да,наистина трябва да се стремим не само към писането на кирилица,а и към правилното писане на родния език.Аз също се стремя към това,но всеки е имал моменти когато бърза или просто го е малко мързел
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българи сме нали?
Collapse
X
-
gogata написа:но всеки е имал моменти когато бърза или просто го е малко мързел1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
Crash73 написа:gogata написа:но всеки е имал моменти когато бърза или просто го е малко мързел
Коментар
-
Не съм филолог, но много ме дразни неправилната употреба на членовете в нашия език. Изключително често се срещат изрази като "Магазина е в ревизия" и всякакви други подобни. Колеги, на вас това прави ли ви впечатление? Нормално ли е да се пише така, при условие че се учи в началните класове?FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
-
stivst написа:Не съм филолог, но много ме дразни неправилната употреба на членовете в нашия език. Изключително често се срещат изрази като "Магазина е в ревизия" и всякакви други подобни. Колеги, на вас това прави ли ви впечатление? Нормално ли е да се пише така, при условие че се учи в началните класове?
Коментар
-
DEYAN IYI написа:pinko168 написа:Я, колега филолог май... :Dex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
stivst написа:...но много ме дразни неправилната употреба на членовете в нашия език...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Аз съм ЗА това да се пише и в интернет на български и то правилен. Не знам защо, но с навлизането на демокрацията и интернет, които по случайност съвпаднаха във времето, хората освен че много обедняха, но и сериозно изпростяха, все едно са забравили елементарни неща от училище, включително и правописа. Без да съм ентусиазиран привърженик на приемането ни в ЕС, ми се струва, че там не се котират неграмотниците.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
"...Пиша си на БДС клавиатурата и се чудя кой ползва кирилизаторите, фонетичните измишльотини!?!?!?..."Видях, че и други са отоговорили на горния цитат, но и аз да се включа... на ’фонетик’ пиша още от времето на Правец 82... а и почти всички компютри, които са минали през мен, вкл.и този от който пиша сега, нямат гравирана каквато и да било кирилица на клавишите. Пиша и на тъмно, без да гледам буквите на фонетик. А на БДС не мога да напиша едно изречение, без да се изнервя да търся буквите А мразя да пиша на латиница не само във форумите, но и когато се налага да пиша СМС - пак на кирилица. Вярно, че по-малко символи се събират в едно съобщение, но все пак (каквато е и темата) - нали сме Българи?!?Направо съм се ужасявал от изказвания от типа: "Пиша на латиница (маймуница), защото ми е по-лесно" !!!!????Не съм завършил филология, на матурата едно време изкарах 4-ка, но имам претенции, че пиша свестен литературен български... както в книжовната му форма, исто и во диалектот, коj што се збори во Република Македониjа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар