстваха кариерите на част от тях. Помним колко рано рано се отказаха от бундестима Брайтнер (той все пак се върна след няколко години отсъствие) и гениалният, но скандален Шустер. В сегашния немски национален отбор такива футболисти няма. Всъщност има един, но е контузен-Михаел Балак, чиято кариера обаче тръгна неудържимо надолу. Голмайсторът Мирослав Клозе е футболист, който с топка в краката е "добър" малко повече от Данчо Тодоров . Е, дойде ли му на глава, не прощава. Твърдя, че победата над Англия беше случайност, а за разгрома срещу Аржентина заслугата основно е на треньорският гений на Диего Марадона. Не че е слаб този вариант на бундестима. Но не са и нещо кой знае какво, а в сравнение с предишни формации са на опашката. Всичко това-по моето скромно мнение.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Но ... както казах това световно почти не ме вълнува и да насочим вниманието си към предсезонната подготовка на родните грандове. Ето в какъв състав според Уикипедия се готвят армейците за предстоящите титанични сблъсъци от "А" група. Особено интересен е последният футболист в списъка, явно трансфериран съвсем наскоро :Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Само не ми е ясно за какво купуват такива знайни и незнайни футболисчета като Уго Баес и Джонатан Гомес, които набързо си заминаха без да направят нищо. Май пак са почнали тази политика с някви супер недоказани италиянци. Най добре е такива като Иван Иванов пак да се върнат на Армията, ако ще се дават заплати на калитковци, то поне да са българи.Виж бейби не сме глупаци,
Коментар
-
Колеги чета коментарите ви за това, че някак си футбола избледнява и всяко следващо първенство е по-малко интересно от предишните. Не мислите ли, че основната причина е, че ние като зрители и самите футбилисти сме се пренаситили от футбол. Всяка събота и неделя гледаме английско, испанско, италианско, немско, че и тук таме съвсем като няма какво и българско първенство :D Вторник, сряда, четвъртък - шампионска лига, лига европа, а когато ги няма и междинни кръгове от някои първенства. На всеки 2 год има голямо първенство - европейско или световно. Мисля, че се получава едно пренасищане от футбол. Точно на откриването на световното обсъждахме с приятели, как с всяко изминало първенство все повече от "малките" отбори правят изненади и се класират напред. Просто големите, като че ли идват предварително демотивирани, липсва този хъс и желание за победа до последната минута.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар