Всъщност така стоят нещата - ЦСКА и Левски са българските "грандове". Те са лицето на футбола ни! Това лице е разделено на две половини - успехите на ЦСКА в Европа и успехите на "сините" срещу ЦСКА. Не, не искам да отричам, че и "сините" имат големи мачове в Европа! Ни най-малко! Но са доста по-малко от нашите истински Евро-мачове!Пиша тези думи с убедеността да съм прав, защото (като повечето от вас) съм водил хиляди спорове на тази тема. Хиляди пъти са ми казвали "сини" фенове "По-важно е да бием ЦСКА, отколкото да вземем престижна победа в Европа"! Последната реплика е генерализирана, но отговаря на истината, поне според мен. За мен, като фен на ЦСКА е по-важно да бием Ливърпул на Анфийлд, отколкото "сините" на стадиона в покранините на столицата... "Сините" фенове се радват на победи над Марек (примерно) с две спорни дузпи, аз като червен фен не съм доволен от победата срещу Спартак ПЛевен с 0:1 след слаба игра на ЦСКА...За мен феновете на двата гранда са програмирани клонинги. Ето например "сините" казваха, че са играли прекрасно след като паднаха от Барса с 5:0, а нас ни е яд, че изпуснахме Фулъм, яд ни е, че Динамо ни вкараха гол...Мога да пиша още, но няма нужда - схващате мисълта ми!Яд ме е също и на "синята" вестинакрска пропаганда, неспирна, насаждаща злоба и омраза. Злобата и омразата с движещите сили на "сините". Моята движеша сила е ЛЮБОВТА към ЦСКА. Аз не МРАЗЯ отбора от Герена, аз ОБИЧАМ ЦСКА! Просто "сините" са ми безразлични. За сините фенове е обратното - те МРАЗЯТ ЦСКА!Всъщност, има ли смисъл да пиша повече? Едва ли повече от 10% сини фенове ше вденат словата ми...

Коментар