Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българи сме нали?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Българи сме нали?

Преди 2-3 дни си пиша по някаква тема във форума и жена ми идва и започва да гелда! И започва да се смее! Смее се на това по какъв начин пиша! Въобще не спазвам правилата за писане на българския език, няма пунктоация и други подобни неща! Искам да ви питам, дали вие се стремите да спазвате това нещо, или аз съм издънката
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Re: Българи сме нали?

BO написа:
    Преди 2-3 дни си пиша по някаква тема във форума и жена ми идва и започва да гелда! И започва да се смее! Смее се на това по какъв начин пиша! Въобще не спазвам правилата за писане на българския език, няма пунктоация и други подобни неща! Искам да ви питам, дали вие се стремите да спазвате това нещо, или аз съм издънката
    Не знам дали си издънка, но аз лично се стремя да го правя. Причината за това е, че ми се налага ежедневно да си упражнявам пръстите на клавиатурата и то над документи, които (надявам се и мисля) остават за десетки години напред, което пък сигурно клони вече и към професионално изкривяване. Но от друга страна пък, винаги като четеш правилно написани редове, едно че е по ясно, друго че е по прегледно, трето че е по лесно за четене! Не е ли така?
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

A?
      Прикачени файлове
      Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Абсилутно! А има хора, които се ядосват за правилата за кирилица, големи букви и т.н.

Коментар

Re: Българи сме нали?

kiro_of_the_day написа:
          ...винаги като четеш правилно написани редове, едно че е по ясно, друго че е по прегледно, трето че е по лесно за четене! Не е ли така?
          Абсолютно си прав!Много по-лесно е да се прочете нещо написано на кирилица, с препинателни знаци, нова мисъл на нов ред...Инициативата да се пише на български/кирилица в повечето форуми, вече се е превърнала в традиция, като дори в някои форуми се трият директно латински пост-ове. Аз лично съм много доволен че тук се пише на кирилица, и има забрана за латиница. Това все пак е Форум, а не чат...Колкото до граматическите грешки, всеки ги прави. Но пък и всеки може да си прегледа написаното мнение за такива, да ги коригира, и тогава да натисне бутона "Прати".
          "Българи сме нали?"
          Българския език (кирилицата) беше официално приет в Европейския Съюз.
          1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

С това чатене и тези СМС-и хората изпозабравиха българския правопис Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 Спомням си една реклама за смс-и на ниска тарифа, та учителката казваше: и да не пишете Чудомир с 4-ка!!! В първия момент ми стана смешно, но после като се позамислих - нещата никак не са добре Лично аз се стремя да пиша възможно правилно и гледам и дечурлигата покрай мен и та да пишат така ама ....... Особено с това "супер" в говора е нещо ужасно ...... То всяка втора дума е супер - където трябва и където не трябва - супер това, супер онова. Не знам, но започва да ме дразни!!! Е може и от ЕГН-то да е
            FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
            ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Това е тенденция при тийнейджърите и хлапетата: "мразя това и това", "това ме дразни", "това е супер(ско)"...Ето една снимка в тая връзка: :D
              1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Аз също пиша на кирилица. Пиша правилно, защото е уважание първо към самия мен, после към останалите българи и не на последно място към филологията, която уча Изкушен съм от диалектологията и жаргона, така че, когато ги ползвам и във форума, е за ефект, а жаргонът си ми е част от активния речников запас и не го намирам за преувеличение.Пиша си на БДС клавиатурата и се чудя кой ползва кирилизаторите, фонетичните измишльотини!?!?!? Чатя на кирилица, освен в случаите, когато е смесено- българи и чужденци, ама просто няма начин СМС-ите и чатчето осакатяват тинейджърите, които и без това не научават нищо в училище, що се отнася до най-обикновената грамотност! Познавам хора с перфектен английски от ЕГ, а като трябва да напишат 2 реда на български, ги няма никакви Като стана въпрос за жаргон http://www.coffeeright.net/neolog и тук имам известен принос
                Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

Здравейте !И аз се присъединявам към проддръжниците на българският език с всички правила за правопис и пунктуация. Е, истина е, че се допускат грешки при набора, но общата идея е да се изразяваме правилно, точно и ясно Когато е възможно да използваме български думи, а не чуждици.Чудесно е, че Администраторите не допускат писане на латиница !
                  DEYAN IYI написа:
                  Пиша си на БДС клавиатурата и се чудя кой ползва кирилизаторите, фонетичните измишльотини!?!?!?
                  Колкото до Фонетичната подредба - без да изпадам в подробности - въведена е заради дългогодишните потребители (не юзъри :РР), използващи РС-тата от времето на старите операционни системи, тези преди WINDOWS - различните версии на DOS, CP/P и различните езици за програмиране, в които основно се ползват термини от разговорния език.Поздрави, Б. Борисов
                  Fiat Tipo 1.6 AGT

Коментар

Re:Българи сме нали ?...

Да българи сме !Много ми хареса тази картинка,срещах я през лятото,ако не се лъжа,някъде из форумите на Дир-а...По мое мнение,пародията е много успешна...
                    Прикачени файлове
                    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Re:Българи сме нали ?...

vesko.t написа:
                      Да българи сме !Много ми хареса тази картинка,срещах я през лятото,ако не се лъжа,някъде из форумите на Дир-а...По мое мнение,пародията е много успешна...

Коментар

BBorisoff написа:
                        Здравейте !И аз се присъединявам към проддръжниците на българският език с всички правила за правопис и пунктуация. Е, истина е, че се допускат грешки при набора, но общата идея е да се изразяваме правилно, точно и ясно Когато е възможно да използваме български думи, а не чуждици.Чудесно е, че Администраторите не допускат писане на латиница !
                        DEYAN IYI написа:
                        Пиша си на БДС клавиатурата и се чудя кой ползва кирилизаторите, фонетичните измишльотини!?!?!?
                        Колкото до Фонетичната подредба - без да изпадам в подробности - въведена е заради дългогодишните потребители (не юзъри :РР), използващи РС-тата от времето на старите операционни системи, тези преди WINDOWS - различните версии на DOS, CP/P и различните езици за програмиране, в които основно се ползват термини от разговорния език.Поздрави, Б. Борисов
                        Едно време фонетичната подредба дори беше гравирана на "Правец" на клавиатурата...Който е почнал от там не знам да е писал на БДС, а и всички колеги програмисти считат за по удобно да ползват фонетиката.Това разбира се няма връзка с писането на български и правописа, чудесно е че тук във форума това е задължително.
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

DEYAN IYI написа:
                          Аз също пиша на кирилица. Пиша правилно, защото е уважание първо към самия мен, после към останалите българи и не на последно място към филологията, която уча Изкушен съм от диалектологията и жаргона, така че, когато ги ползвам и във форума, е за ефект, а жаргонът си ми е част от активния речников запас и не го намирам за преувеличение.Пиша си на БДС клавиатурата и се чудя кой ползва кирилизаторите, фонетичните измишльотини!?!?!? Чатя на кирилица, освен в случаите, когато е смесено- българи и чужденци, ама просто няма начин СМС-ите и чатчето осакатяват тинейджърите, които и без това не научават нищо в училище, що се отнася до най-обикновената грамотност! Познавам хора с перфектен английски от ЕГ, а като трябва да напишат 2 реда на български, ги няма никакви Като стана въпрос за жаргон http://www.coffeeright.net/neolog и тук имам известен принос
                          Я, колега филолог май... :D И аз съм/бях изкушен от тая материя, след като завърших(немска филология в СУ), се занимавах известно време със социолингвистика, даже една аспирантурка правих, при доц. Любима Йорданова :D
                          Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

pinko168 написа:
                            Я, колега филолог май... :D
                            Поздрави от един незавършил (все още) сърбохърватист
                            Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

DEYAN IYI написа:
                              Аз ги ползвам. 5 години бях с клавиатура която ми донесоха навремето от чужбина, и свикнах с фонетиката... Сега ми е много трудно да премина на БДС. Но това наистина не е важно, както някой преди мен написа. Важното е да се пише на кирилица.
                              1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Working...
                              X