Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще кажете за електро уреди Нео.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pr_00f написа:
    Ok, само че еденичен случай не прави статистика,И един въпрос - чисто любопитство - какво е КПД-то на твоят климатик и на този на комшията ти.
    Няма да се правя на разбирач [не че не съм :D ] зада ми правиш анализ на отговора и описваш виртуалните предимства на един и друг климатик , остави темата е друга.Сега една шега , КПД - то на моя климатик е такова че изгледа бебе което сега е на 4г. Айде сори оплескването на темата
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Тази вечер забелязах че кръчмата която посещавам всяка вечер преди да се прибера за по кафе с приатели има два телевизора НЕО които са там от 3г. Питах бармана той каза от 6ч. сутрин до 23ч. работят нищо им няма .Като знам в каква среда на задименост работят и то на стоики високо и неса дали дефект , добре
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Разликата между "марковите" и не-толкова е следната:Както знаете всичко вече е интегрални схеми (чипове). Те се правят на поточна линия на едни плаки (да ги наречем). След това се слагат в корпуси и т.н.На всеки 1000 бройки да речем, има определен процент брак - да кажем около 20%. Чиповете за марковите техники се изпробват поотделно и всички, които не пасват на стандарта не се използват. Цената им разбира се е включена в цената на читавите, затова и са по-скъпи.Не-марковите техники използват всички произведени чипове, без тестове. Затова и процентът на дефекти е по-висок, а цената -по-ниска. Иначе ако попаднете на машинка, направена само от читави чипове - няма да имате проблеми.Просто вероятността да уцелите някой "дефектен" е по-висока. Колкото по-ниска цената - толкова е по-висок риска.

Коментар

Баща ми си взе плазма Нео, 50" някъде, не съм се интересувал точно колко е голяма.Трета година кара без проблеми, единствено картината не е кой знае какво.Иначе аз лично не бих заложил на тази марка.
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Immortal написа:
            Разликата между "марковите" и не-толкова е следната:Както знаете всичко вече е интегрални схеми (чипове). Те се правят на поточна линия на едни плаки (да ги наречем). След това се слагат в корпуси и т.н.На всеки 1000 бройки да речем, има определен процент брак - да кажем около 20%. Чиповете за марковите техники се изпробват поотделно и всички, които не пасват на стандарта не се използват. Цената им разбира се е включена в цената на читавите, затова и са по-скъпи.Не-марковите техники използват всички произведени чипове, без тестове. Затова и процентът на дефекти е по-висок, а цената -по-ниска. Иначе ако попаднете на машинка, направена само от читави чипове - няма да имате проблеми.Просто вероятността да уцелите някой "дефектен" е по-висока. Колкото по-ниска цената - толкова е по-висок риска.
            Много хубаво обяснение ,ама за електрониката,а за останалата битова техника?Там нямаш този принцип в действие , отново маркова и не маркова могат да се произвеждат на едно място.Според мен скоро куче марките ще изчезнат от пазара,понеже разликата в цената с по-известните продукти намалява.Примерно елит,вече можете да намерите само климатици.

Коментар

SHB написа:
              Immortal написа:
              Много хубаво обяснение ,ама за електрониката,а за останалата битова техника?Там нямаш този принцип в действие , отново маркова и не маркова могат да се произвеждат на едно място.Според мен скоро куче марките ще изчезнат от пазара,понеже разликата в цената с по-известните продукти намалява.Примерно елит,вече можете да намерите само климатици.
              Съгласен съм до някъде, но я се сети за една бяла техника, която да няма чипове?Вероятно само готварските печки, но и за тях не е много сигурно.А Елит има, не е като да няма. Даже вчера гледах няколко модела ДВД за кола.

Коментар

Atanas71 написа:
                Тази вечер забелязах че кръчмата която посещавам всяка вечер преди да се прибера за по кафе с приатели има два телевизора НЕО които са там от 3г. Питах бармана той каза от 6ч. сутрин до 23ч. работят нищо им няма .Като знам в каква среда на задименост работят и то на стоики високо и неса дали дефект , добре
                Много ясно, че собственикът на заведението ги е купил, защото са най-евтини. На такива места телевизорите никой не ги гледа - можеш да сложиш картонен и комиците да са му картинката, пак никой няма да забележи, така че това не е показател за качество.
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Immortal написа:
                  И аз съм чувал нещо подобно, но монетата има и обратна страна. Така наречените "кучи" марки (без Нео, да кажем) Беко, Санг и др. подобни, дават гаранция за повечето си продукти по 2-3 години, а марковите - 1 - 2. Би трябвало добре да са си преценили риска, щом могат да си го позволят. Ето и два примера (не сравнявам класовете техника)http://www.technopolis.bg/product.ph...hp?pid=210От друга страна, като изключим фактора чипове и тяхното качество, ВСИЧКО се произвежда в Азия и отсега нататък това е бъдещето. В Япония и дори Корея ще се произвежда все по-малко и по-малко. Дори производителите на автомобили вече намират начини да произвеждат извън Европа и Америка. Причината е ясна на всички - евтин труд. Страни като Китай, Индия, Малайзия, Тайван, Индонезия и т.н. ще съсредоточат в себе си огромен процент от индустриалното производство. От години насам НИТО ЕДИН продукт на Филипс не се произвежда в Холандия. Така че, може да не е приятно, но все по-често ще се купуват стоки Made in (bloody) China През 50-те години на миналия век надписът Made in Japan в Америка е символизирал ниско качество и dirt cheap, евтина мизерийка. Освен това, както писа вече един колега, робуването на марки води (поне според мен) до плащането на сума ти излишни пари само заради марката. Въпрос на разбиране, но при равни други условия, аз лично бих си купил телевизор Санг със същите характеристики, а не Сони, и бих си спестил, да речем, 300 кинта. и бих имал гаранция 3 години, а не 2. Ако всички се водехме само по марките, сега това щеше да е форум на собствениците на 20-годишни мерцедеси
                  She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Съгласен съм до някъде, но я се сети за една бяла техника, която да няма чипове?Вероятно само готварските печки, но и за тях не е много сигурно.А Елит има, не е като да няма. Даже вчера гледах няколко модела ДВД за кола.
                    Ами ще се сетя за няколко-готварската ни печка(индезит) е напълно механична,вкл.регулатора на температурата и таймера.Хладилника(електролукс) също има само една механична "врътка "за охлаждането,преполагам че също няма електроника.Микровълнови се предлагат механични ,може би колкото и електронните.Абсорбаторите също.Но така или иначе в бялата техника най -вероятно е да те предаде не електрониката..Всъщност с какво хората берат най-много ядове?Перални и климатици (по скромни наблюдения).Защо?Пералнята има много движещи се част,следствие-амортизация.При готварската печка нямаме никакви въртящи се части,при хладилника почти никакви.А климатиците -много зависят от правилен монтаж,имат и външна част която трябва да издържа на атмосферно влияние и тн.Още малко подкрепа на това,че скоро избора на пазара ще намалее.Вече споменах ,че елит престана да се разпространява-беше разпродадена и веригата магазини технолукс която ги пласираше.Предполагам ,че тези климатици дето сега се продават само използват познатата марка! .Нео?Преди имаше монитори-изчезнаха от пазара,аудио уредби,в това число и "дръжкофончета"- не се продават,домашни телефони-не се продават,и тн.Цените на много по-известни марки вече се доближават !!!Деу примерно може би дори не е по-добро(може би) но за хората това е по-сигурно като марка.Така че смятам всичко е въпрос на време и тези марки които са по поръчка на магазини да изчезнат.А да се намесва примерно Беко д о Нео ,не е много сериозно,най малкото защото беко е голям производител ,а Нео само марка.

Коментар

RoMeO_156_GTA написа:
                      Никога НЕО Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Пич по-добре събери още някой лев .... Междодругото като се сетих , като ходих до Техномаркет да видят в сервиза им изтисквачката , целия беше заринат с техника Нео
                      Е чии сервиз да е заринат с НЕО бе??? Нали това си е стоката на Техномаркета??? Или сега ще ми кажете, че ОСАКА са перфектния избор, а???Всичко, което е различно от добре познатите марки е така нареченият бюджетен сектор - не всеки може да събере пари за климатик на цената на Фиат Браво ’97... Лично аз пък предпочитам да купя евтин климатик, да го изтормозя докато му мине гаранцията и до когато издържи и да го сменя пак с нов. Защо и синът ми да ползва това, което съм купил при раждането му, а?
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Е чии сервиз да е заринат с НЕО бе??? Нали това си е стоката на Техномаркета??? Или сега ще ми кажете, че ОСАКА са перфектния избор, а???
                        Идеята е ясна,че има много брак.А сервиза на Роял електроникс беше заринат с Елит,макар,че е официялен и за LG i JVC.
                        Защо и синът ми да ползва това, което съм купил при раждането му, а?
                        Едва ли има такава опасност ,каквато и марка да си вземеш

Коментар

Immortal написа:
                          Модераторе, по-голяма глупост не бях чел. И как според теб в производството на хай-тек джаджите наречени от теб общо "чипове" се вписва липсата на качествен контрол???Всичко произведено дори в китай първо минава тест дали е работоспособно. Всичко. Дори най-евтината четка за зъби с батерии. Дори и вибраторите. Това, че даден телевизор/климатик/миксер са по-евтини от марковите си събратя първо се дължи на: Разходите за рекламаРазходите за маркетингРазходите за защита на търговска марка - оказва се, че и на нашият форум ще трябва да плащат по тези три пераРазходите за заплати на управленския персоналРазходите за скъпите коли на управленския персонаРазходите за проучвания и разработкиРазходите за ISO стандартизиранеТова при китайските тачки го има, но там се разчита на това, че уредите излизат без марка от завода. Съответно поръчалият партидата си слага собствената марка/лого и ... имаме NEO, SOGO, Crown, OSACA, OSAKA, Panascanic и тем подобни...И да, сервизите ще са заринати с NEO, Elite, Crown и всичко подобно, но не защото е по-трошливо, а защото се купува в по-големи обеми. Какъв е смисъла да се лъжем? Евтините неща се купуват в пъти повече от марковите и скъпи. Накрая сервизите били заринати - така е, защото на 100 климатика НЕО са продадени 5 климатика Панасоник...
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Predatorsi написа:
                            Аз имам телевизор НЕО ,21 инча ,кинескопът му е Панасоник и мога да кажа че вади страшна картина!Имам го от около 2-3 години и няма никакви проблеми!
                            Картинката е страшна, прав си. Плаша се винаги, като ги погледна... И от най-добрият кинескоп можеш да изкараш отвратителна картинка, ако пожелаеш.
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

И аз съм чувал нещо подобно, но монетата има и обратна страна. Така наречените "кучи" марки (без Нео, да кажем) Беко, Санг и др. подобни, дават гаранция за повечето си продукти по 2-3 години, а марковите - 1 - 2. Би трябвало добре да са си преценили риска, щом могат да си го позволят.
                              Ти можеш да си го позволиш!!!Мой приятел в сервиз ми каза ,че на сервиза не се плаща на отремонтирана бройка,ами нещо като абонамент за да определена марка.Тоест от цената на един продукт някакъв процент отива за да се плати на сервизите да отремонтират тази марка.Сиреч колкото е по-голяма гаранцията,толкова повече пари ,от тези които ТИ плащаш отиват за гаранционни разходи.

Коментар

jenshen73, прав си донякъде, но нали се сещаш, че и да ги тестват, те в началото си работят. Развалят се в последствие...Да не говорим, че на мой приятел му се случи и чисто нов усилвател Teletech да не му работи дистанционното. Смениха му го - пак не работи. Накрая се оказа че цялата партида е с дистанционни, които не работят. Смениха му го с друг модел накрая. Какъв тест за работоспособност бяха минали неработещите?!?Е това при СОНИ не се е случвало.Гаранцията на тези марки е дълга, не защото производителят дава такава гаранция, а защото търговците няма как да привлекат клиентите към тази стока, освен с дългата гаранция (и ниската цена, разбира се).Опитвахме се да внасяме китайски стоки (специализирана техника, не стоки за 1 лв ). Китайският производител гаранция НЕ ДАВА. За сметка на това ти дава 10% отгоре безплатно. За резервни части. Пък ти гаранция ако искаш давай 10 години...А цените на техниката като цяло е завишена в пъти, т.е. телевизор НЕО например за 300 лева реално търговеца го купува за не-повече от 100. Всичките да ги подмени гаранционно по веднъж, пак ще е на далавера. Ето от там идват големите "гаранции".Предпочитам да не е гаранционна стоката, но да работи, отколкото гаранционно да си виси по сервизите.Имам телевизор SHARP от 1994 година. Никога до сега не е давал никакви признаци на повреда. През това време майка ми смени един FUNAI, един TOSHIBA (с менюта като на НЕО), един Teletech,и сега е с AKAI, който също е за боклука (изключва когато си иска)...Техниката се разваля, каквато и да е. Просто броят повреди за определен срок при някои е твърде висок.И не съм съгласен, че се купуват масово "фалшивите" марки. Хората започнаха да ги избягват - наистина са поизчезнали от пазара вече. Преди беше залято с тях, имаше моменти - не можеш да намериш маркова стока, само биташки марки...Друг е въпроса, че започнаха да идват стоки досущ като биташките, но с известни марки. Споменах вече за телевизора ТОШИБА с меню като на НЕО. Скоро гледах в Технополиса един до друг телевизор САНГ и телевизор GRUNDIG един до друг, абсолютно еднакви на външен вид...

Коментар

Working...
                                X