Преди 2-3 дни си пиша по някаква тема във форума и жена ми идва и започва да гелда! И започва да се смее! Смее се на това по какъв начин пиша! Въобще не спазвам правилата за писане на българския език, няма пунктоация и други подобни неща! Искам да ви питам, дали вие се стремите да спазвате това нещо, или аз съм издънката
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българи сме нали?
Collapse
X
-
Re: Българи сме нали?
BO написа:Преди 2-3 дни си пиша по някаква тема във форума и жена ми идва и започва да гелда! И започва да се смее! Смее се на това по какъв начин пиша! Въобще не спазвам правилата за писане на българския език, няма пунктоация и други подобни неща! Искам да ви питам, дали вие се стремите да спазвате това нещо, или аз съм издънкатаVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Re: Българи сме нали?
kiro_of_the_day написа:...винаги като четеш правилно написани редове, едно че е по ясно, друго че е по прегледно, трето че е по лесно за четене! Не е ли така?"Българи сме нали?"1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
С това чатене и тези СМС-и хората изпозабравиха българския правопис Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 Спомням си една реклама за смс-и на ниска тарифа, та учителката казваше: и да не пишете Чудомир с 4-ка!!! В първия момент ми стана смешно, но после като се позамислих - нещата никак не са добре Лично аз се стремя да пиша възможно правилно и гледам и дечурлигата покрай мен и та да пишат така ама ....... Особено с това "супер" в говора е нещо ужасно ...... То всяка втора дума е супер - където трябва и където не трябва - супер това, супер онова. Не знам, но започва да ме дразни!!! Е може и от ЕГН-то да еFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
Аз също пиша на кирилица. Пиша правилно, защото е уважание първо към самия мен, после към останалите българи и не на последно място към филологията, която уча Изкушен съм от диалектологията и жаргона, така че, когато ги ползвам и във форума, е за ефект, а жаргонът си ми е част от активния речников запас и не го намирам за преувеличение.Пиша си на БДС клавиатурата и се чудя кой ползва кирилизаторите, фонетичните измишльотини!?!?!? Чатя на кирилица, освен в случаите, когато е смесено- българи и чужденци, ама просто няма начин СМС-ите и чатчето осакатяват тинейджърите, които и без това не научават нищо в училище, що се отнася до най-обикновената грамотност! Познавам хора с перфектен английски от ЕГ, а като трябва да напишат 2 реда на български, ги няма никакви Като стана въпрос за жаргон http://www.coffeeright.net/neolog и тук имам известен принос
Коментар
-
Здравейте !И аз се присъединявам към проддръжниците на българският език с всички правила за правопис и пунктуация. Е, истина е, че се допускат грешки при набора, но общата идея е да се изразяваме правилно, точно и ясно Когато е възможно да използваме български думи, а не чуждици.Чудесно е, че Администраторите не допускат писане на латиница !DEYAN IYI написа:Пиша си на БДС клавиатурата и се чудя кой ползва кирилизаторите, фонетичните измишльотини!?!?!?Fiat Tipo 1.6 AGT
Коментар
-
BBorisoff написа:Здравейте !И аз се присъединявам към проддръжниците на българският език с всички правила за правопис и пунктуация. Е, истина е, че се допускат грешки при набора, но общата идея е да се изразяваме правилно, точно и ясно Когато е възможно да използваме български думи, а не чуждици.Чудесно е, че Администраторите не допускат писане на латиница !DEYAN IYI написа:Пиша си на БДС клавиатурата и се чудя кой ползва кирилизаторите, фонетичните измишльотини!?!?!?Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
DEYAN IYI написа:Аз също пиша на кирилица. Пиша правилно, защото е уважание първо към самия мен, после към останалите българи и не на последно място към филологията, която уча Изкушен съм от диалектологията и жаргона, така че, когато ги ползвам и във форума, е за ефект, а жаргонът си ми е част от активния речников запас и не го намирам за преувеличение.Пиша си на БДС клавиатурата и се чудя кой ползва кирилизаторите, фонетичните измишльотини!?!?!? Чатя на кирилица, освен в случаите, когато е смесено- българи и чужденци, ама просто няма начин СМС-ите и чатчето осакатяват тинейджърите, които и без това не научават нищо в училище, що се отнася до най-обикновената грамотност! Познавам хора с перфектен английски от ЕГ, а като трябва да напишат 2 реда на български, ги няма никакви Като стана въпрос за жаргон http://www.coffeeright.net/neolog и тук имам известен приносJeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
DEYAN IYI написа:Пиша си на БДС клавиатурата и се чудя кой ползва кирилизаторите, фонетичните измишльотини!?!?!?1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар