Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се съхранява прясна риба?(спешно)

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Как се съхранява прясна риба?(спешно)

    Днес ходих на риба за сефте и имаме улов - няколко пъстърви. Как е най-добре да се съхранят. Вече са изчистени, да ги посоля ли или някаква друга процедура?А и как премахна миризмата от ръцете и съдовете?Благодаря

    #2
    Re: Как се съхранява прясна риба?(спешно)

    vital написа:
    Днес ходих на риба за сефте и имаме улов - няколко пъстърви. Как е най-добре да се съхранят. Вече са изчистени, да ги посоля ли или някаква друга процедура?А и как премахна миризмата от ръцете и съдовете?Благодаря
    http://www.jenabg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=77&Itemi d=81 Това мисля че ще ти свърши работа . Успех :D
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

    Коментар


      #3
      :D Горе-долу съм уцелил :D

      Коментар


        #4
        Можеше да попиташ в темата за риболова, но като си решил по този начин окей.Ако искаш да я съхраниш и нямаш хладилник, я изчисти от люспите и вътрешностите и я осоли хубаво отвътре и най-вече главата.След това можеш да я завиеш с вестник и да си я прибереш някъде на сянка или хладилни чанти ако имате.За махането на миризма, оцета ще ти свърши работа.
        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

        ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

        Коментар


          #5
          Благодаря. За темата за риболова въобще не се сетих, беше ме хванала еуфорията. Ако модераторите преценят нека изтрият/преместят.

          Коментар


            #6
            vital написа:
            Благодаря. За темата за риболова въобще не се сетих, беше ме хванала еуфорията. Ако модераторите преценят нека изтрият/преместят.
            Що да я трият , даже предлагам да я преименуваме в кулинария и готварство да видят колежките в форума че и ние умеем да готвим :D пък и да споделят и те някоя рецептичка :D Примерно аз добре се справям на барбекю
            Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

            Коментар


              #7
              Atanas71 написа:
              vital написа:
              Благодаря. За темата за риболова въобще не се сетих, беше ме хванала еуфорията. Ако модераторите преценят нека изтрият/преместят.
              Що да я трият , даже предлагам да я преименуваме в кулинария и готварство да видят колежките в форума че и ние умеем да готвим :D пък и да споделят и те някоя рецептичка :D Примерно аз добре се справям на барбекю
              Големи готвачи се извъдихте :D :D :D То ако под готвене разбирате "жена, ето ти рибата. Изчисти я и я сготви"...то така всеки може. Сладури
              Един за всички, всички за мен

              Коментар


                #8
                vital написа:
                :D Горе-долу съм уцелил :D
                Щуротии пълни си уцелил! Ще ми мариноваш риба с мляко и после лимонов сок - тъпо решение! Това да не е фазан!?От професионален опит ти казвам, че прясна риба в хладилника - до ден-два. Отрежи главите задължително и не я осолявай с цел да я консервираш - ти и без това, ще я приготвяш скоро. Задължително я измии хубаво от кръвта.Незнам каква риба си хванал, обаче в повечето случи, преди пържене си направи маринатка с лимонов сок, подправки - бял пипер, чубричка, кориандър, солчица и малко чесънче - накисни рибката за около час два и после с малко мазнина я джъзни в тиганчето и пусни вътре резенче лимон и си готов.

                Коментар


                  #9
                  presinka написа:
                  Големи готвачи се извъдихте :D :D :D То ако под готвене разбирате "жена, ето ти рибата. Изчисти я и я сготви"...то така всеки може. Сладури
                  Аз пък го разбирам да взема изчистена пъстърва от магазина , да нарежа лук и домати на кръгчета , да намажа рибката със зехтин , да я полея с бяло вино и след малко като се позатопли във фурната , да я масажирам деликатно с бучка масло и после да я гледам през стъклото на печката , докато ти / примерно / си лакираш ноктите на краченцата пред телевизора .. А , как е ?

                  Коментар


                    #10
                    jorko написа:
                    presinka написа:
                    Големи готвачи се извъдихте :D :D :D То ако под готвене разбирате "жена, ето ти рибата. Изчисти я и я сготви"...то така всеки може. Сладури
                    Аз пък го разбирам да взема изчистена пъстърва от магазина , да нарежа лук и домати на кръгчета , да намажа рибката със зехтин , да я полея с бяло вино и след малко като се позатопли във фурната , да я масажирам деликатно с бучка масло и после да я гледам през стъклото на печката , докато ти / примерно / си лакираш ноктите на краченцата пред телевизора .. А , как е ?
                    Готови сте за брак вие двамата
                    "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

                    Коментар


                      #11
                      PASSARELLA написа:
                      Щуротии пълни си уцелил! Ще ми мариноваш риба с мляко и после лимонов сок - тъпо решение! Това да не е фазан!?От професионален опит ти казвам, че прясна риба в хладилника - до ден-два. Отрежи главите задължително и не я осолявай с цел да я консервираш - ти и без това, ще я приготвяш скоро. Задължително я измии хубаво от кръвта.Незнам каква риба си хванал, обаче в повечето случи, преди пържене си направи маринатка с лимонов сок, подправки - бял пипер, чубричка, кориандър, солчица и малко чесънче - накисни рибката за около час два и после с малко мазнина я джъзни в тиганчето и пусни вътре резенче лимон и си готов.
                      Какво мляко ? Рибата беше пъстърва. Още в първия пост бях написал.По най-лесния начин сол, пипер(бял и черен) и лимон на филийки. Отгоре зехтин и всяка рибка индвидулно във фолио. Станаха супер.Благодаря за съвети

                      Коментар


                        #12
                        vital написа:
                        PASSARELLA написа:
                        Щуротии пълни си уцелил! Ще ми мариноваш риба с мляко и после лимонов сок - тъпо решение! Това да не е фазан!?От професионален опит ти казвам, че прясна риба в хладилника - до ден-два. Отрежи главите задължително и не я осолявай с цел да я консервираш - ти и без това, ще я приготвяш скоро. Задължително я измии хубаво от кръвта.Незнам каква риба си хванал, обаче в повечето случи, преди пържене си направи маринатка с лимонов сок, подправки - бял пипер, чубричка, кориандър, солчица и малко чесънче - накисни рибката за около час два и после с малко мазнина я джъзни в тиганчето и пусни вътре резенче лимон и си готов.
                        Какво мляко ? Рибата беше пъстърва. Още в първия пост бях написал.По най-лесния начин сол, пипер(бял и черен) и лимон на филийки. Отгоре зехтин и всяка рибка индвидулно във фолио. Станаха супер.Благодаря за съвети
                        Е това е приказка...мислех, че си чел в тоя линк дето е пуснат от някакъв женски форум...те на момите се мляко им е в акъла

                        Коментар


                          #13
                          Как не въй срам бе... убийци... ми тез риби и те деца хранят... а сега малките пъстърчоци как ше оцелеят, а?!
                          Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

                          Коментар


                            #14
                            nikki_sixx написа:
                            Как не въй срам бе... убийци... ми тез риби и те деца хранят... а сега малките пъстърчоци как ше оцелеят, а?!
                            Дреме им .. след като са ги изоставили в предизародишен вид , едва ли ги водят в близкото вирче като им пораснат перките :D

                            Коментар

                            Working...
                            X