Днес ходих на риба за сефте и имаме улов - няколко пъстърви. Как е най-добре да се съхранят. Вече са изчистени, да ги посоля ли или някаква друга процедура?А и как премахна миризмата от ръцете и съдовете?Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се съхранява прясна риба?(спешно)
Collapse
X
-
Re: Как се съхранява прясна риба?(спешно)
vital написа:Днес ходих на риба за сефте и имаме улов - няколко пъстърви. Как е най-добре да се съхранят. Вече са изчистени, да ги посоля ли или някаква друга процедура?А и как премахна миризмата от ръцете и съдовете?БлагодаряФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
Можеше да попиташ в темата за риболова, но като си решил по този начин окей.Ако искаш да я съхраниш и нямаш хладилник, я изчисти от люспите и вътрешностите и я осоли хубаво отвътре и най-вече главата.След това можеш да я завиеш с вестник и да си я прибереш някъде на сянка или хладилни чанти ако имате.За махането на миризма, оцета ще ти свърши работа."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
vital написа:Благодаря. За темата за риболова въобще не се сетих, беше ме хванала еуфорията. Ако модераторите преценят нека изтрият/преместят.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:vital написа:Благодаря. За темата за риболова въобще не се сетих, беше ме хванала еуфорията. Ако модераторите преценят нека изтрият/преместят.Един за всички, всички за мен
Коментар
-
vital написа::D Горе-долу съм уцелил :D
Коментар
-
presinka написа:Големи готвачи се извъдихте :D :D :D То ако под готвене разбирате "жена, ето ти рибата. Изчисти я и я сготви"...то така всеки може. Сладури
Коментар
-
jorko написа:presinka написа:Големи готвачи се извъдихте :D :D :D То ако под готвене разбирате "жена, ето ти рибата. Изчисти я и я сготви"...то така всеки може. Сладури"Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"
Коментар
-
PASSARELLA написа:Щуротии пълни си уцелил! Ще ми мариноваш риба с мляко и после лимонов сок - тъпо решение! Това да не е фазан!?От професионален опит ти казвам, че прясна риба в хладилника - до ден-два. Отрежи главите задължително и не я осолявай с цел да я консервираш - ти и без това, ще я приготвяш скоро. Задължително я измии хубаво от кръвта.Незнам каква риба си хванал, обаче в повечето случи, преди пържене си направи маринатка с лимонов сок, подправки - бял пипер, чубричка, кориандър, солчица и малко чесънче - накисни рибката за около час два и после с малко мазнина я джъзни в тиганчето и пусни вътре резенче лимон и си готов.
Коментар
-
vital написа:PASSARELLA написа:Щуротии пълни си уцелил! Ще ми мариноваш риба с мляко и после лимонов сок - тъпо решение! Това да не е фазан!?От професионален опит ти казвам, че прясна риба в хладилника - до ден-два. Отрежи главите задължително и не я осолявай с цел да я консервираш - ти и без това, ще я приготвяш скоро. Задължително я измии хубаво от кръвта.Незнам каква риба си хванал, обаче в повечето случи, преди пържене си направи маринатка с лимонов сок, подправки - бял пипер, чубричка, кориандър, солчица и малко чесънче - накисни рибката за около час два и после с малко мазнина я джъзни в тиганчето и пусни вътре резенче лимон и си готов.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар