Re: Луната затъмнена
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Луната затъмнена
Collapse
X
-
deadairplane
-
Явор Митев
...нищо не съм направил. Днес като свалих снимките, направо срам ме хвана. Снимките, качени по-горе, са в пъти по-хубави от мойте. Ние бяхме с колегата Иван / fihi /, статива не беше в мен и се кикелчих и подпирах на колата му, докато се мъчих да я "композирам"... И за да не съм "капо", помествам ви три снимки, които направих в подножието на връх Ибър в Рила, от където се върнах онзи ден и за което събитие след около три-четири дни ще има подробен пътепис в снимков материал.... ..седем дни в Рила - много за писане има...Ето ви луната, снимана в различни настройки на апарата.
Коментар
-
Явор Митев
Пропуснах да отбележа...снимките са правени от статив, увеличението е 18x оптично, апарата е Panasonic DMC - FZ18, настройките са различни, не мога да кажа с кои по-точно са правени горните, но изпробвах всички варианти. Единствената корекция, която направих, е да ги ресайзна за форума. В случая, самият апарат чрез настройките си играеше ролята на фотошоп.Имам много нощни снимки, правени в Рила, но те са за друга тема.Поздрави...
Коментар
-
Готови ли сте за днес? Луната изгрява около 20:40 над Източна България и около 21:00 над Западна (София). След 22:00 часа ви пожелавам безоблачно време и приятно гледане на тазвечершното лунно затъмнение. Ще бъде доста продължително - някъде около и над час и половина, луната ще премине почти през средата на земната сянка. Между 22:30 и 00:00 часа се надявайте на безоблачно време. Началото на пълното лунно затъмнение ще е в 22 ч 22 мин и 29 секунди (българско време - бел.ред.), максималната му фаза - в 23 ч и 12 мин, а краят - в 0 ч и 2 мин на 16 юни. В 21.23 часа ще започне частичното лунно затъмнение.Пълното затъмнение ще продължи 1 час и 40 минути, като максималната фаза почти ще съвпадне с края на астрономическия полумрак. Предишния път, когато Луната е била напълно в сянката на Земята за толкова дълъг период, е било през юли 2000 година. Тогава пълното лунно затъмнение е продължило 1 час и 47 минути.От България явлението ще може да се наблюдава от изгрева на Луната, допълва БГНЕС. В София тя ще изгрее в 20.56 часа.
Коментар
-
bubachko
Междодругото, google.bg имам в момента много интересен дудъл (гугъл логото), което представлява клипче-история на затъмнението с край моментното състояние и продължава да се ъпдейтва :D
Коментар
-
много доибро се получи луната съвсем изчезна снощи (бях на работа) и и следих с интерес как се затъмнява ,изчезва и пак се появява ама нямах фото подракаШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
ogi28b написа:Над София времето е чудесно за събитието. В момента се вижда като тъмно червено петно на югоизток, на около 30-35 градуса височина. Ако не знаете какво трябва да виждате, добре е да се загледате в небето, защото може и да не видите нищо. Точно вляво на съзвездието Скорпион.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар