Всъщност така стоят нещата - ЦСКА и Левски са българските "грандове". Те са лицето на футбола ни! Това лице е разделено на две половини - успехите на ЦСКА в Европа и успехите на "сините" срещу ЦСКА. Не, не искам да отричам, че и "сините" имат големи мачове в Европа! Ни най-малко! Но са доста по-малко от нашите истински Евро-мачове!Пиша тези думи с убедеността да съм прав, защото (като повечето от вас) съм водил хиляди спорове на тази тема. Хиляди пъти са ми казвали "сини" фенове "По-важно е да бием ЦСКА, отколкото да вземем престижна победа в Европа"! Последната реплика е генерализирана, но отговаря на истината, поне според мен. За мен, като фен на ЦСКА е по-важно да бием Ливърпул на Анфийлд, отколкото "сините" на стадиона в покранините на столицата... "Сините" фенове се радват на победи над Марек (примерно) с две спорни дузпи, аз като червен фен не съм доволен от победата срещу Спартак ПЛевен с 0:1 след слаба игра на ЦСКА...За мен феновете на двата гранда са програмирани клонинги. Ето например "сините" казваха, че са играли прекрасно след като паднаха от Барса с 5:0, а нас ни е яд, че изпуснахме Фулъм, яд ни е, че Динамо ни вкараха гол...Мога да пиша още, но няма нужда - схващате мисълта ми!Яд ме е също и на "синята" вестинакрска пропаганда, неспирна, насаждаща злоба и омраза. Злобата и омразата с движещите сили на "сините". Моята движеша сила е ЛЮБОВТА към ЦСКА. Аз не МРАЗЯ отбора от Герена, аз ОБИЧАМ ЦСКА! Просто "сините" са ми безразлични. За сините фенове е обратното - те МРАЗЯТ ЦСКА!Всъщност, има ли смисъл да пиша повече? Едва ли повече от 10% сини фенове ше вденат словата ми...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли футболни фенове тук?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Humppa
-
Humppa написа:Всъщност така стоят нещата - ЦСКА и Левски са българските "грандове". Те са лицето на футбола ни! Това лице е разделено на две половини - успехите на ЦСКА в Европа и успехите на "сините" срещу ЦСКА. Не, не искам да отричам, че и "сините" имат големи мачове в Европа! Ни най-малко! Но са доста по-малко от нашите истински Евро-мачове!Пиша тези думи с убедеността да съм прав, защото (като повечето от вас) съм водил хиляди спорове на тази тема. Хиляди пъти са ми казвали "сини" фенове "По-важно е да бием ЦСКА, отколкото да вземем престижна победа в Европа"! Последната реплика е генерализирана, но отговаря на истината, поне според мен. За мен, като фен на ЦСКА е по-важно да бием Ливърпул на Анфийлд, отколкото "сините" на стадиона в покранините на столицата... "Сините" фенове се радват на победи над Марек (примерно) с две спорни дузпи, аз като червен фен не съм доволен от победата срещу Спартак ПЛевен с 0:1 след слаба игра на ЦСКА...За мен феновете на двата гранда са програмирани клонинги. Ето например "сините" казваха, че са играли прекрасно след като паднаха от Барса с 5:0, а нас ни е яд, че изпуснахме Фулъм, яд ни е, че Динамо ни вкараха гол...Мога да пиша още, но няма нужда - схващате мисълта ми!Яд ме е също и на "синята" вестинакрска пропаганда, неспирна, насаждаща злоба и омраза. Злобата и омразата с движещите сили на "сините". Моята движеша сила е ЛЮБОВТА към ЦСКА. Аз не МРАЗЯ отбора от Герена, аз ОБИЧАМ ЦСКА! Просто "сините" са ми безразлични. За сините фенове е обратното - те МРАЗЯТ ЦСКА!Всъщност, има ли смисъл да пиша повече? Едва ли повече от 10% сини фенове ше вденат словата ми...
Коментар
-
Хора, не са само Левски и ЦСКА в БГ. Ние българите трябва да сме поне малко шовинисти, както англичаните се наричат джингоисти. Вярвате ли, че на мач между Уигън и Ливерпул на стадион JJB някой местен ще вика за по-великия и намиращ се само на 30 км. тим от града на Бийтълс. Винаги съм се чудел как може да си от град с тим играещ поне в А група и да подържаш някой тим казващ се Левски или ЦСКА. Та това са Софийски отбори - нека Софиянци да си правят избора. Изпълних се на мача Монтана-ЦСКА, когато кмета на Монтана каза, че публиката от Монтана не знаела кой отбор да подържа. Ами да подържа Раднички Ниш тогава. Нямам нищо против Левски и ЦСКА, но това са ни моделите наложени от годините след 50 - те години и толкоз. Пръкнал се някой на белия свят и тати му казал - ти ще си Левскар, ЦСКА-ар и това ти е избора. Докато само това са ни отборите и велможите ни ги подпират и обслужват само техния интерес - ще имаме Нъцки в Европа и футбол на тапет в БГ. И да съм по-разбран и аз, като Humppa ще приложа един филм създаден 1999 г. в залеза на истинския Нефтохимик, който беше унищожен не без помоща и на гореупоменатите БГ футболни "колоси"ПС: Нищо лично, към ЦСКА, Левски и техните фенове, но преди 11-12 години имаше един отбор, който с футбол не успяхте да победите, беше неудобен и естественото му развитие беше ампутирано в интерес на ЦСКА и ЛевскиПриложение:Филма, който е съхранен в аналите на V-box е направен от екип на СКАТпреди 10 години. Съветвам ви да гледате интервюто с Христо Порточанов след 22’. Там той казва неща, които вече е знаел, че се случват...Та сега 16-17 годишни фенчета в други футболни форуми, недоумяват защо бургазлии вече не ходят на мачове - ЕЙ ЗА ТОВА. А БАЛЪКЛОВ И БОБИЧ все още са наивни и предлагат гол ентусиазъм, който ще бъде съсечен най-скоро време със сценарий от Софийски гранд. Обзалагам се.http://vbox7.com/play:c84e622cA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
nai7 написа:Humppa написа:Всъщност така стоят нещата - ЦСКА и Левски са българските "грандове". Те са лицето на футбола ни! Това лице е разделено на две половини - успехите на ЦСКА в Европа и успехите на "сините" срещу ЦСКА. Не, не искам да отричам, че и "сините" имат големи мачове в Европа! Ни най-малко! Но са доста по-малко от нашите истински Евро-мачове!Пиша тези думи с убедеността да съм прав, защото (като повечето от вас) съм водил хиляди спорове на тази тема. Хиляди пъти са ми казвали "сини" фенове "По-важно е да бием ЦСКА, отколкото да вземем престижна победа в Европа"! Последната реплика е генерализирана, но отговаря на истината, поне според мен. За мен, като фен на ЦСКА е по-важно да бием Ливърпул на Анфийлд, отколкото "сините" на стадиона в покранините на столицата... "Сините" фенове се радват на победи над Марек (примерно) с две спорни дузпи, аз като червен фен не съм доволен от победата срещу Спартак ПЛевен с 0:1 след слаба игра на ЦСКА...За мен феновете на двата гранда са програмирани клонинги. Ето например "сините" казваха, че са играли прекрасно след като паднаха от Барса с 5:0, а нас ни е яд, че изпуснахме Фулъм, яд ни е, че Динамо ни вкараха гол...Мога да пиша още, но няма нужда - схващате мисълта ми!Яд ме е също и на "синята" вестинакрска пропаганда, неспирна, насаждаща злоба и омраза. Злобата и омразата с движещите сили на "сините". Моята движеша сила е ЛЮБОВТА към ЦСКА. Аз не МРАЗЯ отбора от Герена, аз ОБИЧАМ ЦСКА! Просто "сините" са ми безразлични. За сините фенове е обратното - те МРАЗЯТ ЦСКА!Всъщност, има ли смисъл да пиша повече? Едва ли повече от 10% сини фенове ше вденат словата ми...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
ntodorov написа:Хора, не са само Левски и ЦСКА в БГ. Ние българите трябва да сме поне малко шовинисти, както англичаните се наричат джингоисти. Вярвате ли, че на мач между Уигън и Ливерпул на стадион JJB някой местен ще вика за по-великия и намиращ се само на 30 км. тим от града на Бийтълс. Винаги съм се чудел как може да си от град с тим играещ поне в А група и да подържаш някой тим казващ се Левски или ЦСКА. Та това са Софийски отбори - нека Софиянци да си правят избора. Изпълних се на мача Монтана-ЦСКА, когато кмета на Монтана каза, че публиката от Монтана не знаела кой отбор да подържа. Ами да подържа Раднички Ниш тогава. Нямам нищо против Левски и ЦСКА, но това са ни моделите наложени от годините след 50 - те години и толкоз. Пръкнал се някой на белия свят и тати му казал - ти ще си Левскар, ЦСКА-ар и това ти е избора. Докато само това са ни отборите и велможите ни ги подпират и обслужват само техния интерес - ще имаме Нъцки в Европа и футбол на тапет в БГ. И да съм по-разбран и аз, като Humppa ще приложа един филм създаден 1999 г. в залеза на истинския Нефтохимик, който беше унищожен не без помоща и на гореупоменатите БГ футболни "колоси"ПС: Нищо лично, към ЦСКА, Левски и техните фенове, но преди 11-12 години имаше един отбор, който с футбол не успяхте да победите, беше неудобен и естественото му развитие беше ампутирано в интерес на ЦСКА и ЛевскиПриложение:Филма, който е съхранен в аналите на V-box е направен от екип на СКАТпреди 10 години. Съветвам ви да гледате интервюто с Христо Порточанов след 22’. Там той казва неща, които вече е знаел, че се случват...Та сега 16-17 годишни фенчета в други футболни форуми, недоумяват защо бургазлии вече не ходят на мачове - ЕЙ ЗА ТОВА. А БАЛЪКЛОВ И БОБИЧ все още са наивни и предлагат гол ентусиазъм, който ще бъде съсечен най-скоро време със сценарий от Софийски гранд. Обзалагам се.http://vbox7.com/play:c84e622cАнтверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Аз не говорех кой има по-големи успехи изцяло а ясно съм написъл: Кой е донесъл повече точки за Бг през последните 10-15 години. А неща от рода на: за нас не е важно да бием в европа а ЦСКА, или за това, че сините фенове се радват на измислена победа със слаба игра - няма да ги коменрирам - това са просто думи изказани от някой болен мозък или съчинени от някой ваш фен.Колкото до омразата във вестниците ... и аз обичам да чета вестник Меридиан мач - там никой не е цесекат и никога не плюят по Левски, тъй че май не само ние насаждаме - нали ?И още нещо съгласен съм с вас, че обичате ЦСКА, ама вие мразите Левски от дъното на душата си само вижте колко от вас в последните си мнения са написали Левски, то не бяха сините, УеФски, Л... и т.н. - можеби такива са били и онези 2000 фенове които преди няколко години, когато Левски игра на националния стадион (сигурно не случайно кръстен с името на Апостола) с Ливърпул, дойдоха и на връх 3-ти март, докато феновете пееха химна викаха любимата им фраза К-- за Левски оле! - Сигурно и те не мразят Левски, те мразят България! Ma и аз не знам кой ще вдене какво искам да кажаFIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
Не колега Веско. Ти говориш за един мач и той беше сезон 96-97 г . август месец - на стадион Черноморец между Нефтохимик и ЦСКА. Така и този пистолет за, който ти говориш си остана в небитието и в твърденията на покойния вече Румен Янков. А иначе с пистолет не може да биеш с 5:1, 4:1, 3:0, 2:3( Герена), 1:2(Герена) един син тим и с 2:1, 1:0, 3:0, 1:4 ( в Борисовата градина) един червен тим. Именно за това незачитане, което и ти демонстрира ме е дразнело: защо си мислиш, че всички ваши успехи са заслужени, а на "провинциалните" отбори не са. А Иначе мача между ЦСКА и Черноморец, който беше гледан от над 30 000 зрители си беше мач със съдия, който наистина не знаеше да слугува ли или да се страхува. Избра последното, защото имаше, кой да се противопостави тогава. И тогава съзряхте " ПЛАТНОХОД" на хоризонта, чийто платна докато не ги изтръгнахте мира не видяхте.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Левски е отбора по чиято вина не завършва първото държавно първенство, и не се излъчва първенец през 1924 гЛевски е отбора по чиято вина не завършва втория турнир за купа УЛПИЯ "Сердика" през сезона 1927/28, във който участват елитни софииски отбори на финала Левски трябва да играе срещу СК Славия уви такъв мач не се е състоял,и отново няма наказание за галениците на власта.Левски е отбора който губи с най-катастрофален резултат двубой между софийските отбори за цялата ни футболна история досега!Нека милите подуенско-лозенски ветерани се понапънат и си спомнят как отбора им бе размазан от АС-23.Май със 4-11 или 2-11 но досега пълно мълчание за това годината е 1931.Левски е отбора който инкасира най-срамните и позорни загуби във международни мачове във своята псевдо футболна история и по време на Царизма,и по време на Комунизма,и по време на демокрацията: Нюрнберг 1:7(1925),с Дрезден 0:6,с Расинг (Страсбург)0:9,в София със египетския Сфинкс 0:4(1926),с Хайдук 0:6 (1923),с БСК Београд 0:10 (1934),с Войводина(Нови Сад)в София 0:6 и тн много са.Чак през есента на 1965 г отбора от Подуене започва участието си във евротурнирите(9 г след ЦСКА!) Аустрия(Виена)0-3 1970,Динамо(Берлин)0-3 1972 и още знайни и незнайни отбора.Левски е отбора поради който не завършва държавното първенство през 1944 г.Още от началото на комунистческата власт Цола Драгойчева виден партиен лидер на БКП,взема нещата във свои ръце и започва "епохата" от покровителството на СК Левски.През 1944 г най-силния отбор на Първа Софийска дивизия е АС-23.Остава да се изиграе само финала но незнайно защо отново такъв няма.Разиграват се трагични събития за футболистите на АС-23.Този отбор е обявен за фашисти,повечето за разстреляни,без съд и присъди,а другите гинат по затворите.Левски е отбора поради който не завършва турнира за купата на България през 1945 гЛевски е първият ведомствен отбор на България.Докато синовете и дъщерите на България се сражават по знамената на Първа Българска армия и загиват в боевете срещу Хитлериските дивизии в Югославия през септември 1944,в София потайно и тихо с благословията на Цола Драгойчева :анексира:пощенския спортен клуб "Принц Кирил Преславски"и назначава всички свой футболисти на заплати,ето как още от началото на комунизма Левски става маминото отроче,и здраво суче от Българския народ.Левски е отбора който става първият службен шампион на България(1953).Левски е отбора във цяла истори на БГ футбола във който министър нахлува на терена и прекратява срещата между Левски и Берое.Ангел Солаков това е един вид покровителя на Подуенските .... и прекратява мача при 1-1 понеже развалят кефа на лидерите,при което Берое е изваден от А група незнайно защо.и още много има ето затова Левски никога няма да е като ЦСКА.Поклон пред 3 звездните
Коментар
-
TAIF написа:Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Аз не говорех кой има по-големи успехи изцяло а ясно съм написъл: Кой е донесъл повече точки за Бг през последните 10-15 години. А неща от рода на: за нас не е важно да бием в европа а ЦСКА, или за това, че сините фенове се радват на измислена победа със слаба игра - няма да ги коменрирам - това са просто думи изказани от някой болен мозък или съчинени от някой ваш фен.Колкото до омразата във вестниците ... и аз обичам да чета вестник Меридиан мач - там никой не е цесекат и никога не плюят по Левски, тъй че май не само ние насаждаме - нали ?И още нещо съгласен съм с вас, че обичате ЦСКА, ама вие мразите Левски от дъното на душата си само вижте колко от вас в последните си мнения са написали Левски, то не бяха сините, УеФски, Л... и т.н. - можеби такива са били и онези 2000 фенове които преди няколко години, когато Левски игра на националния стадион (сигурно не случайно кръстен с името на Апостола) с Ливърпул, дойдоха и на връх 3-ти март, докато феновете пееха химна викаха любимата им фраза К-- за Левски оле! - Сигурно и те не мразят Левски, те мразят България! Ma и аз не знам кой ще вдене какво искам да кажа
Коментар
-
Оги, занчи според теб беше редно (пак показвам на Въръх 3-ти март) когато звучи химна да се вика ... за Левски!!! И то при положение че играем с чуждестранен отбор независимо с кой (В случая Ливърпул)А иначе за точките който говори нека, да бъдат след врмето в което режима който създаде ЦСКА свършва :D щот някакси разпоредена с указ титла... и всички играчи, който подлежат на военна служба ... нали знаете а и тогава въпросната служба НЕ е 1 г. Може би малко хора знаят но дори Гунди има мачове за ЦСКА.За въпросните отбори изброени от колегата nai7, ми какво да ти кажа и аз помня България на 3- ти морета (всъшност чел съм, че я е имало ама кога ли...). И пак междодругото въпросният отбор АС-23 (както ти каза най-добрият за тогава) заедно със още няколко отбора е ... да кажем принуден да създадат ЦСКА. Вашата гордост, че в годината на съзадаване савате за първи път шампиони - норамлно е вземате най-добрите + още няколко и какво очакваш?Май не само нас ни покровителстват властимащите а?рано или късно всички ще дойдете на моето мнение и ще си признаете, че подобни спорове са глупави и безкрайни, а футбола си е бизнес и дори в момента някой прави кинти и други се тормозят за любимия им отбор... да се оправят!!!FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
TAIF написа:... 2. Колега SnakeЗащото там, в гетото край София, ги учат не да обичат, не да градят своето и да се стараят да изпреварват конкурента на терена, а да подливат вода, да мишкуват и доносничат по кьошетата."...по Социално осигуряване в университета ми преподаваше Йордан Христосков (тогавашния шеф на НОЙ) ...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
И аз смятам, като колегата snake, че заяжданията в тази тема са абсолютно безсмислени. Никой няма да накара никого да заобича другия отбор. Всеки чете и коментира историята и статистиката, както му е угодно и винаги могат да се изкарат аргументи в едната и в другата посока. Така че няма нищо по-нормално, както в момента Левски е в дълбока криза, привържениците на червените да се радват, както пък ние се радваме на техни неуспехи. Лично мен това отношение не ме обижда, понеже от няколко години с все по-угасващ интерес следя нашето първенсво и винаги си намирам нещо друго, което да ме радва, а от друга страна кашата в Левски не съм я забъркал аз, или някой от привържениците, че да я сърбаме ние.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
nai7 написа:Левски е отбора по чиято вина не завършва първото държавно първенство, и не се излъчва първенец през 1924 гTAIF написа:И пак междодругото въпросният отбор АС-23 (както ти каза най-добрият за тогава) заедно със още няколко отбора е ... да кажем принуден да създадат ЦСКА. Вашата гордост, че в годината на съзадаване савате за първи път шампиони - норамлно е вземате най-добрите + още няколко и какво очакваш?
Коментар
-
Започнвам от зад на пред!!!TAIF написа:И пак междодругото въпросният отбор АС-23 (както ти каза най-добрият за тогава) заедно със още няколко отбора е ... да кажем принуден да създадат ЦСКА. Вашата гордост, че в годината на съзадаване савате за първи път шампиони - норамлно е вземате най-добрите + още няколко и какво очакваш? Това е точно толкова вярно колкото и поста на колегата nai7FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар