Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

50 лв. и 8 точки за шофиране без колан ?!?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    е да ама аз ако съм без колан и се блъсна в стълб - умирам само аз. Ако се блъсна в спирка - умират много хора. А ако се блъсна в спирка понеже съм бил съм се напил, пак ще умрат хората, а това дали съм с колан - какво значение има. Та от тази гледна точка - какъв е смисъла? Все едно да глобиш пучаш че пуши. Или наркоман че се боде.

    Коментар


      #17
      Ми аз може и да съм останал без книжка вече, заради тея колани бе

      Коментар


        #18
        Re: 50лв и 8т. за шофиране без колан ?!?

        Interceptor написа:
        Скоро ходих да си взема наказателното постановление за шофиране без колан и гледам че са ми взели цели 8 точки ?!? Кога стана тва?
        Мен ме "наградиха" с 50лв и 6 точки за телефон - най-скъпият ми разговор.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

        Коментар


          #19
          Jimy написа:
          ...а седем за дете на предната седалка!
          Стига бре, това за какво дете става дума?! Забранено ли е да возя хлапака в коша отпред? Сори за въпроса, но аз защо знам, че отпред в кош може... Та той е дребен, не може да седи още, а отзад коша не може да се закрепи за да седи полулегнал... А отпред може, с гръб към движението и омотан с колана... Те нали са затова и на повечето модерни оли едни ключета за да изключваш въздушната възглавница като караш така хлапе. Дори и жената да е смен дребния пак така си пътува, просто наистина няма как да се закрепи отзад... А иначе хубава е глобата за коланите, инак наистина няма управия. Не са лоши и глобите за алкохол. Минимума е 500 лева, а и годинки може да седиш на топло... Лошото е, че стриктно събират жълтите стотинки, взимат и тошки даже за нещо, което наистина не е предпоставка за ПТП и жертви по пътя недай си боже, а с пияните всеки знае какво става... И не само с тях де, то това е попринцип у нас... Все си спомням в един такъв момент за една чалгийка от старото време:"За милиони няма закониза кокошка няма прошка.Кокошкаря няма как - ще лежи в затвора пак..."

          Коментар


            #20
            chandler написа:
            VooDoo написа:
            50 лв. за колан и 100 лв. за превишена скорост платих тази година. Само като се сетя ми се къса сърцето
            карай с колан и малко по-бавно и няма да имаш проблеми. :D
            много си прав !! п.с. реших да видя колко хора карат с колани, за 10 мин от всичките които минаха (около 17.30, когато всеки се връща от работа) едва 2ма на 10 бяха с колани !! аз немога колата си да запаля без да съм с колан
            Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
            Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

            Коментар


              #21
              Прекалено клаустрофобични чувства буди в мен колана. Слагам го само по повод. Да чукам - до сега проблем съм нямал. Единствено го слагам задължително, когато съм със бяла фанелка, че си личи...

              Коментар


                #22
                50лв и 8 точки за непоставен колан. Постановлението ми излезе миналия вторник. Лошото е, че пак ме пипнаха за същото и то преди да е излязло решението за предишното. Вече се води рецидив и ме е страх да си помисля каква ще е санкцията.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

                Коментар


                  #23
                  ////Punto//// написа:
                  Ако глобата е по-малка, никой няма да го слага. Ако си спомняте преди години какво беше, на 10 коли 1 да е с колан. Ако не и на 20 една да е с колан. А сега на 20 1 да е без колан. Има ефект глобата. То българина само това го оправя. Кат му бръкнеш дълбоко в джоба.
                  Който е съвестен ще си го слага заради себе си не заради ченгета ... а ти твоя колан за себе си ли го слагаш ? Защото познавам хора които само си премятат колана колкото да ги виждат друг е въпроса че като катастрофират слагат колана всеки път ...
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                  Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                  Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

                  Коментар


                    #24
                    Аз си го слагам за мене си. Е случва се и да го забравя, ама още не мога да изградя навик с влизането да го слагам. Една приятелка с влизането си го слага. Може да седим в колата и да чакаме някой да дойде, тя го слага. Викам, добре де, още няма да тръгваме. А тя ми отговаря, че без колан се чувствала дискомфортно в колата.

                    Коментар


                      #25
                      Какво се хвалите бре аз миналия месец оставих 230лв. в кат бях натрупал глоба за колан, за телефон, за пресичане на непрекъсната линия и едно птп, в което аз не бях виновен, но писаха актове и на двамата, защото на моето пежо нямаше и драскотина, а на оня на кирливата алфа му сгънах вратата и калника. Това за 2 години, равносметката е 10+6+6=22т. назад и 50+50+20+100=+-230 та в крайна сметка вече колана го слагам постоянно, даже се чувствам некомфртно като се возя в чужда кола отзад без колан, за телефона още ме е яд, защото е глупост, някой като кара и пуши пак са му заети ръцете, ама няма глоба нали и никъде в закона не е казано, че не можеш да ядеш баничка, докато караш, ама за телефон глобяват.
                      --Старата ръжда любов не хваща!--
                      156 sportwagon 1,9 jtd 115
                      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

                      Коментар


                        #26
                        van_dal написа:
                        някой като кара и пуши пак са му заети ръцете, ама няма глоба нали и никъде в закона не е казано, че не можеш да ядеш баничка, докато караш, ама за телефон глобяват.
                        Въпросът изобщо не е в това дали са ти заети ръцете, колега. Нима има някой който не може да кара с 1 ръка, било то лява? Въпросът е че когато разговаряш с някого по телефон, вниманието ти се насочва към разговора, особено ако е важен, и трябва да вземаш решения и да мислиш това за което говориш. Докато яденето на баничка, и изобщо яденето е инстинкт, рефлекс. Можеш абсолютно независимо да дъвчеш и да правиш нещо друго. Докато с говоренето не е така - или се разсейваш от разговора, или от шофирането. Такъв човек който може едновременно да е напълно съсредоточен в 2 неща които прави, още не се е родил, няма и да се роди в близките няколко милиона години. А ти с това темпо, някъде след около година и 8 месеца няма да имаш точки Даже Локо Мездра ще имат повече. Иначе и аз така съм свикнал - първото движение след сядане на седалката е закопчаване на колана. Без него просто ми е неудобно на шофьорското място, нещо ми липсва. Нали знаете теорията на Дарвин за естествения подбор - оцеляват само най-силните, най-умните, най-съобразителните. Дефектните, глупавите индивиди просто биват изядени или умират по друга причина, за щастие повечето от тях - млади. Е, тези които не си слагат колани , понеже се мислят за голяма работа, те са от втория вид, веднъж ще им се случи нещо, и понеже са без колани, просто ще умрат, и няма да са създали поколение, което да носи малоумните им гени.

                        Коментар


                          #27
                          [quote="ogi28b"]
                          van_dal написа:
                          някой като кара и пуши пак са му заети ръцете, ама няма глоба нали и никъде в закона не е казано, че не можеш да ядеш баничка, докато караш, ама за телефон глобяват.А ти с това темпо, някъде след около година и 8 месеца няма да имаш точки Даже Локо Мездра ще имат повече.
                          Какво да се прави колега каръщина, пък и за 4 години е нормално. А относно говоренето по телефон е разрешено с хендсфрий и пак разговора те разсейва, даже този който е с теб в колата може да те разсее по тази логика. А като ти падне фаса между краката не се ли разсейваш?
                          --Старата ръжда любов не хваща!--
                          156 sportwagon 1,9 jtd 115
                          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

                          Коментар


                            #28
                            Rokambol написа:
                            50лв и 8 точки за непоставен колан. Постановлението ми излезе миналия вторник. Лошото е, че пак ме пипнаха за същото и то преди да е излязло решението за предишното. Вече се води рецидив и ме е страх да си помисля каква ще е санкцията.
                            Не се води рецидив , може и 10 пъти да те глобят , стига да имаш точки за взимане .. а и да нямаш , те пак си ги взимат

                            Коментар


                              #29
                              Аз мисля че колана е само за извън града, когато караш със скорост.Все пак не е реално в града ,където повечето катаскрофи са само ламаринени, да чакам колана да ме пази .Бакшишите могат да карат без колани.За техния щивот опасност няма ли?Като е такава екстра колана защо си издействаха да могат да не го слагат?

                              Коментар


                                #30
                                ilko-gd написа:
                                То май наказанието ако си поян от 0.5 до 1.2 беше по-малко или се бъркам. Това с колана е най-голямата глупост, повече от 10лв не трябва да е глобата според мен. С нищо не "застрашавам" как звучи само, смях, безопасността на движението като не съм си сложил колана.
                                Напротив колега , застрашаваш собствения си живот или поне здравето си. Аз лично съм се убедил в ползата на колана.
                                .... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!

                                Коментар

                                Working...
                                X