Скоро ходих да си взема наказателното постановление за шофиране без колан и гледам че са ми взели цели 8 точки ?!? Кога стана тва?
Би трябвало да си доволен , защото преди бяха 10 точки .. даже в сайта на КАТ още си стои 10 точки , сигурно за да стряскат народа http://www.kat.mvr.bg/
Осем са за колан, а седем за дете на предната седалка!
Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?! http://www.keepfighting.ms
50 лв. за колан и 100 лв. за превишена скорост платих тази година. Само като се сетя ми се къса сърцето
И аз 100лв, 7т. и един месец без книжка за 31км отгоре. За 1 км и щях да съм в по-малкото наказание. Внимавайте, след един от тунелите на Хемус, в посока от София, поради незнайни причини има знак 80 и край на магистралата! 200м по надолу са шапкарите, а след още 500м магистарлата си продължава. Който често пътува оттам я знае тая златна мина за куките, ама аз разбрах за нея по трудния начин, невиждайки въобще тия нелогични знаци. И понеже съм смотан, не им дадох пари, за което страшно съжалявам
Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
ex FIAT Bravo 1.6 - RIP
То май наказанието ако си поян от 0.5 до 1.2 беше по-малко или се бъркам. Това с колана е най-голямата глупост, повече от 10лв не трябва да е глобата според мен. С нищо не "застрашавам" как звучи само, смях, безопасността на движението като не съм си сложил колана.
Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
... И понеже съм смотан, не им дадох пари, за което страшно съжалявам
Недей да съжаляваш - така ще се оправим, като почнем да плащаме за гяволука си. Това да не е където на две места по мостовете има стеснение на платното. Иначе след тунелите редовно си дебнат, а на едно място след един мост по посока Варна също са редовни, защото мостът е на завой и от мантинелите не се виждат. Там изненадващо ми присветнаха от насрещното движение и добре, че навреме успях да намаля до 130, хем ги знам, че са на това място. Напоследък редовно пазят и на изхода на гр. Елена по посока Сливен. Там табелата за край на града е далеч след същинския край, но понеже вече си се успокоил, че навлизаш в балкана, лесно падаш в капана им.
С нищо не "застрашавам" как звучи само, смях, безопасността на движението като не съм си сложил колана.
И аз така смятам - ако стане нещо, това че нямам колан не влияе на другите, само на мен. Защо да ме глобяват? Докато за алкохол и скорост трябва солени глоби. Може би по-голям ефект ще има листовка с надпис "Ако караш без колан и нещо се случи, може да умреш" , като "може да умреш" да е написано с огромни черни букви.
Ако глобата е по-малка, никой няма да го слага. Ако си спомняте преди години какво беше, на 10 коли 1 да е с колан. Ако не и на 20 една да е с колан. А сега на 20 1 да е без колан. Има ефект глобата. То българина само това го оправя. Кат му бръкнеш дълбоко в джоба.
Коментар